kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, panagGR είπε Πολιτικός μηχανικός Οκ, φαίνεται. Βασικά, βλέποντας την κάτοψη και τα σχόλια, μου γεννήθηκε η εξής απορία. Μπήκαμε στο 2020, υποθέτω ότι είσαι σχετικά νέος, έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις δικό σου σπίτι στην επαρχία που εγώ το βρίσκω μαγικό και σε ζηλεύω. Αυτό είναι το όνειρό σου; Να πάρεις μια τέτοια κάτοψη διαμερίσματος από το Παγκράτι της δεκαετίας του 70' και να την τοποθετήσεις στο χωριό;... Η συμβουλή μου είναι να πετάξεις ό,τι έχετε φτιάξει στα σκουπίδια, να βρεις έναν νέο αρχιτέκτονα, να πάτε στο οικόπεδο στο χωριό και να τον αφήσεις να περπατήσει ανάμεσα στα δέντρα, να φωτογραφίσει, να σκιτσάρει και να εύχεσαι να σου προτείνει τις πιο τρελές ιδέες του. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει εσύ να αφεθείς, γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτοπεριορίζεσαι και το αποτέλεσμα θα είναι το λιγότερο καταθλιπτικό. Και όχι, δεν θα σου στοιχίσει παραπάνω. Αν θες, πες μας και για ποιο χωριό μιλάμε. 20 3
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Βασικά το σχέδιο είναι περισσότερο της γυναίκας μου. Αυτή ήθελε ξεχωριστή κουζίνα, σαλόνι εγώ θα ήθελα ενιαίο
Pintsie Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Προτείνω στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, να μην κάνεις εκεί την κτιστή ντουλάπα έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερο χώρο αργότερα για διπλό κρεβάτι. Σου τρώει λιγότερο χώρο αν τη βάλεις εκεί που στην έβαλα. Και στο μπάνιο, μπορείς να το κάνεις ενιαίο με το χώρο του πλυντηρίου (λογικά αυτό έχεις έξω ακριβώς από το μπάνιο), η πόρτα να είναι από το σαλόνι, αντί για ντουζιέρα να βάλεις μπανιέρα τετράγωνη στο χώρο που είχες έξω από το μπάνιο, και για το πλυντήριο κτλ να βάλεις έπιπλο από τη μεριά του παραθύρου και να έχεις από κάτω το πλυντήριο και από πάνω το νιπτήρα σου με τον καθρέφτη. Μπορείς την πόρτα να την αφήσεις εκεί που ήταν και τη λεκάνη να τη βάλεις από την απέναντι από εκεί που σου ζωγράφισα. Σόρρυ για το εξαιρετικό σχέδιο, αλλά βαριόμουν να το κάνω στο χέρι 😛 Για 2ο wc δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος. Και μην μικρύνεις τα υπνοδωμάτια. Είναι ήδη μικρά και "βασικά". Για σπίτι 2 υπνοδωματίων δεν χρειάζεται wc. Είναι προτιμότερο ο χώρος να μείνει για τον "προσωπικό χώρο" του καθενός.
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, panagGR είπε Βασικά το σχέδιο είναι περισσότερο της γυναίκας μου. Αυτή ήθελε ξεχωριστή κουζίνα, σαλόνι εγώ θα ήθελα ενιαίο Οκ, καλή χρονιά.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Pintsie είπε Προτείνω στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, να μην κάνεις εκεί την κτιστή ντουλάπα έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερο χώρο αργότερα για διπλό κρεβάτι. Σου τρώει λιγότερο χώρο αν τη βάλεις εκεί που στην έβαλα. Και στο μπάνιο, μπορείς να το κάνεις ενιαίο με το χώρο του πλυντηρίου (λογικά αυτό έχεις έξω ακριβώς από το μπάνιο), η πόρτα να είναι από το σαλόνι, αντί για ντουζιέρα να βάλεις μπανιέρα τετράγωνη στο χώρο που είχες έξω από το μπάνιο, και για το πλυντήριο κτλ να βάλεις έπιπλο από τη μεριά του παραθύρου και να έχεις από κάτω το πλυντήριο και από πάνω το νιπτήρα σου με τον καθρέφτη. Μπορείς την πόρτα να την αφήσεις εκεί που ήταν και τη λεκάνη να τη βάλεις από την απέναντι από εκεί που σου ζωγράφισα. Σόρρυ για το εξαιρετικό σχέδιο, αλλά βαριόμουν να το κάνω στο χέρι 😛 Για 2ο wc δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος. Και μην μικρύνεις τα υπνοδωμάτια. Είναι ήδη μικρά και "βασικά". Για σπίτι 2 υπνοδωματίων δεν χρειάζεται wc. Είναι προτιμότερο ο χώρος να μείνει για τον "προσωπικό χώρο" του καθενός. Αύτο που βλέπεις στο χωλ είναι ντουλάπα Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
kronos73 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλή Χρονιά! Και εγώ Πολιτικός Μηχανικός είμαι, αλλά αν έφτιαχνα σπίτι από την αρχή θα πήγαινα σε αρχιτέκτονα! 4
Mhlogiatros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Νο φακινγ way εδω σου λεει η γυναικα του ειχε το concept και για να ρωταει εδω κατι δε του παει καλα ..... 3
kronos73 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Νο φακινγ way εδω σου λεει η γυναικα του ειχε το concept και για να ρωταει εδω κατι δε του παει καλα ..... Εντάξει αλλά είναι κρίμα, σπίτι θα χτίσει
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε Νο φακινγ way εδω σου λεει η γυναικα του ειχε το concept και για να ρωταει εδω κατι δε του παει καλα ..... Συμφωνώ η γυναίκα μου έχει το πάνω χέρι 😢 στο σπίτι που θα φτιαχτεί. Δεν θέλω να τις χαλάσω το concept αλλά κατι δεν μου πάει καλά
xgol Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατ' αρχάς το ενιαίο σαλονι με κουζίνα είναι στην καλυτερη last decade. Οταν μπορεις να το αποφυγεις, το αποφεύγεις. Υποθετω, πως οι συμφορουμιτες εννοουν να υπάρχει μια ελευθερη προαβαση στην κουζίνα και να χωριζεται με κατι διακριτικο, οπως λ.χ. αν ελειπε το μπανιο απο εκεί και εκανες κουζινα το πανω δωμάτιο, ωστε να υπηρχε μια σχετικη οπτικη επαφη και μια ελευθερια προσβασης. Κατα τα αλλα, συμφωνω πως το σχεδιο ειναι καταθλιπτικο. Οπως και καταθλιπτικα είναι τα μικρα υπνοδωματια, ΜΗΝ κανεις αυτό το λαθος. Εγω θα πρότεινα μια τελειως διαφορετικη διαρρυθμιση, σε επίπεδα. Επισης προσπαθησε να εχεις καθαρους ογκους και μεσα και εξω, απέφυγε τις φανφαρες, τα πολλα διαφορετικα γεωμετρικα σχήματα και τα πολλα σίδερα. Πετρα, ξυλο και γυαλί είναι τοπ επιλογες για σπιτι σε χωριό. Υ.Γ οπωσδηποτε 2 μπανια Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από xgol 1
Nero55 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, panagGR είπε Συμφωνώ η γυναίκα μου έχει το πάνω χέρι 😢 στο σπίτι που θα φτιαχτεί. Δεν θέλω να τις χαλάσω το concept αλλά κατι δεν μου πάει καλά Το πανω χερι να το χε αμα εμενε μονη της, τωρα που μενετε μαζι να καθισετε να βρειτε μια λυση που να αρεσει και στους 2 Εγω παντως ειμαι υπερ του ενιαιου σαλονιου/κουζινας, μοντερνο, ''ανοιγει'' παραπανω τον χωρο και γενικοτερα εχεις ενα μερος του σπιτιου που περνας τη μερα σου ευχαριστα, τα υπνοδωματια ειναι για να κοιμασαι και να... μια ενδιαμεση λυση θα ηταν να χωριστει η κουζινα εμμεσα με σαλα-μπαρ/τραπεζι επισης μην κανετε το λαθος να κανετε τεραστια κουζινα που θα τρωει χωρο χωρις λογο, με μια σωστη διαρρυθμιση η κουζινα μπορει να βγει σχετικα μικρη(και πανω απο ολα λειτουργικη) και να κερδισεις πολυ χωρο σε δωματια,μπανιο και ειδικα σαλονι, που νομιζω οτι περναει καποιος τον περισσοτερο χρονο του στο σπιτι Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από Nero55
xgol Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Nero55 είπε Το πανω χερι να το χε αμα εμενε μονη της, τωρα που μενετε μαζι να καθισετε να βρειτε μια λυση που να αρεσει και στους 2 Εγω παντως ειμαι υπερ του ενιαιου σαλονιου/κουζινας, μοντερνο, ''ανοιγει'' παραπανω τον χωρο και γενικοτερα εχεις ενα μερος του σπιτιου που περνας τη μερα σου ευχαριστα, τα υπνοδωματια ειναι για να κοιμασαι και να... μια ενδιαμεση λυση θα ηταν να χωριστει η κουζινα εμμεσα με σαλα-μπαρ/τραπεζι Μπορει η κουζινα να ειναι σε ξεχωριστο δωματιο κ να δοατηρεις οπρικη επαφη κ να χωριζεται με εναν μικρο τοίχο
Nero55 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, xgol είπε Μπορει η κουζινα να ειναι σε ξεχωριστο δωματιο κ να δοατηρεις οπρικη επαφη κ να χωριζεται με εναν μικρο τοίχο μια ενδιαμεση λυση θα ηταν να χωριστει η κουζινα εμμεσα με σαλα-μπαρ/τραπεζι Ναι, το εγραψα αν ειδες
magnam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλή χρονιά! Σχετικά με την κουζίνα και το σαλόνι, θα σου προτείνω αυτό που έκανα κι εγώ στο σπίτι μου, ώστε να ικανοποιηθείτε αμφότεροι: Έχω σαλόνι και ακριβώς πίσω, ξεχωριστό δωμάτιο, η κουζίνα. Παρ' όλα αυτά, στον τοίχο που χωρίζει κουζίνα-σαλόνι έχω τοποθετήσει συρόμενη πόρτα (μονίμως ανοιχτή) και δύο μεγάλα ξύλινα παράθυρα (ουσιαστικά ένα μεγάλο παράθυρο, με τα παραθυρόφυλλα να κλείνουν προς τα μέσα), τα οποία επίσης βρίσκονται μονίμως ανοιχτά. Είναι ξύλινα όλα, οπότε έτσι ανοιχτά που τα έχω "στολίζουν" και τον τοίχο. Μέσα στο παράθυρο, έχω βάλει σποτάκια για να δημιουργούν "ατμόσφαιρα", φέρνοντας κατά κάποιον τρόπο την αίσθηση ενός μπαρ. Έτσι, είναι ξεχωριστά δωμάτια, αλλά δημιουργείται η αίσθηση του ενιαίου χώρου και ομολογώ πως έχω αποκομίσει τα καλύτερα σχόλια για αυτή μου την επιλογή. Ίσως ανεβάσω καμιά φωτογραφία αργότερα. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από magnam
Προτεινόμενες αναρτήσεις