nik416 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όχι δεν έχει άλλη πλάκα ,χώμα είναι από κατω 26 λεπτά πριν, lary7 είπε Δες εδώ για να κανεις τους υπολογισμούς σου http://www.sellandbuild.com/tools/concrete Απο κάτω καλά ειναι να στρώσεις ναυλον, μετά XPS και ο οπλισμος να μπεί με αποστάτες για να μην πάει κάτω και δεν κάνει δουλειά. Κανονικά θέλει διπλη στώση πλέγμα άλλα έτσι όπως θα πατάτε είναι δύσκολο να το βάλετε σωστά. Ετοιμάσου να γονατίσετε για να ρίξετε 5-6 κυβικά με το χέρι αν δεν έχετε εμπειρία. Για αλφαδιάσμα λέω να βάλω 2.5 στραντζαριστα να τα πετρέλαιοσο πριν για να βγενουν εύκολα μετά Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από nik416
lary7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δεν σε πιάνω αυτό με τα στρατζαριστα. Αλφάδια ζούμε τις πλάκες με πασαλακια όπου κολλάμε ταινία, το υψόμετρο το παίρνεις είτε με χωροβατη είτε με αλφαδολαστιχο. Όσο πιο πολλά πασαλακια τόσο πιο ίσια θα έρθει. Αφού τελειώσεις αφαιρείτε τα πασαλακια.
nik416 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Με αλφαδολαστιχο θα το κάνω, Αυτό πλάκες πασαλάκια ταινία μπορείς να το εξηγησεις ή καποια φωτο γιατί πρώτη φορά το ακουω.εγω έλεγα αλφαδιες με αλφαδολαστιχο στις γωνίες του σπιτιού. Μετά να βάλω ράμμα μετά πάνω στο ράμμα να αδειάσω κουβαδακια τσιμεντο .και εκεί πάνω να βάλω τις 6μετρες βέργες.να έρθουν πρόσωπο με το ράμμα. Περίπου έτσι λέω να το αλφαδιάσεω εννοητε κάτω από τις βεργες θα υπάρχει το πλέγμα χωρίς όμως να ακουμπάνε μετάξιτους Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από nik416
papoys1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, nik416 είπε Τη αγόρασα μεταχειρισμένη μισού σακου Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού αυτή είναι μισού σάκου δήλ αν κατάλαβα καλά εννοεί μισώ τσουβάλι τσιμέντο δηλαδή 20κιλα αν υποθέσουμε το το σακί είναι 40 κιλά. Το όμως κυβικό θελει 300 κιλά τσιμέντο δηλαδή 300/20 μας κάνει 15 βαρελιες πως γίνετε λοιπόν το κυβικό να θέλει 8 βαρελιες δηλαδή 16καροτσια Θα μπορούσε να μου εξηγήσει ένας άνθρωπος γιατί να έχω μπερδεψει Υπάρχει η μικρή μπετονιέρα και η μεγάλη.Η μικρή θέλει μισό σάκκο και η μεγάλη θέλει ένα σάκκο τσιμέντο.Εάν η μπετονιέρα σου βγάζει 2,5 γεμάτα καρότσια θέλει ένα τσιμέντο και όχι μισό,άντε επειδή είναι δάπεδο έχει τη δυνατότητα να ρίξεις λίγο λιγότερο από ένα σακί. 2,5 γεμάτα καρότσια δεν τα βγάζει πάντως η μπετονιέρα των 240 λίτρων.Το γεμάτο το λέω σαν όρο μέτρησης του κυβικού γιατί ποτέ δεν μπορούμε να γεμίσουμε το καρότσι μέχρι πάνω με μπετό μόνο με αμμοχάλικο το μπετό θα φεύγει.Μπετό θα βάλουμε λιγότερο άρα 16 καρότσια με μπετό μέσα δεν αντιπροσωπεύουν ακριβώς ένα κυβικό αλλά κάτι λιγότερο
nik416 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα Εμένα ο άνθρωπος που την πήρα μου είπε είναι μισού σάκου και βγάζει 2,5 καρότσια Για τα καρότσια ψέματα μου έλεγε έτσι δεν είναι?δηλ μια μπετονιέρα μισού σάκου .ποσο τσιμέντο να βάλω ?πόσο άμμο? πόσο χαλίκι? και πόσο νερό?σε παλάμιες εννοώ ,εντάξει το τσιμέντο είναι 40ρι και το νερό σε λίτρα χαλίκι άμμο όμως?εκει έχω κολησει
lary7 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Τα πασαλάκια είναι κομματια ράβδων Φ10 20πχ πόντων που να μπήγεις στο χώμα. Σε αυτά με το αλφαδολάστιχο βάζεις ταινία ηλεκτρολόγου στο τελικό ύψος που θα φτάσει το μπετό, η κάτω πλευρά της ταινιας είναι το τελικό ύψος. Έτσι σε κάθε σημείο που έχεις πασαλάκι ξέρεις το τελικό ύψος. Στον τοίχο περιμετρικά με ενα σανίδι σημειώνεις το τελικο υψος επάνω στους τοίχους με σπρέι. Αυτό που θες να κάνεις μοίάζει με τους οδηγούς που κάνουν οι σοβατζήδες, σίγουρα πιο ακριβής μέθοδος αλλά θα είναι πιο δύσκολο να κινείστε με το καρότσι.
dollyyy19 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, nik416 είπε Καλημέρα Εμένα ο άνθρωπος που την πήρα μου είπε είναι μισού σάκου και βγάζει 2,5 καρότσια Για τα καρότσια ψέματα μου έλεγε έτσι δεν είναι?δηλ μια μπετονιέρα μισού σάκου .ποσο τσιμέντο να βάλω ?πόσο άμμο? πόσο χαλίκι? και πόσο νερό?σε παλάμιες εννοώ ,εντάξει το τσιμέντο είναι 40ρι και το νερό σε λίτρα χαλίκι άμμο όμως?εκει έχω κολησει ειμαι περιεργος να μαθω ,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ σε αυτα που εγραψα: ""οι αναλογιες ειναι ενα μερος τσιμεντο 2.5 αμμος και 3.5 χαλικι.......για να μην μπλεκεις ,ζητας να σου φερει ετοιμο αμμοχαλικο ,οποτε βαζεις 1 μερος τσιμεντο και 6 αμμοχαλικο ......αν δλδ κανεις χαρμανι με μισο τσουβαλι σαραντακιλο,θα βαλεις μεσα και 120 κιλα αμμοχαλικο.νερο οχι περισοτερο απο 10-12 κιλα"" διοτι,για να σου απαντησει καποιος,πρεπει να γνωριζει,αν γνωριζεις την γλωσσα και αν ξερεις να διαβαζεις............. 1
nik416 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Ναι το τσιμέντο το ζυγίζεις οκ το τσουβάλι 40 το μισώ 20 το νερό οκ το ζυγίζεις το αμμοχάλικο πως να το ζυγίζω γιαυτό είπα πόσες παλαμιες?και κάτι άλλο θα πάρω ξεχωριστά άμμο ξεχωριστά χαλίκι γιατι αν μου το φέρουν ανακατεμένο μπορεί να βάλουν μισό κυβικό χαλίκι και 1.5κιβικο άμμο αν πχ παραγγειλω 2 κυβικά 2 ώρες πριν, lary7 είπε Τα πασαλάκια είναι κομματια ράβδων Φ10 20πχ πόντων που να μπήγεις στο χώμα. Σε αυτά με το αλφαδολάστιχο βάζεις ταινία ηλεκτρολόγου στο τελικό ύψος που θα φτάσει το μπετό, η κάτω πλευρά της ταινιας είναι το τελικό ύψος. Έτσι σε κάθε σημείο που έχεις πασαλάκι ξέρεις το τελικό ύψος. Στον τοίχο περιμετρικά με ενα σανίδι σημειώνεις το τελικο υψος επάνω στους τοίχους με σπρέι. Αυτό που θες να κάνεις μοίάζει με τους οδηγούς που κάνουν οι σοβατζήδες, σίγουρα πιο ακριβής μέθοδος αλλά θα είναι πιο δύσκολο να κινείστε με το καρότσι. Πολύ θα με βοηθάγε αν το έστελνες σε φωτογραφία για να καταλάβω πως πάει?και πως σέρνεις την πυχι 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Παρε ένα μάστορα που ξέρει και αντί να πάρει εργάτη κάνε τον εσυ και οι φίλοι σου.Δεν είναι όλα τόσο ευκολα. 2
stelios18120 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Παρε ένα μάστορα που ξέρει και αντί να πάρει εργάτη κάνε τον εσυ και οι φίλοι σου.Δεν είναι όλα τόσο ευκολα. 👍👍👍
dkstopo Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 από όσα διάβασα κατάλαβα ότι εσύ και οι φίλοι σου ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε ΔΑΠΕΔΟ σε ΣΠΙΤΙ 3
andreasb72 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, αν θες απλά να κάνεις γέμισμα και να φτιάξεις τις αλφαδιές καλύτερα να πάρεις έτοιμο περλομπετό που είναι και πιο ελαφρύ και θα σε βοηθήσει και με τη μόνωση. Ενδεικτικά σου δείχνω αυτό που είναι έτοιμο και βάζεις μόνο νερό. https://marmoline.gr/el/categories/etoimoi-sovades-domika-episkeyastika-veltiotika/products/garmpilompeton Διαφορετικά πάρε ένα μάστορα για να στο κάνει. Πιο παλιά ήταν 5€/m2 μια τιμή για το ρίξιμο δαπέδου και αλφαδιών
nik416 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Όχι παιδιά ευχαριστώ αν ήθελα να πάρω μάστορα δε θα ανοίγα καν το θέμα. Είναι καθαρά θέμα οικονομικό
papoys1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρε φίλε δάπεδο σε χώμα ρίχνειςδε ρίχνεις καμιά πλάκα στο δεύτερο όροφο.Δεν λέει και πολλά αν πέσει 110 αντί 120 κιλά χαλίκι ή 75 αντί 90 π.χ. κιλά άμμο.Και ο μάστορας δεν έχει καμιά ζυγαριά μαζί να ζυγίζει τα υλικά. Ανάμικτα θα τα πάρεις και θα ρίχνεις 6 φτιαριές αμμοχάλικο και μία φτιαριά τσιμέντο (άνοιξε 2-3 τσιμέντα πάνω σε ένα νάυλον και ρίχτο με το φτιάρι στη μπετονιέρα).Έτσι δεν θα χρειάζεται να είσαι και ακριβής αν θα βγει το χαρμάνι 1,5 , 2 ή 2,5 καρότσια.Θα έχει τα υλικά που πρέπει όσο μπετό και να έχει μέσα η μπετονιέρα. Ξαναλέω μόνο να ρίχνεις το νερό σιγά -σιγά ώστε το μπετό να έχει λίγο νερό π.χ. να είναι σαν στραγγιστό γιαούρτι και όχι νερουλό σαν αγελαδινό γιαούρτι. (περίπου σαν τη δεύτερη φωτογραφία που πόσταρες έστω με λίγο νεράκι ακόμη) Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από papoys1 1
takisggg Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 το μεγαλο ειναι 50 κιλα, οχι 40 αρα 25 κιλα το μισο σακκι .. η αναλογια ειναι 2 αμμο μπετου η ποταμι 1 χαλικι το οποιο χαλικι αναμηγμενω ενα προς δυο χοντρο 1 - γαρπιλη χοντρο 2 , τα κυβικα οπως τα εχεις βγαλει , 55 μ2 * 0,10 παχος μπετου = 55 μ3 .. εγω στην θεση σου θα απλωνα μπετο καθαριοτητας κατω , υστερα dow 5cm παχος για θερμομονωση , υστερα μεμβρανη κατα της ανωδυωμενης υγρασιας , και μετα μπετο οπλισμενο + τσιμεντοκονια για οτι δαπεδο τελικο φτιαξεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις