Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panagGR είπε

Στην άρχη του νήματος γράφω ότι ειναι 1 στρέμμα γεμάτω λεμονιές, συκιές, μαντορινίες, πορτοκαλίες επίσης δίπλα δεν μένουν τα πεθερικά μου αλλα οι γονείς μου. 

Το έγραψες, αλλά μια απλή περιγραφή δεν φτάνει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η όλη συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα. Θα είχε κάποιο νόημα αν είχαμε δεδομένο το περίγραμμα του σπιτιού και προτείναμε απλώς κάποιες μικρές εσωτερικές αλλαγές. Το να ζητάς να σου προτείνουμε αλλαγές και να λαμβάνεις από τα μέλη εντελώς διαφορετικές από τη δική σου κατόψεις, άρα και όψεις, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα από αυτά που ανέφερα ως προαπαιτούμενα, είναι εντελώς άστοχο και ανώφελο. Μου θυμίζει κάτι πελάτες μου που με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε: "Έχω ένα διαμέρισμα στην τάδε περιοχή με 2 υπνοδωμάτια, στο 3ο όροφο. Πόσο μπορεί να πιάσει;".

• Like 1
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι σε ορεινό χωριό στην Πελοπόννησο συγκεκριμένα Ηλεία σε ένα χωριό μετά από την Ζαχάρω στοπ συγκεκριμένο χωριό δεν υπάρχει κάποιο standar καθώς μερικά ειναι με πετρα και ξύλινα κουφώματα άλλα απλά με συρόμενα παράθυρα που σου θυμίζει σπίτι σε πόλη δηλαδή δεν είναι παραδοσιακό άλλα τις βρύσες και τα πηγάδια τα έχει

Δημοσ.

Η σειρά για καινούριο σπίτι είναι η εξής:

Αρχιτέκτονας-->Πολ. Μηχανικος (Δομοστατικος) --> Μηχανολόγος Μηχ. και οταν οι 3 τελειώσουν τις μελέτες τους και είσαι σύμφωνος βρίσκεις εργοληπτική εταιρεία κ χτίζεις. 

Συμβουλή μην φτιάξεις σπίτι για να το "αφήσεις στα παιδιά σου" εκει γίνονται οι χαζομάρες ολες κ φτιάχνονται μονοκατοικίες με θεμελιώσεις για 5 οροφα κτιρια κ αλλα τραγικά.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panagGR είπε

Είναι σε ορεινό χωριό στην Πελοπόννησο συγκεκριμένα Ηλεία σε ένα χωριό μετά από την Ζαχάρω στοπ συγκεκριμένο χωριό δεν υπάρχει κάποιο standar καθώς μερικά ειναι με πετρα και ξύλινα κουφώματα άλλα απλά με συρόμενα παράθυρα που σου θυμίζει σπίτι σε πόλη δηλαδή δεν είναι παραδοσιακό άλλα τις βρύσες και τα πηγάδια τα έχει

Η δική μας εμπειρία με το σπίτι που χτίσαμε.

Είδαμε άπειρα σχέδια στο ιντερνετ, υπάρχουν κατόψεις σπιτιών.

Επειδή έχουμε αλλάξει πάνω από 10 σπίτια με ενοίκιο, είχαμε αρκετή εμπειρία για το τί θέλουμε/δεν θέλουμε να έχει το σπίτι.

Βρήκαμε αρχιτέκτονα, του είπαμε πόσα τ.μ. και τι χώρους θέλουμε να έχει το σπίτι, είδε το οικόπεδο και μας έκανε ένα αρχικό σχέδιο, το οποίο όμως του αλλάξαμε τα φώτα κυριολεκτικά.

Αλλά ο αρχιτέκτονας ήταν συζητήσιμος και όταν είχε αντίρρηση σε κάτι που ζητούσαμε μας εξηγούσε και μας πρότεινε εναλλακτικές λύσεις κοντά σε αυτό που θέλαμε.

Ανέλαβε ο ίδιος με τον συνέταιρό του, πολιτικό μηχανικό, την κατασκευή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Εμείς γιατί αποκτήσαμε το σπίτι των ονείρων μας και εκείνος γιατί έχει να δείχνει ένα όμορφο σπίτι στους μελλοντικούς πελάτες του!

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, panagGR είπε

Περίπου 150m2 είναι για αξιοποίηση καθώς όλο το υπόλοιπο είναι γεμάτο με δέντρα και αυτά τα τετραγωνικά είναι μπροστά μπροστά στο οικόπεδο δεν θέλω να καταστρέψω τα δέντρα. Τα 150m2 υπήρχαν καθώς πριν το οικόπεδο ήταν του αδελφού μου που ήθελε να φτιάξει σπίτι και το αγόρασα πρόσφατα.

150m σίγουρα θα κάνεις ξεχωριστη κουζίνα, σιγουρα wc (εκει βαζεις και το πλυντηριο με την αποθηκη για σκουπες κτλ) και ευκολα βαζεις 3ο υδ που το κάνεις γραφειο η οτιδηποτε αλλο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bilya είπε

Η σειρά για καινούριο σπίτι είναι η εξής:

Αρχιτέκτονας-->Πολ. Μηχανικος (Δομοστατικος) --> Μηχανολόγος Μηχ. και οταν οι 3 τελειώσουν τις μελέτες τους και είσαι σύμφωνος βρίσκεις εργοληπτική εταιρεία κ χτίζεις. 

Συμβουλή μην φτιάξεις σπίτι για να το "αφήσεις στα παιδιά σου" εκει γίνονται οι χαζομάρες ολες κ φτιάχνονται μονοκατοικίες με θεμελιώσεις για 5 οροφα κτιρια κ αλλα τραγικά.

Δεν σκεπέυω να το φτιάξω μονο για το παιδί μου άλλα και για εμένα ετσι κι αλλίως ένα παιδί έχω γιατί να φτιαχτούν αλλόι 5 όροφοι απο την στιγμή που θα φτιάξω το σπίτι με κεραμίδι

Δημοσ.

Αρχιτεκτονας για ενα σπΙτι 90-120 τετραγωνικα  (τοσο θα βγει συμφωνα με το αρχικο ''σχεδιο'' ) στο χωριο ? ? Το ιδρυμα Νιαρχος θα φτιαξει ? 😂

Εκτος αν την δει εναλλακτικα 

https://parallaximag.gr/life/to-proto-modular-prefab-ikologiko-spiti-stin-ellada

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panagGR είπε

Δεν σκεπέυω να το φτιάξω μονο για το παιδί μου άλλα και για εμένα ετσι κι αλλίως ένα παιδί έχω γιατί να φτιαχτούν αλλόι 5 όροφοι απο την στιγμή που θα φτιάξω το σπίτι με κεραμίδι

εδω που τα λέμε αν εχεις τα λεφτα κάνεις 2οροφο. το κεραμιδι μπαινει απο πανω και παλι. αν βεβαια εχεις τα λεφτα ξαναλεω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

150m σίγουρα θα κάνεις ξεχωριστη κουζίνα, σιγουρα wc (εκει βαζεις και το πλυντηριο με την αποθηκη για σκουπες κτλ) και ευκολα βαζεις 3ο υδ που το κάνεις γραφειο η οτιδηποτε αλλο.

Δεν θέλω όλο να φτιάξω καθώς θέλω λίγο χώρο μπροστά για λουλούδια και λίγο χωρο πίσω για να παίζει το παιδί

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panagGR είπε

Δεν θέλω όλο να φτιάξω καθώς θέλω λίγο χώρο μπροστά για λουλούδια και λίγο χωρο πίσω για να παίζει το παιδί

θα ηταν και ανουσιο εδω που τα λέμε. τσαμπα κοστος θερμανσης. εγω θα το έκανα 100-115.

Δημοσ.

Τι λέτε για αυτό το σχέδιο. Της γυναικάς μου τις άρεσε

IMG_20200102_191028_523.jpg

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Βρήκαμε αρχιτέκτονα, του είπαμε πόσα τ.μ. και τι χώρους θέλουμε να έχει το σπίτι, είδε το οικόπεδο και μας έκανε ένα αρχικό σχέδιο, το οποίο όμως του αλλάξαμε τα φώτα κυριολεκτικά.

Αλλά ο αρχιτέκτονας ήταν συζητήσιμος και όταν είχε αντίρρηση σε κάτι που ζητούσαμε μας εξηγούσε και μας πρότεινε εναλλακτικές λύσεις κοντά σε αυτό που θέλαμε.

Παλι καλα που ηταν συζητησιμος και δεν εβαλε τις δικες του αναγκες πανω απο τις δικες σας 😂

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Αρχιτεκτονας για ενα σπΙτι 90-120 τετραγωνικα  (τοσο θα βγει συμφωνα με το αρχικο ''σχεδιο'' ) στο χωριο ? ? Το ιδρυμα Νιαρχος θα φτιαξει ? 😂

https://parallaximag.gr/life/to-proto-modular-prefab-ikologiko-spiti-stin-ellada

Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panagGR είπε

απλά πολύ κουβαλάνε αυτη την χαζή νοοτροπία ακόμα.

3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Καλή τύχη να πειστεί Έλληνας να χτίσει τέτοιο σπιτι. Δυστυχώς ακόμα κ σε αυτό είμαστε αρκετά πισω. 

2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εδω που τα λέμε αν εχεις τα λεφτα κάνεις 2οροφο. το κεραμιδι μπαινει απο πανω και παλι. αν βεβαια εχεις τα λεφτα ξαναλεω

κ λεφτά να χει ποιός ο λόγος να φτιάξει δεύτερο όροφο? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...