GreenCatherine Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα! Διατηρώ ένα μικρό μαγαζάκι και εμπορεύομαι προϊόντα, οπότε το τηλέφωνο της δουλειάς μου το χρειάζομαι για να συνεργάζομαι με τους προμηθευτές, να κλείνω τηλεφωνικές παραγγελίες και γενικά είναι ένα εργαλείο δουλειάς για μένα. Πριν λίγες μέρες άρχισα να λαμβάνω στο μαγαζί απανωτές κλήσεις από μεσιτικά γραφεία, χωρίς εγώ να έχω δώσει πουθενά τα στοιχεία μου. Στα πρώτα τηλεφωνήματα υπέθεσα ότι έγινε κάποιο λάθος, ότι πρόκειται για συνωνυμία ή μπέρδεμα και δεν έδωσα αμέσως σημασία. Την επόμενη μέρα συνεχίστηκαν οι τηλεφωνικές κλήσεις από μεσίτες να έρχονται με το κιλό και όντας υποψιασμένη ότι κάτι άλλο θα παίζει, άρχισα να τους ρωτάω που βρήκαν τα στοιχεία μου! Δύο μεσίτες μου είπαν στο τηλέφωνο ότι κάποιος/κάποια συμπλήρωσε την αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα Spitogatos . gr , ενώ μια άλλη μεσίτρια μου είπε ότι της τα έστειλαν από την σελίδα Tospitimou . gr !!! Ψάχνοντας τις συγκεκριμένες σελίδες διαπίστωσα ότι όντως αν κάνεις αναζήτηση σπιτιών σε μια τοποθεσία, σου εμφανίζει έπειτα τη δυνατότητα να συμπληρώσεις μια αίτηση με τα στοιχεία σου και να επιλέξεις να σταλεί στους μεσίτες. Έμεινα έκπληκτη ότι με μία μόνο συμπλήρωση μιας φόρμας μπορείς να στείλεις τα στοιχεία σε 500 και 700 μεσίτες ταυτόχρονα! Κι όλο αυτό δεν ζητάει να επαληθεύσει κανείς κάποιο αληθινό email. Δηλαδή όταν κάποιος καταχραστεί αυτή τη δυνατότητα μπορεί άνετα να σπαμάρει και να ενοχλεί ανυποψίαστο κόσμο, όπως έκαναν σε μένα! Προφανώς δεν έχω κάτι εναντίον της ιστοσελίδας Spitogatos . gr , και της Tospitimou . gr , θεωρώ ότι δεν είναι δικό τους το λάθος αν κάποιος/κάποια κακομεταχειριστεί τις δυνατότητες των σελίδων αυτών. Αυτές οι σελίδες προφανώς θέλησαν να διευκολύνουν την αναζήτηση σπιτιών και πρόσθεσαν αυτή τη δυνατότητα, δεν το έκαναν με κακό σκοπό. Αλλά δεν είναι ταυτόχρονα υπερβολικό, μέσα σε ένα λεπτό, να μπορεί ένας άγνωστος να στείλει τα στοιχεία σου σε εκατοντάδες μεσίτες; Κι όλο αυτό όπως είπα δεν ζητάει κάποια επαλήθευση! Όλα χύμα λοιπόν… Το κακό είναι ότι ακόμα συνεχίζουν να με καλούν και να τους λέω ότι έγινε λάθος. Όταν το έχουν δώσει το τηλέφωνο της δουλειάς σου σε καμιά πεντακοσαριά μεσιτικά γραφεία, άντε μετά να ξεμπλέξεις!! Αισθάνομαι πολύ ενοχλημένη. Θα ήθελα να ρωτήσω, νομικά τι μπορώ να κάνω πάνω σε αυτό; Έχουν ευθύνες κι οι ιστοσελίδες ή μόνο το άτομο που τις κακομεταχειρίστηκε; Γενικά μπορώ να το κυνηγήσω; Αξίζει τον κόπο; Μια φίλη μου που ρώτησα μου είπε ότι αν έχουν χρησιμοποιήσει μεθόδους ανωνυμίας, τρέχα γύρευε, δεν θα βγάλω άκρη κτλ. Ετοιμάζω να στείλω e-mail στη σελίδα SPITOGATOS και στη σελίδα TOSPITIMOU, για να ζητήσω αρχικά να μπλοκάρουν τον δικό μου αριθμό για να μην μπορεί να σταλεί ξανά. Τι με συμβουλεύετε να τους γράψω ακόμη; Περιμένω την οποιαδήποτε απάντησή σας. Ευχαριστώ.
Napier Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) δυστυχως το επαθε και η αδερφη μου το 2017 με το κινητο της μαλιστα και ηταν νομιζω απο σπιτογατος τελικα βρηκαν οτι καποιος ειχε κανει λαθος για 1 ψηφιο το κινητο (υστερα απο συνεχομενα μεηλ που εστελνε) αλλα αντι να τις μπλοκαρουν το νουμερο αφου βρηκαν τον ανθρωπου που οντως ενδιαφεροταν εγινε ακριβως το αντιθετο. δε θελω να σε φοβισω αλλα η αδερφη μου το 2017 ειχε φτασει στα ορια της. επι 4 μηνες ειχε καθε μερα πανω απο 20 κλησεις.τελικα αναγκαστικε να αλλαξει νουμερο κινητου ελπιζω να παει καλυτερα με σενα Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από Napier
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δεν έχουν δώσει τα στοιχεία σου αλλά το τηλέφωνο.Μπορεί απο λάθος,μπορεί επίτηδες κάποιος έδωσε το τηλέφωνο σου.Ζητησε να το διαγράψουν απο τις λίστες τους.Τι άλλο να ζητήσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα