Προς το περιεχόμενο

Blue Screen σε Win 10

Nerazzurri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους 

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά εδώ, με αγάπη

Για να μπω κατευθείαν στο θέμα, πρόσφατα έχω εγκαταστήσει τα Windows 10 στον υπολογιστή μου ( Είχα προηγουμένως Windows 7 ).

Έχω κάνει και δεύτερη καθαρή εγκατάσταση των Windows και το πρόβλημα με τη Blue Screen μηνύματος DPC WATCHDOG VIOLATION παραμένει και μέχρι στιγμής συμβαίνει είτε όταν παίζω παιχνίδια είτε όταν βλέπω βίντεο στο YouTube ( αν αυτό μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση ). 

Από θερμοκρασίες είναι άψογος ο υπολογιστής καθώς το τσεκάρω συχνά, Overclock δεν έκανα ούτε κάνω ποτέ και είναι κάτι που στα 7άρια δεν συνέβαινε ποτέ. 

Να σημειώσω ότι ακόμη δεν έχω προσθέσει κλειδί για την ενεργοποίηση των Windows, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό;

Μητρική έχω μια ASUS H110M-K με έναν i3 6100 και 8 GB Ram Corsair με κάρτα γραφικών GTX 650 ενώ σκληρούς δίσκους 1 SSD για το λειτουργικό - 1 HDD για παιχνίδια & προγράμματα - 1 Εξωτερικό σκληρό για τον ίδιο σκοπό.

Παρακάτω σας παραθέτω και ενδεικτική εικόνα με το σφάλμα όταν συμβαίνει. 

Προσπαθώ να ελέγξω την προβολή συμβάντων των Windows αλλά δεν βγάζω πολύ άκρη. Εάν απαιτούνται πληροφορίες από τα συμβάντα εκεί και θα πρέπει να τα παραθέσω ώστε να σας βοηθήσω, πείτε μου. Για οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια μπορεί να έχω παραλείψει επίσης. 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

20200102_131138.jpg

Επεξ/σία από Nerazzurri
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μηνυμα DPC WATCHDOG VIOLATION παντως παραπεμπει σε drivers. Ειτε κακη εγκατασταση, ειτε παλιους, ειτε χτυπημενους. Ξεκινα απο τα γραφικα και προχωρα ενδεχομενως με εκεινους του chipset της μητρικης. Απεγκατασταση δηλαδη των παλιων, επανεκκινηση και εγκατασταση των πιο προσφατων που θα εχεις φροντισει να κατεβασεις απο τον κατασκευαστη.

Και στη συνεχεια δες και εδω https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=DPC+WATCHDOG+VIOLATION

Επεξ/σία από 29gk

12 λεπτά πριν, 29gk είπε

Το μηνυμα DPC WATCHDOG VIOLATION παντως παραπεμπει σε drivers. Ειτε κακη εγκατασταση, ειτε παλιους, ειτε χτυπημενους. Ξεκινα απο τα γραφικα και προχωρα ενδεχομενως με εκεινους του chipset της μητρικης. Απεγκατασταση δηλαδη των παλιων, επανεκκινηση και εγκατασταση των πιο προσφατων που θα εχεις φροντισει να κατεβασεις απο τον κατασκευαστη.

Και στη συνεχεια δες και εδω https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=DPC+WATCHDOG+VIOLATION

Έχω βάλει το CD της Asus και έχω κάνει εγκατάσταση τα drivers που περιλαμβάνει. Σχετικά με τα γραφικά το κομμάτι της Nvidia είναι ενημερωμένο πλήρως. 

Υπάρχει κάποιο software που να κάνει πιο απλές αυτές τις διαδικασίες με τα driver;

Ναι, πιθανον στο site του κατασκευαστη της μητρικης μπορει να υπαρχει καποιο utility που να ελεγχει την κατασταση των οδηγων. Βασικα στο να ειναι ενημερωμενοι.

Περα απο αυτο, το cd κατα πασα πιθανοτητα ειναι ξεπερασμενο, ακομα κι αν την μητρικη την αγορασες χτες και εκανες την εγκατασταση απο αυτο σημερα. Πηγαινε λοιπον στο site της Asus, βρες την μητρικη σου και τη σελιδα του support της και τσεκαρε τους διαθεσιμους οδηγους.

Εαν ολα τα παραπανω τελικα δεν φερουν αποτελεσμα, θα χρειαστει να τσεκαρεις τυχον κακες καλωδιωσεις ( σπανιο προβλημα ) οπως και τυχον προσφατο software που εγκατεστησες περιπου την ιδια εποχη που αρχισε το προβλημα καθως κατι που εχει εγκατασταθει μπορει να δημιουγει conflicts ( συνηθησμενο προβλημα ).

• Thanks 1

Γενικοτερα αυτο το εβγαζε κατα κορον με τα update του Νοεμβρη. Εχεις κανει τα Update του Δεκεμβρη που λυνει το προβλημα?

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 29gk είπε

Ναι, πιθανον στο site του κατασκευαστη της μητρικης μπορει να υπαρχει καποιο utility που να ελεγχει την κατασταση των οδηγων. Βασικα στο να ειναι ενημερωμενοι.

Περα απο αυτο, το cd κατα πασα πιθανοτητα ειναι ξεπερασμενο, ακομα κι αν την μητρικη την αγορασες χτες και εκανες την εγκατασταση απο αυτο σημερα. Πηγαινε λοιπον στο site της Asus, βρες την μητρικη σου και τη σελιδα του support της και τσεκαρε τους διαθεσιμους οδηγους.

Εαν ολα τα παραπανω τελικα δεν φερουν αποτελεσμα, θα χρειαστει να τσεκαρεις τυχον κακες καλωδιωσεις ( σπανιο προβλημα ) οπως και τυχον προσφατο software που εγκατεστησες περιπου την ιδια εποχη που αρχισε το προβλημα καθως κατι που εχει εγκατασταθει μπορει να δημιουγει conflicts ( συνηθησμενο προβλημα ).

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε μου.

Έχω μπει να τσεκάρω τα downloads του μοντέλου μου αλλά δεν βγάζω πολύ άκρη. Δηλαδή έχει για Bios αναβάθμιση π.χ. αυτό θα ήταν πιθανή λύση η δεν παίζει ρόλο; 

Γράφει για VGA - BIOS - AUDIO - LAN - CHIPSET - SATA ασπούμε. 

Στα συμβάντα των Windows βγαίνει κάποια άκρη η δεν αναφέρεται ακριβώς η αιτία;

Σχετικά με την καλωδίωση που αναφέρεις η software δεν παίζει κάτι γιατί ανέκαθεν το PC πήγαινε άψογα και δεύτερον έκανα καθαρή εγκατάσταση Win 10 οπότε δεν είχα προγράμματα άλλα.

Θα μπορούσε να φταίει ο εξωτερικός ο οποίος είναι ολίγον παλαιός παρότι WD; 

3 ώρες πριν, FasTaker είπε

Γενικοτερα αυτο το εβγαζε κατα κορον με τα update του Νοεμβρη. Εχεις κανει τα Update του Δεκεμβρη που λυνει το προβλημα?

Στη πρώτη καθαρή εγκατάσταση έκανα όλα τα Update της Microsoft και υπήρχε το ίδιο ζήτημα. Τώρα με τη δεύτερη καθαρή εγκατάσταση εξακολουθεί να το κάνει χωρίς ακόμη να έχω ολοκληρώσει τα update. Επίσης 4-5 update μου έβγαλε να κάνω και ολοκληρώθηκαν, δεν βγάζει κάτι νεότερο η να πεις έφαγαν ώρα. Δεν φταίει το ότι δεν έχω κλειδί έτσι; 

Επεξ/σία από Nerazzurri

1 ώρα πριν, Nerazzurri είπε

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε μου.

Έχω μπει να τσεκάρω τα downloads του μοντέλου μου αλλά δεν βγάζω πολύ άκρη. Δηλαδή έχει για Bios αναβάθμιση π.χ. αυτό θα ήταν πιθανή λύση η δεν παίζει ρόλο; 

Γράφει για VGA - BIOS - AUDIO - LAN - CHIPSET - SATA ασπούμε. 

Στα συμβάντα των Windows βγαίνει κάποια άκρη η δεν αναφέρεται ακριβώς η αιτία;

Σχετικά με την καλωδίωση που αναφέρεις η software δεν παίζει κάτι γιατί ανέκαθεν το PC πήγαινε άψογα και δεύτερον έκανα καθαρή εγκατάσταση Win 10 οπότε δεν είχα προγράμματα άλλα.

Θα μπορούσε να φταίει ο εξωτερικός ο οποίος είναι ολίγον παλαιός παρότι WD; 

Στη πρώτη καθαρή εγκατάσταση έκανα όλα τα Update της Microsoft και υπήρχε το ίδιο ζήτημα. Τώρα με τη δεύτερη καθαρή εγκατάσταση εξακολουθεί να το κάνει χωρίς ακόμη να έχω ολοκληρώσει τα update. Επίσης 4-5 update μου έβγαλε να κάνω και ολοκληρώθηκαν, δεν βγάζει κάτι νεότερο η να πεις έφαγαν ώρα. Δεν φταίει το ότι δεν έχω κλειδί έτσι; 

H πρακτικη που ακολουθω εγω και επισης προτεινω, ειναι το κατεβασμα ολων των οδηγων που υπαρχουν στην σελιδα του κατασκευαστη και η ενημερωση του συστηματος με αυτους. Οπωσδηποτε με εκεινους που αφορουν το chipset και στη συνεχεια με τη σειρα τα lan-sudio και sata. H αναβαθμιση του bios εαν στη σελιδα του κατασκευαστη δεν αναφερεται ως "κρισιμη" ή "αναγκαια" συστηνεται μονον στην περιπτωση που αναφερει οτι διορθωνει υπαρκτα προβληματα στο συστημα ή και δυνατοτητα μελλοντικων αναβαθμισεων. Επειδη ομως χρειαζεται προσοχη ωστε να γινει σωστα ετσι ωστε να μην ....παρεις τη μητρικη στο χερι που λεμε, εαν δεν βλεπεις καποια λυση, μπορεις να το αποφυγεις.

Το event log των windows ναι ειναι χρησιμο, αρκει να μπορει να σε βοηθησει να καταλαβεις που σκαλωνει το συστημα.

Αφου ομως, δεν εχεις πειραξει το hardware, διαπιστωνεις το προβλημα χωρις καποια εξωτερικη συσκευη συνδεδεμενη, πλην πλητρολογιου, ποντικιου και οθονης και δεν εχεις εγκαταστησει οποιοδηποτε software περα απο το λειτουργικο, μαλλον το προβλημα εντοπιζεται στους οδηγους. Τσεκαρε λοιπον εαν εχεις τους πιο προσφατους, αυτους που αφορουν τα 10αρια και στην εκδοση που εχεις ( ή x86 ή x64 ενα απο τα δυο αναλογα και οχι καποια μιξη ) κανε και ολες τις ενημερωσεις απο τη μαμα και δες το συστημα.

Σημειωση, εαν η κοπια που εγκαθιστας δεν ειναι 100% καθαρη κι αξιοπιστη, ενεργοποιημενα ή οχι τα windows μπορει εκει να εχεις θεμα.

46 λεπτά πριν, 29gk είπε

H πρακτικη που ακολουθω εγω και επισης προτεινω, ειναι το κατεβασμα ολων των οδηγων που υπαρχουν στην σελιδα του κατασκευαστη και η ενημερωση του συστηματος με αυτους. Οπωσδηποτε με εκεινους που αφορουν το chipset και στη συνεχεια με τη σειρα τα lan-sudio και sata. H αναβαθμιση του bios εαν στη σελιδα του κατασκευαστη δεν αναφερεται ως "κρισιμη" ή "αναγκαια" συστηνεται μονον στην περιπτωση που αναφερει οτι διορθωνει υπαρκτα προβληματα στο συστημα ή και δυνατοτητα μελλοντικων αναβαθμισεων. Επειδη ομως χρειαζεται προσοχη ωστε να γινει σωστα ετσι ωστε να μην ....παρεις τη μητρικη στο χερι που λεμε, εαν δεν βλεπεις καποια λυση, μπορεις να το αποφυγεις.

Το event log των windows ναι ειναι χρησιμο, αρκει να μπορει να σε βοηθησει να καταλαβεις που σκαλωνει το συστημα.

Αφου ομως, δεν εχεις πειραξει το hardware, διαπιστωνεις το προβλημα χωρις καποια εξωτερικη συσκευη συνδεδεμενη, πλην πλητρολογιου, ποντικιου και οθονης και δεν εχεις εγκαταστησει οποιοδηποτε software περα απο το λειτουργικο, μαλλον το προβλημα εντοπιζεται στους οδηγους. Τσεκαρε λοιπον εαν εχεις τους πιο προσφατους, αυτους που αφορουν τα 10αρια και στην εκδοση που εχεις ( ή x86 ή x64 ενα απο τα δυο αναλογα και οχι καποια μιξη ) κανε και ολες τις ενημερωσεις απο τη μαμα και δες το συστημα.

Σημειωση, εαν η κοπια που εγκαθιστας δεν ειναι 100% καθαρη κι αξιοπιστη, ενεργοποιημενα ή οχι τα windows μπορει εκει να εχεις θεμα.

Το πρόβλημα με τις ενημερώσεις που έχει η Asus στο σάιτ της είναι π.χ. το κομμάτι που λέει VGA. Εγώ σε ποιο σημείο της διαχείρισης συσκευών θα επιχειρήσω να κάνω εγκατάσταση αυτού του αρχείου ως ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης; Γιατί η κάρτα γραφικών ασπούμε είναι κομπλέ ενημερωμένη. Ενώ το άλλο το Chipset που ακριβώς ανήκει στη λίστα των 'συσκευών' και το κάνω εγκατάσταση, στου επεξεργαστή; 

Έκανα μέσω ενός Software ένα ίσως σημαντικό update σε πρόγραμμα οδήγησης, στο 'Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI που έχω ένα Intel (R) 100 Series μπλά μπλά του οποίου η έκδοση ήταν του 2015 παρότι ήταν υποτίθεται ενημερωμένο από εκεί πλήρως όπως ανέφερε το μήνυμα των Windows αν πατούσες 'ενημέρωση'. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oι οδηγοι που κατεβαζεις δεν ειναι σε εκτελεσιμα αρχεια; Επισης οδηγιες εγκαταστασης δεν εχει στο site της Asus; Γιατι προσπαθεις μεσω της διαχειρισης συσκευων οπως στα windows XP; Δεν χρειαζεται κατι τετοιο. Το EZUpdate  το κατεβασες;

Επεξ/σία από 29gk

48 λεπτά πριν, 29gk είπε

Oι οδηγοι που κατεβαζεις δεν ειναι σε εκτελεσιμα αρχεια; Επισης οδηγιες εγκαταστασης δεν εχει στο site της Asus; Γιατι προσπαθεις μεσω της διαχειρισης συσκευων οπως στα windows XP; Δεν χρειαζεται κατι τετοιο. Το EZUpdate  το κατεβασες;

Κάποια που είχα κατεβάσει από την Asus δεν ήταν εκτελέσιμα, έπρεπε είτε να μπει από το Ai Suite ( το οποίο και ξεφορτώθηκα γιατί τρομπάρει ) ή να κάνεις Locate από το Device Manager για να κάνει εγκατάσταση αναβάθμισης από αρχείο. Το EZUpdate το είχα και στα προηγούμενα Windows αλλά και στα τωρινά και μονίμως δεν βρίσκει τίποτα να κατεβάσει ως αναβάθμιση. Είδα μάλιστα και προηγουμένως σε φόρουμ ξένο να λένε πως δεν αξιοποιεί τίποτα για ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης αυτό το Update tool της Asus. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...