duende Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 μιας και εδω διαβαζουμε ειδησεις μονο για τη μετοχη της apple και της huawei https://www.tomshardware.com/news/amd-breaks-its-all-time-stock-price-record ξεπερασε το ρεκορ της μετοχης της απο απο το 2000 με τον τοτε athlon 1000, τον πρωτο στο κοσμο επεξεργαστη 1ghz αντε και εις ανωτερα 2
ilos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εντάξει και η intel έχει κάνει άλματα προόδου στο ίδιο διάστημα.😂 Έχει κάνει επιστήμη το binning στις θερμάστρες της για να σου δώσει 100-200 mhz παραπάνω. Βάλε και το performance drop από τα hardware mitigations για τις ευπάθειες που κάθε μήνα ανακαλύπτουμε και από μια, ορίστε το νέο σου cpu θα είναι πάνω κάτω στα ίδια με τον skylake που αλλάζεις! Win Win και το bios σου δε χρειάζεται microcode update και έχεις και το ίδιο performance! Άσε που θα σου δώσει και wifi6 στις νέες mobo με διπλά socket για να μη ξέρεις και ποια μητρική να διαλέξεις. PCIe4 πάλι με αλλαγή socket, ευκαιρία είναι ποιος θέλει ανεμιστηράκια και αηδίες.😂 Υ.Γ. Μόνο προσέχετε ποια cpu θα πάρετε να είναι γκανιάν στα 14nm^n γιατί επανακυκλοφορούμε και τους haswell pentium's στα 22 nm. Δε κάνω πλάκα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από ilos 3 1
AtiX Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Fulgore είπε Γιατι καθε 3 και λιγο γραφετε αυτη την κουβεντα παρολο που στην πραξη βλεπουμε το ακριβως αντιθετο? Εβγαλε η Amd το καλοκαιρι τους ryzen 3000,και περυσι τους 2000 Που ειναι οι πιο χαμηλες τιμες απο intel μερια τους 8700κ,9700κ,9900κ? Βασικα μεχρι και threads απο τους i7 εκοψε με τον 9700κ.Φοβερος ανταγωνισμος..... Οχι μονο δεν εριξε τις τιμες,αλλα εβγαλε και τον ακριβοτερο 9900KS. Φετος παλι νεο socket/μητρικες θα ζηταει για τους επεξεργαστες της. Που ειναι το οφελος για μας τους καταναλωτες και οι χαμηλοτερες τιμες ? Εδω και χρονια το διαβαζω αυτο,αλλα πραγματικο ανταγωνισμο απο Intel δεν βλεπω. Για να καταλάβω εσύ θέλεις την AMD ανταγωνιστική για να αγοράζεις intel φτηνότερα??? Ρωτάω γιατί όσο ανταγωνιστική να είναι μια εταιρία αν αγοράζουμε της άλλης, αλλαγές δεν πρόκειται να δούμε... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από AtiX 5 2
hyperspaced Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Του Αη Γιαννιού θα κάνει την παρουσίαση η AMD. Και θα αρχίσει το πήδηγμα (της φωτιάς). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ιντελ λεω και κλαίω. έπερνες ενα i5 κάποτε και έλεγες "μάγκες έφτιαξα πισάρα για 10 χρόνια ειμαι άνετος!!!". Ανέβαινε η απόδοση 5hz ανα έτος. Και ερχετε τωρα το λιζάκι ναουμ και σε 2 χρόνια ο επεξεργαστής σου πιάνει 50ευρω στις αγγελίες γιατι έχει τους μισούς πυρηνες απο τον καινουργιο. Αυτο ομως δεν ειναι απαραιτητα καλο για τον καταναλωτη. Ο νεος επεξεργαστης θα εχει και αλλες απαιτησεις στα παρελκομενα "για να αξιοποιηθουν πληρως" οι διπλασιοι πυρηνες θα απαιτει... οποτε φτου ξανα νεο build. ΨΑχνω και ψαχνω αλλα δεν γυρναω να δω ιντελ λογω τιμης (καπου επρεπε να βαλω ενα κομμα στο λογω τιμης! ) Ομως καπου ισως εχουμε μπερδεψει την χρηστικοτητα με την μεταπωλητικη αξια σε εργαλεια καθημερινης χρησης. Αν ο επεξεργαστης κανει την δουλεια μου δεν με νοιαζει να τον μεταπουλησω αλλα να τον λιωσω στη δουλεια και (αναγκαστικα) να παω στον επομενο προφανως πιο εξελιγμενο που θα ειναι διαθεσιμος εκεινη την εποχη.
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, AtiX είπε Για να καταλάβω εσύ θέλεις την AMD ανταγωνιστική για να αγοράζεις intel φτηνότερα??? Ρωτάω γιατί όσο ανταγωνιστική να είναι μια εταιρία αν αγοράζουμε της άλλης, αλλαγές δεν πρόκειται να δούμε... Αυτο εγραψα εγω? Λεει ο συμφορουμιτης πιο πισω οτι πιεζει η Amd την Intel και αυτο ειναι προς οφελος μας αναφεροντας μεταξυ αλλων και τις τιμες. Και λεω εγω,αυτο απο που ακριβως προκυπτει οταν στην πραξη βλεπουμε το ακριβως αντιθετο? Εσυ που ακριβως εβγαλες το συμπερασμα οτι θελω ανταγωνιστικη Amd για να αγοραζω Intel φθηνοτερα(Amd εχω τωρα)?
eyw Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποιά Lana Rhoades και αηδίες, η ♥Lisa Su♥ είναι μακράν η πιό cool στον κόσμο. Εχει φέρει τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω, έκανε τον κόσμο να αρχίσει να ξανα-χτίζει μηχανάκια μετά από 10ετία. Και έκανε τους core του κωλ. Οι (του)κωλ i 12 που θα κυκλοφορήσουν φέτος θα συνεχίσουν την παράδοση. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από eyw
Alexaras1991 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, MadSheep είπε μίλησε για το πρόβλημα σου τι σου έκανε η AMD Μάλλον έχασες επεισόδια. Είναι το πρόβλημα ενός τυπά που το έλεγε σε κάθε άρθρο της AMD. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την AMD. Έχω R7 1700 / RX580 (σύντομα RX 5700XT) και είμαι ευχαριστημένος. 55 λεπτά πριν, MadSheep είπε Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Alexaras1991
Amstrad6128 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ο ανταγωνισμος εριξε τις τιμες και κυριως απο το στρατοπεδο της intel που αναγκαστηκε να προσαρμοστει στην πραγματικοτητα της αγορας. Για παραδειγμα το πιο ανταγωνιστικο μοντελο της ειναι ο 9600k που κοστολογιεται 210 ευρω εχει τις καλυτερες επιδοσεις στην κατηγορια στο (gaming benchmark) πιο πανω και απο εναν 8700k. Θυμαστε ποσο τον πληρωνατε τον 8700k , 7700κ η τον 6700k; Οσο για την ΑMD ο 2700Χ εχει τιμη χωμα μακραν το πιο ανταγωνιστικο μοντελο με 150 ευρω που σηκωνει τα παντα ολα. Δεν βλεπω κανεναν λογο να επιλεξει καποιος 9900κ η 3950x μια χαρα θα βολευτει για πολλα χρονια με τα παραπανω μοντελα. 1 1
AtiX Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αυτο εγραψα εγω? Λεει ο συμφορουμιτης πιο πισω οτι πιεζει η Amd την Intel και αυτο ειναι προς οφελος μας αναφεροντας μεταξυ αλλων και τις τιμες. Και λεω εγω,αυτο απο που ακριβως προκυπτει οταν στην πραξη βλεπουμε το ακριβως αντιθετο? Εσυ που ακριβως εβγαλες το συμπερασμα οτι θελω ανταγωνιστικη Amd για να αγοραζω Intel φθηνοτερα(Amd εχω τωρα)? Μα οι τιμές από μεριάς της intel είναι πιο χαμηλές ενώ ταυτόχρονα είδαμε περισσότερους πυρήνες και hyperthreads στους επεξεργαστές της, μέχρι εκεί φτάνει... να την σκοτώσουμε??? 2
ilos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, AtiX είπε Για να καταλάβω εσύ θέλεις την AMD ανταγωνιστική για να αγοράζεις intel φτηνότερα??? Ρωτάω γιατί όσο ανταγωνιστική να είναι μια εταιρία αν αγοράζουμε της άλλης, αλλαγές δεν πρόκειται να δούμε... Το 90% του κόσμου είχε κάποτε αυτή τη λογική. Και εγώ ήμουν ένας από αυτούς όσο η αμουντου βολόδερνε με τους φουσκέξ. Είχαμε φτάσει σε σημείο μετά από 5 χρόνια να κάνουμε downgrade στην intel με τα ίδια χρήματα (περίπτωση 2500k - 7350κ). Κάποια στιγμή το πήρα απόφαση it is what it is και πήρα τον 1st gen 1600 από περιέργεια να δω πόσο "σαπάκι" είναι που σκίζανε τα ιμάτιά τους μερίδα των media από αντίδραση και μόνο στην ανακύκλωση των 4πύρηνων... Όχι μόνο δε τον έκανα σουβέρ, έβγαλα και 2 χρόνια γεμάτα σαν το main work pc. Είχα πάρει και έναν 8600κ για gaming purposes και για να δω και τις διαφορές ωστόσο. Ο κόσμος δυστυχώς βλέπει μπάρες στο youtube και δε διαβάζει τα ψηλά γράμματα. Κανένας χριστιανός δε θα συνδυάσει τον 1600 με την 2080ti και θα παίζει και σε 1080p κιόλας. Τα gaming benchmarks είναι δομημένα έτσι ώστε να επικεντρώνουν στις διαφορές των cpu, δεν είναι ενδεικτικά του real world gaming performance. Τα 30-40 fps που βλέπεις διαφορά του 8600κ από τον 1600 στα benches, στην ουσία είναι 5-10 max με την gtx1080 σε 1440p high settings ή με μια rx580 σε 1080p πχ. Με λίγα λόγια μια χαρά cpu είναι και τα 2 ακόμα και σήμερα, απλά ο 1600 δε κάνει για high refresh gaming και ο 8600k έχει κοντά ποδάρια για το μέλλον και θα καταλήξει ημιθανής όπως είναι ο 7600k σήμερα. Με τους 2xxx η amd έκλεισε κάπως την ψαλίδα, αλλά με τους 3xxx φτάσαμε σε σημείο να μη μπορούμε να διακρίνουμε σοβαρές διαφορές μεταξύ CL και zen 2 σε stock ρολόγια. Και όλα αυτά με την μισή κατανάλωση και καλύτερα temps προφανώς, ενώ δε χρειάζονται ακριβά συστήματα τροφοδοσίας/vrm και μητρικές. Παράλληλα κυκλοφόρησε και τις x570 που πραγματικά είναι top πλατφόρμα στο mainstream αυτή τη στιγμή με pcie gen 4, usb3.2, wifi6, 10g LAN κλπ. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της amd αυτή τη τη στιγμή αν κάποιος δεν είναι μουσικός να καίγεται για το latency, bencher ή κυνηγά με το τουφέκι και το τελευταίο fps είναι αδιαμφισβήτητο. Ακόμα και στα hackintosh πλέον είναι πανεύκολη η διαδικασία σε zen2. Δυστυχώς και το 2020 η intel φαίνεται ότι δε μπορεί/δε θέλει να αλλάξει μυαλά. Προβλέπω πλήρη αντιστροφή ρόλων όπως είναι αυτή τη στιγμή και η κατάσταση στα HEDT με τους 3960x/3970x. Η amd θα έχει τα κορυφαία και πιο ακριβά προϊόντα της κατηγορίας με τους zen3, η intel δε θα μπορεί να τους ανταγωνιστεί στο vfm αλλά ούτε και στο απόλυτο performance (ναι ακόμα και στο STP) και ο κόσμος για φτηνά cpu θα ψάχνει στους zen2 αντί για τους zen+. 3
john24g Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Μα οι τιμές από μεριάς της intel είναι πιο χαμηλές ενώ ταυτόχρονα είδαμε περισσότερους πυρήνες και hyperthreads στους επεξεργαστές της, μέχρι εκεί φτάνει... να την σκοτώσουμε??? Στην κατηγορία i7 δεν υπάρχει καμία πτώση τιμής, ίσα ίσα που υπάρχει αύξηση. Απρίλιο του 2017, αγόρασα 7700K στα 350 (που στη συνέχεια έπεσε κιάλλο η τιμή του) και 2,5 χρόνια μετά ο 9700K είναι πιο ακριβός με διπλάσιους πυρήνες και χωρίς hyber threading. Οι επιδόσεις σε multi-core εφαρμογές αυξήθηκαν, ναι, οι τιμές όχι.
AtiX Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, john24g είπε Στην κατηγορία i7 δεν υπάρχει καμία πτώση τιμής, ίσα ίσα που υπάρχει αύξηση. Απρίλιο του 2017, αγόρασα 7700K στα 350 (που στη συνέχεια έπεσε κιάλλο η τιμή του) και 2,5 χρόνια μετά ο 9700K είναι πιο ακριβός με διπλάσιους πυρήνες και χωρίς hyber threading. Οι επιδόσεις σε multi-core εφαρμογές αυξήθηκαν, ναι, οι τιμές όχι. Σεν διαφωνω καθόλου... θα τα είχαμε ικανότητα αν η amd δεν παρουσίαζε τους zen???
john24g Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Σεν διαφωνω καθόλου... θα τα είχαμε ικανότητα αν η amd δεν παρουσίαζε τους zen??? Προφανώς και όχι, δεν θα είχαμε 8 πυρήνες από μεριάς intel. Έχει κάνει καλό η ανταγωνιστικότητα που έχει δημιουργήσει η AMD, ωστόσο η Intel δεν φαίνεται να θέλει να μειώσει τις τιμές σε όλες τις κατηγορίες, αλλά εκεί που θεωρεί ότι απειλείτε από κάτι πιο value-for-money. Μέχρι τώρα, η AMD δεν έχει καταφέρει να φτάσει την intel σε single-threading performance. Όταν και αν το πετύχει αυτό, τότε ίσως να δούμε και πτώσεις τιμής στις συγκεκριμένες κατηγορίες. 1
ikaruga24 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 On topic, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον απλό ryzen 2600 που έχω και είναι σκότωμα στα περίπου 120 ευρώ που κοστίζει. Τώρα για τα νέα cpu αν είναι συμβατά με το Β450 chipset είναι σίγουρα ματ κίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα