Sucellious Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Αρχικά το ποσό που θα μπορέσω να διαθέσω θα είναι τα 800€. Η χρήση σου θα είναι καθαρά gaming και multitasking (youtube-netflix-twich κλπ.). Δεν θα κάνω overclock. Το ήδη υπάρχον pc είναι 4ετίας με τα εξής parts: CPU -> Intel i5 6400 2.7Ghz Motherboard -> Gigabyte Z170-HD3 DDR3 PSU -> Thermaltake 650W (θα κρατηθεί) RAM -> Ballistix Sport XL 16gb στα 1600Mhz GPU -> MSI Gaming X RX480 8gb (θα κρατηθεί) Storage -> 2x SSD's, 250gb Samsung 850 evo + 1tb sandisk 3d ultra (θα κρατηθούν) Όσον αφορά τα νέα parts που θέλω να αγοράσω για να αλλάξω τα υπάρχοντα είναι τα εξής. CPU -> AMD Ryzen 7 3800X Motherboard -> Asus Rog Strix X470-F Gaming RAM -> G.Skill Flare X 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GFX) Θα ήθελα γνώμες για τις αλλαγές που σκέφτομαι να κάνω και αν με αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο από τα παραπάνω που ανέφερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα πρότεινα Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3200MHz και Asus TUF Gaming X570-Plus σε αυτά τα χρήματα. Και μία MSI B450 Tomahawk Max ή Asus Prime X470 Pro θα είναι μια χαρά αν θέλεις να γλιτώσεις λίγα χρήματα. Επίσης υπάρχουν αρκετά Thermaltake 650W που δεν είναι τόσο καλά οπότε κατά την γνώμη μου δεν θα ήταν κακή ιδέα να βάλεις στο πρόγραμμα να το αλλάξεις στο μέλλον. Αν μου γράψεις το ακριβές μοντέλο/χρονολογία ίσως βρω κάποιο link από review να σου στείλω να κρίνεις μόνος σου. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από elpenor 1
dpolal Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δώσε την 480 και πήγαινε σε καλύτερη κάρτα γραφικών. Ποιό οφελημένος θα βγείς και αν μειώσεις λίγο cpu (π.χ. 3600) και μπόρντ (π.χ. κάποιο Β450) και την διαφορά θα την ρίξεις σε 1660ti ή 5700 ή 5700ΧΤ. Ειδικά αφού δεν σε ενδιαφέριε το o/c μην πας σε Χ cpu και Χ470 board. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από dpolal 2
Sucellious Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, elpenor είπε Εγώ θα πρότεινα Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3200MHz και Asus TUF Gaming X570-Plus σε αυτά τα χρήματα. Και μία MSI B450 Tomahawk Max ή Asus Prime X470 Pro θα είναι μια χαρά αν θέλεις να γλιτώσεις λίγα χρήματα. Επίσης υπάρχουν αρκετά Thermaltake 650W που δεν είναι τόσο καλά οπότε κατά την γνώμη μου δεν θα ήταν κακή ιδέα να βάλεις στο πρόγραμμα να το αλλάξεις στο μέλλον. Αν μου γράψεις το ακριβές μοντέλο/χρονολογία ίσως βρω κάποιο link από review να σου στείλω να κρίνεις μόνος σου. Για τις μητρικές ωραίες φαίνονται σαν προτάσεις αλλά ποια θεωρείς θα ήταν πιο value να βάλω; (Κοιτάω πάντα να είναι και λίγο future proof το σύστημα). Επίσης επέλεξα τις συγκεκριμένες ram γιατί είναι με cl14 και έχουν το samsung b-die chip που απ'ότι διάβασα είναι καλό. Τώρα για το τροφοδοτικό δεν θυμάμαι μοντέλο να σου πω την αλήθεια αλλά για να με έβγαλε τόσα χρόνια πρέπει να είναι καλό. 3 ώρες πριν, dpolal είπε Δώσε την 480 και πήγαινε σε καλύτερη κάρτα γραφικών. Ποιό οφελημένος θα βγείς και αν μειώσεις λίγο cpu (π.χ. 3600) και μπόρντ (π.χ. κάποιο Β450) και την διαφορά θα την ρίξεις σε 1660ti ή 5700 ή 5700ΧΤ. Ειδικά αφού δεν σε ενδιαφέριε το o/c μην πας σε Χ cpu και Χ470 board. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να πάω πιο κοντά σε " high end" cpu για να με βγάλει 5+χρόνια απροβλημάτιστα οπότε το να πήγαινα σε 3600 δεν θα έπεφτα αρκετά; Επίσης για την κάρτα γραφικών είναι το επόμενο κομμάτι που θα αλλαχτεί στο μέλλον για κάτι πιο δυνατό από αυτές που ανέφερες. Απλά αφού με βγάζει ακόμα (δόξα τον θεό) θα την κρατήσω ως έχει.
elpenor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Sucellious είπε Για τις μητρικές ωραίες φαίνονται σαν προτάσεις αλλά ποια θεωρείς θα ήταν πιο value να βάλω; (Κοιτάω πάντα να είναι και λίγο future proof το σύστημα). Επίσης επέλεξα τις συγκεκριμένες ram γιατί είναι με cl14 και έχουν το samsung b-die chip που απ'ότι διάβασα είναι καλό. Τώρα για το τροφοδοτικό δεν θυμάμαι μοντέλο να σου πω την αλήθεια αλλά για να με έβγαλε τόσα χρόνια πρέπει να είναι καλό. Σχετικά με τις μητρικές εγώ τον 3700Χ μου τον έχω τρέξει με PBO σε μία B450M pro M2, στην X470-pro και σε MSI Unify, σε όλες τα ίδια αποτελέσματα στα benchmark είχα. Το best value είναι η tomahawk max, μπορείς να βάλεις και 3900Χ πάνω της αν θέλεις στο μέλλον. Μετά από πάρα πολλές δοκιμές που έχουμε κάνει στο forum είδαμε ότι τις καλύτερες επιδόσεις με Ryzen 3XXX τις έχει κάποιος όταν τρέχει τις μνήμες σε 3733/3800. Οι μνήμες που σου έκανα link πάνε σίγουρα 3800/16 χωρίς ιδιαίτερο ρεύμα. Οι flare μπορεί να πάνε 3800, μπορεί να έχουν λίγο καλύτερα sub timings από τις Crucial μπορεί και να μην πάνε καν. Ακόμα και αν έχεις καλύτερα sub timings με τις flare δεν υπάρχει περίπτωση να δεις διαφορά στις επιδόσεις μεγαλύτερη από 1%. Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις το post του forum που είναι αφιερωμένο στις Crucial, να τις πάρεις και να ξοδέψεις την διαφορά στα χρήματα για κάτι άλλο. Με βάση τις ανάγκες σου όπως τις περιέγραψες στο πρώτο post η καλύτερα αγορά που μπορείς να κάνεις είναι 3600 + tomahawk max + crucial + 1660 Super και να πουλήσεις την 480. H 1660 super θα σου δώσει 50% παραπάνω fps στα παιχνίδια ενώ η διαφορά του 3600/Β450/Crucial με τον 3700Χ/Χ570/b-die είναι 5% στα παιχνίδια. 4
dpolal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Sucellious είπε Η αλήθεια είναι ότι θέλω να πάω πιο κοντά σε " high end" cpu για να με βγάλει 5+χρόνια απροβλημάτιστα οπότε το να πήγαινα σε 3600 δεν θα έπεφτα αρκετά; Επίσης για την κάρτα γραφικών είναι το επόμενο κομμάτι που θα αλλαχτεί στο μέλλον για κάτι πιο δυνατό από αυτές που ανέφερες. Απλά αφού με βγάζει ακόμα (δόξα τον θεό) θα την κρατήσω ως έχει. https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-3800X-vs-AMD-Ryzen-5-3600/3499vs3481 https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-3800X-vs-AMD-Ryzen-5-3600/4047vs4040 https://www.gpucheck.com/compare-game-cpu/battlefield-1/amd-ryzen-5-3600-vs-amd-ryzen-7-3800x/nvidia-geforce-gtx-1660 Kλάιν μάιν διαφορά. Όπως ήδη σου έγραψαν και άλλοι. 1
Sucellious Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ωραία με πείσατε για τον 3600 αλλά απ'ότι λένε οι περισσότεροι έχει θέμα η μαμά ψύκτρα. Μήπως θα βοηθούσε να βάλω κάποια άλλη πάνω του ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;
Leleouras Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 αν δεν παίξεις με oc δεν χρειάζεται άλλη 1
Sarevok19 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Εγώ που πήρα πρόσφατα τον 3600 με tomahawk max και έχω τη μαμά ψύκτρα πάντως χωρίς να έχω κάνει oc, η cpu έχει πιάσει μέχρι και 83 βαθμούς. Επίσης κάνει αρκετό θόρυβο χωρίς κάτι βαρύ αλλά δεν έχω πειράξει ακόμα καμιά απολύτως ρύθμιση. Έχω τελείως ανοιχτό κουτί από τη μια αλλά από την άλλη η κάρτα και όλα τα υπόλοιπα παίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Skrez1982 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μια ψυχτρα έχει από 30-45 ευρώ. Την βάζεις και ξενοιαζεις 😋 . 2
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, Sarevok19 είπε Εγώ που πήρα πρόσφατα τον 3600 με tomahawk max και έχω τη μαμά ψύκτρα πάντως χωρίς να έχω κάνει oc, η cpu έχει πιάσει μέχρι και 83 βαθμούς. Επίσης κάνει αρκετό θόρυβο χωρίς κάτι βαρύ αλλά δεν έχω πειράξει ακόμα καμιά απολύτως ρύθμιση. Έχω τελείως ανοιχτό κουτί από τη μια αλλά από την άλλη η κάρτα και όλα τα υπόλοιπα παίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Προφανώς το m/b πρήζει τα πάντα στο ρεύμα. Ότι δεν έχεις πειράξει καμία ρύθμιση δεν είναι καλό. Επίσης το κουτί πρέπει να είναι κλειστό για να δημιουργείται ρεύμα αέρα και να ψύχονται εκείνα τα σημεία που δεν τα πιάνει κάποιος ανεμιστήρας. 3
Sarevok19 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 41 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Προφανώς το m/b πρήζει τα πάντα στο ρεύμα. Ότι δεν έχεις πειράξει καμία ρύθμιση δεν είναι καλό. Επίσης το κουτί πρέπει να είναι κλειστό για να δημιουργείται ρεύμα αέρα και να ψύχονται εκείνα τα σημεία που δεν τα πιάνει κάποιος ανεμιστήρας. Δεν βρήκα τον χρόνο ακόμα, εννοείται θα τα πειράξω. Το κουτί είναι το thermaltake core P3. Δεν έχει κανένα θέμα με θερμοκρασίες, όλα είναι αρκετά κρύα, απλά η cpu και μόνο κάνει την διαφορά. Δεν λέω ότι κάνει κάτι τρελό, απλά ότι η ψύκτρα της δεν είναι καλή από άποψη θορύβου-θερμοκρασίας και εννοείται σε κλειστό κουτί θα ακούγεται και λιγότερο.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Sarevok19 είπε Δεν βρήκα τον χρόνο ακόμα, εννοείται θα τα πειράξω. Το κουτί είναι το thermaltake core P3. Δεν έχει κανένα θέμα με θερμοκρασίες, όλα είναι αρκετά κρύα, απλά η cpu και μόνο κάνει την διαφορά. Δεν λέω ότι κάνει κάτι τρελό, απλά ότι η ψύκτρα της δεν είναι καλή από άποψη θορύβου-θερμοκρασίας και εννοείται σε κλειστό κουτί θα ακούγεται και λιγότερο. Αυτό που πάτε και πέρνετε πιο ακριβό κουτί από cpu..... Δεν έχει κανένα πρόβλημα η μαμά ψύκτρα, σου εξηγώ ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί οι default ρυθμίσεις του m/b σου δίνουν πολύ τάση στον επεξεργαστή. Δεν είναι πρόβλημα της ψύκτρας, άμα σπρώχνει 1.4v το msi. Υποθέτω βέβαια.
Sarevok19 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, DiaperCh@nger101 είπε Αυτό που πάτε και πέρνετε πιο ακριβό κουτί από cpu..... Δεν έχει κανένα πρόβλημα η μαμά ψύκτρα, σου εξηγώ ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί οι default ρυθμίσεις του m/b σου δίνουν πολύ τάση στον επεξεργαστή. Δεν είναι πρόβλημα της ψύκτρας, άμα σπρώχνει 1.4v το msi. Υποθέτω βέβαια. Ντάξει δεν ειναι πιο ακριβό, είπαμε Δες το λίγο όμως, είναι ότι πιο όμορφο. Είχα ένα θέμα με την οθόνη και την κάρτα γραφικών και δεν μπορούσα να μπω στα bios οπότε δεν το έχω δει καθόλου αυτό που λες. Θα το τσεκάρω σύντομα. Σε ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα