NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, panagGR είπε Όσο κοιτάζω αυτό το σχέδιο τόσο μου αρέσει απλό λίτο Λέω έτσι να το κάνω αρκεί να συμφωνεί και η γυναίκα μου. Μπροστά κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτια πίσω που έχει ησυχία E βεβαια το πρωτο σχεδιο ειναι για τα πανηγύρια, και μην ακους και πολυ τις γυναίκες ειδικα στα σπιτια θα σου βγαλουν το χριστό, αρχίζουν απο το σχεδιο και μεχρι και τις κουρτίνες το εχεις σιγουρο το ζουρλομανδύα, εκτος αν δεν ανακατευτείς καθόλου και την αφήσεις να τα κανει ολα μόνη της και εσυ απλά να πληρώνεις. ...και να συμπληρώσω αφου δεν θελει ενιαίο χωρο, φτιαξε και ενα πάσο που θα κλεινει με ρολο, παρεμπιπτόντων για αυτο χρειάζεται αρχιτέκτονας-μηχανικος για καποιες μικρές-μεγαλες λυσεις που εσυ τωρα δεν μπορείς να δεις Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από NikosKallithea 1
magnam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, magnam είπε Καλή χρονιά! Σχετικά με την κουζίνα και το σαλόνι, θα σου προτείνω αυτό που έκανα κι εγώ στο σπίτι μου, ώστε να ικανοποιηθείτε αμφότεροι: Έχω σαλόνι και ακριβώς πίσω, ξεχωριστό δωμάτιο, η κουζίνα. Παρ' όλα αυτά, στον τοίχο που χωρίζει κουζίνα-σαλόνι έχω τοποθετήσει συρόμενη πόρτα (μονίμως ανοιχτή) και δύο μεγάλα ξύλινα παράθυρα (ουσιαστικά ένα μεγάλο παράθυρο, με τα παραθυρόφυλλα να κλείνουν προς τα μέσα), τα οποία επίσης βρίσκονται μονίμως ανοιχτά. Είναι ξύλινα όλα, οπότε έτσι ανοιχτά που τα έχω "στολίζουν" και τον τοίχο. Μέσα στο παράθυρο, έχω βάλει σποτάκια για να δημιουργούν "ατμόσφαιρα", φέρνοντας κατά κάποιον τρόπο την αίσθηση ενός μπαρ. Έτσι, είναι ξεχωριστά δωμάτια, αλλά δημιουργείται η αίσθηση του ενιαίου χώρου και ομολογώ πως έχω αποκομίσει τα καλύτερα σχόλια για αυτή μου την επιλογή. Ίσως ανεβάσω καμιά φωτογραφία αργότερα. Συνεχίζοντας το προηγούμενό μου σχόλιο (το οποίο παραθέτω), ορίστε μια πρόχειρη φωτογραφία από τον διαχωρισμό κουζίνας-σαλονιού που έχω κάνει, καθώς και ένα ακόμη προχειρότερο σχέδιο του σπιτιού που έφτιαξα τώρα μισό λεπτάκι για να έχεις μια ιδέα του πώς είναι συνολικά, σε περίπτωση που σε βοηθήσει κάπως. Και εννοείται πως θα προσανατολίσεις έτσι το σχέδιό σου ανάλογα με την πλευρά όπου θέλεις να το χτυπάει περισσότερο ο ήλιος. Το ότι βλέπεις ένα σχέδιο κάθετα δεν πάει να πει πως θα το εφαρμόσεις και με αυτόν τον προσανατολισμό. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από magnam 1 1
Vangelis_D9 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως πετάγεστε με τα δικά σας σχέδια. Να ξεκινήσουμε με τα facts. 1. Δεν μας δίνει τετραγωνικά οικοπέδου, σε τι ποσοστό οικοδομείται, και το κυριότερο για "χωριό" ποια είναι η πολιτική που ακολουθείται για παραδοσιακούς οικισμούς αφού θα χτίσει από το ΜΗΔΕΝ. 2. Το σχέδιο του είναι τελείως ασαφές γιατί φροντίζει να μας λέει συνέχεια "έτσι το θέλει η γυναίκα μου". Ε τότε γιατί άνοιξε θρεντ στο ινσόμνια αφού θα κάνει ό,τι λέει η γυναίκα του; Το χειρότερο δε είναι που στην προηγούμενη σελίδα μας αποκαλύπτει πως δίπλα του έχει τα πεθερικά του. Μάλιστα. 3. Η εμμονή με τον "πολιτικό μηχανικό" γιατί είναι... συγγενής του, είναι εγγυημένη συνταγή αποτυχίας. Ειδικά αν είναι από την πλευρά της γυναίκας. Τον λυπάμαι το φίλο, καταλαβαίνετε πια τους πλέον προφανείς λόγους για το που πάει το πράμα. Κάνει κρα από μακριά. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από Vangelis_D9 5
magnam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως πετάγεστε με τα δικά σας σχέδια. Σίγουρα δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να τον βοηθήσουμε πιο στοχευμένα, όπως πολύ σωστά ανέφερες, αλλά το να δει 2-3 διαφορετικά σχέδια μήπως και τσιμπήσει καμιά ιδέα δεν είναι κακό. Ειδικά εάν μια ζωή έμενε σε πολυκατοικίες κατασκευής 60' που λίγο-πολύ η διαρρύθμιση ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα, θα ήταν τουλάχιστον θετικό το να δει και κάτι διαφορετικό. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από magnam
Vangelis_D9 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, magnam είπε Σίγουρα δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να τον βοηθήσουμε πιο στοχευμένα, όπως πολύ σωστά ανέφερες, αλλά το να δει 2-3 διαφορετικά σχέδια μήπως και τσιμπήσει καμιά ιδέα δεν είναι κακό. Και μόνο που στο σχέδιο σου έχεις τρία υπνοδωμάτια σε ίσα τετραγωνικά με το σαλόνι, τί ιδέα να πάρει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
magnam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Vangelis_D9 είπε Και μόνο που στο σχέδιο σου έχεις τρία υπνοδωμάτια σε ίσα τετραγωνικά με το σαλόνι, τί ιδέα να πάρει;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Δεν νομίζω να του πρότεινα να εφαρμόσει το ίδιο. Είναι αδύνατο θαρρώ. Μπορεί π.χ. να κράτησε τον χώρο που έχω κάνει στο μπάνιο για το πλυντήριο. Ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του και κρατάει ό,τι θέλει. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από magnam
Vangelis_D9 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, magnam είπε Δεν νομίζω να του πρότεινα να εφαρμόσει το ίδιο. Είναι αδύνατο θαρρώ. Μπορεί π.χ. να κράτησε τον χώρο που έχω κάνει στο μπάνιο για το πλυντήριο. Ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του και κρατάει ό,τι θέλει. Γι αυτό και επισημαίνω πως το σχόλιο σου ήταν εντελώς άσχετο κι εκτός τόπου.
Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα, αν και κάτι δεν μου πάει καλά... Για να δούμε.
magnam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε Γι αυτό και επισημαίνω πως το σχόλιο σου ήταν εντελώς άσχετο κι εκτός τόπου. Εάν θεωρείς "άσχετο και εκτός τόπου" το να δει 2-3 πράγματα παραπάνω για να πάρει καμιά ιδέα, π.χ. τον διαχωρισμό κουζίνας-σαλονιού ή τον χώρο για το πλυντήριο όπως προανέφερα που μόνο 1-2 άτομα εδώ μέσα έθιξαν προηγουμένως, πάω πάσο. Θα το έχω κατά νου ώστε σε αντίστοιχο δικό σου νήμα να μην ανεβάσω κάτι αντίστοιχο εφόσον δεν σε βοηθάει. Στην προκειμένη ζήτησε απόψεις και ιδέες ο φίλος, και αυτό του δίνουμε. Σε καμία περίπτωση δεν ανέβασα την κάτοψη του σπιτιού μου ως πιθανό σχέδιο του δικού του. Το ανέβασα απλά μήπως δει κάτι που του αρέσει, και τσιμπήσει κάτι που τον εξυπηρετεί. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από magnam
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Το να πετάει ο καθένας την κάτοψή του χωρίς να έχει πλήρη εικόνα για το οικόπεδο, την περιοχή, το κλίμα, τον προσανατολισμό, τη θέα, το budget και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη, είναι σαν να προτείνουμε φαρμακευτικές αγωγές επειδή κάποιος έγραψε ότι τον πονάει το κεφάλι του. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Στην άρχη του νήματος γράφω ότι ειναι 1 στρέμμα γεμάτω λεμονιές, συκιές, μαντορινίες, πορτοκαλίες επίσης δίπλα δεν μένουν τα πεθερικά μου αλλα οι γονείς μου.
magnam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, panagGR είπε Στην άρχη του νήματος γράφω ότι ειναι 1 στρέμμα γεμάτω λεμονιές, συκιές, μαντορινίες, πορτοκαλίες επίσης δίπλα δεν μένουν τα πεθερικά μου αλλα οι γονείς μου. Άρα ουσιαστικά δεν έχεις τέτοιο θέμα μιας και εν δυνάμει διαθέτεις..... 1000 τετραγωνικά προς αξιοποίηση; Μήπως αξιοποιήσιμα είναι ένα μικρότερο ποσοστό αυτών; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από magnam
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Περίπου 150m2 είναι για αξιοποίηση καθώς όλο το υπόλοιπο είναι γεμάτο με δέντρα και αυτά τα τετραγωνικά είναι μπροστά μπροστά στο οικόπεδο δεν θέλω να καταστρέψω τα δέντρα. Τα 150m2 υπήρχαν καθώς πριν το οικόπεδο ήταν του αδελφού μου που ήθελε να φτιάξει σπίτι και το αγόρασα πρόσφατα.
bluesattack Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Προσοχη στον τζακι- τζαμοπορτες-παραθυρα του σαλονιου και λοιπες εσωτερικες πορτες -καλωδιωσεις Aν δεν υπαρχει εξτρα δωματιο για home cimena-game/pc room , το γνησιο , το μαγκιορικο , το αρσενικο σαλονι οφειλει να αναλαβει αυτο τον ρολο.Και μην ακους για μπουφεδες, σιφονιερες , αχρηστες τραπεζαριες για συγγενεις κλπ .Στο κατω κατω οι γυναικες δεν τα ξερουν και ολα 😄 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις