elpaso1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ηρθα στο πατρικο μου και ο πατερας μου θελει να κανει μια αναβαθμιση στο συγκεκριμενο λαπτοπ. Βλεπω οτι το λαπτοπ πλεον ειναι αρκετα παλιο και κοστιζει στο Public στα 119 ευρω. Το λαπτοπ εχει τα παρακατω χαρακτηριστικα, με εξαιρεση την καρτα γραφικων που ειναι μια ενσωματωμενη της Ιντελ. Εχω βρει SSD και μνημη ραμ 8αρα συνολο ολα μαζι στα 53 ευρω και πιστευω οτι καλη ευκαιρια για μια αναβαθμιση. Τι λετε; Απλα δεν ξερω αν η μνημη ραμ ειναι η καταλληλη για αυτο το λαπτοπ. Δεν ξερω αν οι χρονισμοι και τα volt ειναι τα σωστα. Για sdd θα αγορασω αυτον και μνημη ραμ αυτην. Τι λετε; Αυριο το πρωι θα παω να τα παραλαβω, εαν ολα πανε καλα. Την παρακατω μνημη ραμ εχει το λαπτοπ, απ'οσο εψαξα. Και το volt ειναι στα 1,35. Οποτε ειναι καλη η μηνη που επελεξα; Αμα ειναι να κανω την παραγγελια σημερα, ωστε αυριο να τα παραλαβω. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από elpaso1
mphxths Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Νομιζω ( και διαβαζω) οτι παιρνει εως 8gb.Αρα λογικα θα πρεπει να παιξεις με 2 x 4gb. Το 8αρι μπορει να μην το αναγνωρισει. Ο SSD θεωρω οτι κανει , ειναι ενας κλασικος sata3 3.5in εσωτερικος δισκος. Επισης , εχε υποψη σου οτι κατα πασα πιθανοτητα αναβαθμιζεται και ο επεξεργαστης.Μπορεις να ριξεις καποιον i5 M series , π.χ. 3210Μ , 3230Μ. Κερδιζεις περισσοτερη L3 cache , turbo boost που δεν εχει ο i3 , και ολα αυτα με το ιδιο TDP (35w). Δες εδω μερικους i5 3210M.Mε ενα 20-30αρικο καθαρισες...
elpaso1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, mphxths said: Νομιζω ( και διαβαζω) οτι παιρνει εως 8gb.Αρα λογικα θα πρεπει να παιξεις με 2 x 4gb. Το 8αρι μπορει να μην το αναγνωρισει. Ο SSD θεωρω οτι κανει , ειναι ενας κλασικος sata3 3.5in εσωτερικος δισκος. Επισης , εχε υποψη σου οτι κατα πασα πιθανοτητα αναβαθμιζεται και ο επεξεργαστης.Μπορεις να ριξεις καποιον i5 M series , π.χ. 3210Μ , 3230Μ. Κερδιζεις περισσοτερη L3 cache , turbo boost που δεν εχει ο i3 , και ολα αυτα με το ιδιο TDP (35w). Δες εδω μερικους i5 3210M.Mε ενα 20-30αρικο καθαρισες... Ειναι σιγουρο οτι δεν θα παιζει με την μια 8αρα μνημη; Γιατι ηδη εχω κανει παραγγελια. Επισης, γινεται να αγορασω μονο μια 4αρα μνημη και να την κουμπωσω μαζι με την αλλη 4αρα που εχει το λαπτοπ; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από elpaso1
mphxths Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δεν το εχω το φορητο , δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια. Υπαρχει μια ταση οι κατασκευαστες να λενε για μεγιστη μνημη λιγοτερη απο ο,τι πραγματικα μπορει να μπει.Σε καποια μοντελα/μαρκες φορητων.Αν το δικο σου ειναι ενα απο αυτα δεν ξερω. Εδω , ενας εβαλε 2 x 8gb σε παρομοιο φορητο με το δικο σου..τι να σου πω...Μπορει να την "δει" και να παιξει 8 + 4 = 12gb...μπορει να μην την δει και να μεινεις με την 4αρα... Στο linux υπαρχει ενα ωραιο εργαλειακι το "dmidecode" που διαβαζει πληροφοριες κατευθειαν απο την μητρικη και σου λεει με μεγαλη πιστοτητα τι υποστηριζει η μητρικη...
elpaso1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Κοιτα εμενα εχει ηδη μεσα μια 4αρα της Samsung μαμα. Εγω εκανα παραγγελια μια 8αρα, για να εχω μονο αυτη, χωρις την 4αρα, εξαλλου διαβαζει μεγιστο μεχρι 8, και οχι παραπανω. Αλλα σκεφτομαι να ακυρωσω την παραγγελια και να παραγγειλω μονο μια 4αρα, και αλλη μια που εχω, θα ειμαι στα 4+4=8gb ραμ, απλα θα ειναι διαφορετικες οι καρτες. Αλλα απ'οτι βλεπω θα εχουν σχεδον ιδια timings και volt. Ετοιμοπαραδοτη ειναι η παρακατω : https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-992037-4gb-so-dimm-ddr3-pc3l-12800-1600mhz-essentials-series-p-PER.553622
mphxths Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οταν ο κατασκευαστης λεει "μεχρι 8 γιγα" , εννοει...με ολα τα σλοτς γεματα.Αλλιως τι νοημα θα ειχε? Εννοει 8 γιγα στο ενα σλοτ και αφηστε το αλλο διακοσμητικο στοιχειο ? Ο κατασκευαστης λοιπον λεει "μεχρι 8 γιγα , γεματα ολα τα σλοτς". Δηλαδη 2 x 4gb. Αυτη ειναι η ασφαλης συνθεση.Αν δεχεται παραπανω μνημη , π.χ. μεχρι 16gb ( 2 x8gb) και ολους τους ενδιαμεσους συνδυασμους με 2αρες και 4αρες και 8αρες..δεν αποκλειεται αλλα δεν μπορει κανεις να το πει με σιγουρια. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από mphxths
elpaso1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Θα ακυρώσω την 8αρα και θα βάλω μια 4αρα τότε.
elpaso1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Λοιπον ολα καλα με την αναβαθμιση, εκτος οτι τα volt ειναι διαφορετικα μεταξυ τους, αν και δεν νομιζω να υπαρχει θεμα. Τι λετε;
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ειχε PC3L , δηλ 1.35v και παρηγγειλες τι ? PC3 ? 1.5v? Aφου λινκαρες αυτην . Που ειναι 1.35v ...αλλη πηρες τελικα? Πολυ πιθανο η μητρικη να σηκωνει και 1.35v και 1.5v ...για να δουλευουν και οι δυο σε διαφορετικα volts (εφοσον πηρες δηλ 1.5v ram)...τωρα αν ειναι πρεπον και σωφρον ..τι να σου πω Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από mphxths 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Αναφορά σε κείμενο Στις 2/1/2020 στις 9:01 ΜΜ, elpaso1 είπε Θα ακυρώσω την 8αρα και θα βάλω μια 4αρα τότε. Επρεπε να παρεις την 8αρα, κατα 99% θα επαιζε! 👾
elpaso1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, mphxths said: Ειχε PC3L , δηλ 1.35v και παρηγγειλες τι ? PC3 ? 1.5v? Aφου λινκαρες αυτην . Που ειναι 1.35v ...αλλη πηρες τελικα? Πολυ πιθανο η μητρικη να σηκωνει και 1.35v και 1.5v ...για να δουλευουν και οι δυο σε διαφορετικα volts (εφοσον πηρες δηλ 1.5v ram)...τωρα αν ειναι πρεπον και σωφρον ..τι να σου πω Το eshop έχει αποθήκη στην Αθήνα και τα ήθελα σήμερα, μένω Θεσσαλονίκη. Τωρα αυτό με τα βολτ κάπου μπερδεύτηκα εγώ με την παραγγελία. Στην χειρότερη τι μπορεί να γίνει; Αν και τώρα που το κοίταξα ξανά και επειδή η παραγγελία έγινε τηλεφωνικά, παίζει αυτός να μου εδωσε την λάθος μνήμη, είχαν την ίδια ονομασία στο site. Quote 30 minutes ago, TheDevilMayCare said: Επρεπε να παρεις την 8αρα, κατα 99% θα επαιζε! 👾 Μπα καλύτερα έτσι, γλύτωσα και 20 ευρώ. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από elpaso1
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Μπα καλύτερα έτσι, γλύτωσα και 20 ευρώ. Πραγματι τωρα ειδα οτι, σε αυτη την τιμη, πραγματικα αξιζει: να παρεις 2Χ8, και οχι μια απλη 8αρα...! https://www.skroutz.gr/s/2590536/Mushkin-16GB-DDR3-1600MHz-977038A.html 🤓
elpaso1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Just now, TheDevilMayCare said: Πραγματι τωρα ειδα οτι, σε αυτη την τιμη, πραγματικα αξιζει: να παρεις 2Χ8, και οχι μια απλη 8αρα...! https://www.skroutz.gr/s/2590536/Mushkin-16GB-DDR3-1600MHz-977038A.html 🤓 Αυτή που κοιτάς μάλλον δεν υπάρχει πλέον. Κατόπιν παραγγελίας παντού.
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μα αν οχι σχεδον τα παντα, τα περισσοτερα πλεον, ειδικα απο τα φθηνοτερα, ~περιπου ετσι ειναι.... Απο μητρικες, μεχρι μνημες! 🤠
elpaso1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 46 minutes ago, TheDevilMayCare said: Μα αν οχι σχεδον τα παντα, τα περισσοτερα πλεον, ειδικα απο τα φθηνοτερα, ~περιπου ετσι ειναι.... Απο μητρικες, μεχρι μνημες! 🤠 Ε τότε πως αξίζει να πάρω 2χ8, εάν δεν υπάρχει σε αυτή τη τιμή; Θέλω να πω, το ποστ σου δεν είχε και σοβαρό λόγω ύπαρξης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα