Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Απλοϊκη ερωτηση αλλα δεν μπορεσα να βρω απαντηση. Σε μια καρτα γραφικων με 2-3+ εξοδους "λογικα" συνδεεται μια οθονη. Δεν εχω καποια συγκεκριμενη καρτα αυτη την στιγμη. Σκεφτομαι ειτε RX5x0 ειτε μια 1650. Και στις δυο περιπτωσεις ομωs: Αν συνδεθει δευτερη και γινει επεκταση του desktop και κατ' επεκταση τα προγραμματα π.χ. premiere, avid, resolve ανοιγουν σε δυο οθονες στην μια timeline, source, lumetri scopes και στην αλλη το preview αυτο ποσο επιβαρυνει την gpu? Εννοω καταναλωνει μνημη και ταχυτητα απο gpu η επιβαρυνει και τις cpu ram κλπ? Υπαρχει καποιος γενικος οδηγος η ποσοστο ποσο πιο "aργα" πανε ολα σε χρηση αλλα και στο τελικο encoding? Ευχαριστω.
29gk Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Χωρις την χρηση δευτερης οθονης, εαν "κοψεις" την μια σε 2 παραθυρα και τα τρεχεις ταυτοχρονα αυτα που θες δεν θα δεις την επιβαρυνση που σε ενδιαφερει;
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δεν το ειχα σκεφτει καν αυτο. Ευχαριστω!
29gk Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ενδεικτικα, σε ενα δικο μου setup με εναν Celeron G1840 ( παλαιος δηλαδη κι "αδυναμος" επεξεργαστης ) και μολις 4gb dd3 κι εχοντας συνδεδεμενες στα γραφικα της μητρικης μια LG τηλεοραση μεσω dvi to hdmi και ενα πολυ παλιο 17' μονιτορ της ΗΡ μεσω vga, τρεχω ταυτοχρονα ειτε youtube ή netflix + μια εφαρμογη παρακολουθησης ip cameras + torrent client και δεν εχω το παραμικρο αισθημα καθυστερησης. Προσοχη βεβαια στην λεξη "αισθημα" καθως η ολη πολυεργασια ειναι αψεγαδιαστη και σε κανενα σημειο δεν χρειαστηκε να ψαχτω σε επιπεδο πορων και καταναλωσης τους. Τα παραπανω επισης τρεχουν συνεχως επι 12+ ωρες και καθημερινα εδω και μηνες. Ετσι υποθετω πως στην δικη σου περιπτωση σε ενδιαφερουν τα κλασσικα ( cpu, ram και gpu ) και οχι οι εξοδοι στις οποιες οθονες.
elpenor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, Angelo2 είπε Απλοϊκη ερωτηση αλλα δεν μπορεσα να βρω απαντηση. Σε μια καρτα γραφικων με 2-3+ εξοδους "λογικα" συνδεεται μια οθονη. Δεν εχω καποια συγκεκριμενη καρτα αυτη την στιγμη. Σκεφτομαι ειτε RX5x0 ειτε μια 1650. Και στις δυο περιπτωσεις ομωs: Αν συνδεθει δευτερη και γινει επεκταση του desktop και κατ' επεκταση τα προγραμματα π.χ. premiere, avid, resolve ανοιγουν σε δυο οθονες στην μια timeline, source, lumetri scopes και στην αλλη το preview αυτο ποσο επιβαρυνει την gpu? Εννοω καταναλωνει μνημη και ταχυτητα απο gpu η επιβαρυνει και τις cpu ram κλπ? Υπαρχει καποιος γενικος οδηγος η ποσοστο ποσο πιο "aργα" πανε ολα σε χρηση αλλα και στο τελικο encoding? Ευχαριστω. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει καμία διαφορά στο encoding. Tο μέγεθος του παραθύρου που κάνει preview είναι αυτό που έχει σχέση με το πόσo γρήγορα θα σχεδιάζεται το preview.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα