Προς το περιεχόμενο

Εσωτερική καλωδίωση και συνδεσμολογία!!!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά!!!

Έχω ξεκινήσει ένα θέμα και περίμενα ποτέ θα κάνω δουλειά και να ανοίξω τις πρίζες να δω τι παίζει. Λοιπόν έχω vdsl 50( σε rural) και μένω σε πολυκατοικία. Δικιά μου. Στο δεύτερο όροφο. Από το κουτί κάτω που συνδέεται το καλώδιο τού ΟΤΕ η καλωδίωση είναι με utp. Έχω τρείς πρίζες στο διαμέρισμα. Άνοιξαν τις δύο η μία ( σαλόνι)  είχε μόνο ένα καλώδιο και η άλλη στο δωμάτιο μου είχε δύο καλώδια τα οποία είναι συνδεδεμένα στο πριζακι μπλέ - μπλέ μαζί και άσπρο μπλε- άσπρο- μπλέ. Εδώ έχω μια χαρά ταχύτητα. Και έχω και άλλη μία στο δωμάτιο των γονιών μου, δεν την έχω ανοίξει απλά εκεί μου βγάζει 50down 30up αλλά με πολλά σφάλματα fec και crc. Περιμένω ένα πριζακι διπλό rj11 για να ξεκινήσω. Αν μπορεί κάποιος να δώσει τις γνώσεις του?? 

15781419458655910420836331656328.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α. Πολύμετρο έχεις;

β. Στον κατανεμητή, το ζεύγος που έρχεται από τον ΟΤΕ με πόσα ζεύγη συνδέεται (1 μόνο ή περισσότερα);

γ. Ευθεία πάνω (αλλά αρκετά ψηλότερα) από κάθε πρίζα τηλεφωνική, υπάρχει ένα κουτί διακλάδωσης. Αυτό είναι εμφανές και μπορεί να έχεις πρόσβαση;

Καλησπέρα,

@jkoukos Όχι δεν έχω πολύμετρο δυστυχώς. Από τον ΟΤΕ στον κατανεμητή είναι το κόκκινο και το μπλε. Αυτά συνδέονται ως εξής: κόκκινο του ΟΤΕ με το άσπρο μπλε και μπλε του ΟΤΕ με  μπλε. Η καλωδίωση από τον κατανεμητή και μετά είναι με utp. δεν είναι εμφανές και δεν μπορώ αν έχω πρόσβαση. Αλλά δεν έχω ρωτήσει τον ηλεκτρολόγο. Τι μου προτείνεις? Εντάξει το καταλαβαίνω δεν έχω πολλές πληροφορίες να σου δώσω.

Το πολύμετρο χρειάζεται για να βρεθούν τα καλώδια από τον κατανεμητή μέχρι και την τελευταία πρίζα του σπιτιού. Ένα άλλος τρόπος είναι με κάποια γεννήτρια τόνων και φυσικά υπάρχει ο δύσκολος δοκιμάζοντας ένα-ένα καλώδιο συνδεδεμένο κάθε φορά και βλέποντας σε ποιες πρίζες υπάρχει σήμα. Αλλά αν η τηλεφωνία είναι VoIP, είναι εξαιρετικά χρονοβόρο να βρεθεί άκρη.

Συνήθως περνιέται ένα UTP που τερματίζει στην κεντρική πρίζα. Από αυτήν είτε φεύγει ένα μόνο UTP που περνά στην σειρά από πρίζα σε πρίζα σε όλες του σπιτιού είτε από την κενρρική ξεκινά ένα UTP για κάθε πρίζα από τις υπόλοιπες.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπου η σύνδεση γίνεται αντί μεταξύ των πριζών, στα κουτιά διακλάδωσης πριν από τις πρίζες. Αυτή η περίπτωση είναι η δυσκολότερη στο να φτιαχθεί σωστή εσωτερική εγκατάσταση για το VDSL.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jkoukosVoip είναι. Το ξέρω χρειάζεται πολύμετρο. Η μία η πρίζα στο σαλόνι έχει ένα καλώδιο στην οποία πρίζα είναι συνδεδεμένα μόνο το μπλέ-ασπρο μπλέ. Οι άλλες δύο που είναι στα δωμάτια έχουν από δύο καλώδια η κάθε μία στις οποίες είναι συνδεδεμένα το μπλέ-μπλε και άσπρο-μπλε άσπρο-μπλε. Τώρα πως θα α έχει βάλει ο ηλεκτρολόγος δεν ξέρω. Του έχω μιλήσει και μου είπε θα έρθει κάποια στιγμή να τα δούμε. Μάλλον κουτιά πρέπει να έχει πριν τις πρίζες.τα στατιστικά είναι μια χαρά στις πρίζες των δωματίων. Στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου βγάζει το maximum της γραμμής. Αυτή η φωτογραφία είναι από χθές. Άνοιξα τις πρίζες για να δώ, ξεσυνδεσα τα καλώδια και τα έβαλα πάλι και κομπλέ δεν είχα καθόλου σφάλματα για καμιά ώρα που το παρακολούθησα. Για πιο μετά δεν είδα. Απλά δεν έχω αποσυνδέσεις τίποτα. Μόνο ανεβαίνουν τα σφάλματα.

Screenshot_2020-01-04-15-21-35-146_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Αφού δεν έχεις πολύμετρο και προς το παρόν ούτε πρόβλημα, άστα όπως είναι μέχρι να έρθει ο ηλεκτρολόγος.

Από την στιγμή που σε κάθε πρίζα έρχεται UTP καλώδιο, ακόμη και να υπάρχουν ενδιάμεσες συνδέσεις, είναι εύκολο γι' αυτόν να βρει άκρη και να σου φτιάξει την σωστή εσωτερική εγκατάσταση, ακόμη και να βάλει ως πρώτη και κύρια πρίζα αυτή που θέλεις εσύ και όχι απαραίτητα την πρώτη στου σπιτιού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...