Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kronos73 είπε

Καλή Χρονιά!

Και εγώ Πολιτικός Μηχανικός  είμαι, αλλά αν έφτιαχνα σπίτι από την αρχή θα πήγαινα σε αρχιτέκτονα! 

γιατι;

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bjj-p είπε

γιατι;

Γιατι οι μηχανικοι ξερουν να βαζουν 4 κολόνες γύρο γυρο και αυτο ειναι ολο, κατι δηλαδή σαν το δικο σου σχεδιο :) :)

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, bjj-p είπε

γιατι;

Μάλλον γι' αυτό.
1ο εξάμηνο: Γενική Οικοδομική και σχέδιο (υποχρεωτικό) και Ιστορία Αρχιτεκτονικής (επιλογής)
2ο εξάμηνο: Στοιχεία Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονική Σύνθεση (υποχρεωτικό)
5ο εξάμηνο: Ιστορία Αρχιτεκτονικής (επιλογής)
Γιατί ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι με 2 υποχρεωτικά μαθήματα εξαμήνου και 2 επιλογής, δεν γίνεσαι Αρχιτέκτονας, ό,τι και να λένε οι Έλληνες νομοθέτες.

4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Γιατι οι μηχανικοι ξερουν να βαζουν 4 κολόνες γύρο γυρο και αυτο ειναι ολο, κατι δηλαδή σαν το δικο σου σχεδιο :) :)

Προφανώς εννοείς σε ό,τι αφορά στην αρχιτεκτονική σύνθεση. Γιατί πλην αυτού, πρόκειται για πολύ σπουδαία ειδικότητα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Λιγα χονδρικα πραγματα που ξερω για τις εξωτερικες δεξαμενες αεριου σε κατοικημενη περιοχη ειναι οτι πρεπει να ειναι σε τσιμεντενιο βαθρο,με συστημα πυροσβεσης,σε καποια αποσταση απο τα σπιτια και οτι θα πρεπει να εχει προσβαση απο δρομο σε περιπτωση "στραβης" μην γινει η περιοχη κρατηρας.Σιγουρα μηχανικος θα μπορει να σου πει εαν μπορει να τοποθετηθει και πως. Η αποθηκη ειναι μεγαλη? Δηλαδη με λιγη καλη διαθεση και παραμετροποιηση μπορει να γινει γκαραζ? 

Κατι ακομη θα σηκωσεις και οροφο η απλα ισογεια θα ειναι η κατοικια?

Η αποθήκη ειναι 50m2 και θέλω οπωσδήποτε να κρατήσω αλλα η αποψη μου ειναι να γκρεμιστεί και να φτιάξω υπόγειο με ανεξάρτητη είσοδο αλλα η γυναίκα και ο συγγενης μου να την κρατήσουμε όμως η στέγη έχει πρόβλημα και αν την φτιάξω θα προτιμήσω με κεραμιδι για να έχει μια αρμονία. Το σπίτι θα είναι ισόγειο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην , οπως βλεπεις, οι προηγουμενοι συνομιλητες ,προσπερασαν το γουστο της γυναικας σου , που θα μεινει στο κατω κατω στο σπιτι, και σε συμβουλευουν να επικαλεστεις τον απο μηχανης θεο (τελωσπαντων πολιτικο μηχανικο ) που θα δωσει την λυση με τα επαγγελματικα του διαπιστευτηρια (βασισμενος στο δικο του γουστο, αφου ο πελατης ''δεν ξερει'' ) 😃

Παμε τωρα στις λεπτομερειες .Θελει να ειναι ξεχωριστα το σαλονι και η κουζινα.Θελει ομως να ειναι , απαραιτητα και στις αντιθετες ακρες  ? Ναι θα εχει την ηρεμια της, δεν θα εχει μυρωδιες το σπιτι, αλλα αν καλεσει κοσμο θα πηγαινοερχεται με τα πιασα μεσω του χωλ.Οπως επισης, αν μαγειρευει , σημερα (αυριο μεθαυριο ) δεν θα μπορει να προσεχει τα παιδια.Η πιο κλειστη εκδοχη των διπλανων δωματιων (κουζινα σαλονι ) ειναι μια χτιστη ρουστικ καμαρα-παραθυρο , οπου θα ειναι απομονωμενη αν χρειαστει, αλλα θα εχει και προσβαση αν θελει.Η ημικλειστη εκδοχη ειναι καποιου τυπου πασο , παγκος μπαρ η καποιο εξυπνο διαχωριστικο πχ μια ραφιερα που απο την πλευρα του σαλονιου θα εχει διακοσμητικα ειδη , απο την  πλευρα της κουζινας βαζακια, μπαχαρικα κλπ.

Και το κατω κατω μια χαρα ειναι και ξεχωριστα -απομακρυσμενα δωματια , μεγαλυτερη σημασια  κκαι απο την διαρρυθμιση εχει η εσωτερικη διακοσμηση

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να χαλασεις την σκεπη της αποθηκης και να την κανεις με κεραμιδι δεν ειναι κατι που δεν γινεται.Κολλητα με την αποθηκη βολευει να χτισεις το σπιτι με την εννοια να το μετατρεψεις σε γκαραζ-αποθηκη.

Επισης κατ'εμε ο μηχανικος ειναι για να εισαι σωστος με τις νομοθεσιες,στατικοτητες κλπ.Σχεδιο,διαρρυθμιση κλπ μονο αρχιτεκτονας σε συνεργασια με τους ενδιαφερομενους μπορει να βγαλει.Πρεπει να πεσουν ολες οι γνωμες στο τραπεζι και ο αρχιτεκτων θα κανει τα δικα του και επειτα θα κανει τις διορθωσεις του κ αλλες διορθωσεις μεχρι να βγει το τελικο σχεδιο.

Επεξ/σία από Gatilaras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως θα πρεπει να προσεξεις την θερμανση του σπιτιου (αν στην τελικη , οχι μονο θελεις-δεν θελεις αλλα μπορεις-δεν μπορεις ) να εχεις ανοιχτους χωρους η οχι , την ηλιοφανεια των δωματιων  , τον θορυβο (δεν θα βαλεις την κρεβατοκαμαρα στην μερια ξερω γω που κοβει ο γειτονας..καθε πρωι χορτα η γαυγιζει ο σκυλος ) τον αερα (βεραντα ) , τη ευκολη προσβαση στο γκαραζ , αν χρειαστει και δευτερου αυτοκινητου και οχι μονο (τοσο χωρο εχεις )

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

καταρχως,κανονας πρωτος,ακους την γυναικα που θα συντηρει το σπιτι.βλεπω φωτογραφιες που εχουν εννιαια σαλοκουζινα ,με τζακι....λογικα,ή το τζακι ειναι μουφα,ή η κουζινα......αυτα τα δυο,ΔΕΝ μπορει να ειναι στον ιδιο χωρο,οταν λειτουργουν......καταδευτερης,γραφεις για την αποθηκη ή το υπογειο....πιστευω γνωριζεις οτι μετρανε στον ενφια,αν ειναι παρακολουθημα του σπιτιου και οχι αυτονομες μη ηλεκτροδοτουμενες κατασκευες,οι οποιες εχουν μειωμενο ενφια........κατατριτης,μελετησε την θεση του σπιτιου σε σχεση με το οικοπεδο και μελοντικες κατασκευες απο γειτονες....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, panagGR είπε

Χρονιά Πολλά

Καλή Χρονιά

Όπως είπαν και άλλοι, κουζίνα και καθιστικό δίπλα και κατά προτίμηση χωριστά.

Έχουμε  μείνει σε σπίτια με ενιαία σαλοκουζίνα και η εμπειρία μας είναι τραυματική.

Μυρωδιές, φασαρία και ακαταστασία, εκτός αν δεν μαγειρεύετε και τρώτε έξω!

Δεν μπορείς ούτε τηλεόραση να δεις, ούτε μουσική να ακούσεις όταν δουλεύει ο απορροφητήρας!

Αρχιτέκτονα οπωσδήποτε, αλλά κάποιον που να είναι συζητήσιμος και να καταλάβει τι θέλετε και να σχεδιάσει αυτό που θέλετε και όχι ό,τι αρέσει σ' εκείνον.

Εδώ https://floorplanner.com

ανοίγοντας λογαριασμό και αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε μπορείτε να σχεδιάσετε το σπίτι σας και να το δείτε και σε 3D.

Και οπωσδήποτε 2η τουαλέτα!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μην κανεις την κλασσικη πατατα που κανουν πολλοι.Εχουν δυο βεραντες νααα, με κατι μπετα νααα , βγαινουν μια φορα το χρονο και μετα πηγαινουν στην μοναδικη (και μαλιστα μικρη ) τουαλετα με βαρδιες.

Και φτιαξε και μια αποθηκουλα , να εχεις πλυντηριο , στεγνωτηριο εκει , σκουπες φαρασια , ψιλοεργαλεια κλπ και κοψε απο αλλου (η συνδυασε την με δευτερη τουαλετα)

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

καταρχως,κανονας πρωτος,ακους την γυναικα που θα συντηρει το σπιτι.βλεπω φωτογραφιες που εχουν εννιαια σαλοκουζινα ,με τζακι....λογικα,ή το τζακι ειναι μουφα,ή η κουζινα......αυτα τα δυο,ΔΕΝ μπορει να ειναι στον ιδιο χωρο,οταν λειτουργουν......καταδευτερης,γραφεις για την αποθηκη ή το υπογειο....πιστευω γνωριζεις οτι μετρανε στον ενφια,αν ειναι παρακολουθημα του σπιτιου και οχι αυτονομες μη ηλεκτροδοτουμενες κατασκευες,οι οποιες εχουν μειωμενο ενφια........κατατριτης,μελετησε την θεση του σπιτιου σε σχεση με το οικοπεδο και μελοντικες κατασκευες απο γειτονες....

Και από τις 2 πλευρές υπάρχουν σπίτια στη μία είναι οι γονείς μου. Αλλά πρώτον θέλω να λύσω το θέμα της αποθήκης να φτιάξω την στέγη και να την κρατήσω ή να φτιάξω υπόγειο με είσοδο απέξω από το σπίτι. Η αποθήκη έχει ήδη δικιά της παροχή ρεύματος και νερού θα με αφήσει η ΔΕΔΔΗΕ να αποξηλώσω την παροχή και να συνδέσω την αποθήκη με το σπίτι. Την παροχή νερού που έχει την αφήνω γιατί αν έχω μια παροχή σπίτι και ποτίσματα θα πληρώνω συνέχεια πρόστιμο υπερκατανάλωσης

Δημοσ.

Εγω θα συμφωνησω για τον αρχιτεκτονα. Θα φτιαξεις ενα σπιτι που, τουλαχιστον θα μεινει εκει για 1-2-3 γενιες, οποτε χρειαζεται προσοχη στο σχεδιασμο και να μη χρειαστει τα επομενα χρονια να κανεις αλλαγες-επιδιορθωσεις-ανακαινισεις κλπ. Δες τα εργα απο διαφορους αρχιτεκτονες και φερε αυτον που ταιριαζει στα δικα σου γουστα και ασε τον να δημιουργησει λεγοντας τις δικες σου παραμετρους. Ποτε δεν ξερεις τι θα βγαλει και ποσο δημιουργικο θα ειναι το αποτελεσμα. Τουλαχιστον να ξεφυγει απο ενα μιζερο/καταθλιπτικο αποτελεσμα. Ακομα και καποιος χωρος να ειναι ανεξαρτητοποιειται αυριο μεθαυριο γιατι τα παιδια θα μεγαλωσουν και θα θελουν δικο τους χωρο με τους φιλους τους. Μπανιο σε καθε υπνοδωματιο. Με τιποτα ενιαια κουζινα και σαλονι εφοσον υπαρχει χωρος. Και φυσικα αναλογα την περιοχη να προτεινει και χτισιμο με υλικα της περιοχης, να ειναι εναρμονισμενο με τον περιβαλλοντα χωρο και τοπο. Σκεψου και περαιτερω πραγματα οπως να συγκεντρωνεις το νερο της βροχης, σχεδιασμο οπως σ ενα "ενεργειακο" σπιτι με προσανατολισμο κλπ, τοπ μονωση, απεφυγε το τζακι ή κανε τιποτα ενεργειακο ή ξυλοσομπα για να ζεσταινονται και σωματα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

οι διαστάσει του σπιτιου ποιες ειναι γιατι δεν διακρινω καλα.

Άποψη μου: Μπροστα καθιστικο με κουζινα, χωρισε τα δεν τρεχει μια, το ενιαίο έχει και μειονεκτήματα. Πίσω δωμάτια με ενα μπάνιο. αν χωράει wc καλώς, αν οχι δεν πειράζει. Σε περίπτωση που θες να έχεις την μεγάλη πίσω βεράντα προσβάσιμη (αλήθεια γιατι πισω η μεγάλη?) πρέπει να πας μάλλον κάπως έτσι. 

pops.png

τα μεγέθη ειναι στην τύχη

Όσο κοιτάζω αυτό το σχέδιο τόσο μου αρέσει απλό λίτο

Λέω έτσι να το κάνω αρκεί να συμφωνεί και η γυναίκα μου. Μπροστά κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτια πίσω που έχει ησυχία

IMG_20200102_191028_523.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη αλλά σε θέματα καθημερινότητας πως θα ζείτε;

Κάποιοι θέλουν την απομόνωση άλλοι να είναι ανοιχτό από παντού και να μπάζει το σπίτι.

Έχεις παιδί; Και πως θα το διαχειριστείς αν θα θελήσει την ιδιωτικότητά του κάποια στιγμή; Συγνώμη αλλά το σχέδιο σου είναι πάρα πολύ άσχημο. Δεν κάνει διάκριση ιδιωτικότητας συν του ότι αν θα κάνετε δεύτερο παιδί, πού θα χωρέσει;
Είναι και το άλλο, δεν καταλαβαίνω ακριβώς ποιος  και πως θα είναι ο δικός σας ατομικός χώρος. Εσύ πού θα έχεις ένα γραφείο για τον υπολογιστή σου; Η γυναίκα σου; Τα παιδιά σου;

Είπε πιο πάνω κάποιος για "σχέδιο διαμερίσματος Παγκρατίου" κι εσύ πας στο χωριό με αυτό το απαράδεκτο μοτίβο. Οπότε η απορία μου είναι η εξής: ξέρετε από επαρχία; Ξέρετε τις απαιτήσεις της; Έχετε στο νου σας τουλάχιστον την απαραίτητη οικογενειακή γαλήνη μακροπρόθεσμα;
Συγνώμη που φαίνομαι σκληρός αλλά το σχέδιο είναι επιεικώς απαράδεκτο όταν θέλετε να χτίσετε από την αρχή ένα σπίτι.

Κι αυτό που σου λένε, να πάρεις ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ! Έλεος με τον πολιτικό μηχανικό, η δουλειά του είναι τελείως διαφορετική και δεν επιτρέπεται να "σχεδιάζει" σπίτια.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...