basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, panagGR είπε Φοβάμαι να υπάρχει σκάλα για να ενώνει το σπίτι καθώς 1.εάν σπάσω πόδι δεν μπορώ να ανεβαίνω με πατερίτσες ή σε περίπτωση ακινησίας πάλι 2. αυξημένοι κίνδυνοι ατυχήματος η μεζονέτα ειναι λύση ανάγκης, αν εχεις χωρο δεν κάνεις μεζονέτα εκτός αν μιλάμε για 150+τμ σπίτια. επειδη ομως εχεις παιδι και μάλιστα μεγάλο. ισως να κοιταζες την επιλογη του διώροφου με 2 ξεχωριστα σπιτια των 90τμ. Το παιδι σου μέχρι να διαλέξεις κουρτίνες θα ειναι λύκειο. Αν μείνει μονιμα εκει που είστε θα μετανιώσεις που δεν έφτιαξες σπιτι όταν μπορούσες. Εγω αυτο θα έκανα. Θεωρω οτι ενα σπιτι πανω απο 100τμ χωρις να εισαι πολύτεκνος ειναι σπατάλη χρημάτων και στην οικοδόμηση και στην συντηρηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 @IoannisD73 Το κεφάλαιο το έχω εξασφαλισμένο, επίσης με ενδιαφέρει με να μου βγεί οικονομικά αλλα να χτίσω το σπίτι με ποιοτικά υλικά που θα αντέξουν στον χρόνο πχ καλή θερμομόνωση για να εξασφαλίσω χαμηλό κόστος θέρμανσης καθώς να μην υπάρχει υγρασία ή μούχλα. Θέλω να είναι οικολογικό γι αυτό και το έψαξα για φωτοβολταϊκα και θα βάλω καθώς κοστίζει 10.000Ε αλλά θα τα πάρω πίσω με το net metering και δεν θα με ενδιαφέρει αν περάσω τις 2,000 kwh @kirileman Θέλω να χτίσω στο χωρίο και να μείνουμε καθώς 1. Θέλω να ξανανακαλύψω τον χαμένο μου ευατό 2. Θέλω εγώ αλλά και η γυναίκα μου να φύγουμε άπω την τρέλα, το stress της Αθήνας 3. Να ζήσει ανέμελα το παιδί μου στην φύση Εκεί που θα χτιστεί το σπίτι έχει φοβερή θέα (βουνό και τέλος βλέπω και θάλασσα καθώς η θάλασσα απέχει ζήτημα 20-30 χιλιόμετρα) πράγμα που μου αρέσει σε εμένα και στην γυναίκα μου να ξεφύγουμε από την θέα των πολυκατοικιών
kirileman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, panagGR είπε @kirileman Θέλω να χτίσω στο χωρίο και να μείνουμε καθώς 1. Θέλω να ξανανακαλύψω τον χαμένο μου ευατό 2. Θέλω εγώ αλλά και η γυναίκα μου να φύγουμε άπω την τρέλα, το stress της Αθήνας 3. Να ζήσει ανέμελα το παιδί μου στην φύση Εκεί που θα χτιστεί το σπίτι έχει φοβερή θέα (βουνό και τέλος βλέπω και θάλασσα καθώς η θάλασσα απέχει ζήτημα 20-30 χιλιόμετρα) πράγμα που μου αρέσει σε εμένα και στην γυναίκα μου να ξεφύγουμε από την θέα των πολυκατοικιών Τέλεια. Βρες ένα αρχιτέκτονα, μοιράσου μαζί του τα παραπάνω και θα βρείτε τον τρόπο να χτίσετε το όνειρό σου. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από kirileman
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε η μεζονέτα ειναι λύση ανάγκης, αν εχεις χωρο δεν κάνεις μεζονέτα εκτός αν μιλάμε για 150+τμ σπίτια. επειδη ομως εχεις παιδι και μάλιστα μεγάλο. ισως να κοιταζες την επιλογη του διώροφου με 2 ξεχωριστα σπιτια των 90τμ. Το παιδι σου μέχρι να διαλέξεις κουρτίνες θα ειναι λύκειο. Αν μείνει μονιμα εκει που είστε θα μετανιώσεις που δεν έφτιαξες σπιτι όταν μπορούσες. Εγω αυτο θα έκανα. Θεωρω οτι ενα σπιτι πανω απο 100τμ χωρις να εισαι πολύτεκνος ειναι σπατάλη χρημάτων και στην οικοδόμηση και στην συντηρηση. Στην αρχή το σκεφτήκαμε ένα υπνοδωμάτιο κάτω και σοφίτα 50m2 και άν το σπίτι είναι 80m2 τα 30 βεράντα. με μπάνιο και κουζινίτσα σαν να είναι ανεξάρτητο το παιδί άλλα σκεφτήκαμε ότι θα φύγει στα 18 να σπουδάσει άλλωστε δεν πρόκειται να ζει μια ζωή μαζί μας. Αξίζει να κάνω σοφίτα? 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Τέλεια. Βρες ένα αρχιτέκτονα, μοιράσου μαζί του τα παραπάνω και θα βρείτε τον τρόπο να χτίσετε το όνειρό σου. Ψάχνω για αρχιτέκτονα και θα αξιοποιήσω και τι ιδέες που μου δώσατε όπως να πάρω τον αρχιτέκτονα στο οικόπεδο να του δείξουμε πως θα το θέλαμε σε ποιο σημείο να μας προτείνει λύσης ιδέες... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, panagGR είπε Στην αρχή το σκεφτήκαμε ένα υπνοδωμάτιο κάτω και σοφίτα 50m2 και άν το σπίτι είναι 80m2 τα 30 βεράντα. με μπάνιο και κουζινίτσα σαν να είναι ανεξάρτητο το παιδί άλλα σκεφτήκαμε ότι θα φύγει στα 18 να σπουδάσει άλλωστε δεν πρόκειται να ζει μια ζωή μαζί μας. Αξίζει να κάνω σοφίτα? τι να σου πω φιλε μου. Μπορεί να μεγαλώσει να κάνει οικογένια και να έρχετε να μένει μαζι σας 2 μήνες το καλοκαιρι. Ενα σπιτι πανω απο το δικο σου έστω και 50τμ δεν νομιζω οτι θα παει χαμένο.
SB_1957 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε τι να σου πω φιλε μου. Μπορεί να μεγαλώσει να κάνει οικογένια και να έρχετε να μένει μαζι σας 2 μήνες το καλοκαιρι. Ενα σπιτι πανω απο το δικο σου έστω και 50τμ δεν νομιζω οτι θα παει χαμένο. Αλλά μπορεί και να φύγει εξωτερικό και να έρχεται μόνο 10 μέρες, και αν, τον χρόνο και όταν πεθάνεις να μην πατάει Ελλάδα και να έχει φορτωθεί ακίνητα για τα οποία θα πρέπει να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση μήπως άλλαξε ο νόμος, ο φόρος κ.λπ. και τρέχει και δεν φτάνει!
bluesattack Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, xgol είπε Eφόσων θα χτίσεις σπίτι 150 τετραγωνικών, γιατί δεν θέλεις να το κάνεις σε 2 επίπεδα που θα ενώνονται με εσωτερική σκάλα? Με το Σαλόνι-κουζίνα-wc στον κάτω όροφο, και 3 υ/δ στον πρώτο? Και αν θες να κατουρησεις η να τσιμπησεις κατι να κατεβαινεις τις σκαλες..Και αν εισαι 70 χρονων να σκεφτεσαι την διαδρομη 😄 Να σου στοιχισει και σαν δυο σπιτια και αν αυριο εχεις δυο παιδια να χτυπας το κεφαλι σου γιατι χαραμησες τοσα λεφτα σε μια μεζονετα Λοιπον φιλε ts ..Στην βεραντα , στην οπου προφανως θα εχεις κιοσκι ,θα βαλεις, ανοιγομενα γυαλινα κολπα.Θα αραζεις το χειμωνα , αμα λαχει και με μια εξωτερικη σομπα , θα ψηνεις κανα λουκανικακι και θα βλεπεις τα δεντρα.Το καλοκαιρι θα ανοιγουν.Θα εχεις και ενα κλειστο προθαλαμο για να αποφυγεις τον χαρακτηριστικο τραγελαφο , να βρεχει στο χωριο κα η γυναικα να καθεται με την σφουγγαριστρα λοχιας να σκουπιζει τις λασπες του ανδρα και των παιδιων απο την κουζινα η το σαλονι, η ακομα χειροτερα απο τα χαλια. Η τον μικροτερο τραγελαφο να εχεις σκεπαστη βεραντα αλλα να ειναι μουσκεμα απο πλαγιομετωπικη βροχη και αερα .Και ασε τους αλλους να ξοδευουν ενα καρο λεφτα σε πλακακια ...νησιδες κουζινας απο γρανιτες (στους οποιους ...κοβουν τα καροτα ) η σε εσωτερικες σκαλες 😄 Και μην ξεχασεις στον κλειστη μεν, προσιτη οικονομικα βεραντα (στην οποια μπορεις να βγαινεις απο την τζαμοπορτα του σαλονιου αν θες αλλα να φθανει και ως την κεντρικη εξωπορτα (για τους λογους που προαναφερθηκαν ) να εχεις κανει προβλεψη για συρομενο πανι προβολεα , βαση προβολεα στο ταβανι της καθως και καλωδιακη προβλεψη ( αν θες tv δεν θα σε μαλωσουμε κιολας 😀) ( ωστε να βλεπεις το μουντιαλ σου με μπυριτσες και να χτυπας και καμμια ταινια με καμια ηχομπαρα ..ακουγοντας τα πουλακια και κοβοντας λεμονια απ τον κηπο για να βαλεις στα παιδακια Και τωρα ρωταω.Αυτς τις απλες αλλα σημαντικες χαρες τις ζωης μπορει να τις σκεφτει ο ...Καλατραβα ? 😂 Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από bluesattack 2
bluesattack Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, panagGR είπε 1.εάν σπάσω πόδι δεν μπορώ να ανεβαίνω με πατερίτσες ή σε περίπτωση ακινησίας πάλι Χεσε μεσα.Εγω ειχα προβημα με το ποδι και φαινοταν βουνο τα 4 σκαλοπατια της βεραντας .Φαντασου να σπασεις το ποδι η να εισαι ηλικιωμενος.Θα πρεπει να εχει τουαλετα στον δευτερο οροφο , κουζινακι, ψυγειακι και εσωτερικο ασανσερ για εκτατη αναγκη 😂 Θυμαμαι , πριν 30 χρονια που εφτιαχνε ενας γειτονας Γερμανος το σπιτι διπλα σε εμας.Εβλεπα να φτιαχνει ραμπα διπλα στα σκαλια...τι το θες αυτο του λεω 😀.Σε περιπτωση που χτυπησει καποιος και χρειαστει να κινεται αναπηρικο αμαξιδιο μου λεει .
kontinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Εγω θα εφτιαχνα μια λογικα ευρυχωρη σοφιτα με μπανιο για παιδικο δωματιο/ξενωνα αν ποτε χρειαστει, περιπου 30τμ. και το υπολοιπο μπορεις και βεραντα αν θες, , και στο ισογειο περι τα 90 τμ. ειναι υπεραρκετα να καλυψουν ολες τις αναγκες σας, και βοηθαει και για την ιδιωτικοτητα και των δυο μερων.
Green Dragon Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, bluesattack είπε Χεσε μεσα.Εγω ειχα προβημα με το ποδι και φαινοταν βουνο τα 4 σκαλοπατια της βεραντας .Φαντασου να σπασεις το ποδι η να εισαι ηλικιωμενος.Θα πρεπει να εχει τουαλετα στον δευτερο οροφο , κουζινακι, ψυγειακι και εσωτερικο ασανσερ για εκτατη αναγκη 😂 Θυμαμαι , πριν 30 χρονια που εφτιαχνε ενας γειτονας Γερμανος το σπιτι διπλα σε εμας.Εβλεπα να φτιαχνει ραμπα διπλα στα σκαλια...τι το θες αυτο του λεω 😀.Σε περιπτωση που χτυπησει καποιος και χρειαστει να κινεται αναπηρικο αμαξιδιο μου λεει . Σας τα έλεγα εγώ 4 σελίδες πιο πριν, αλλά δεν ακούγατε😂😂😂😂 Έχω πάρει τρομερές ιδέες από το νήμα! Όχι ότι θα χτίσω ποτέ σπίτι, αλλά άστες να υπάρχουν. Το παν είναι η προνοητικότητα,,😂😂😂 Keep walking guys! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, bluesattack είπε Και αν θες να κατουρησεις η να τσιμπησεις κατι να κατεβαινεις τις σκαλες..Και αν εισαι 70 χρονων να σκεφτεσαι την διαδρομη 😄 Να σου στοιχισει και σαν δυο σπιτια και αν αυριο εχεις δυο παιδια να χτυπας το κεφαλι σου γιατι χαραμησες τοσα λεφτα σε μια μεζονετα Λοιπον φιλε ts ..Στην βεραντα , στην οπου προφανως θα εχεις κιοσκι ,θα βαλεις, ανοιγομενα γυαλινα κολπα.Θα αραζεις το χειμωνα , αμα λαχει και με μια εξωτερικη σομπα , θα ψηνεις κανα λουκανικακι και θα βλεπεις τα δεντρα.Το καλοκαιρι θα ανοιγουν.Θα εχεις και ενα κλειστο προθαλαμο για να αποφυγεις τον χαρακτηριστικο τραγελαφο , να βρεχει στο χωριο κα η γυναικα να καθεται με την σφουγγαριστρα λοχιας να σκουπιζει τις λασπες του ανδρα και των παιδιων απο την κουζινα η το σαλονι, η ακομα χειροτερα απο τα χαλια. Η τον μικροτερο τραγελαφο να εχεις σκεπαστη βεραντα αλλα να ειναι μουσκεμα απο πλαγιομετωπικη βροχη και αερα .Και ασε τους αλλους να ξοδευουν ενα καρο λεφτα σε πλακακια ...νησιδες κουζινας απο γρανιτες (στους οποιους ...κοβουν τα καροτα ) η σε εσωτερικες σκαλες 😄 Και μην ξεχασεις στον κλειστη μεν, προσιτη οικονομικα βεραντα (στην οποια μπορεις να βγαινεις απο την τζαμοπορτα του σαλονιου αν θες αλλα να φθανει και ως την κεντρικη εξωπορτα (για τους λογους που προαναφερθηκαν ) να εχεις κανει προβλεψη για συρομενο πανι προβολεα , βαση προβολεα στο ταβανι της καθως και καλωδιακη προβλεψη ( αν θες tv δεν θα σε μαλωσουμε κιολας 😀) ( ωστε να βλεπεις το μουντιαλ σου με μπυριτσες και να χτυπας και καμμια ταινια με καμια ηχομπαρα ..ακουγοντας τα πουλακια και κοβοντας λεμονια απ τον κηπο για να βαλεις στα παιδακια Και τωρα ρωταω.Αυτς τις απλες αλλα σημαντικες χαρες τις ζωης μπορει να τις σκεφτει ο ...Καλατραβα ? 😂 Στο χωριό που θα χτιστεί το σπίτι αναγκαστικά θα βάλω δορυφορική γιατί αν και μπήκαμε στο 2020 δεν υπάρχει ψηφιακή ούτε αναλογική κάλυψη τηλεόρασης Επίσης δεν πιάνει ραδιόφωνο μόνο τον ερασιτεχνικό σταθμό του χωριού. Το χειρότερο είναι η vodafone δεν πιάνει σε κινητό και θα πρέπει να κάνω φορητότητα τους αριθμούς μας στην cosmote που είναι η μοναδική που δίνει σήμα και μάλιστα με 4G. Τώρα για το σταθερό οι γονείς μου και όλο το χωριό λένε ότι όλοι οι πάροχοι απορίπτουν αίτηση για φορητότητα ή νέα γραμμη και έχουν αναγκαστηκα την cosmote
Havik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ίσως κάνω λάθος αλλά εκεί η περιοχή έχει μεγάλο πρόβλημα με μερμήγκια, ίσως να το ανυψώσετε αρκετά από το έδαφος το σπίτι ή να κάνετε πιλοτή
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Havik είπε Ίσως κάνω λάθος αλλά εκεί η περιοχή έχει μεγάλο πρόβλημα με μερμήγκια, ίσως να το ανυψώσετε αρκετά από το έδαφος το σπίτι ή να κάνετε πιλοτή @Havik όχι δεν έχουν πρόβλημα Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Havik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, panagGR είπε όχι δεν έχουν πρόβλημα a ok γιατί Αμαλιάδα είναι μια τεράστια μερμηγκοφωλία, κυριολεκτικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Havik είπε a ok γιατί Αμαλιάδα είναι μια τεράστια μερμηγκοφωλία, κυριολεκτικά. @HavikΣτην Ηλεία είναι το χωρίο 1. Η Αμαλιάδα δεν είναι χωριό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηλείας 2. Ισχύει ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα μερμήγκια Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις