VFerF1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά σε όλους και Καλή Χρονιά, Όπως λέει και ο τίτλος θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά στέκας μπιλιάρδου (αμερικάνικου 8-ball). Παίζω περιστασιακά εδώ και 1μιση χρόνο (κατά μέσο όρο 2-3 φορές τον μήνα) σε διάφορα μαγαζιά και επειδή τελευταία το σπορ το βλέπω πιο ζεστά, παίζω συχνότερα και έχω βελτιωθεί, θα ήθελα να πάρω μια δική μου στέκα (εννοείται σπαστή για εύκολη μεταφορά) ώστε να χω 1 δική μου σταθερή (και να μην βασίζομαι στις κακές ώρες ώρες των μαγαζιών) και αν γίνεται να βελτιώσω ίσως και το παιχνίδι μου. Λεπτομέρειες για στέκες δεν γνωρίζω πολλές οπότε δεν ξέρω και πολύ τι να προσέξω οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Κάτι είχα δει ότι είναι καλό μια στέκα να έχει κοντάρι "low deflection" για να μπαίνουν πιο άνετα τα φάλτσα χωρίς να αλλάζει ο στόχος. Ισχύει πως θα πρέπει να το προσέξω αυτό; Από άποψη budget θα ήθελα κάτι οικονομικό αλλά από την άλλη αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω θα το σκεφτώ. Ενδεικτικά έχω βάλει στο μάτι 2 στέκες από το μαγαζί achro. (είναι καλό μαγαζί; από τα λίγα που βρήκα). 1) Πιο οικονομική στα 65 ευρώ: https://www.achro.gr/ell/product/Στέκα_για_το_Αμερικάνικο_Classic_Cobra_105?skr_prm=WyI5MTE2YjQ5Zi1hY2VlLTQwMDUtOGNmZS00OGVhNzQwNTU2YzciLDE1Nzc4Nzc5MDA4OTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 2) Πιο ακριβή στα 149 ευρώ: https://www.achro.gr/ell/product/30048-CUE_VAULA_POOL_BISON-II_4 Τι λέτε; Αξίζει να πάω στην πιο ακριβή ή καλύτερα η φθηνή; Αν αξίζει η ακριβή, είνα καλή η συγκεκριμένη ή υπάρχουν καλύτερες λύσεις σε αυτά τα λεφτά; Αν είναι να δώσω παραπάνω χρήματα ως ταβάνι θέτω τα 160 άντε 170 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από VFerF1
phanispal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Πόσο ζεστά το βλέπεις δηλαδή; Γιατί άλλο 2-3 φορές το μήνα, άλλο να παίζεις σε λέσχη και σιγά σιγά να μπαίνεις σε τουρνουά κ.λπ.. Εν τω μεταξύ το 8 ball δεν έχει "ψωμί", το 9 ball είναι το πιο σοβαρό παιχνίδι στο αμερικάνικο. Για μένα αποφάσισε πρώτα τι ακριβώς είναι αυτό που θες. Στη θέση σου, αν το έβλεπα πολύ ζεστά, πρώτα θα κοιτούσα να βρω μια λέσχη της προκοπής να παίζω με καλύτερους από μένα και να βρω άτομα να με καθοδηγήσουν. Αλλά για να απαντήσω στο ερώτημά σου, γνώμη μου είναι να μην πάρεις στέκα χωρίς να την έχεις πιάσει στα χέρια σου να δεις πώς σου κάθεται, αν σου αρέσει το βάρος της και η κατανομή του. Γιατί το Achro παλιότερα είχε φυσικό κατάστημα στην Καλλιθέα, πλέον νομίζω είναι διαδικτυακό.
