Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα.
Εχω το Dell Inspiron 3585 το οποιο ηρθε με εγκατεστημενο το LINUX (ubuntu 18.04.3 lts).
Εχω αγορασμενα τα κλειδια (serial number) για το Windows 10 Home και για το Office 19.
Προπαθησα να bootαρω το laptop απο το usb (αφου dvd drive δεν εχει) αλλα στο menu του bios δεν υπαρχει η επιλογη για bootαρισμα απο usb.
Ποια θα πρεπει να ειναι τα βηματα που θα ακολουθησω για να βγαλω το LINUX και να εγκαταστησω τα Windows με usb.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, g10rg0s είπε

Προπαθησα να bootαρω το laptop απο το usb (αφου dvd drive δεν εχει) αλλα στο menu του bios δεν υπαρχει η επιλογη για bootαρισμα απο usb.

σίγουρα δεν είναι μιας χρήσης το μηχάνημα Κάτι δεν βλέπεις σωστά 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, g10rg0s είπε

Εχω το Dell Inspiron 3585 το οποιο ηρθε με εγκατεστημενο το LINUX (ubuntu 18.04.3 lts).
Εχω αγορασμενα τα κλειδια (serial number) για το Windows 10 Home και για το Office 19.
Ποια θα πρεπει να ειναι τα βηματα που θα ακολουθησω για να βγαλω το LINUX και να εγκαταστησω τα Windows με usb.

Λογικα δεν θα εχει boot απο USB αλλα θα γραφει το ονομα του  USB σου ως disk. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, g10rg0s είπε

• Thanks 1
Δημοσ.

Οταν μπουταρεις πάτα f12 για να σου βγάλει one time boot selection. Βγαλε μια φώτο τι επιλογές σου δίνει αν δεν έχει usb. Επίσης μια φώτο από το bios για τις επιλογές που έχει στο boot selection.

Το usb πως το δημιούργησες; Είσαι gpt ή mbr; Αν το έκανες με το Rufus στο κάνει gpt από προεπιλογή. Δοκίμασε να το κάνεις mbr bios ή το αντίστροφο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, g10rg0s είπε

Οι εικόνες απο το rufus και το boot menu 

στην πρωτη εικόνα έχεις μια επιλογή    change boot mode setting  κατέβα  προς τα κάτω μαρκαρετο και πάτα εντερ να δεις τι βγάζει 

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν πατήσεις f12 όταν μπουτάρει τι βγάζει; Να έχεις κουμπωμένο το στικάκι πάνω πριν πατήσεις το power.

Επίσης κάνε το στικάκι gpt στο rufus και όχι mbr.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε UEFI mode θα μπεις στο bios Και θα κάνεις add boot option. Θα διαβάσει το στικάκι σου και θα το περάσει σαν επιλογή για το boot menu. Όταν τελειώσει το Setup μπορείς να το αφαιρέσεις. 

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Μια τελευταια ερωτηση ... το κλειδι (κωδικος) των windows 10 home εχει αγοραστει απο το internet (κλειδαδικα οπως τα λενε) , εαν γινει εγκατασταση σε εναν υπολογιστη παραμένει μονο σε αυτον ή μπορω να κανω εγκατασταση και σε άλλον ? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, g10rg0s είπε

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Μια τελευταια ερωτηση ... το κλειδι (κωδικος) των windows 10 home εχει αγοραστει απο το internet (κλειδαδικα οπως τα λενε) , εαν γινει εγκατασταση σε εναν υπολογιστη παραμένει μονο σε αυτον ή μπορω να κανω εγκατασταση και σε άλλον ? 

Ανάλογα με την άδεια χρήσης υπάρχουν τρεις περιπτώσεις..

• Αν είναι OEM κλειδώνει με την μητρική στην οποία ενεργοποιείται και μένει με αυτήν. Μετά από φορμάτ ενεργοποιούνται τα 10άρια αυτόματα.
  • Αν είναι RETAIL δεν δεσμεύεται με το hardware και μπορεί να ενεργοποιηθεί σε άλλο σύστημα αλλά θα είναι ενεργοποιημένο μόνο ένα την φορά. Δηλαδή αν θέλεις να ενεργοποιήσεις άλλο pc θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις την άδεια από το προηγούμενο.
  • Αν είναι VLK μπορούν να ενεργοποιηθούν πολλά συστήματα ταυτόχρονα.

Κανονικά μόνο η RETAIL μπορεί να πωληθεί σε ιδιώτη. Η OEM είναι μόνο για κατασκευαστές/συναρμολογητές και η VLK πωλείται μόνο σε επιχειρήσεις.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...