nik416 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα και καλή χρονιά.Εχω ένα σπίτι στο χωριό που θέλει καινούργια πλάκα δηλαδή πάτωμα το σύνολο. Είναι 55 τετραγωνικά θα τη ρίξω μόνος μου με τη βοήθεια 2 φίλων ,αλφάδιες κτλ... εχω βγάλει άκρη, εννοητε με πλέγμα από κάτω, έχω πάρει μια μπετονιέρα μισού σάκου δήλαδη 2.5 καρότσια. Μπορεί κάποιο παιδί που ξέρει να μου πει υλικά και αναλογίες για μπετόν αρμέ? Δηλαδή πόσο τσιμέντο? πόσες παλάμιες χαλίκι και ότι άλλο χρειαστεί για να φτιάξεις ένα χαρμάνι που λένε? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Eχεις υπολογίσει ποσες μπετονιέρες θα πρέπει να φτιάξεις;Γιατί δεν το παραγγέλνεις να στο φέρουν ετοιμο;
nik416 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Λέω 10 πόντους πλάκα 5.5 με 6 κυβικά , εκεί που είμαι δεν έρχεται βαρελά ,αν υπολογισμω το κυβικό 300κιλα τσιμέντο, η μπετονιέρα είναι μισού σάκου το σακί είναι 40αρι από ότι ξέρω δηλαδή 300 /20 δηλαδή 15 βαρελιες το κυβικό το θέμα ειναι τα υπόλοιπα υλικά δεν ξέρω τις αναλογίες τους. Σίγουρα θέλει ποταμισια άμμο και νερο και μετά δύο ειδών χαλίκια αλλά δεν βγάλει άκρη ποια. Και πόιες οι αναλογιες
sexymwro7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μπηκες στα αθλητικα, μιλας για μπετα, αρα θες να χτισεις, εχεις ψευδωνυμο Νικ...Καλαθη εσυ?
dollyyy19 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) οι αναλογιες ειναι ενα μερος τσιμεντο 2.5 αμμος και 3.5 χαλικι.......για να μην μπλεκεις ,ζητας να σου φερει ετοιμο αμμοχαλικο ,οποτε βαζεις 1 μερος τσιμεντο και 6 αμμοχαλικο ......αν δλδ κανεις χαρμανι με μισο τσουβαλι σαραντακιλο,θα βαλεις μεσα και 120 κιλα αμμοχαλικο.νερο οχι περισοτερο απο 10-12 κιλα Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από dollyyy19 3
nik416 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ερωτήσεις η μπετονιέρα μισού σάκου είναι 190 λίτρα από έχω διαβάσει για να βγει ένα κυβικό πόσες βαρελιες θέλει. Υπολογίζω το κυβικό 300κιλα τσιμέντο και κάτι δεύτερο η πλάκα θα είναι με πλέγμα τ92 και 10 πόντους στο ύψος να ζητήσω να πάρω σκιρα και γαρμπιλη η μόνο ένα είδος χαλίκι αρκεί?
papoys1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ελπίζω να μιλάς για πλάκα δαπέδου σε έδαφος και όχι πλάκα πάνω από κεφάλια ανθρώπων. Το ένα κυβικό είναι περίπου 16 γεμάτα καρότσια ή 52 γεμάτοι τενεκέδες.
nik416 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι για πλάκα εδάφους δήλ περίπου 8 μπετονιερες θέλει το κιβικο? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από nik416 1
Havik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Κάτω από το τσιμέντο ίσως πρέπει να βάλεις κάποιο ναύλον για να μην ανεβαίνει υγρασία από το πάτωμα ή κάποια μόνωση για θερμότητα.. 2
papoys1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, nik416 είπε Ναι για πλάκα εδάφους δήλ περίπου 8 μπετονιερες? Για δάπεδο δεν παίζει μεγάλο ρόλο το χαλίκι όσο για την πλάκα που σύνήθως βάζουμε χοντρό (κοινώς γαρμπίλι).Εκείνο που θα σου μόνο όσο μπορεί η μπετονιέρα να το δουλέψει με λιγότερο νερό.Όσο περισσότερο νερό παίρνει το χαρμάνι τόσο πιο αδύναμο θα είναι το μπετό όταν στεγνώσει,όσο λιγότερο νερό τόσο πιο δυνατό . 1
bill999r Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Havik είπε Κάτω από το τσιμέντο ίσως πρέπει να βάλεις κάποιο ναύλον για να μην ανεβαίνει υγρασία από το πάτωμα ή κάποια μόνωση για θερμότητα.. Πρώτα χαλίκι ,μετά νάυλον - οπλισμός και μπετόν Πολύ βασικό αυτό. 36 λεπτά πριν, nik416 είπε μπετονιερες Φίλε μου την μπετονιερα την αγόρασες ή την νοικιασες; Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από bill999r
nik416 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, bill999r είπε Πρώτα χαλίκι ,μετά νάυλον - οπλισμός και μπετόν Πολύ βασικό αυτό. Φίλε μου την μπετονιερα την αγόρασες ή την νοικιασες; Τη αγόρασα μεταχειρισμένη μισού σακου Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού αυτή είναι μισού σάκου δήλ αν κατάλαβα καλά εννοεί μισώ τσουβάλι τσιμέντο δηλαδή 20κιλα αν υποθέσουμε το το σακί είναι 40 κιλά. Το όμως κυβικό θελει 300 κιλά τσιμέντο δηλαδή 300/20 μας κάνει 15 βαρελιες πως γίνετε λοιπόν το κυβικό να θέλει 8 βαρελιες δηλαδή 16καροτσια Θα μπορούσε να μου εξηγήσει ένας άνθρωπος γιατί να έχω μπερδεψει Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από nik416 1
lary7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δες εδώ για να κανεις τους υπολογισμούς σου http://www.sellandbuild.com/tools/concrete Απο κάτω καλά ειναι να στρώσεις ναυλον, μετά XPS και ο οπλισμος να μπεί με αποστάτες για να μην πάει κάτω και δεν κάνει δουλειά. Κανονικά θέλει διπλη στώση πλέγμα άλλα έτσι όπως θα πατάτε είναι δύσκολο να το βάλετε σωστά. Ετοιμάσου να γονατίσετε για να ρίξετε 5-6 κυβικά με το χέρι αν δεν έχετε εμπειρία. 1
Havik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δεν ξέρω αν μπορεί να βάλει χαλίκια -τα οποία είχα ξεχάσει τελείως- από την στιγμή που αν κατάλαβα καλά θα ρίξει πάνω σε υπάρχον πλάκα. Ξέχασα να αναφέρω ότι στο εξωτερικό βάζουν και κάτι σαν πλέγμα πλαστικό πάνω στο τσιμέντο και μετά τα πλακάκια, αν βάλεις πάνω στο τσιμέντο πλακάκια μπορεί αργότερα να ξεκολλήσουν αν ραγίσει το τσιμέντο με τους σεισμούς, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε fiber glass για να το ενισχύσετε. Από την άλλη μπορείτε να το γυαλίσετε και να μην βάλετε καν πλακάκια ή το άλλο που βάζουν πατητή τσιμεντοκονία, industrial look.
Προτεινόμενες αναρτήσεις