Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς δεν είμαι η μόνη περίπτωση λοιπόν. Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο να τους πω ότι ήρθε πολύ φουσκωμένος ο λογαριασμός (έχω και νυχτερινό ρεύμα, φανταστείτε να μην είχα) και να έρθουν να μετρήσουν οι ίδιοι. Εν τω μεταξύ θα περιμένουμε τον εκκαθαριστικό σε 2 μήνες περίπου, έχω κλείσει τον θερμοσυσσωρευτή και δουλεύω μόνο το κλιματιστικό όταν χρειάζεται από χθες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως απο 150 ευρώ πήγε 3 φορές πάνω ο λογαριασμός...μας κοροϊδεύουν!

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, athinamj είπε

Προφανώς δεν είμαι η μόνη περίπτωση λοιπόν. Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο να τους πω ότι ήρθε πολύ φουσκωμένος ο λογαριασμός (έχω και νυχτερινό ρεύμα, φανταστείτε να μην είχα) και να έρθουν να μετρήσουν οι ίδιοι. Εν τω μεταξύ θα περιμένουμε τον εκκαθαριστικό σε 2 μήνες περίπου, έχω κλείσει τον θερμοσυσσωρευτή και δουλεύω μόνο το κλιματιστικό όταν χρειάζεται από χθες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως απο 150 ευρώ πήγε 3 φορές πάνω ο λογαριασμός...μας κοροϊδεύουν!

Καλησπερα.... Ειδες την καταναλωση σου με  τον λογαριασμο... Εχει διαφορα;; Ειδες την παροχη σου;; Δεν θα ερθει να μετρησουν απο τον Δεδδηε... Θα περιμενεις τον εκκαθαριστικο λογαριασμο... Εκει γινει η εκκαθαριση...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα.... Ειδες την καταναλωση σου με  τον λογαριασμο... Εχει διαφορα;; Ειδες την παροχη σου;; Δεν θα ερθει να μετρησουν απο τον Δεδδηε... Θα περιμενεις τον εκκαθαριστικο λογαριασμο... Εκει γινει η εκκαθαριση...

Θα περιμένω τον εκκαθαριστικό σαφώς αλλά σκέφτομαι να αλλάξω και πάροχο αφού έχω μεγάλη κατανάλωση και θα με συμφέρει πιστεύω. Απο αύριο ξεκινάω τηλέφωνα για προσφορές. Το μόνο που με κρατάει στο να μην αλλάξω είναι οτι δεν σου δίνουν περιθώριο αποπληρωμής του λογαριασμού, όπως στη ΔΕΗ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, athinamj είπε

Θα περιμένω τον εκκαθαριστικό σαφώς αλλά σκέφτομαι να αλλάξω και πάροχο αφού έχω μεγάλη κατανάλωση και θα με συμφέρει πιστεύω. Απο αύριο ξεκινάω τηλέφωνα για προσφορές. Το μόνο που με κρατάει στο να μην αλλάξω είναι οτι δεν σου δίνουν περιθώριο αποπληρωμής του λογαριασμού, όπως στη ΔΕΗ.

Στους παροχους αν δεν εξοφλησεις τον λογαριασμο σου βγαζουν αμεσα αποκοπη.... Και σε ζαλιζουν στα τηλεφωνα για να τον πληρωσεις τον λογαριασμο...Μονο η Δεη εχει ας πουμε εχει  ενα οριο  στα 400-500 ευρω..(αν αλλαξεις παροχο μπορει να χρειαστεις και πιστοποιητικο ηλεκτρολογου αν εχει ληξει αυτο)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, takoulou είπε

Στους παροχους αν δεν εξοφλησεις τον λογαριασμο σου βγαζουν αμεσα αποκοπη.... Και σε ζαλιζουν στα τηλεφωνα για να τον πληρωσεις τον λογαριασμο...Μονο η Δεη εχει ας πουμε εχει  ενα οριο  στα 400-500 ευρω..(αν αλλαξεις παροχο μπορει να χρειαστεις και πιστοποιητικο ηλεκτρολογου αν εχει ληξει αυτο)

Ναι γι αυτό δεν έχω προχωρήσει στην αλλαγή παρόχου ακόμα, χρέος στη ΔΕΗ δεν είχα ποτέ αλλά σε μεγάλα ποσά έχει χρειαστεί να πληρώνω λίγο λίγο από την έκδοση του λογαριασμού μέχρι πριν την έκδοση του άλλου. Σίγουρα θα χρειαστεί πιστοποιητικό γιατί έχει λήξει χρόνια πριν.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, athinamj είπε

Ναι γι αυτό δεν έχω προχωρήσει στην αλλαγή παρόχου ακόμα, χρέος στη ΔΕΗ δεν είχα ποτέ αλλά σε μεγάλα ποσά έχει χρειαστεί να πληρώνω λίγο λίγο από την έκδοση του λογαριασμού μέχρι πριν την έκδοση του άλλου. Σίγουρα θα χρειαστεί πιστοποιητικό γιατί έχει λήξει χρόνια πριν.

Σε λίγες μέρες θα σου πω κ εγώ με 3 θερμοσυσσωρευτες πόσο θα έρθει. 

Απλά μια ερώτηση... Συνήθως πόσο έρχεται δηλαδή με θερμοσυσσωρευτη ανοιχτό; στο λέω γιατί από 1/12/2019 ισχύει έκπτωση έως 65% ανάλογα την κατανάλωση. 

Πες μου λίγο πόσες κιλοβατώρες γράφει για κατανάλωση νυχτερινού μόνο. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vairass είπε

Σε λίγες μέρες θα σου πω κ εγώ με 3 θερμοσυσσωρευτες πόσο θα έρθει. 

Απλά μια ερώτηση... Συνήθως πόσο έρχεται δηλαδή με θερμοσυσσωρευτη ανοιχτό; στο λέω γιατί από 1/12/2019 ισχύει έκπτωση έως 65% ανάλογα την κατανάλωση. 

Πες μου λίγο πόσες κιλοβατώρες γράφει για κατανάλωση νυχτερινού μόνο. 

Κατανάλωση νυχτερινού 2300 kWh. Ναι κι εγώ τον άνοιξα μόλις άκουσα για την έκπτωση αλλά μου ήρθε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά τέτοια εποχή. Να σημειώσω ότι οι θερμοσυσσωρευτές είναι 40 ετών, δεν είναι καινούργιοι. Πέρυσι τέτοια εποχή με 2 θερμοσυσσωρευτές ανοιχτούς ο έναντι είχε έρθει 160.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, athinamj είπε

Κατανάλωση νυχτερινού 2300 kWh. Ναι κι εγώ τον άνοιξα μόλις άκουσα για την έκπτωση αλλά μου ήρθε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά τέτοια εποχή. Να σημειώσω ότι οι θερμοσυσσωρευτές είναι 40 ετών, δεν είναι καινούργιοι. Πέρυσι τέτοια εποχή με 2 θερμοσυσσωρευτές ανοιχτούς ο έναντι είχε έρθει 160.

Ώραια πες μου λίγο 2300Χ το ποσόν γράφει; 

Βασικά μπορείς να βάλεις μια φώτο; μόνο για το νυχτερινό. 

Και τέλος το ημερισιο πόσες kWh είναι επι πόσο; 

Κάτι έγινε εδώ στο ημερισιο νομίζω. 

Επεξ/σία από vairass
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vairass είπε

Ώραια πες μου λίγο 2300Χ το ποσόν γράφει; 

Βασικά μπορείς να βάλεις μια φώτο; μόνο για το νυχτερινό. 

Και τέλος το ημερισιο πόσες kWh είναι επι πόσο; 

Κάτι έγινε εδώ στο ημερισιο νομίζω. 

Ημερήσια kWh 351X0, 11057ευρώ / kWh

Νυχτερινή kWh 2267Χ0, 07897ευρώ / kWh

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, athinamj είπε

Ημερήσια kWh 351X0, 11057ευρώ / kWh

Νυχτερινή kWh 2267Χ0, 07897ευρώ / kWh

Είσαι σίγουρη για 2 μήνες 2267;  εγώ μετρησα τον έναν μήνα μου κ μου βγαίνει το νυχτερινό 

26 μονάδες ανά ημέρα... 

Άρα στο δίμηνο πάμε γύρω στις 1500.

Σου βγαίνει 1790 ευρώ σύμφωνα με αυτά που έγραψες. 

Μήπως είναι 4μηνο; στο ημερισιο δεν έκαψες τίποτα βλέπω. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vairass είπε

Είσαι σίγουρη για 2 μήνες 2267;  εγώ μετρησα τον έναν μήνα μου κ μου βγαίνει το νυχτερινό 

26 μονάδες ανά ημέρα... 

Άρα στο δίμηνο πάμε γύρω στις 1500.

Σου βγαίνει 1790 ευρώ σύμφωνα με αυτά που έγραψες. 

Μήπως είναι 4μηνο; στο ημερισιο δεν έκαψες τίποτα βλέπω. 

Δυστυχώς είναι 2μηνο, Οκτώβριος-Δεκέμβριος

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, athinamj είπε

Δυστυχώς είναι 2μηνο, Οκτώβριος-Δεκέμβριος

Ας υποθέσουμε ότι τα 2 καίνε 4kw την ώρα... Αν το άναψες 8 ώρες είναι 32Χ2= 64....

64Χ60= 3840.

Πάλι καλά σου ήρθε... Απλά να ξέρεις την έκπτωση θα την πάρεις μάλλον στον εκκαθαριστικό. Άρα να υπολογίσεις λιγότερα λεφτά στο 4μηνο αν περάσεις την 4-5 χιλιάδες. 

Από 1/12/2019 ισχύει η έκπτωση. 

Και εγω μεγάλο λογαριασμό περιμένω αλλά σου είπα γύρω στις 1500 μονάδες νυχτερινό 

Εχω όμως κοινωνικό και θα πάρω κάποια έκπτωση καλή. 

Δεν μπορείς να το κάνεις κοινωνικό ; φεύγεις πάνω από 18 χιλιάδες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, vairass είπε

Ας υποθέσουμε ότι τα 2 καίνε 4kw την ώρα... Αν το άναψες 8 ώρες είναι 32Χ2= 64....

64Χ60= 3840.

Πάλι καλά σου ήρθε... Απλά να ξέρεις την έκπτωση θα την πάρεις μάλλον στον εκκαθαριστικό. Άρα να υπολογίσεις λιγότερα λεφτά στο 4μηνο αν περάσεις την 4-5 χιλιάδες. 

Και εγω μεγάλο λογαριασμό περιμένω αλλά σου είπα γύρω στις 1500 μονάδες νυχτερινό 

Βρε συ της ηρθε οτι ναι καταναλωση στον εναντι το εχουν παθει αρκετοι,τι σχεση εχουν οι θερμοσυσσωρευτες νομιζεις οτι η δεη γνωριζει οτι τους εχεις.Αυτα που καθεσαι και υπολογιζεις για νυχτερινα και ημερησια δεν εχουν λογικη και νοημα.Το πιθανοτερο ειναι ο "αλγοριθμος" της ΔΕΗ να προσθεσε ενα εξτρα δυαρι στον νυχτερινο.

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vairass είπε

64Χ60= 3840.

Ο θερμοσυσσωρευτής είναι 40 ετών και δεν έχει ρύθμιση να κλείνει, μόνο διακόπτη θέρμανσης και ανεμιστήρα (που το έχουμε εκτός πρίζας γιατί καίει ακόμα περισσότερο). Απλά εκμεταλλεύεται το νυχτερινό κι εκεί καταναλώνει περισσότερο για να βγάλει θερμότητα. Δεν μπορώ να βάλω κοινωνικό γιατί πρέπει να κάνω αλλαγή ονόματος λογαριασμού πρώτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Βρε συ της ηρθε οτι ναι καταναλωση στον εναντι το εχουν παθει αρκετοι,τι σχεση εχουν οι θερμοσυσσωρευτες νομιζεις οτι η δεη γνωριζει οτι τους εχεις.Αυτα που καθεσαι και υπολογιζεις για νυχτερινα και ημερησια δεν εχουν λογικη και νοημα.

Φίλε είσαι καλά; φυσικά και γνωρίζει η ΔΕΗ για τους θερμοσυσσωρευτες....το γράφει στο συμβόλαιο. 

1 λεπτό πριν, athinamj είπε

Ο θερμοσυσσωρευτής είναι 40 ετών και δεν έχει ρύθμιση να κλείνει, μόνο διακόπτη θέρμανσης και ανεμιστήρα (που το έχουμε εκτός πρίζας γιατί καίει ακόμα περισσότερο). Απλά εκμεταλλεύεται το νυχτερινό κι εκεί καταναλώνει περισσότερο για να βγάλει θερμότητα. Δεν μπορώ να βάλω κοινωνικό γιατί πρέπει να κάνω αλλαγή ονόματος λογαριασμού πρώτα.

Μην ανοίγεις τον διακόπτη από τον ανεμιστήρα και να τα βάζεις στο 2 όχι στο 3...

IMG_20200102_222143.jpg

Δείτε χρεώσεις χωρίς θερμοσυσσωρευτες αλλά με κλίμα. 

Η αλλαγή ονόματος είναι εύκολη...προχωρά το χάνεις πολλά χωρίς κοινωνικό τιμολόγιο. 

Επεξ/σία από vairass
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...