Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεά.

Έχω το εξής θέμα: Ανοιγω υπολογιστή βλέπω εικονιδιο για Bios στην Οθονη (To ARsenal) και μετά σταματαει να δίνει σήμα ο υπολογιστης στην οθόνη.

Κάνω εξαγναγκασμένο ρεσταρτ και ολα ανοιγουν κανονικά και λειτουργουν. Δεν γίνεται κάθε φορα να κάνω ρεσταρτ έτσι. 

Χρειάζομαι τα φώτα σας.

Gtx 1660 Ti armor, Ryzen 5 3600, Asus Vx24AH, Tomahwak b450max 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για δοκιμασε οταν ανοιξεις τον υπολογιστή, να δώσεις εντολή να μπεί στα BIOS και δες αν σταματάει το σήμα σε αυτό το περιβάλλον

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Maverickj13 είπε

Για δοκιμασε οταν ανοιξεις τον υπολογιστή, να δώσεις εντολή να μπεί στα BIOS και δες αν σταματάει το σήμα σε αυτό το περιβάλλον

Μπήκα Bios, δεν βρήκα σχετικό φίλε μου. Πολυ περίεργη φάση

Δημοσ.

Βγάλε από τα usb ότι περιττό έχεις εκτός από πληκτρολόγιο ποντίκι. Αν δε στο κάνει ξανά τότε είναι κάποια usb συσκευή.

Αν στο ξανακάνει και έτσι τότε έλεγχο τροφοδοτικού. Τι μάρκα/μοντέλο είναι;

Δημοσ.

Όταν λες ότι σταματάει να δίνει σήμα εννοείς ότι συνεχίζει να φορτώνει απλά δεν βλέπεις τίποτα στην οθόνη; Το άφησες λίγα λεπτά μήπως όταν μπει στα windows εμφανίσει εικόνα; Τα έχω δει σε οθόνες hp συνδεμένες με display port ή hdmi.

Επίσης, στο bios πρέπει κάπου να έχει ρύθμιση για το ποια κάρτα γραφικών να χρησιμοποιεί από προεπιλογή. Όρισε το να είναι η pci-e και όχι auto ή onboard.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Βγάλε από τα usb ότι περιττό έχεις εκτός από πληκτρολόγιο ποντίκι. Αν δε στο κάνει ξανά τότε είναι κάποια usb συσκευή.

Αν στο ξανακάνει και έτσι τότε έλεγχο τροφοδοτικού. Τι μάρκα/μοντέλο είναι;

Corsair txm 750 Gold. Δεν έχω τιποτα περιττο μονο συνδεση οθονη με γραφικων και ποντικι πληκτρολογιο και ιντερνετ cable!

1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Όταν λες ότι σταματάει να δίνει σήμα εννοείς ότι συνεχίζει να φορτώνει απλά δεν βλέπεις τίποτα στην οθόνη; Το άφησες λίγα λεπτά μήπως όταν μπει στα windows εμφανίσει εικόνα; Τα έχω δει σε οθόνες hp συνδεμένες με display port ή hdmi.

Επίσης, στο bios πρέπει κάπου να έχει ρύθμιση για το ποια κάρτα γραφικών να χρησιμοποιεί από προεπιλογή. Όρισε το να είναι η pci-e και όχι auto ή onboard.

Σταματάει να δίνει σήμα τελείως, ενώ ο υπολογιστης λειτουργει κανονικά και η οθόνη αντιδρά λες και δεν παίρνει καθολου σημα απο το hdmi. Ναι ναι το αφησα πολυ, αλλα τπτ

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, micos000 είπε

Θα έλεγα... msi! Αλλά δεν θα το πω... Ακόμα!

Γιατι ρε εσυ, MSI δυναμη δεν ειναι? Μην γκρεμιζεις ονειρα!

Δημοσ.

Την msi την είχα πολύ σε εκτίμηση προ 15ετίας και όλα τα έπαιρνα msi. Τα τελευταία χρόνια όμως, ιδίως στην χαμηλή κατηγορία (δεν ξέρω για την μεσαία-υψηλή) είναι σκέτη απογοήτευση από πλευράς αντοχής στον χρόνο. Άποψη μου βέβαια.

Δημοσ.

Τώρα για το θέμα σου. Το bios το έλεγξες τελικά; Αν κάνεις επανεκκίνηση το σύστημα, η οθόνη ανάβει ή όχι;  Έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις μια άλλη κάρτα γραφικών; Το τροφωδοτικό σου είναι καλό;

Δημοσ.

μηπως προσπαθεις να ρυθμισεις τις μνημες παραπανω απο οτι μπορούν ? απενεργοποίησε τα xmp profiles των μνημών , κάνε και ενα load defaults στο βιος και δοκιμασε παλι...

Δημοσ.

Στο θέμα μας, ναι αυτο που μ ειπες στο bios ειναι οκ. Καθε φορα που κάνω επανεκκινηση ολα λειτουργουν κανονικα, απλα χρειάζεται μια επανεκκινηση στην αρχη. Ειχα δοκιμάσει άλλη κάρτα γραφικών και πηγαινε καλα, δεν το εκανε αυτό το θεματακί. Το τροφοδοτικο ειναι 750 watt COrsair GOld.

21 ώρες πριν, sstratos είπε

μηπως προσπαθεις να ρυθμισεις τις μνημες παραπανω απο οτι μπορούν ? απενεργοποίησε τα xmp profiles των μνημών , κάνε και ενα load defaults στο βιος και δοκιμασε παλι...

Τι εννοείς φίλε Στράτο? Δεν έχω πειράξει τίποτα στις μνήμες. Με μπέρδεψες , λίγο πιο λεπτομερώς αν είναι εύκολο γιατι μάλλον δεν ειμαι τοσο καλός γνώστης όσο εσυ ευχαριστω😕

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...