VFerF1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, phanispal είπε Πόσο ζεστά το βλέπεις δηλαδή; Γιατί άλλο 2-3 φορές το μήνα, άλλο να παίζεις σε λέσχη και σιγά σιγά να μπαίνεις σε τουρνουά κ.λπ.. Εν τω μεταξύ το 8 ball δεν έχει "ψωμί", το 9 ball είναι το πιο σοβαρό παιχνίδι στο αμερικάνικο. Για μένα αποφάσισε πρώτα τι ακριβώς είναι αυτό που θες. Στη θέση σου, αν το έβλεπα πολύ ζεστά, πρώτα θα κοιτούσα να βρω μια λέσχη της προκοπής να παίζω με καλύτερους από μένα και να βρω άτομα να με καθοδηγήσουν. Αλλά για να απαντήσω στο ερώτημά σου, γνώμη μου είναι να μην πάρεις στέκα χωρίς να την έχεις πιάσει στα χέρια σου να δεις πώς σου κάθεται, αν σου αρέσει το βάρος της και η κατανομή του. Γιατί το Achro παλιότερα είχε φυσικό κατάστημα στην Καλλιθέα, πλέον νομίζω είναι διαδικτυακό. Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σου. Το πόσο ζεστά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, το θέμα είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ σαν άθλημα και θα ήθελα να παίζω όσο το περισσότερο γίνεται. Με τις λέσχες δεν γνωρίζω πως πάει η κατάσταση μιας και είμαι καινούργιος, αλλά σίγουρα και κάτι με μηνιαία συνδρομή πιστεύω θα'χε πιο πολύ νόημα μιας και με 6-7 ευρώ την ώρα είναι κάπως. Πέρα απ'αυτά, το Achro όντως είναι μόνο διαδικτυακό πλέον, οπότε αυτή η δυνατότητα του να την πιάσω δεν υπάρχει. Εκτός αν γνωρίζεις κάποιο άλλο κατάστημα να μου προτείνεις. Πιστεύεις πάντως πως άμα δεν το δω τέρμα σοβαρά δεν αξίζει 1 καλή στέκα; Γιατί έτσι και αλλιώς είναι κάτι που μένει.
sstratos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Ειναι σαν να παραγγείλεις ενα παντελόνι απο το ιντερνετ. Παντελόνι είναι και θα φοριέται. Αλλα μπορεί να μην σου κάνει... Πρέπει με κάποιο τρόπο να βρείς και να δοκιμάσεις στα χέρια σου μια στέκα πριν την αγοράσεις..
phanispal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Ξαναλέω πάντως, αν σ' ενδιαφέρει η βελτίωση και να φτάσεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο, θα πρέπει α) να παίζεις με καλύτερους από σένα γιατί αλλιώς θα δεις απλά ισχνή βελτίωση και β) να το γυρίσεις σε εννιάμπαλο σχετικά νωρίς γιατί εκεί είναι το ζουμί, δηλαδή το πλασάρισμα στην επόμενη μπάλα. Σχετικά με τις λέσχες, δεν εννοώ απαραίτητα κάτι με συνδρομή, απλά να μην είναι το μπιλιαρδάδικο στο οποίο μαζεύονται μόνο πιτσιρικάδες για να περάσουν την ώρα τους. Στις λέσχες θα δεις να παίζουν σοβαρά, όχι απλά να χτυπάνε μπάλες. Στο λέω γιατί κι εγώ έκανα αυτό το λάθος ως έφηβος, έπαιζα σε μπιλιαρδάδικο που δε σκάμπαζε κανείς και δεν είχε τις υποδομές ώστε να έρθει να παίξει κάποιος καλός ή να διοργανώσει τουρνουά, και με αντίπαλο ένα φίλο που πάντα ήταν λίγο κάτω από μένα. Γενικά δεν είναι φθηνό άθλημα, αν σε ψιλοζορίζουν τα 6-7€/ώρα για συχνό παιχνίδι, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο. Εγώ ας πούμε