Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας φίλοι, έχω ένα tp link vr2800 και έβαλα έναν εξωτερικό σκληρό πάνω με USB 3 σύνδεση. Θέλω να ρίχνω ταινίες εκεί και να τις βλέπω από τον media player της TV μου. 

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να αντιγράψω αρχεία πάνω στον δίσκο ενώ τον βλέπω όταν πάω "ο υπολογιστής μου"  όπου είναι όλα μέσα. Βέβαια δεν το βλέπω σαν τοπικό δίσκο αλλά όταν ανοίγω έχει αρχεία μέσα κλπ αλλά δε με αφήνει να κάνω επικόλληση τίποτα. Έχετε καμία ιδέα τι να κάνω ? 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, htaccess είπε

Καλησπέρα, στο interface του modem/router δεν έχεις κάνει επιλογή του enable write access.

1375624625_Screenshotfrom2020-01-0421-32-04.png.6e5f01f5eec69401d6655741ba7530f0.png

καλησπερα, σε ευχαριστω για την απαντηση.. το ειχα στο share all που εδω το εχει κλειστο, παρολα αυτα και τωρα που εκανα share all Κλειστο και ανοιγα χειροκινητα τα drives περιπου οπως δειχνει απο κατω (στο folder path δε με αφηνει να επιλεγω εγω αλλα με παει στο drive και μου δινει επιλογη μονο ο,τι φακελο ειχε αυτο μεσα απο πριν), δεν εχω αποτελεσμα. οταν δηλαδη παω "ο υπολογιστης μου" και επιλεγω απο τις θεσεις δικτυου το archer_vρ2800 οπου ανοιγουν οι φακελοι, μου δειχνει απαγορευτικο σε drag and drop... 

Δημοσ.

Πολύ μπερδεμένα τα περιγράφεις και δεν βοηθάει, το write access είναι τικαρισμένο ή όχι?

1.Η παραπάνω εικόνα είναι από το user manual, την ανέβασα μόνο και μόνο για να σε διευκολύνει να βρεις το κουτάκι με το write access.

2. Αν κατάλαβα καλά, μπορείς να επιλέξεις μόνο έναν φάκελο από το vr2800, τότε... φτάχνεις έναν νέο φάκελο πχ όνομα (root) και τα ρίχνεις όλα μέσα, συνεπώς αν επιλέξεις αυτόν το φάκελο στο vr2800 τότε θα έχει share τα πάντα.

3. Σε κάθε αλλαγή που θα κάνεις στο vr2800 σχετικά με το sharing θα κάνεις και επανεκίνηση το pc σου.

Δημοσ.

Αν δεις στη φώτο που έβαλες λέει κάπου αριστερά πάνω share all. Να το έχεις δεξιά τον διακόπτη αυτό δεν υπάρχει το από κάτω μενού.  Το είχα εκεί εγώ. Το έβαλα στο off όμως και επέλεξα τις επιλογές που είπες μια μια... Παρόλα αυτά δεν άλλαξε κάτι. Φάκελο έναν έφτιαξα αλλά τίποτα, μου βλέπει τον φάκελο αλλά δεν αφήνει  paste

Δημοσ.

Σε κάθε αλλαγή όπως σου έγραψα θα πρέπει να κάνεις και επανεκίνηση το pc ?

Με επιλογή μόνο του write access και μία επανεκίνηση του pc λογικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Τίποτα φίλε μου, έκανα και επανεκκίνηση, βλέπω μόνο σαν θέση δικτύου τους φακέλους, ίσως έπρεπε να τους βλέπω σαν συσκευή ή μονάδα δίσκου.  Δεν μπορώ να ρίξω μέσα κανένα αρχείο, τα έχω όπως φαίνεται στις οδηγίες.. Οι οποίες παρακάτω λένε και άλλα να κάνεις αλλά κάπου χάνω την μπάλα..

Δημοσ.

καλημερα,

σου βαζω screenshots απο το πως τα βλεπω μεσα στις ρυθμισεις (εικονεσ 1 - 2).
ουσιαστικα εκει που λεει share all(εικονα 3), οταν το εχω ενεργο, δεν μου εχει καμια αλλη επιλογη...
οταν κλεισω το share all (εικονα 4), τοτε μου βγαζει επιλογη για "add" οπου δινω και ολα τα δικαιωματα. ειτε με το share all ανοιχτο , ειτε με κλειστο και με add ενος drive του οποιου δινω ολα τα δικαιωματα, το μονο που βλεπω εγω ειναι μια θεση δικτυου (εικονα 5) η οποια αν την ανοιξω βλεπω μεσα φακελους αλλα δε μπορω να ριξω αρχεια μεσα (εικονα 6)

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chios είπε

https://www.tp-link.com/us/support/faq/936/

Κάνε αυτά που λέει εδώ μήπως δεις φως.

Τα έχω κάνει ακριβώς, αν και έχω το 2800 οπότε δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά αυτά κάνω. Όμως το βλέπω μόνο στα δίκτυα, όχι σαν δίσκο και ενώ βλέπω φακέλους δεν μπορώ να κάνω paste τίποτα μέσα. Αυτό είναι το πρόβλημα και δεν ξέρω τι μου διαφεύγει. Έτσι μου έρχεται να το δώσω να πάρω ένα Asus που είναι plug and play τελείως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το μονο που καταφερα ειναι με την εφαρμογη filezila να βαλω Ip με την καταληξη που μου δινει το ρουτερ για προσβαση, πχ 192.168.1.1:21 και με ονομα χρηστη και κωδικο που ειχα βαλει να μπω απο εκει και να μπορω να ριξω αρχεια. μονο ετσι, αλλα ειναι και ταλαιπωρια να το κανεις καθε φορα και αβολο αν εχεις διαφορες συσκευες, πχ σταθερο pc, laptop, Κινητο..

Edit: εν τελει ουτε αυτο δουλευει σωστα, παω να μεταφερω αρχεια και μου λεει οτι ηδη υπαρχουν κλπ, απλα δε βγαζω ακρη..

Επεξ/σία από Nikolas7_7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη 3η φωτό φαίνεται ότι έχεις συνδέσει 2 σκληρούς. Αν δεν έχεις δεύτερο σκληρό ή φλασάκι επάνω τότε ο σκληρός που έχεις κουμπώσει έχει κάποιο κρυφό partition και σε μερικά router δεν αρέσει αυτό.

Επίσης το πρόβλημα που έχεις με το access των υπάρχων φακέλων/αρχείων έχει να κάνει με user permissions. 

Για να μην μπλέκεις....αν θες μεσα από το interface του router κάνε format τον σκληρό και πέρνα τα αρχεία σου από την αρχή μεταφέροντας τα μέσω δικτύου πια.

Επεξ/σία από panzertank
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...