Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω στον υπολογιστη 1 SSD 250 GB Samsung EVO, στον οποιο εχω windows και παιχνιδια, και αλλους 3 σκληρους δισκους εσωτερικους και εξωτερικους για δεδομενα. Αλλα ολοι εχουν γεμισει. Σκεφτομαι να αγορασω εναν SSD αποκλειστικα και μονο για παιχνιδια, και για χωρητικοτητα σκεφτομαι στα 1TB. Αξιζει να αγορασω καποιον οικονομικο SSD; Βλεπω οτι οι τιμες εχουν πεσει και κατω απο τα 100 ευρω πλεον.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Θα χρειαστω και κατι για να τον εχω σταθερο μεσα στο κουτι, αν θυμαμαι καλα. Πουλαει στο σκρουτζ;

Δηλαδη? Δεν μπορεις να τον βαλεις σε 2.5 θηκη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, Arkin said:

Δηλαδη? Δεν μπορεις να τον βαλεις σε 2.5 θηκη?

Εσωτερικός θα να είναι. Έναν ssd που είχα βάλει παλαιότερα, κάπως τον είχα σφηνωσει στην θήκη για τους 3.5 δίσκους που έχει το κουτί, καθώς δεν ερχόταν με καποιο κιτ μαζί του. Λογικά και αυτοι οι ssd σκέτο θα έρχονται. 

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Εσωτερικός θα να είναι. Έναν ssd που είχα βάλει παλαιότερα, κάπως τον είχα σφηνωσει στην θήκη για τους 3.5 δίσκους που έχει το κουτί, καθώς δεν ερχόταν με καποιο κιτ μαζί του. Λογικά και αυτοι οι ssd σκέτο θα έρχονται. 

Εδω εισαι εφοσον δεν εχει ξεχωριστη θηκη το κουτι για 2.5 ssd

https://www.bestprice.gr/search?q=ssd+bracket

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΑΛΛΑΓΉ ΘΕΜΑΤΟΣ

Επειδή κοιτούσα του M2 αλλά η μητρική μου δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, θα αναβάλλω προς το παρών την αγορά του και θα αγοράσω έναν HDD πιο πολύ για να κρατάω τα backup μου. Το πιο vfm στα 3-4 Tb και 7200 στροφές είναι ο παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/11871310/Toshiba-P300-3TB-Bulk.html

Έχετε κάποια άποψη;

Και επίσης υπάρχει τρόπος ο σκληρός δίσκος να μην τρέχει ενώ είναι ο υπολογιστής ανοικτός, εάν δεν χρησιμοποιείται κάπου; Ρωτάω, γιατί λογικά όσο περισσότερο χρόνο λειτουργεί, τόσο περισσότερο φθείρεται, σωστά; 

Διαβάζω ότι γίνεται κάτι τέτοιο με διαφορά προγράμματα, αλλά λογικά και ένας εξωτερικός δίσκος να βόλευε, αν και θα μου έβγαινε πιο ακριβά. 

Έχω ήδη 2 εσωτερικούς HDD και είναι κρίμα καθώς τον έναν δεν τον χρησιμοποιώ ποτέ εδώ και μήνες, αλλά μια χαρά παραμένει σε λειτουργία 24ωρα ολόκληρα, αφού και ο υπολογιστής τρέχει. 

Επεξ/σία από elpaso1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλύτερα αγόρασε έναν όχι SSD όπου με τα ίδια χρήματα θα υπερβείς το 1ΤΒ πολύ εύκολα

Όσον αφορά την ερώτηση σου... αν δεν τον βάλεις σε εξωτερική θήκη η απάντηση είναι ΝΑΙ, δουλεύει.

Αλλα!

Όταν δεν πραγματοποιείται συνεχής ροή δεδομένων "φθείρεται" σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό

Αναφορά σε κείμενο

Και επίσης υπάρχει τρόπος ο σκληρός δίσκος να μην τρέχει ενώ είναι ο υπολογιστής ανοικτός, εάν δεν χρησιμοποιείται κάπου; Ρωτάω, γιατί λογικά όσο περισσότερο χρόνο λειτουργεί, τόσο περισσότερο φθείρεται, σωστά; 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Evakka είπε

Καλύτερα αγόρασε έναν όχι SSD όπου με τα ίδια χρήματα θα υπερβείς το 1ΤΒ πολύ εύκολα

Όσον αφορά την ερώτηση σου... αν δεν τον βάλεις σε εξωτερική θήκη η απάντηση είναι ΝΑΙ, δουλεύει.

Αλλα!

Όταν δεν πραγματοποιείται συνεχής ροή δεδομένων "φθείρεται" σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό

Δεν φθείρεται όταν απλά είναι ενεργοποιημένος (on), αντίθετα φθείρεται από τα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Δεν φθείρεται όταν απλά είναι ενεργοποιημένος (on), αντίθετα φθείρεται από τα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα.

Φθείρεται με διαφορετικές διαδικασίες

Σε έναν υπολογιστή δηλαδή που είναι ενεργοποιημένος 7*24 έχοντας ένα τόρεντ να λειτουργεί, ο δίσκος δεν θα χαλάσει ποτέ???

Φυσικά και ενδέχεται να χαλάσει...!

Δημοσ.

Εγω που τον εχω μονο για να παιζω παιχνιδια, θα φθειρετε σε μεγαλο βαθμο;

Σκεφτομουν να ειχα και εκει τα installation files απο τα παιχνιδια, αλλα ετσι ισως επιβαρυνεται ακομα περισσοτερο,. Αν και η εγκατασταση θα γινεται πιο γρηγορα, καθως τωρα τα εγκαθιστω απο τον HDD 5400 στροφων.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Evakka είπε

Φθείρεται με διαφορετικές διαδικασίες

Σε έναν υπολογιστή δηλαδή που είναι ενεργοποιημένος 7*24 έχοντας ένα τόρεντ να λειτουργεί, ο δίσκος δεν θα χαλάσει ποτέ???

Φυσικά και ενδέχεται να χαλάσει...!

Καμία σχέση με αυτό που είπα, διάβασέ το πιο προσεκτικά.

Είπα ότι είναι πολύ προτιμότερο να είναι συνεχώς αναμμένος και ας κάθεται, παρά να αναβοσβήνει.

Φυσικά από εκεί και πέρα οι εγγραφοδιαγραφές οδηγούν σε απλή φυσιολογική φθορά.

Δημοσ.

Πάντως ανησυχείς υπερβολικά για τη φθορά του δίσκου όταν δεν τον χρησιμοποιείς. Πόσα χρόνια θες να ζήσει; Εγώ κάθε φορά που παίρνω καινούργιο δίσκο, αφήνω και τον παλιό μέσα. Έχω δίσκο 12 ετών και 8 ετών μέσα και δουλεύουν ακόμα. Συχνά το pc έμενε ανοικτό ολόκληρα 24ωρα όταν ασχολιόμουν με τα torrents.

Βοηθάει αν έχεις καλό τροφοδοτικό, ups και σε σταθερό σημείο την κεντρική μονάδα.

Δημοσ.

Ναι απλα καποιες φωτο/βιντεο και εγγραφα που εχω δεν θα ηθελα να χαθουν. Μαλλον θα τα εχω copy/paste σε καθε δισκο για σιγουρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...