Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τα frametimes είναι μια χαρά μέτρηση αρκεί να ξέρεις τι επίπτωση έχουν στο game και πόσο σε ενδιαφέρουν σε συνδυασμό με τα avg και min fps. Παράδειγμα. Ας πούμε ότι ο ryzen 1600 έχει τέλεια frametimes(τέλεια κατανομή) αλλά έχει frame drops κάτω από τα 50 καρέ στο Odyssey/Origins(μπορείς να το ψάξεις). Μας κάνει; Φυσικά και όχι. Γιατί χαλάει ο συγχρονισμός με την οθόνη και πέφτει choppiness. Παλιότερα ήταν της μόδας τα dual-gpu. Εκεί να δεις χάλια frame-times. Όποιος όμως κλείδωνε με vsync στα 60 καρέ(ή και όσα άλλα θες) δεν είχε κανένα θέμα. Ειδικά αν έπαιζε competitive στα 100+ καρέ δεν τον ένοιαζε καθόλου. Όλα τα βλέπεις μέσα σε ένα πλαίσιο. Όχι αποσπασματικά. To κομματι με τα μαθηματικα το πηδηξες ομως. Με fps απο afterburner ο 3600 με πληρη αξιοποιηση βγαινει στην χειροτερη περιπτωση 28.5% πανω απο 9600k @ 4.8ghz. Ειναι καπου λαθος ο συλλογισμος μου? Γιατι εσυ εγραψες για 9% πριν. 54 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Μια ερώτηση για το τέλος. Πόσο χειρότερα πρέπει να είναι τα frametimes ενός cpu σε σχέση με έναν άλλο για να το καταλάβει κάποιος στην πράξη. Αν έχεις κάποιο paper, ή δοκιμή να το δω. Για τα fps πάντως υπάρχουν και μελέτες που δείχνουν από ποια καρέ χάνει ο παίκτης σε επιδόσεις και ξεκινά η κόπωση του ματιού. Δεν γνωριζω. Αλλα θελω να καταλαβω τι μας λες. Ουσιαστικα, λες οτι ναι μεν ο 9600k ειναι χειροτερος του 3600 σε gaming επιδοσεις, αλλα επειδη δεν τις καταλαβαινεις δεν πειραζει. Σωστα? Η καταλαβα κατι λαθος? 20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε 1) Ναι, έχεις σε κάμποσα σημεία. Φαντάσου τα ίδια σημεία με κάτι από AMD από γενιά 2ΧΧΧ και πίσω και με κλοκς κάτω από τα 4,2Ghz. Ακόμα και το 45αρι παίζεται. 2) Γιατί τον αναφέρει ως παράδειγμα καλής ομαλότητας ο Ryzenlake. Απέναντι στον γνήσιο ανταγωνιστή του(i5 8400) νομίζω ότι ούτε εκεί έχει ιδιαίτερο πλεονέκτημα, αλλά τέσπα. υ.γ.: BTW, βλέπω ότι τα lows "παίζουν" αρκετά από reviewer σε reviewer. Το GN βγάζει καλά νούμερα για τον 8600Κ στα 5GHz(Origins π.χ). Σε ειδικές περιπτώσεις όμως, χωρίς περίεργες απαιτήσεις, έχει οικτρά frametimes(GTAV) με τεράστια avg. Πιο πολύ θέμα game engine φαίνεται να είναι τα frametimes παρά θρεντ. Δεν μπορούμε να πατάμε σε τόσο χαοτικές αποκλίσεις που είναι και rig dependent για να κρίνουμε επιδόσεις. https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3378-intel-9900k-cpu-review-solder-vs-paste-delid-gaming-benchmarks-vs-2700x/page-4 2) Το αναφερω σαν παραδειγμα του γιατι ο κοσμος αγοραζει επεξεργαστη των 100-200€ (τοσο κυμανθηκε η τιμη του 1600). Γιατι οπως ξαναεγραψα, βγαζει σταθερο 60αρι στο 99.999% των περιπτωσεων. Ακατεβατα. Δεν δινει 500€ για CPU με υγρα μεταλλα κλπα συμπραγκαλα για να κρατησει τα 60 στο 0.001% των περιπτωσεων. Τα οποια τελικα οπως λες ο ιδιος, ουτε με επεξεργαστη του 500αρικου κραταει!! Δηλαδη μονος σου γραφεις οτι εχει μερικα σημεια 1 παιχνιδι που χανεις τα 60. Μαζι σου. Ποση ωρα απο το συνολικο playthrough ενος οποιουδηποτε παιχνιδιου θα το περασεις σε αυτο το σημειο? Ποσα ειναι τα παιχνιδια που το χανει το 60αρι ο 1600? Να ειναι 5? Να ειναι 10? Ωραια, και ποση ωρα θα περασει ο κατοχος του εν λογω CPU στα συγκεκριμενα σημεια που χανουν το 60αρι? 10 λεπτα? 3 λεπτα? 15 λεπτα? Πανεμορφα. Δηλαδη στις 1.000 ωρες παιχνιδιου ξερω γω για 30 λεπτα θα ειναι κατω απο 60 fps. Οποτε να σκασει 3πλασια χρηματα για να ειναι μονο τα 5 λεπτα κατω απο 60 fps. Καλο deal. Sorry ρε φιλε, τοσες σελιδες ειχες καποιο point, αλλα οταν μου ανεφερες τα 60 fps με vsync σαν λογο να προτιμησεις Intel τι να πω, απογοητευτικα. Εγω πηρα τον 8700k γιατι μου εδωσε +40 average στο PUBG, δεν το πηρα για να κραταω 60. Αμα ηταν να παιζω με 60 vsynced με τον 1600 θα ημουνα ακομα. Χαλαλι ο ναος στο origins που επεφτα στα 55, θα το αντεχε η καρδια μου. Το gnexus τρεχει σε medium. Εσυ δεν διατυμπανιζες το ποσο βαρυ ειναι το AC σε CPU στα ultra και εκει πατωνουν τα ρυζια? Τωρα πιασαμε και τα medium settings? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από Ryzenlake
ilos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, pirmen56 είπε 1) Ναι, έχεις σε κάμποσα σημεία. Φαντάσου τα ίδια σημεία με κάτι από AMD από γενιά 2ΧΧΧ και πίσω και με κλοκς κάτω από τα 4,2Ghz. Ακόμα και το 45αρι παίζεται. 2) Γιατί τον αναφέρει ως παράδειγμα καλής ομαλότητας ο Ryzenlake. Απέναντι στον γνήσιο ανταγωνιστή του(i5 8400) νομίζω ότι ούτε εκεί έχει ιδιαίτερο πλεονέκτημα, αλλά τέσπα. υ.γ.: BTW, βλέπω ότι τα lows "παίζουν" αρκετά από reviewer σε reviewer. Το GN βγάζει καλά νούμερα για τον 8600Κ στα 5GHz(Origins π.χ). Σε ειδικές περιπτώσεις όμως, χωρίς περίεργες απαιτήσεις, έχει οικτρά frametimes(GTAV) με τεράστια avg. Πιο πολύ θέμα game engine φαίνεται να είναι τα frametimes παρά θρεντ. Δεν μπορούμε να πατάμε σε τόσο χαοτικές αποκλίσεις που είναι και rig dependent για να κρίνουμε επιδόσεις. https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3378-intel-9900k-cpu-review-solder-vs-paste-delid-gaming-benchmarks-vs-2700x/page-4 Για να καταλάβεις πόσο ανούσια είναι τα benchmark settings σε σχέση με real world gaming και η συζήτηση για το odyssey και πόσο δυνατή κάρτα πρέπει να έχεις. 1440p high settings με την gtx1080 1600 underclocked στα 3.2 Ghz all core, oc 3.8 Ghz all core, 8600k stock. 8600k oc 4.7 Ghz all core και 3700x stock στα bench που κράτησα από ότι βλέπω έχουν κάπου 5-10 fps διαφορά όλοι μεταξύ τους.😂 Και ο 1600 με afr του κιλού όχι bdies που έχουν οι άλλοι 2 και παίζει μεγάλο ρόλο. Σχεδόν πάντα θα είσαι gpu bottlenecked. 1
pirmen56 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε To κομματι με τα μαθηματικα το πηδηξες ομως. Με fps απο afterburner ο 3600 με πληρη αξιοποιηση βγαινει στην χειροτερη περιπτωση 28.5% πανω απο 9600k @ 4.8ghz. Ειναι καπου λαθος ο συλλογισμος μου? Γιατι εσυ εγραψες για 9% πριν. Το κέρδος 16% από τα clocks του 9600Κ είναι άμεσα φανερό σε avg και min επίδοση που δεν επηρεάζεται τόσο από ακραίες περιπτώσεις. Το κέρδος 7% περίπου(μπορεί να το υποεκτιμώ) από το χαμηλότερο ram latency επίσης είναι διαπιστωμένο από άπειρα game bench πάνω σε avg και min. Αναφορά σε κείμενο Δεν γνωριζω. Αλλα θελω να καταλαβω τι μας λες. Ουσιαστικα, λες οτι ναι μεν ο 9600k ειναι χειροτερος του 3600 σε gaming επιδοσεις, αλλα επειδη δεν τις καταλαβαινεις δεν πειραζει. Σωστα? Η καταλαβα κατι λαθος? Για να καταλάβεις ακριβώς σε τι είναι χειρότερος ο 9600Κ από τον 3600X. Ένα λεπτό gameplay με ρυθμό 60 fps έχει συνολικά 3600 frames. Το χειρότερο 1% αυτών(1% lows) είναι μόλις 36 frames. Αν είχαμε τέλειο smoothness θα είχαμε 16,67 ms χρόνο rendering για κάθε ένα από αυτά. Ας πούμε τώρα ότι ο 3600Χ βγάζει 58 καρέ στα 1% lows ενώ ο 9600K 48 καρέ. Αυτό σημαίνει ότι τα 36 καρέ του 9600Κ έγινε rendered, κατά μέσο όρο, με καθυστέρηση στα 1000/48 = 20,83ms αντί για 16,67ms που είναι το ιδανικό. Ενώ στον καλύτερο 3600Χ έγιναν rendered στα 1000/58= 17,24ms. Αυτά τα 36 καρέ μόνο. Τα υπόλοιπα 3564 είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το να πεις ότι ο 3600Χ παίζει smooth και ο 9600K όχι, είναι σαν να λες ασπρομάλλη γέρο έναν άνθρωπο 30 ετών επειδή μια τρίχα(1% lows) από τα μαλλιά του άσπρισε. υ.γ.: 58 με 48 καρέ είναι 17% διαφορά. Για average και minimum fps είναι καταστροφή. Για 1% lows μια τρίχα από τα ........ Στην πράξη οι διαφορές 9600Κ με 3600Χ στα 1% lows είναι ακόμα μικρότερες. Spoiler Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από pirmen56
ROG-X Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Κάποιοι υποστηρίζουν οτι η ΑΜD δεν έριξε τις τιμές στους Threadripper, εγω βλεπω οτι ο νεος 24 core 3960Χ κερναει τσαγακι τον περσινο 32 core 2990WX και εχει 500 ευρω λιγοτερα. 1
pirmen56 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε Sorry ρε φιλε, τοσες σελιδες ειχες καποιο point, αλλα οταν μου ανεφερες τα 60 fps με vsync σαν λογο να προτιμησεις Intel τι να πω, απογοητευτικα. Εγω πηρα τον 8700k γιατι μου εδωσε +40 average στο PUBG, δεν το πηρα για να κραταω 60. Δηλαδή, για ένα game που γούσταρες πραγματικά έδωσες τόσα λεφτά για 8700Κ και τον πήγες στα 5,1ghz. Γιατί δεν είναι σίγουρα όλα τα multiplayer τόσο απαιτητικά με over 100fps στόχο. Έρχεσαι στα λόγια μου. Τα games είναι χιλιάδες, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν λίγα για τα οποία θέλουμε καλές επιδόσεις. Τα open world της ubisoft συγκεκριμένα χαρίζουν 100 δες ώρες διασκέδασης. Αυτό το διάστημα λ.χ. προχώραγα το wd2 που τελικά έχει δυνατό stealth gameplay. Τόσο σε αυτό όσο και στα AC ούτε για το 50ρι δεν είσαι σίγουρος με τον 1600. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για τα υπόλοιπα, πιο λογικά σε απαιτήσεις, είτε το πιστεύεις είτε όχι, ακόμα και ο simulated 6600K μου κάνει άψογη δουλειά. Όπως και ο 1600 φαντάζομαι. Καλές επιδόσεις παντού λοιπόν εγγυώνται μόνο τα δυνατά intel.
Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 32 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Δηλαδή, για ένα game που γούσταρες πραγματικά έδωσες τόσα λεφτά για 8700Κ και τον πήγες στα 5,1ghz. Γιατί δεν είναι σίγουρα όλα τα multiplayer τόσο απαιτητικά με over 100fps στόχο. Έρχεσαι στα λόγια μου. Τα games είναι χιλιάδες, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν λίγα για τα οποία θέλουμε καλές επιδόσεις. Τα open world της ubisoft συγκεκριμένα χαρίζουν 100 δες ώρες διασκέδασης. Αυτό το διάστημα λ.χ. προχώραγα το wd2 που τελικά έχει δυνατό stealth gameplay. Τόσο σε αυτό όσο και στα AC ούτε για το 50ρι δεν είσαι σίγουρος με τον 1600. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για τα υπόλοιπα, πιο λογικά σε απαιτήσεις, είτε το πιστεύεις είτε όχι, ακόμα και ο simulated 6600K μου κάνει άψογη δουλειά. Όπως και ο 1600 φαντάζομαι. Καλές επιδόσεις παντού λοιπόν εγγυώνται μόνο τα δυνατά intel. Το PUBG το εφερα σαν παραδειγμα, επαιζα αρκετα fps τοτε. Και γενικα βεβαια ειναι προφανως ανωτερο CPU σαν συνολο ο 8700k του 1600. Πραγμα που δεν ισχυει ας πουμε για τον 9600k εναντι του 3600. Αμα ηταν καλος, με 8600 θα τον αλλαζα δεν νομιζεις? Η διαφορα ομως ποια ειναι, εστω και με το PUBG σαν παραδειγμα. Εδωσα τοσα λεφτα για να παρω +40% επιδοσεις 100% of the time. Δηλαδη σε ολο το playthrough ειμαι 40% πανω. Εσυ με τα vsync και τα 60αρια λες καποιος να δωσει 3πλα λεφτα για να παρει +10% στο 0.001% of the time. Στο WD2 ο 1600 τα παει αψογα. Εχω video στο youtube απο τον δικο μου, σε αμαξι τερμα γκαζι ηταν απο 73 εως 120. Κατω απο 60 βλεπεις μονο στον κοκκινο δρομο, πουθενα αλλου.
Πέτρος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα ξενυχτήσει κανείς? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από Πέτρος
ilos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Θα ξενυχτήσει κανείς? Η Λίζα.😂
BlueAverage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, ilos είπε Η Λίζα.😂 Σιγά μην κοιμηθώ. ολονυχτία απόψε και το το πρωί σερύ για δουλειά. Θα είμαι σαν κοτόπουλο αύριο, αλλά δεν πειράζει. Πλούσιο το show απόψε. Κάτι μου λέει ότι θα δούμε Very Hardcore film!!!
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Άμα δεν έχεις πληρωμένους κλακαδόρους στο κοινό, ότι και να παρουσιάσεις δεν κάνεις τίποτα.
adtakhs Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για πάμε .... Ολοκληρωτική αποκαθήλωση της Ιντελ επιχειρεί η AMD . Σαρωτικά τα νέα chip. Αναφορά σε κείμενο AMD Ryzen 4000 Series Mobile Processors with Radeon™ Graphics Featuring up to 8 cores and 16 threads, the AMD Ryzen 4000 U-Series Mobile Processors provide incredible responsiveness and portability, delivering disruptive performance for ultrathin laptops with a configurable 15W TDP6. Additionally, with more than 90 million laptop gamers and creators, the AMD Ryzen 4000 H-Series Mobile Processors are the new standard for gaming and content creation in innovative, thin and light laptops with a configurable 45W TDP6. The new AMD Ryzen 7 4800U offers: Up to 4% greater single-thread performance and up to 90% faster multithreaded performance than the competition Up to 18% faster graphics performance than the competition The new AMD Ryzen 7 4800H offers: Up to 5% greater single-threaded and up to 46% greater multi-threaded performance than the competition10 Up to 25% faster 4K video encoding using Adobe Premier than the competition11 Up to 39% greater gameplay physics simulation performance than the competition12 AMD also detailed AMD SmartShift technology, allowing users to harness Ryzen 4000 Mobile Processors, Radeon Graphics, and the latest AMD Radeon Software Adrenalin 2020 edition, advancing computing experiences by efficiently optimizing performance as needed taking gaming experiences to unprecedented new levels. By dynamically shifting power between the Ryzen processor and Radeon graphics, AMD SmartShift technology seamlessly delivers up to 10% greater gaming performance13 and up to 12% more content creation performance14. Και δεν σταματά εδώ.... "3rd Gen AMD Ryzen Threadripper 3990X Processor AMD also launched the highly anticipated AMD Ryzen Threadripper 3990X, the world’s first 64-core desktop processor. Creators around the world can purchase the industry-leading processor from participating global retailers and system integrators with on-shelf availability expected February 7, 2020. With an unprecedented amount of single-socket compute performance in a desktop platform, the AMD Ryzen Threadripper 3990X will be the definitive solution for digital content creation professionals working with 3D animation, raytraced VFX, and 8K video codecs delivering; Up to 51% greater performance than the industry-leading Ryzen Threadripper 3970X in 3D Ray Tracing with the MAXON Cinema4D Renderer5 An historic Cinebench R20.06 score of 25,399 points for a single processor5" AMD Athlon 3000 Series Mobile Processors with Radeon Graphics Bringing consumers more choice, the new AMD Athlon 3000 Series Mobile Processor family expands the reach of the powerful “Zen” architecture to mainstream notebooks. Athlon 3000 Series enables modern computing experiences such as Windows Hello and Cortana, real performance for day-to-day productivity, and Full HD streaming. Offering up to 86% faster graphics and up to 51% better productivity performance over the competition15,16, systems are slated to be available from global OEMs in early 2020." Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από adtakhs 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα