SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα Συνήθως πάντα βάζω και θέλω να βάζω static ip στα δίκτυα μου μιας και δεν συμπαθώ και πολύ το dhcp , αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι εχω το router και 1 pc το router έχει την 192.168.1.1 απο default και το pc έχω βάλει static 192.168.1.16 με subnet 255.255.255.0 και gateway αλλα και dns την ip του router 192.168.1.1. Όλα λειτουργούν σωστά λοιπόν και κλείνω το pc , με κλειστό λοιπόν το pc μπαίνει αλλη συσκευή στο δίκτυο ή αλλο pc με dhcp και παίρνει την 192.168.1.16 του pc που ειχα ορίσει με αποτέλεσμα οταν ανοίξει το pc με την static και απο την στιγμή που η ip του έχει καταληφθεί απο την αλλη συσκευή έχω conflict , πως μπορώ λοιπόν να ορίσω μόνιμα οτι για το pc 1 θέλω να ειναι resereved η τάδε ip για το αλλο η τάδε κτλπ ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Το πιο εύκολο είναι να ορίσεις static IPs "κοντά" σε αυτή του router, πχ 192.168.1.2 ή 1.3 κτλπ κτλπ και μετά να ρυθμίσεις το DHCP Pool να αρχίζει από πιο μετά, πχ 192.168.1.10 Έτσι το DHCP θα δίνει IPs απο το 10 και μετά κι από το 2-9 θα τα έχεις για static. 1
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Οπότε ουσιαστικά θα πώ μεσα απο το router άρχισε πχ το dhcp απο την 15 16 και μετά και ολα τα προηγούμενα θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ελεύθερα δεν θα τα κοιτάει καν το dhcp
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Yeap Ευχαριστώ Παλιά που δεν είχα πολλές συσκευές το δίκτυο δεν είχα θέματα αλλα πλεόν με ενα σωρό συσκευές ασύρματες και ενσύρματες γίνεται πανικός αλλα ετσι και αλλιώς ποτε δεν χόνευα το dhcp
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Just now, SPANK said: Παλιά που δεν είχα πολλές συσκευές το δίκτυο δεν είχα θέματα αλλα πλεόν με ενα σωρό συσκευές ασύρματες και ενσύρματες γίνεται πανικός αλλα ετσι και αλλιώς ποτε δεν χόνευα το dhcp Ότι ενσύρματο και "σταθερό" (που δεν θα πάει σε άλλο μέρος-δίκτυο) υπάρχει στο σπίτι, το έχω με static και τα υπόλοιπα DHCP.
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Ότι ενσύρματο και "σταθερό" (που δεν θα πάει σε άλλο μέρος-δίκτυο) υπάρχει στο σπίτι, το έχω με static και τα υπόλοιπα DHCP. Ακριβώς αυτο
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλα τα λεει ο ThReSh. Απλα για να ξερεις και γιατι ειχες προβλημα: οταν οριζεις στατικη IP στο PC ο DCHP δεν το γνωριζει, την θεωρει ελευθερη οποτε την δινει στην αλλη συσκευη και τη δενει με τη MAC της συσκευης για οσο χρονικο διαστημα εχεις ορισει το DHCP lease. Οποτε και με ανοιχτο το PC θα ειχες conflict αν συνδεοσουν με την αλλη συσκευη που η MAC της εχει δεθει με την IP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα