Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά παιδιά!

Λοιπόν, έχω κάποιες απορίες που θα θελα να συζητήσουμε αν γίνεται όσοι έχετε γνώση ή/και εμπειρία στο θέμα. Νοικιάζω στη Θεσσαλονίκη μια γκαρσονιέρα 28τμ και πρόκειται στο τέλος του Γενάρη να κλείσω το δευτερο χρόνο. Τον πρώτο χρόνο προπλήρωσα το ενοίκιο για όλο το έτος, ηταν 180/μήνα αλλα λογω της ετησιας προπληρωμης το εκανε 150. Στο συμβολαιο γράφει 150 ευρώ το μήνα και δεν αναφέρει κάτι για υποχρέωση προπληρωμής. Το συμβόλαιο είχε ισχύ ένα χρόνο, και μετά το ανανέωσε μέσω taxis net αλλα με 180 ευρώ το μήνα και έκανα αποδοχή. Γενικά είμαι άκρως τυπικός και δεν οφείλω απολύτως τίποτα. Ειδικά με την προπληρωμή των ενοικίων προφανώς δεν τίθεται θέμα κακοπληρωτή. Φοβάμαι ότι στη νέα ανανέωση θα το αυξήσει κ άλλο γιατί δεν φαίνεται να εκτιμάει κάποια πράγματα, παρόλο που έφαγε φέσια από τους προηγούμενους. 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Ισχύει ότι το συμβόλαιο άσχετα με τη διάρκεια που γράφει, ισχύει για 3 έτη;

2. Αν ναι, μπορώ να επιστρέψω να του δίνω 150 ευρώ το μήνα άσχετα που στην ανανέωση του ταξις νετ αποδέχτηκα τα 180; Ισχύει δηλαδή η ανανέωση περισσότερο από το συμβόλαιο;

3.  Λογικά αν θελήσω να τον πληρώνω ανά μήνα δε με κρατάει κάτι, σωστά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Επεξ/σία από Johnny1989
Δημοσ.

Κακώς έκανες αποδοχή στα 180. Ξεκινάμε από αυτό.

Μιλάς άμεσα με δικηγόρο γιατί το πράγμα εφόσον αποδέχθηκες στο taxis δεν διορθώνεται αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Κακώς έκανες αποδοχή στα 180. Ξεκινάμε από αυτό.

Μιλάς άμεσα με δικηγόρο γιατί το πράγμα εφόσον αποδέχθηκες στο taxis δεν διορθώνεται αλλιώς.

Ξαναδιάβασε το ποστ. 

11 λεπτά πριν, Johnny1989 είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά παιδιά!

Λοιπόν, έχω κάποιες απορίες που θα θελα να συζητήσουμε αν γίνεται όσοι έχετε γνώση ή/και εμπειρία στο θέμα. Νοικιάζω στη Θεσσαλονίκη μια γκαρσονιέρα 28τμ και πρόκειται στο τέλος του Γενάρη να κλείσω το δευτερο χρόνο. Τον πρώτο χρόνο προπλήρωσα το ενοίκιο για όλο το έτος, ηταν 180/μήνα αλλα λογω της ετησιας προπληρωμης το εκανε 150. Στο συμβολαιο γράφει 150 ευρώ το μήνα και δεν αναφέρει κάτι για υποχρέωση προπληρωμής. Το συμβόλαιο είχε ισχύ ένα χρόνο, και μετά το ανανέωσε μέσω taxis net αλλα με 180 ευρώ το μήνα και έκανα αποδοχή. Γενικά είμαι άκρως τυπικός και δεν οφείλω απολύτως τίποτα. Ειδικά με την προπληρωμή των ενοικίων προφανώς δεν τίθεται θέμα κακοπληρωτή. Φοβάμαι ότι στη νέα ανανέωση θα το αυξήσει κ άλλο γιατί δεν φαίνεται να εκτιμάει κάποια πράγματα, παρόλο που έφαγε φέσια από τους προηγούμενους. 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Ισχύει ότι το συμβόλαιο άσχετα με τη διάρκεια που γράφει, ισχύει για 3 έτη;

2. Αν ναι, μπορώ να επιστρέψω να του δίνω 150 ευρώ το μήνα άσχετα που στην ανανέωση του ταξις νετ αποδέχτηκα τα 180; Ισχύει δηλαδή η ανανέωση περισσότερο από το συμβόλαιο;

3.  Λογικά αν θελήσω να τον πληρώνω ανά μήνα δε με κρατάει κάτι, σωστά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Σε ενοχλεί που υπάρχει πιθανότητα ο ιδιοκτήτης να αυξήσει το ενοίκιο το 21 αλλά ψαχνεις και τρόπο μήπως και πληρώνεις λιγότερα από τα συμφωνημενα πατώντας σε ένα ληγμένο συμβόλαιο. Δες πρώτα αν είσαι εσύ εντάξει και Άστον αυτόν.

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.

Μια χαρά το διάβασα και η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Δεν έγραψα οτι ο TS έχει δίκιο. Έγραψα οτι κακώς αποδέχθηκε το 180 στην ανανέωση αν ήθελε να προχωρήσει διαφορετικά. Τώρα είναι αργά και πρέπει να μιλήσει με δικηγόρο. Αυτό λέω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Μια χαρά το διάβασα και η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Δεν έγραψα οτι ο TS έχει δίκιο. Έγραψα οτι κακώς αποδέχθηκε το 180 στην ανανέωση αν ήθελε να προχωρήσει διαφορετικά. Τώρα είναι αργά και πρέπει να μιλήσει με δικηγόρο. Αυτό λέω.

A ναι σε αυτό συμφωνώ. Το μονο που μπορεί να κάνει είναι να πει στον ιδιοκτήτη ότι αν προπληρωσει και πάλι όλο το ποσό θα το κάνει μόνο αν ειναι μειωμενο, αλλιώς θα το βάζει κανονικά στο μήνα του στα 180. Ετσι και αλλιώς την έκπτωση του ενοικίου την πήρε λόγω της προπληρωμής και προφανώς τον ιδιοκτήτη δεν τον χάλασαν όλα τα λεφτά μαζεμένα  για να του κάνει και έκπτωση. 

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά, αν η νομική ισχύς είναι 3 έτη άσχετα με το αν γράφει λιγότερα το συμβόλαιο όπως έχω διαβάσει σε πολλα άρθρα και φόρουμ, τότε δεν είναι καθόλου ληγμένο γιατί έγινε τον Γεμάρη του 2018. Επιπλέον, αναγράφει 150 ευρώ όπως είχαμε συμφωνήσει πριν τη συγγραφή του οπότε δεν βλέπω που πάω εγώ να τον πιάσω κότσο. Αντιθέτως, αυτός με απείλησε περσυ να το ανεβάσει η να φύγω κι εγώ λόγω άγνοιας δεν ψαχτηκα λίγο και αποδεχτηκα την αλλαγή γτ ποιος μετακόμιζε μέσα στον ψόφο του Γενάρη πάλι.

Το κύριο μου θέμα, αν γνωρίζει κάποιος, είναι, αν πρέπει να συνετιστω στην νέα αύξηση που θα μου κάνει τώρα που κλείνω 2 χρόνια. Το 21 θα έχει λήξει νομικά το συμβόλαιο στα 3 έτη λογικά, οπότε μπορεί να το ανεβάσει όσο θέλει τότε, άλλωστε δε θα μείνω παραπάνω. Ο ένας χρόνος τώρα με απασχολεί. Την αποδοχή στα 180 την δέχομαι αναγκαστικά παρόλο βέβαια που είναι 360 ευρώ το χρόνο παραπάνω, αλλά έκανα το λάθος εγώ, οπότε το βουλώνω. 

Επεξ/σία από Johnny1989
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομικοί δεν είμαστε, για να σε συμβουλέψουμε. Τέτοιες υποθέσεις πατάνε σε κενά του νόμου.

Κανονικά η τιμή των 150 είναι δεσμευτική και για τους δυο σας. Τώρα τι θα αποφανθούν τα αστικά δικαστήρια για την ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης που το συμφωνημένο ποσό ξεπερνά το αρχικά δηλωμένο του συμβολαίου, δεν το γνωρίζω. Μπορείς να δοκιμάσεις και να ενημερώσεις για την εξέλιξη.

Εφόσον και η αρχική συμφωνία ήταν 180 μηνιαίως και 150 με προπληρωμή, γιατί δεν κάνεις μια κουβέντα εκ νέου, ώστε να προπληρώσεις ξανά; Στην τελική αν δεν συμφωνήσει δίνεις μηνιαίως το 180άρι, όπως συμφωνήσατε εξ αρχής.

Αλλιώς αστική υπόθεση και αναμονή. Πιθανώς θα δικαιωθείς. Πιθανώς και όχι, εάν στο σκεπτικό τους λάβουν υπόψη ότι το κουμπάκι "αποδοχής" μεταβάλλει μετά από εκατέρωθεν συμφωνία τους οικονομικούς όρους. 

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει ότι ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου είναι η 3ετία. Μπορείς να του βάζεις τα 180 ευρώ στην τράπεζα και δεν θα μπορεί να σε διώξει.

Οταν περάσει η 3ετία μπορεί να σου ζητήσει ότι θέλει ακόμη και 1000 ευρώ.

Για το ζήτημα της αξίας του συμβολαίου (150 ή 180) εκεί δεν γνωρίζω τι γίνεται. Κακώς βιάστηκες να αποδεχτείς τα 180. Είχες κάνει και πέρσι αποδοχή στα 180 ή στα 150; 

Μήπως τα είχατε βρει χωρίς συμφωνητικό στο taxis (μαύρα) και τώρα κατατέθηκε για πρώτη φορά στην εφορία? 

Επεξ/σία από The_Judas
  • Moderators
Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο συμβόλαιο τι λέει σίγουρα θα αναφέρει για την ετήσια αναπροσαρμογη τιμής ακόμα και τα έτοιμα το γράφουν (αύξηση για τον τιμαριθμο αυξημένο κατά 1-2 μονάδες ή κάπως έτσι γράφουν συνήθως

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Johnny1989 είπε

Αρχικά, αν η νομική ισχύς είναι 3 έτη άσχετα με το αν γράφει λιγότερα το συμβόλαιο όπως έχω διαβάσει σε πολλα άρθρα και φόρουμ, τότε δεν είναι καθόλου ληγμένο γιατί έγινε τον Γεμάρη του 2018. Επιπλέον, αναγράφει 150 ευρώ όπως είχαμε συμφωνήσει πριν τη συγγραφή του οπότε δεν βλέπω που πάω εγώ να τον πιάσω κότσο. Αντιθέτως, αυτός με απείλησε περσυ να το ανεβάσει η να φύγω κι εγώ λόγω άγνοιας δεν ψαχτηκα λίγο και αποδεχτηκα την αλλαγή γτ ποιος μετακόμιζε μέσα στον ψόφο του Γενάρη πάλι.

Το κύριο μου θέμα, αν γνωρίζει κάποιος, είναι, αν πρέπει να συνετιστω στην νέα αύξηση που θα μου κάνει τώρα που κλείνω 2 χρόνια. Το 21 θα έχει λήξει νομικά το συμβόλαιο στα 3 έτη λογικά, οπότε μπορεί να το ανεβάσει όσο θέλει τότε, άλλωστε δε θα μείνω παραπάνω. Ο ένας χρόνος τώρα με απασχολεί. Την αποδοχή στα 180 την δέχομαι αναγκαστικά παρόλο βέβαια που είναι 360 ευρώ το χρόνο παραπάνω, αλλά έκανα το λάθος εγώ, οπότε το βουλώνω. 

To 2018 προπλήρωσες όλα τα ενοίκια και έδωσες 150/μήνα.

Το 2019 ξανακάνατε συμβόλαιο με 180/μήνα και το δέχθηκες. Τα προπλήρωσες ή τα έδινες κάθε μήνα;

Το συμβόλαιο του 2019 λέει ότι λήγει σε ένα χρόνο;

Νομικά, ακόμη και αν το λέει, από τη στιγμή που έγινε νέο συμβόλαιο η διάρκειά του είναι 3 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2022.

Αν στο συμβόλαιο δεν αναφέρει τίποτε για αύξηση, δεν μπορεί να σου ζητήσει, άρα συνεχίζεις με 180/μήνα μέχρι να κλείσεις τριετία.

Αλλά η 3ετής διάρκεια είναι δεσμευτική και για τον ενοικιαστή. Αυτό σημαίνει ότι αν εσύ φύγεις σε ένα χρόνο, μπορεί να ζητήσει αποζημίωση επειδή έφυγες πριν λήξει η τριετία!

Δημοσ.

Επειδή το 2019 του είπα ότι μπορώ να πληρώσω σε 2 δόσεις, έκανε την ανανέωση μέσω ταξις και δήλωσε ότι ισχύει 6 μήνες και μετά ξανακάναμε ανανέωση τον Άυγουστο για άλλους 6 μήνες.  Οπότε, τέλος Γενάρη λήγει υποτίθεται. Ας ελπίσουμε να μην ζητήσει αύξηση απλά γιατί θα μπουμε σε αλλα προβλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...