Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Χρονιά Πολλά Καλή Χρονιά Πρόκειται να κατασκευάσω σε χωριό ένα σπίτι ως μόνιμη κατοικία σε οικόπεδο 1 στρέμα γεμάτο λεμονιές, πορτοκαλιές, συκιές. Πίσω θα φτιάξω μεγάλη βεράντα ενώ μπροστά μικρή. Στην δεξιά πλευρά θα φτιάξω ένα υπόστεγο με κεραμίδια για το αυτοκίνητο. Στο καθιστικό θα φτιαχτεί τζάκι ενώ στην κουζίνα θα βάλω σόμπα για να μπορώ να το συνδιάσω με μαγείρεμα και ηλεκτρικά σώματα στα υπόλοιπα δωμάτια. Τι μετατροπές προτείνετε?
stathisp Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Κουζίνα και καθιστικό ενιαίο από τη μία μεριά με τζάκι αερόθερμο ή ενεργειακό (ή όπως αλλιώς το λένε). Υπνοδωμάτια (όχι πολύ μεγάλα), μπάνιο από την άλλη και αν υπάρχει δυνατότητα να απομονώνονται με συρόμενες. Όχι σωλήνες νερού στο πάτωμα για να υπάρχει πάντα πρόσβαση, ακόμα και μετά από 20 χρόνια και φίλτρο κεντρικής παροχής. Για ρεύμα ενισχυμένο μονοφασικό αν δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Μπάνιο χωρίς πατάρι για να μην έχεις μούχλα στο ταβάνι και πετσετοκρεμάστρα. Αν βάλεις ντουζιέρα να είναι τουλάχιστον 90x90 με καμπίνα. Συγγνώμη αν επεκτάθηκα πολύ και έγινα κουραστικός αλλά είναι προσωπικές εμπειρίες από σπίτι που χτίσαμε το 2002. 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Εγώ θα έκανα κλειστό γκαράζ, κάτι σε στυλ walk-in shower (οπότε μεγαλύτερο μπάνιο), ηλιακός θερμοσίφωνας, αντλία θερμότητας ενδοδαπέδια, καλή μόνωση/κουφώματα. Κουζίνα και καθιστικό μάλλον ενιαίο όπως είπαν παραπάνω. Τώρα αν έβαζα και κανένα φωτοβολταϊκό, δεν είμαι σίγουρος.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν με ενδιαφέρει το πατάρι καθώς έχει κτιστεί πριν 20 χρόνια αποθήκη 50m2 στην αριστερή πλευρά. Δεν ξέρω όμως αν είναι απαραίτητο καθώς θα κατασκευαστεί το σπίτι με κεραμίδι. Ενεργειακό τζάκι θα βάλω αλλά σκέφτομαι αν θα βάλω φωτοβολταϊκά. Θα ήθελα να φτιάξω μεγάλο υπνοδωμάτιο λόγω παιδιού. Η γυναίκα μου θέλει να είναι χωριστά κουζίνα σαλόνι Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Ειναι παντελώς λαθος το σχεδιο,το καθιστικό πρεπει να ειναι ειτε ενιαίο με την κουζινα ή εστω να χωριζει με κατι διακριτικό κυριως ομως να ειναι εφαπτόμενο της κουζινας Δεν μπορει πχ καποιος που θέλει να παει αποτι καθιστικό στην κουζινα να περνάει μεσα απο το χωλ με τις κρεβατοκάμαρες και την τουαλέτα. Βαλε τις δυο κρεβατοκάμαρες διπλα διπλα στο πίσω μέρος, και ένωσε ολο το μπροστινό χωρο εκει που ειναι το καθιστικό και το αριστερό δωμάτιο να γινουν ενα και καπου στον χώρο αυτο να βαλεις και την κουζινα. 12
Green Dragon Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panagGR είπε ............ Η γυναίκα μου θέλει να είναι χωριστά κουζίνα σαλόνι Δύσκολη η λύση που του προτείνετε για ενιαίο καθιστικο-κουζίνα. Υπάρχει απαγορευτικό. Καλή χρονιά σε όλους! Δες και μια ιδέα: Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από Green Dragon
dkstopo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάνε μια καλή θερμομόνωση, βάλε καλοριφέρ μην φτιάχνεις τζάκι, μην ενώσεις σαλόνι κουζίνα, όχι κολλητά τα υπνοδωμάτια εάν είναι 2, φτιάξε και 2ο wc. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από dkstopo 1
gasgounis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 καλημερα και καλη χρονια! Μπορεις να εχεις απο τη μερια τα δωματια και απο την αλλη πανω απο το καθιστικο να παει η κουζινα. Επισης, +1 απο εμενα για το WC. Λιγο μικροτερα υπνοδωματιο και κουζινα για να μεγαλωσει καθιστικο και να εχει χωρο για το WC. Στο δωματιο συμφωνω οτι πρεπει να πηγαινεις μονο για υπνο και για σεξ! ....και για να διαβαζει το παιδι για το σχολειο. Παντως, χωρις να ξερω προφανως τα οικονομικα του TS, μου φαινεται λιγο μικρο το σπιτι. Αν κανεις μεγαλυτερο καθιστικο, δεν ανεβαινει αναλογικα το κοστος. Τελος, να σκεφτεις στη μεγαλη βεραντα, που προφανως θα καθεσαι, θες να εχεις ευκολη προσβαση απο υπνοδωματιο, απο κουζινα ή απο σαλονι? Εγω ψηφιζω σαλονι παντως
Gatilaras Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μερικες προτασεις εμπειρικα απο το πως θα ηθελα να παραμετροποιησω το σπιτι που εχω ηδη στο χωριο. Εαν θα βαλεις τζακι βαλε ενεργειακο με μποιλερ πισω και καλοριφερ. Θα μπορείς να εκμεταλλευτείς τη θερμότητα του τζακιού για να ζεσταινεις και τα καλοριφέρ,αρα ολο το σπιτι,και ζεστο νερο γενικοτερα. 2ον κουζινα σαλονι εαν τα κανεις χωριστα φροντισε η κουζίνα να ειναι ευρυχωρη ωστε να χωραει τραπεζι μεσα και να μπορείτε να καθεστε εκει για φαγητο γενικοτερα εκτος ειδικων περιστάσεων που απλα θα χρησιμοποιειτε τη σαλονοτραπεζαρια, η κουζινα καλο ειναι να ειναι ξεχωριστή ισχυει. Οσο για το μαγειρεμα θα σε συμβουλευα καλυτερα υγραεριο,κουζινα δηλαδη αλλα με υγραέριο. Και καλο μαγειρεμα κανει και οικονομικο ειναι,τωρα εαν επιμενεις για σομπα μιλαμε για στοφα για να μπορεις να μαγειρευεις.Επισης εαν μπορεσεις βαλε και προσβαση-εξωπορτα στη κουζινα,καλες μονωσεις,προσοχη που θα βγαλεις πριζες(ρευμα,τηλεφωνο,κεραια) και διακοπτες να βολευουν και σαν ποσοτητα και στο υψος-θεση. Τελος για να κλείσω το σεντονι φροντιστε οι χωροι να ειναι εργονομικοι και οχι μεγαλες ακανονιστες απλες, το μεγαλύτερο δωματιο να ειναι το σαλονι έπειτα τα υπνοδωμάτια και τελος η κουζινα να ειναι το μικρότερο απο τα δωματια.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 @Green Dragon Ωραίο το σπίτι σου! @dkstopo Ή γυναίκα μου έλεγε να μην φτιαχτεί τζάκι άλλα τώρα χωρίο χωρίς τζάκι πάει? Εννοείται πως θα κάνω καλή θερμομόνωση καθώς θα εξοικονομώ χρήματα από την θέρμανση και δεν θα έχω προβλήματα με υγρασία και μούχλα @gasgounis Το παιδικό δωμάτιο λέγαμε να είναι δίπλα από σαλόνι άλλα σκέφτομαι να πάει δίπλα από την κουζίνα καθώς από την πλευρά του σαλονιού δηλαδή μπροστά περνάει δρόμος για αυτό ήθελα εγώ να είναι πίσω η μεγάλη βεράντα καθώς θα βλέπω τα δεντράκια, τα λουλουδάκια με άμεση πρόσβαση από την κουζίνα άλλα η γυναίκα μου θέλει μπροστά καθώς δεν μπορεί να συνηθίσει ότι δεν θα έχει μεγάλη βεράντα στο σαλόνι, που στα διαμερίσματα συνήθως το καλοκαίρι περνάς ώρες στο μπαλκόνι του σαλονιού @Gatilaras Το θέμα της θέρμανσης το σκέφτομαι σοβαρά καθώς θα πρέπει να είναι αποδοτική και να μην έχουμε μεγάλα έξοδα θέρμανσης. Όσο αφορά στο μαγείρεμα το σκέφτομαι για υγραέριο αλλά δεν θέλω μπουκάλες υγραερίου μέσα στο σπίτι αλλά σκέφτομαι να κάνω σύνδεση με σωλήνα από την κουζίνα έξω στο σπίτι και μέσα σε ντουλαπάκι να είναι οι μπουκάλες. Σκέφτομαι να κάνω μεγαλύτερο σαλόνι για να χωράει με άνεση τραπεζαρία γιατί αν δεν χωράει ακόμα και τα επίσημα τραπέζια θα γίνονται στην κουζίνα πράγμα που το θεωρώ κάπως ανόητο. Στην αριστερή πλευρά του σπιτιού έχει φτιαχτεί αποθήκη πριν 20χρόνια σκέφτηκα το ενδεχόμενο να την γκρεμίσω και να φτιάξω υπόγειο ως αποθήκη ή να ξηλώσω την στέγη της αποθήκης και να φτιάξω κεραμοσκεπή για να ταιριάζει μετο σπίτι. Στην δεξιά πλευρά θα φτιάξω υπόστεγο με κεραμίδι για να βάζω το αυτοκίνητο @Ihavetheanswers μου έβαλε την ιδέα για γκαράζ αξίζει? Η αποθήκη έχει ρεύμα και τώρα αρχίζει το πρόβλημα η ΔΕΔΔΗΕ θα μου επιτρέψει να συνδέσω και το σπίτι και αποθήκη με την ίδια παροχή ή θα πρέπει να έχω ξεχωριστεί? Όσο για το νερό θα ήθελα να έχω 2 παροχές 1 για πότισμα και 1 για το σπίτι καθώς να μην πληρώνω πρόστιμο για υπερκατανάλωση. Η μία παροχή για πότισμα υπάρχει.
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω καταλάβει ακόμα από πού είναι αυτή η κάτοψη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν πήρες μια κάτοψη από ένα άσχετο διαμέρισμα και ότι είναι το υπάρχον κτίσμα στο οικόπεδό σου στο χωριό (ή η πρόταση του μηχανικού... not sure). Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από kirileman
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δεν έχω κατασκευάσει σπίτι ακόμα στα σχέδια είμαι και δεν είναι οριστικό το σχέδιο
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, panagGR είπε Δεν έχω κατασκευάσει σπίτι ακόμα στα σχέδια είμαι και δεν είναι οριστικό το σχέδιο Ποιος κάνει τη μελέτη; Εσύ, συγγενής, φίλος και τι ειδικότητα; Επίσης, για τι χωριό μιλάμε; Ορεινό, παραθαλάσσιο, παραδοσιακό, έχει κάποια ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική παράδοση. Έχει θέα; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από kirileman
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Συγγενής δεν έχουμε προχωρήσει ούτε σε πολεοδομική άδεια ούτε τίποτα απλώς πριν ξεκινήσουμε φτιάχνουμε το πως θα είναι να μην κάνουμε κόψε ράψε. Μόνο η αποθήκη υπάρχει που δεν είναι μέσα στο σχέδιο Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, panagGR είπε Συγγενής δεν έχουμε προχωρήσει ούτε σε πολεοδομική άδεια ούτε τίποτα απλώς πριν ξεκινήσουμε φτιάχνουμε το πως θα είναι να μην κάνουμε κόψε ράψε Ειδικότητα; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από kirileman
Προτεινόμενες αναρτήσεις