με το φίλο μου, με τόσα που έχουμε δώσει στο μπιλιαρδάδικο που πηγαίναμε, θα είχαμε αγοράσει 3-4 τραπέζια μπιλιάρδου. Ένα να είχαμε αγοράσει από νωρίς, θα είχαμε άπλετο χρόνο να βελτιωθούμε, αλλά και πάλι, αν δεν το συνδυάζαμε με το να δούμε καλύτερους να παίζουν, δε θα κάναμε κάτι σοβαρό. Ξέρω ότι μπορεί να φαντάζει πολύ μακρινό, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα τραπέζι αν υπάρχει ο χώρος. Σχετικά με τη στέκα, να ξέρεις ότι σε μέτριο επίπεδο, πιο πολλή σημασία έχει να συνηθίσεις αυτή που έχεις, παρά να είναι καλή/ακριβή. Ως έφηβος έπαιζα γαλλικό με μια στέκα που είχε δώσει στο φίλο μου ένας θείος του, η οποία ήταν για ελεύθερο, και το κοντάκι της (το πίσω μέρος) ήταν σπαστό σε τρία μέρη και ήταν στραβό. Γενικά ήταν για τα μπάζα η στέκα, αλλά την είχα συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό, που έβγαζα γύρισμα με τη δική μου μπάλα στο πρώτο διαμάντι, και την άλλη στο τελευταίο. Αυτό με το low deflection που διάβασες, ισχύει, όχι ακριβώς έτσι, αλλά απ' τη στιγμή που είσαι στο ξεκίνημα, δεν έχει τόση σημασία. Εσένα αυτό που σ' ενδιαφέρει γι' αρχή, είναι να μάθεις το παιχνίδι και να έχεις μια στέκα την οποία θα συνηθίσεις, η οποία δε χρειάζεται να είναι ακριβή για πρώτη, αρκεί να σου αρέσει στο πιάσιμο και στο χτύπημα. 1
VFerF1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, phanispal είπε Ξαναλέω πάντως, αν σ' ενδιαφέρει η βελτίωση και να φτάσεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο, θα πρέπει α) να παίζεις με καλύτερους από σένα γιατί αλλιώς θα δεις απλά ισχνή βελτίωση και β) να το γυρίσεις σε εννιάμπαλο σχετικά νωρίς γιατί εκεί είναι το ζουμί, δηλαδή το πλασάρισμα στην επόμενη μπάλα. Σχετικά με τις λέσχες, δεν εννοώ απαραίτητα κάτι με συνδρομή, απλά να μην είναι το μπιλιαρδάδικο στο οποίο μαζεύονται μόνο πιτσιρικάδες για να περάσουν την ώρα τους. Στις λέσχες θα δεις να παίζουν σοβαρά, όχι απλά να χτυπάνε μπάλες. Στο λέω γιατί κι εγώ έκανα αυτό το λάθος ως έφηβος, έπαιζα σε μπιλιαρδάδικο που δε σκάμπαζε κανείς και δεν είχε τις υποδομές ώστε να έρθει να παίξει κάποιος καλός ή να διοργανώσει τουρνουά, και με αντίπαλο ένα φίλο που πάντα ήταν λίγο κάτω από μένα. Γενικά δεν είναι φθηνό άθλημα, αν σε ψιλοζορίζουν τα 6-7€/ώρα για συχνό παιχνίδι, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο. Εγώ ας πούμε με το φίλο μου, με τόσα που έχουμε δώσει στο μπιλιαρδάδικο που πηγαίναμε, θα είχαμε αγοράσει 3-4 τραπέζια μπιλιάρδου. Ένα να είχαμε αγοράσει από νωρίς, θα είχαμε άπλετο χρόνο να βελτιωθούμε, αλλά και πάλι, αν δεν το συνδυάζαμε με το να δούμε καλύτερους να παίζουν, δε θα κάναμε κάτι σοβαρό. Ξέρω ότι μπορεί να φαντάζει πολύ μακρινό, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα τραπέζι αν υπάρχει ο χώρος. Σχετικά με τη στέκα, να ξέρεις ότι σε μέτριο επίπεδο, πιο πολλή σημασία έχει να συνηθίσεις αυτή που έχεις, παρά να είναι καλή/ακριβή. Ως έφηβος έπαιζα γαλλικό με μια στέκα που είχε δώσει στο φίλο μου ένας θείος του, η οποία ήταν για ελεύθερο, και το κοντάκι της (το πίσω μέρος) ήταν σπαστό σε τρία μέρη και ήταν στραβό. Γενικά ήταν για τα μπάζα η στέκα, αλλά την είχα συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό, που έβγαζα γύρισμα με τη δική μου μπάλα στο πρώτο διαμάντι, και την άλλη στο τελευταίο. Αυτό με το low deflection που διάβασες, ισχύει, όχι ακριβώς έτσι, αλλά απ' τη στιγμή που είσαι στο ξεκίνημα, δεν έχει τόση σημασία. Εσένα αυτό που σ' ενδιαφέρει γι' αρχή, είναι να μάθεις το παιχνίδι και να έχεις μια στέκα την οποία θα συνηθίσεις, η οποία δε χρειάζεται να είναι ακριβή για πρώτη, αρκεί να σου αρέσει στο πιάσιμο και στο χτύπημα. Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τις πολύτιμες συμβουλές. Για το πλασάρισμα για την επόμενη, ναι με ενδιαφέρει να το μάθω και αναγνωρίζω την τρομερή σημασία αυτού. (Παρεμπιπτόντως, ξέχασα να αναφέρω πως είμαι και μεγάλος φαν του snooker.) Έχω περάσει από διάφορα μπιλιαρδάδικα και όντως σε μερικά φαίνονται πολύ πιο σοβαρά τα άτομα, απλώς δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί τους. Όσον αφορά για την στέκα, δεν έχω καμία, γι'αυτό και θέλω να πάρω μια ώστε να την συνηθίσω και να μην αλλάζω κάθε τρεις και λίγο ανάλογα με το μπιλιαρδάδικο και το ποιες έχουν διαθέσιμες και σε τι κατάσταση είναι. Εννοείται δεν περιμένω η στέκα να με κάνει από μόνη της μεγάλο παίχτη. Ο λόγος που ρωτάω και για την πιο ακριβή είναι διότι αν αξίζει να πάω σε αυτήν προτιμότερο να πάω από την αρχή σε αυτή και για να την συνηθίσω αλλά και για να μη χαλάω και παραπάνω χρήματα με το αν πάρω αυτή με τα 65 και μετά πω αργότερα να πάρω και μια καλύτερη σαν την ακριβή. Το πετσάκι της πιο οικονομικής έχει 13mm διάμετρο ενώ της πιο ακριβής 12.75mm (και είναι και πιο καλής ποιότητας φαίνεται). Τα 13mm είναι πολλά; (π.χ και για φάλτσα, backspin κλπ). Συμφωνώ το ότι θα πρέπει να την δοκιμάσω πριν την πάρω αλλά με το Achro δεν βλέπω να γίνεται αυτό οπότε δεν ξέρω πως. Γνωρίζεις κάποιο άλλο καλό κατάστημα προς Αθήνα μεριά; (και επίσης αν έχεις να συστήσεις και καλά μπιλιαρδάδικα, είμαι όλος αυτιά) Ευχαριστώ.
phanispal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Θεωρώ ότι αν πρόκειται να ασχοληθείς για αρκετά χρόνια με το άθλημα, δεν αποκλείεται να περάσουν διάφορες στέκες απ' τα χέρια σου, οπότε δεν είμαι της λογικής «παίρνω μία με 150€ για να την κρατήσω χρόνια, γιατί αυτή με τα 60€ θα είναι μόνο για τα πρώτα βήματα». Άσε που κανείς δε σου εγγυάται ότι θα σου κάτσει καλά αυτή με τα 150€. Θα σου έλεγα μην πάρεις στέκα που δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου. Βέβαια όλα είναι σχετικά. Εγώ πήρα απ' το Achro δική τους στέκα όταν είχαν κατάστημα στην Καλλιθέα, και πήγαινα πού και πού και έπαιζα στο Europe στην Ηλιούπολη του Πολυχρονόπουλου (πρωταθλητής στο γαλλικό). Του την έδειξα και μου είπε ότι έχει αρκετό βάρος μπροστά. Εγώ όμως δεν είχα την απαιτούμενη εμπειρία όταν μου την έδειξαν στο μαγαζί. Μου είχε φανεί εντάξει. Επίσης μην ασχολείσαι ιδιαίτερα με πετσάκια κ.λπ., αυτά αλλάζονται εύκολα. Το point μου είναι μην το ψειρίζεις ιδιαίτερα. Ό,τι και να πάρεις, το πιθανότερο είναι ότι θα το αλλάξεις με τον καιρό αν συνεχίσεις να ασχολείσαι. Η βελτίωση θα έρθει παρακολουθώντας και παίζοντας με καλύτερους, και με την εξάσκηση. Τα υπόλοιπα κάτι θα σου δώσουν, αλλά όχι πολλά. Έχω σταματήσει να ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι έχουν κλείσει και έχουν φύγει στο εξωτερικό. Την πρώτη μου στέκα την είχα πάρει στο Σιβισίδη στο κέντρο στη Γερανίου. Εκεί κοντά θυμάμαι είχε μαγαζί και ο Ελευθερίου. Καλά μπιλιαρδάδικα ένα στα νότια ήταν το Masters που έκλεισε. Στα δυτικά νομίζω έχει κάποια για αμερικάνικο, αλλά δεν τα θυμάμαι τώρα. Εσένα ποιες περιοχές σε ενδιαφέρουν;
VFerF1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, phanispal είπε Θεωρώ ότι αν πρόκειται να ασχοληθείς για αρκετά χρόνια με το άθλημα, δεν αποκλείεται να περάσουν διάφορες στέκες απ' τα χέρια σου, οπότε δεν είμαι της λογικής «παίρνω μία με 150€ για να την κρατήσω χρόνια, γιατί αυτή με τα 60€ θα είναι μόνο για τα πρώτα βήματα». Άσε που κανείς δε σου εγγυάται ότι θα σου κάτσει καλά αυτή με τα 150€. Θα σου έλεγα μην πάρεις στέκα που δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου. Βέβαια όλα είναι σχετικά. Εγώ πήρα απ' το Achro δική τους στέκα όταν είχαν κατάστημα στην Καλλιθέα, και πήγαινα πού και πού και έπαιζα στο Europe στην Ηλιούπολη του Πολυχρονόπουλου (πρωταθλητής στο γαλλικό). Του την έδειξα και μου είπε ότι έχει αρκετό βάρος μπροστά. Εγώ όμως δεν είχα την απαιτούμενη εμπειρία όταν μου την έδειξαν στο μαγαζί. Μου είχε φανεί εντάξει. Επίσης μην ασχολείσαι ιδιαίτερα με πετσάκια κ.λπ., αυτά αλλάζονται εύκολα. Το point μου είναι μην το ψειρίζεις ιδιαίτερα. Ό,τι και να πάρεις, το πιθανότερο είναι ότι θα το αλλάξεις με τον καιρό αν συνεχίσεις να ασχολείσαι. Η βελτίωση θα έρθει παρακολουθώντας και παίζοντας με καλύτερους, και με την εξάσκηση. Τα υπόλοιπα κάτι θα σου δώσουν, αλλά όχι πολλά. Έχω σταματήσει να ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι έχουν κλείσει και έχουν φύγει στο εξωτερικό. Την πρώτη μου στέκα την είχα πάρει στο Σιβισίδη στο κέντρο στη Γερανίου. Εκεί κοντά θυμάμαι είχε μαγαζί και ο Ελευθερίου. Καλά μπιλιαρδάδικα ένα στα νότια ήταν το Masters που έκλεισε. Στα δυτικά νομίζω έχει κάποια για αμερικάνικο, αλλά δεν τα θυμάμαι τώρα. Εσένα ποιες περιοχές σε ενδιαφέρουν; Τέλεια, σε ευχαριστώ για ακόμα 1 φορά. Μάλλον θα κοιτάξω 1 απλή να πάρω. Για περιοχές, γύρω από το κέντρο και ακόμα καλύτερα αν είναι κοντά και σε μετρό/ηλεκτρικό κλπ.
phanispal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Στα Masters θυμάμαι υπήρχαν banners ενός κατασκευαστή στεκών, δεν τον θυμάμαι τώρα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αν βρεις 1-2 καλά μπιλιαρδάδικα που σε καλύπτουν και στα οποία συχνάζουν γνώστες, μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις στέκα κ.λπ.. Ίσως δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να την έχεις από πριν, αν και καταλαβαίνω ότι μπαίνεις με άλλη ψυχολογία σε μια αίθουσα κρατώντας δική σου στέκα. Αν είσαι τύπος που ψάχνεται συνεχώς για το καλύτερο, λογικά δε θα μείνεις στην πρώτη που θα βρεις, οπότε πάρε μια απλή γι' αρχή να δεις πώς σου κάθεται και με τον καιρό να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι ψάχνεις από μια στέκα ώστε να το βρεις στην επόμενη, στη μεθεπόμενη κ.λπ.. Αλλά όσο πιο πολύ το ψειρίζεις, τόσο πιο πολύ θα χάνεσαι, δεν είναι απλά ένα κομμάτι ξύλο η στέκα. Μετά θα μπουν στο παιχνίδι τα πετσιά (απλά ή πολύπατα, σκληρά έως μαλακά), τα φλες με τα low deflection που διάβασες, ακόμα και το φίμπερ παίζει ρόλο σε μια στέκα. Μάλιστα εδώ και 1-2 χρόνια μπήκαν και τα τεμπεσίρια στο παιχνίδι, αφού βγήκε μια μάρκα που υπόσχεται καλύτερο παιχνίδι με ελαχιστοποίηση των μπουτάζ. Γι' αυτό σου λέω, μην παιδεύεσαι και μπερδεύεσαι για την ώρα με όλα αυτά, θα χάσεις το δάσος. Το σημαντικό είναι να βρεις μια αίθουσα και σοβαρούς «αντιπάλους». Και μην απορρίπτεις το ενδεχόμενο του να πάρεις δικό σου τραπέζι ή συνεταιρικά με κάποιο φίλο. Αν και πάλι θα χρειαστεί να μάθεις με κάποιο τρόπο τη θεωρία, που δεν είναι και τόσο απλό.
Dreammpompo Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα φυσικά και να πάρεις μια καλή στέκα αν είσαι σίγουρος ότι θα ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι και δεν το παρατήσεις μετά από 2-3 μήνες . Γενικα εγώ έπαιζα για 15 χρόνια μπιλιάρδο σε πρωταθλήματα τοπικα πανελλαδικά κτλ το να έχεις μια δικιά σου στέκα έχεις καλύτερη διάθεση ( πολύ σημαντικό ) μεγαλύτερη σιγουριά καλύτερο κέντρο βάρους γενικά πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά μην νομίζεις ότι παίρνοντας μια καλή στέκα θα γίνεις καλός άμεσα το μπιλιάρδο θέλει πολύ δουλειά και ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΥΤΑ να διαθέσεις είναι γενικά πολύ ακριβό χόμπι το παιδί από πάνω έχει δίκιο να βρεις ένα καλό στέκι να γνωρίσεις κόσμο και να παίζεις γιατί χωρίς ανταγωνισμό δεν θα ανέβεις ποτέ επίπεδο
VFerF1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 14 ώρες πριν, Dreammpompo είπε Καλησπέρα φυσικά και να πάρεις μια καλή στέκα αν είσαι σίγουρος ότι θα ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι και δεν το παρατήσεις μετά από 2-3 μήνες . Γενικα εγώ έπαιζα για 15 χρόνια μπιλιάρδο σε πρωταθλήματα τοπικα πανελλαδικά κτλ το να έχεις μια δικιά σου στέκα έχεις καλύτερη διάθεση ( πολύ σημαντικό ) μεγαλύτερη σιγουριά καλύτερο κέντρο βάρους γενικά πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά μην νομίζεις ότι παίρνοντας μια καλή στέκα θα γίνεις καλός άμεσα το μπιλιάρδο θέλει πολύ δουλειά και ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΥΤΑ να διαθέσεις είναι γενικά πολύ ακριβό χόμπι το παιδί από πάνω έχει δίκιο να βρεις ένα καλό στέκι να γνωρίσεις κόσμο και να παίζεις γιατί χωρίς ανταγωνισμό δεν θα ανέβεις ποτέ επίπεδο Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω και πιστεύω ότι σε σταθερό βαθμό θα συνεχίσω να ασχολούμαι. Έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο για δικό μου τραπέζι αλλά ο χώρος είναι ένα θέμα. Τέλος πάντων, για την στέκα, σίγουρα θα πάρω μια, απλά έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα με τις στέκες γενικά, π.χ μάρκες, μήκος, χαρακτηριστικά, πετσάκια, τιμές κλπ. Το γνωρίζω ότι θα πρέπει να τις δω στο χέρι μου απλά θα ήθελα αν γίνεται και από εσάς που είστε γνώστες να μου δώσετε μια μικρή καθοδήγηση αν γίνεται προς τα που πρέπει να κοιτάξω. Σαν παραπάνω πληροφορίες να πω ότι στα διάφορα μπιλιαρδάδικα που πάω πάντα παίρνω τις πιο μακρυές και βαριές στέκες, μου αρέσει να έχουν και λίγο αίσθηση βάρους πίσω και να μην είναι πανάλαφρες (όπως κάποιες που είχα δοκιμάσει). Επίσης τελευταία σε ένα άλλο που πήγα οι στέκες που είχαν ήταν αρκετά μακρυές και ίσως λίγο πιο λεπτές αλλά μου άρεσαν αρκετά (βάρος παρόμοιο). Ήταν αυτές που έχουν στα μπιλιαρδάδικα που είναι μακρυές με μικρότερη αυξομείωση πάχους από μπρος έως πίσω και έχουν μαύρο σχέδιο πίσω και όχι οι πιο κλασσικές που παχαίνουν περισσότερο πίσω αρκετά και είναι με καφέ σχέδιο (και με αυτές δεν έχω θέμα πάντως). Ίσως καταλάβατε τι εννοώ μιας και τα περισσότερα μπιλιαρδάδικα ίδιο στυλ έχουν.
bluesattack Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παρε μια που να ταιριαζει στον σωματοτυπο σου, να την αισθανεσαι καλα εσυ Δεν χρειαζεται παντως να ξερει καποιος καλο μπιλιαρδο , ουτε καν μπιλιαρδο για να ψαξει τα τεχνικα χαρακτηριστικα .Ολα εχουν σχεση με το σωματοτυπο του παικτη και τα χτυπηματα που απαιτει το παχνιδι.Μικρη διαμετρος στο πετσακι ,καλυτερη αποδοση στα φαλτσα (για αυτο στο γαλλικο ειναι μικροτερο απο το αμερικανικο ) , μεγαλυτερο βαρος στεκας δινει δυνατοτερα χτυπηματα (αμερικανικο τρισποντες κλπ ) αλλα προφανως , ειτε ελαφρια ειτε βαρια , θα πρεπει να ταιριαζει σε εσενα ωστε να ειναι ευκολοτερη για σενα η εκτιμηση της δυναμης .Κοντυτερη , μακρυτερη στεκα εχει σχεση με το υψος του παικτη αλλα και τον ελεγχο της , χοντρη λεπτη λαβη το ιδιο (με την παλαμη) , λεπτο χοντρο φλες, (το μπροστικο μερος της στεκας δηλαδη ) το ιδιο αλλα και με τα χτυπηματα ( για αυτο κουβαλανε στην θηκη πανω απο ενα ) .Δηλαδη μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ τι πως και τι προτιμουν οι παικτες . Αλλα ενταξει, ο μηκος και το βαρος εχει καποιες αποκλισεις , merikew ουγγιες (τα oz ) η 10-15 εκατοστα .Δεν ειναι ο κλαυσιγελος καποιων μπιλιαρδαδικων που η μια ειναι σκουποξυλο η αλλη καλαμακι , η μια 1.5 μετρο και η αλλη 1.20 επειδη εχει κοπει το πισω μερος η μηπως κανας μπαμπας ερθει με το παιδι 😀 Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από bluesattack
talibanakos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Ψαξου να βρεις την τοπικη λέσχη/ ομαδα,παντα υπάρχουν καλες μεταχειρισμένες απο παίχτες που αναβαθμισαν. Εγω επαιζα με μια δανεικη,μετα πηρα ενα χρονο μια balabushka, η οποια παρα το καλο ονομα δε με βολευε,ετσι πηρα μια δανεικη χειροποίητη απο εναν που φτιάχνει και παιζει στο μαγαζι που παιζω,και τελικα αγορασα μια αλλη χειροποίητη του,και παιζω αψογα. Ασε το 8μπαλο,δε θα βελτιωθείς ποτε με αυτο το παιχνιδι,παιξε 9μπαλο. Πολυ καλη προπονηση ειναι να παρεις ενα καφε και να κατσεις να παρατηρησεις καλους παιχτες,αφου ομως μπεις στη νοοτροπια του 9μπαλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα