Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Nero55 είπε

Το πανω χερι να το χε αμα εμενε μονη της, τωρα που μενετε μαζι να καθισετε να βρειτε μια λυση που να αρεσει και στους 2

Εγω παντως ειμαι υπερ του ενιαιου σαλονιου/κουζινας, μοντερνο, ''ανοιγει'' παραπανω τον χωρο και γενικοτερα εχεις ενα μερος του σπιτιου που περνας τη μερα σου ευχαριστα, τα υπνοδωματια ειναι για να κοιμασαι και να...

μια ενδιαμεση λυση θα ηταν να χωριστει η κουζινα εμμεσα με σαλα-μπαρ/τραπεζι 

επισης μην κανετε το λαθος να κανετε τεραστια κουζινα που θα τρωει χωρο χωρις λογο, με μια σωστη διαρρυθμιση η κουζινα μπορει να βγει σχετικα μικρη(και πανω απο ολα λειτουργικη) και να κερδισεις πολυ χωρο σε δωματια,μπανιο και ειδικα σαλονι, που νομιζω οτι περναει καποιος τον περισσοτερο χρονο του στο σπιτι

b0d06728cf913724ed6241d54b6ea147.jpg.7d99ff740de9c8c64a3eca2c0a369e6f.jpg

Κοίτα ωραίο είναι ενιαίος χώρος σαλόνι με κάτι που να διαχωρίζει όχι πολύ άσχημα την κουζίνα.

Προσωπική άποψη, η παραπάνω φώτο είναι έκτρωμα. Η κουζίνα είναι κυριολεκτικά μέσα στο σαλόνι. Ότι φασαρία έχει στη κουζίνα, απορροφητηρας κλπ μένει και στο χώρο που χαλαρώνεις (σαλόνι). Άσε που κάνει μπαμ και η ακαταστασία που μπορεί να υπάρχει καθημερινά στη κουζίνα.

Το να είναι η τραπεζαρία μέσα στη κουζίνα είναι πιο λογικό. Πιο εύκολη μεταφορά των πιάτων, των φαγητών κλπ

Επεξ/σία από mary
  • Like 3
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mary είπε

Κοίτα ωραίο είναι ενιαίος χώρος σαλόνι με κάτι που να διαχωρίζει όχι πολύ άσχημα την κουζίνα.

Προσωπική άποψη, η παραπάνω φώτο είναι έκτρωμα. Η κουζίνα είναι κυριολεκτικά μέσα στο σαλόνι. Ότι φασαρία έχει στη κουζίνα, απορροφητηρας κλπ μένει και στο χώρο που χαλαρώνεις (σαλόνι). Άσε που κάνει μπαμ και η ακαταστασία που μπορεί να υπάρχει καθημερινά στη κουζίνα.

Το να είναι η τραπεζαρία μέσα στη κουζίνα είναι πιο λογικό. Πιο εύκολη μεταφορά των πιάτων, των φαγητών κλπ

μπορει να ειναι και θεμα γουστου, για εμενα ειναι καλη διαρρυθμιση, η τραπεζαρια ειναι οσο πιο διπλα γινεται στην κουζινα, σιγα τη φασαρια που γινεται σε μια κουζινα, δεν ειναι εστιατοριο σπιτι ειναι

Βαζω μερικες φωτογραφιες που μου αρεσουν για να παρει ιδεες ο TS   

Spoiler

64279b9c328f3e47a5c90da969ed281f.jpg.419635250677f127fc85019746e1ae9e.jpgOpen-Kitchen-And-Living-Room-Design-Ideas8.jpgmaxresdefault (1).jpg

Επεξ/σία από Nero55
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, panagGR είπε

Συμφωνώ η γυναίκα μου έχει το πάνω χέρι 😢 στο σπίτι που θα φτιαχτεί. Δεν θέλω να τις χαλάσω το concept  αλλά κατι δεν μου πάει καλά

Οποίος θα δώσει τα λεφτά αυτός θα έχει και το πάνω χέρι. Επίσης να αποτανθεις σε αρχιτέκτονα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι διαστάσει του σπιτιου ποιες ειναι γιατι δεν διακρινω καλα.

Άποψη μου: Μπροστα καθιστικο με κουζινα, χωρισε τα δεν τρεχει μια, το ενιαίο έχει και μειονεκτήματα. Πίσω δωμάτια με ενα μπάνιο. αν χωράει wc καλώς, αν οχι δεν πειράζει. Σε περίπτωση που θες να έχεις την μεγάλη πίσω βεράντα προσβάσιμη (αλήθεια γιατι πισω η μεγάλη?) πρέπει να πας μάλλον κάπως έτσι. 

pops.png

τα μεγέθη ειναι στην τύχη

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.

Για τη σαλονοκουζινα περαν της αισθητικής σκεφτειτε το εξης. Θες να κανεις ενα τραπεζι με χ ατομα, κανεις προετοιμασιες,ιστοριες κλπ κλπ. οτι μαγειρεψεις επειτα θα ποτισει οτι υπαρχει μεσα στο σαλονι και οσους θα υπαρχουβ στο χωρο τη δεδομένη στιγμη,2ον οτι ακαταστασια θα γινει θα ειναι ορατη και δεν θεωρω οτι ειναι και το καλύτερο θεαμα. Απο κει κ περα θα συμφωνησω οτι καλο θα ηταν να ειναι κολλητα με το σαλονι και να χωριζονται απο ενα τοιχο.

• Like 2
Δημοσ.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά καταρχήν

Το σχέδιο δεν τηρεί ένα βασικό κανόνα για εμένα. Ένα σπίτι διαθέτει δύο ζώνες, την καθημερινή λεγόμενη (καθιστικό, κουζίνα κλπ) όπου περνάμε την περισσότερη ώρα μας και την νυχτερινή ζώνη όπου είναι τα υπνοδωμάτια, λουτρό κλπ. Αυτές οι δύο ζώνες θα πρέπει να απομονώνονται μεταξύ τους με μια απλή πόρτα και ένα μικρό χωλ ας πούμε. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις καλεσμένους και τα παιδιά θα μπορούν να κοιμούνται στα δωμάτια χωρίς να τα ενοχλείτε. Θα θες να κάνεις ένα μπάνιο και να βγεις να πας με μια πετσέτα στο δωμάτιο σου, δεν θα χρειάζεται να σκάφτεσαι αν θα περάσει κάνεις να πάει στην κουζίνα η στο μπάνιο και να σε δει.

Θα συμφωνήσω με κάποιους παραπάνω για την κουζίνα, διπλά στο καθιστικό και όσο πιο κοντά γίνεται στην είσοδο. Μπορείς να την κάνεις ενιαίο χώρο με το καθιστικό, μπορείς να βάλεις ένα πάσο και να τα ξεχωρίσεις, ακόμα και τοίχο μπορείς να βάλεις χωρίς να κλείσεις τον χώρο και να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ κουζίνας και καθιστικού.

Το βασικό για έμενα είναι όμως άλλο, ξεκινάτε για ένα νέο σπίτι με εντελώς λάθος τρόπο.  Βρείτε έναν αρχιτέκτονα ή πολίτικο μηχανικό, αφήστε τον να σας δώσει κάποιες λύσεις, κάντε προτάσεις, συζητήστε μαζί του για να σας εξηγήσει ποια είναι τα συν και πλην των προτάσεων σας, πηγαίνετε τον να δει το οικόπεδο, τον χώρο, την θεά. Είναι λάθος να λες εγώ θέλω ανεξάρτητη κουζίνα στην άλλη πλευρά του σπιτιού και να μην ακούς κουβέντα (εάν γίνεται αυτό), δεν είναι λειτουργικό να περνάς όλο το σπίτι με τα ψώνια στα χεριά για να πας να τα αφήσεις στην κουζίνα.

Και κάτι άλλο, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και για ένα wc για ευνόητους λόγους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Nero55 είπε

μια ενδιαμεση λυση θα ηταν να χωριστει η κουζινα εμμεσα με σαλα-μπαρ/τραπεζι 

Ναι, το εγραψα αν ειδες

Ολες οι μυρωδιες απ το μαγειρεμα στο σαλονι!

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Nero55 είπε

μπορει να ειναι και θεμα γουστου, για εμενα ειναι καλη διαρρυθμιση, η τραπεζαρια ειναι οσο πιο διπλα γινεται στην κουζινα, σιγα τη φασαρια που γινεται σε μια κουζινα, δεν ειναι εστιατοριο σπιτι ειναι

Βαζω μερικες φωτογραφιες που μου αρεσουν για να παρει ιδεες ο TS   

Απόκρυψη περιεχομένων

64279b9c328f3e47a5c90da969ed281f.jpg.419635250677f127fc85019746e1ae9e.jpgOpen-Kitchen-And-Living-Room-Design-Ideas8.jpgmaxresdefault (1).jpg

οι παραπανω φωτογραφιες δειχνουν το καθιστικο διπλα στην κουζινα. Σε καμια δεν υπαρχει τραπεζαρια. Και στο αρχικο σχεδιο δεν υπαρχει χωρος για τραπεζαρια και καθιστικο, εφοσον ειναι και σε κλιμακα και οχι απλα ενα σχεδιο

Αντικειμενικα παντως να ειναι open space η κουζινα διπλα στο καθιστικο, προυποθετει οτι θα ειναι παντα συμαζεμενη. Εκτος και αν δεν παταει ξενος ανθρωπος στο σπιτι....😀😀

Κερδιζεις σε χωρο και πρακτικοτητα σε καποια θεματα αλλα θελει νοικοκυροσυνη, ετσι πιστευω.

TS, για ποσα τ.μ. μιλαμε? Ηλικια το παιδι? Υπαρχει ενδεχομενο για 2ο παιδι?

Δεν το ειχα σκεφτει αρχικα αλλα οταν το διαβασα συμφωνησα απολυτα οτι ισως ειναι καλη ιδεα να φωναξεις αρχιτεκτονα. Ισως θυμισει λιγο ο συγγενης- πολ. μηχανικος αλλα το σχεδιο ισως βγει καλυτερο. Ειναι ευκαιρια να ξεφυγεις απο το συντηρητικο σχεδιο που μπορει να φτιαψει ο καθενας και να εκμεταλλευτεις τη δημιουργικοτητα ενος αρχιτεκτονα.

Τελος, σε μια αποφαση οπως χτισιμο σπιτιου αποφασιζουν ολοι και οχι μονο ο ενας. Σε καποια θεματα θα πρεπει να παρετε την γνωμη και ενος παιδιου. Ολοι θα μενουν.

εκτος και αν το χωρισετε: η κουζινα οπως θελει η γυναικα, το μπανιο οπως θελει ο αντρας κλπ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

οι διαστάσει του σπιτιου ποιες ειναι γιατι δεν διακρινω καλα.

Άποψη μου: Μπροστα καθιστικο με κουζινα, χωρισε τα δεν τρεχει μια, το ενιαίο έχει και μειονεκτήματα. Πίσω δωμάτια με ενα μπάνιο. αν χωράει wc καλώς, αν οχι δεν πειράζει. Σε περίπτωση που θες να έχεις την μεγάλη πίσω βεράντα προσβάσιμη (αλήθεια γιατι πισω η μεγάλη?) πρέπει να πας μάλλον κάπως έτσι. 

pops.png

τα μεγέθη ειναι στην τύχη

Κάπως έτσι σκέφτηκα να το κάνω πριν λίγα λεπτά

31 λεπτά πριν, gasgounis είπε

οι παραπανω φωτογραφιες δειχνουν το καθιστικο διπλα στην κουζινα. Σε καμια δεν υπαρχει τραπεζαρια. Και στο αρχικο σχεδιο δεν υπαρχει χωρος για τραπεζαρια και καθιστικο, εφοσον ειναι και σε κλιμακα και οχι απλα ενα σχεδιο

Αντικειμενικα παντως να ειναι open space η κουζινα διπλα στο καθιστικο, προυποθετει οτι θα ειναι παντα συμαζεμενη. Εκτος και αν δεν παταει ξενος ανθρωπος στο σπιτι....😀😀

Κερδιζεις σε χωρο και πρακτικοτητα σε καποια θεματα αλλα θελει νοικοκυροσυνη, ετσι πιστευω.

TS, για ποσα τ.μ. μιλαμε? Ηλικια το παιδι? Υπαρχει ενδεχομενο για 2ο παιδι?

Δεν το ειχα σκεφτει αρχικα αλλα οταν το διαβασα συμφωνησα απολυτα οτι ισως ειναι καλη ιδεα να φωναξεις αρχιτεκτονα. Ισως θυμισει λιγο ο συγγενης- πολ. μηχανικος αλλα το σχεδιο ισως βγει καλυτερο. Ειναι ευκαιρια να ξεφυγεις απο το συντηρητικο σχεδιο που μπορει να φτιαψει ο καθενας και να εκμεταλλευτεις τη δημιουργικοτητα ενος αρχιτεκτονα.

Τελος, σε μια αποφαση οπως χτισιμο σπιτιου αποφασιζουν ολοι και οχι μονο ο ενας. Σε καποια θεματα θα πρεπει να παρετε την γνωμη και ενος παιδιου. Ολοι θα μενουν.

εκτος και αν το χωρισετε: η κουζινα οπως θελει η γυναικα, το μπανιο οπως θελει ο αντρας κλπ

Είμαι 38 ετών έχω παιδί που είναι 8 ετών δεν πρόκειται να κάνουμε άλλο!

Δημοσ.

Επισης μεγαλη φλασια γιατι το διαβασα πιο πανω αλλα ξεχάστηκα. Εαν υπαρχει ο χωρος και η δυνατότητα να φτιαξεις γκαραζ τυπου αμερικανικου. Δηλαδη,να παιρνει το αυτοκίνητο μεσα,να εχει χωρο να βαλεις διαφορα πραγματα τυπου αποθηκη κανα ποδηλατο κλπ συν να εχει προσβαση απο εκει στο χωρο του σπιτιού χωρις να βγαίνεις εξω. Για τα υγραερια εαν ψηνεσαι για εξωτερική εγκατασταση ρωτα τι ισχυει μηπως βαλεις δεξαμενη και τη γεμιζεις. Ετσι θα εχεις και εναλλακτική για θερμανση και ζεστο νερο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ένα ακόμα που πρέπει να σκεφτώ είναι δίπλα από το σπίτι δηλαδή στο υπνοδωματίου που είναι διπλά από το σαλόνι έχει κτιστεί πριν 20 χρόνια αποθήκη. Ο συγγενής και η γυναίκα μου λέει να την κρατήσουμε εγώ λέω όχι καθώς η στέγη της έχει πρόβλημα και αν την κρατήσω θα πρέπει να φτιαχτεί και αν φτιαχτεί προτιμώ κεραμίδι για να ταιριάζει με το σπίτι. Εμένα η δική μου άποψη είναι να φτιαχτεί υπόγειο με εξωτερική σκάλα (ανεξάρτητο) και να γκρεμιστεί η αποθήκη

1 λεπτό πριν, Gatilaras είπε

Επισης μεγαλη φλασια γιατι το διαβασα πιο πανω αλλα ξεχάστηκα. Εαν υπαρχει ο χωρος και η δυνατότητα να φτιαξεις γκαραζ τυπου αμερικανικου. Δηλαδη,να παιρνει το αυτοκίνητο μεσα,να εχει χωρο να βαλεις διαφορα πραγματα τυπου αποθηκη κανα ποδηλατο κλπ συν να εχει προσβαση απο εκει στο χωρο του σπιτιού χωρις να βγαίνεις εξω. Για τα υγραερια εαν ψηνεσαι για εξωτερική εγκατασταση ρωτα τι ισχυει μηπως βαλεις δεξαμενη και τη γεμιζεις. Ετσι θα εχεις και εναλλακτική για θερμανση και ζεστο νερο. 

Θα πρέπει να ρωτήσω για το υγραέριο τι ισχύει γιατί θα είναι ανάμεσα σε σπίτια και ψήνομαι καθώς ξέρω τα πλεονεκτήματα λόγω φυσικού αερίου που έχουμε στο διαμέρισμα (Αθήνα)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Conan2046 είπε

Είναι οικόπεδο ή αγροτεμάχιο; Μπορεί να οικοδομηθει σίγουρα; 

Ναι μπορεί

Η αποθήκη που θα είναι δίπλα από το σπίτι και έχει πρόβλημα η στέγη της η γυναίκα μου και ο συγγενής μου λένε να την κρατήσουμε αλλά εγώ λέω να την γκρεμίσω για να κάνω υπόγεια αποθήκη με ανεξάρτητη είσοδο. Ενώ αν επισκευαστεί η στέγη θα την ήθελα σε κεραμίδι για να ταιριάζει με το σπίτι

Δημοσ.

Λιγα χονδρικα πραγματα που ξερω για τις εξωτερικες δεξαμενες αεριου σε κατοικημενη περιοχη ειναι οτι πρεπει να ειναι σε τσιμεντενιο βαθρο,με συστημα πυροσβεσης,σε καποια αποσταση απο τα σπιτια και οτι θα πρεπει να εχει προσβαση απο δρομο σε περιπτωση "στραβης" μην γινει η περιοχη κρατηρας.Σιγουρα μηχανικος θα μπορει να σου πει εαν μπορει να τοποθετηθει και πως. Η αποθηκη ειναι μεγαλη? Δηλαδη με λιγη καλη διαθεση και παραμετροποιηση μπορει να γινει γκαραζ? 

Κατι ακομη θα σηκωσεις και οροφο η απλα ισογεια θα ειναι η κατοικια?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...