kogba Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 @testit: ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που έχει το πρόβλημα, το παρόν θέμα το άνοιξε άλλος χρήστης.
testit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, kogba είπε @testit: ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που έχει το πρόβλημα, το παρόν θέμα το άνοιξε άλλος χρήστης. οκ, συνήθως δεν απαντω σε πρόσωπα όσο στο θέμα που θίγεται. Αν προκλήθηκε κάποια δυσμενής εντύπωση, κάποια σκιά στο πρόσωπο/username σου, δεν είχα τέτοια πρόθεση, το διευκρινίζω αυτό. 12 ώρες πριν, dtzgr είπε Αν κάνεις μονομερή ενέργεια (= αποφασίσεις μόνος σου να συμψηφίσεις ενώ σου είπε αρχικά ότι δεν το επιθυμεί και ενώ και με βάση το γράμμα του νόμου αυτό είναι παράτυπο) βάζεις τον άλλο αμέσως σε άμυνα και του ενεργοποιείς αντανακλαστικά καχυποψίας. Αυτό ποτέ δεν οδηγεί σε καλό. Λογικότατη προσέγγιση - intellectual των πραγμάτων - της περίπτωσης.. "Ακινητοποιείται" στη θέση του, στη θέση της αοριστίας και της απραξίας ο υποκείμενος της συμβουλής-του σκεπτικού αυτού, μόλις τη διαβάσει! Ας προσπαθηθεί να φτιαχτεί ένας κατάλογος αναμενόμενων συνεπειών: Από τη βαρύτητα του πιθανολογούμενου αδικήματος αποκλείεται ο τουφεκισμός η εκτόπιση, το κόψιμο χεριών, το πέταγμα από ταράτσα... και μερικά άλλα (πολλά άλλα). Τι απομένει; Μια αστική διαφορά 250 ευρώ. που δεν υλοποιήθηκε κιόλας ακόμα! Μόνο ο δικηγόρος θα ζητήσει το ελάχιστο 300 ευρώ για τη σύνταξη του δικογράφου, κι άλλα 300 ευρώ για την παράσταση! Κάποια χαρτόσημα, δικόσημα - προκειμένου περί αγωγών ακόμα και το ΙΚΑ προπληρώνεται! θα ξεπεράσουν τα 1200 ευρώ! Και θα πάει ο άλλος στα δικαστήρια, χαλώντας 1200 ευρώ για να πάρει πίσω τα 200; Και να μην έχει και σίγουρη την έκβαση; Γιατί κι ο άλλος έχει δίκιο! Προς τον ερωτώντα του άρθρου αυτού: Γράψτε τον στα παλιά σας τα παπούτσια, ασχοληθείτε με τη νέα σας διαμονή. Όσον αφορά την τύχη της εγγύησης. Ας το δείτε διδακτικά για το μέλλον. Να προετοιμάζετε από καιρό την αποχώρησή σας από κάθε μίσθιο. Αυτά! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από testit
BreakingMad Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Το ενοίκιο όπως αναφέρω και παραπάνω είναι στα 210eu. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κάτι για να κρατάω τον ιδιοκτήτη, όλοι οι λογαριασμοί είναι στο όνομα μου και πληρωμένοι όπως και τα κοινόχρηστα είναι εξοφλημένα. Εάν του πληρώσω το ενοίκιο και μου φάει την εγγύηση, εγώ δε μπορώ να τρέξω δικαστικά και ούτε με συμφέρει για 210eu. Το ενοίκιο του Ιανουαρίου το ζήτησε (μάλλον το απαίτησε) και πριν παρει απάντηση εάν θα καταβληθεί ή όχι, έγινε αναφορά σε δικηγόρο κτλ. Υ.Γ Δε διαφωνώ ότι και οι ιδιοκτήτες έχουν δει τα πάντα και την έχουν πατήσει πολλές φορές αλλά θα πρέπει να σέβονται και τον σωστό ενοικιαστή και να μην απειλουν απευθειας με δικηγορους. 1
testit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, BreakingMad είπε Το ενοίκιο όπως αναφέρω και παραπάνω είναι στα 210eu. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κάτι για να κρατάω τον ιδιοκτήτη, όλοι οι λογαριασμοί είναι στο όνομα μου και πληρωμένοι όπως και τα κοινόχρηστα είναι εξοφλημένα. Εάν του πληρώσω το ενοίκιο και μου φάει την εγγύηση, εγώ δε μπορώ να τρέξω δικαστικά και ούτε με συμφέρει για 210eu. Το ενοίκιο του Ιανουαρίου το ζήτησε (μάλλον το απαίτησε) και πριν παρει απάντηση εάν θα καταβληθεί ή όχι, έγινε αναφορά σε δικηγόρο κτλ. Υ.Γ Δε διαφωνώ ότι και οι ιδιοκτήτες έχουν δει τα πάντα και την έχουν πατήσει πολλές φορές αλλά θα πρέπει να σέβονται και τον σωστό ενοικιαστή και να μην απειλουν απευθειας με δικηγορους. Προχώρα στην ατζέντα σου , αγνόησέ τον. Ξέρεις πόσες φορές θα το κάνεις στη συνέχεια αυτό; Άπειρες φορές. Ασχολήσου, δώσε χρόνο μόνο στα σοβαρά. Τα 210 ευρώ νομίζω ότι τα ζητάς για το "γαμότο". Χάρισέ του τα, να του καθίσουν στο λαιμό. Να είσαι σίγουρος ότι όποιος δείχνει αρπακτική συμπεριφορά, από κάποιον το βρίσκει στη συνέχεια. 100% αληθινό αυτό! Όσο για την εγγύηση στο 99% δεν νομίζω ότι θα επιστραφεί, πες ότι έχασες το πορτοφόλι με 500 ευρώ μέσα. Οπότε με το τωρινό σου "πάθημα", είσαι σε φάση κέρδους! κέρδισες 290 ευρώ! Τυχεράκια! 1
makis269 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, testit είπε Δεν γνωρίζω ακριβώς τι προβλέπει ο νόμος για αυτό που γράφεις, αλλά το έχω ακούσει κι από άλλους, "του βάζεις ένα ενοίκιο".. του καθυστερείς άλλα δυο τρία... σε ξαναπάει στο δικαστήριο, του βάζεις ένα ενοίκιο, και πάει λέγοντας! Εδώ όμως ΔΕΝ είναι η ίδια περίπτωση, οπότε δεν θα τύχει καμιά προστασία/διευκόλυνση από το δικαστήριο. Διότι του έχει γνωστοποιήσει την απόφασή του να φύγει στις 15/1! οπότε θα θεωρηθεί ότι το κάνει επίτηδες, εν γνώσει του παραβιάζει τους ρητούς όρους του συμβολαίου! σε περίπτωση δικαστηρίου (κάτι που δεν πιστεύω ότι θα φτάσει η υπόθεση) θα ξεκινήσει από μειονεκτική θέση, ως δύστροπος , κακόπιστος π.χ. Μαζί σου είμαι, από αρχή είμαι με το "αδύνατο μέρος"! Αν ψαχτεί για κάποιο λάθος η ιστορία αυτή, όπως εξελίχθηκε, πιθανολογικά , μπορεί να βρεθεί "μη ευέλικτη προσέγγιση" του ζητήματος. Αλλά αυτό δεν σε δικάζει αφενός μεν, αφετέρου μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια, με πιο μελετημένες κινήσεις. Στην περίπτωσή σου, αφού σε 14 μέρες φεύγεις, αφού αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ, πλέον, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ και θα σταματούσα οποιαδήποτε παραπέρα επικοινωνία. Στις πρακτικές λεπτομέρειες, θα πρότεινα να βιντεοσκοπήσεις ΑΔΕΙΟ το διαμέρισμα, βάζοντας στο πάτωμα και μια εφημεριδα της ημέρας, ώστε να φανεί η ημερομηνία της βιντεοσκόπησης και θα του έστελνα και τα κλειδιά με κούριερ. Στο κουτί και στο δελτίο αποστολής θα έγραφα τη φράση: "κλειδιά σπιτιού... τάδε διεύθυνση" θα άφηνα και τα κοινόχρηστα απλήρωτα, με την δικαιολογία να ληφθούν υπόψη στην εκκαθάριση των λογαριασμών (εγγύηση-[ενοίκιο+κοινόχρηστα]) και αφού βγουν τα κοινόχρηστα του μήνα, θα τον έπαιρνα τηλέφωνο., τόσο το ενοίκιο, τόσο τα κοινόχρηστα, γυρίστε μου στον τραπεζικό λογαριασμό τόσα λεφτά (τα υπόλοιπα). Πιστεύω ότι ΔΕΝ θα στα επιστρέψει! Αν φτάσετε στα δικαστήρια, θα φανεί η καλόπιστη στάση σου και η κακοπστία του άλλου, που ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ τη διαφορά. Οπότε αποκλείεται να σε πάει σε δικαστήριο, διότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Απλά πράγματα: Με δεδομένο ότι στο 99% των περιπτώσεων ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ (Α τώρα τα ξόδεψα!!!!!), κινείσαι κι εσύ πρακτικά νόμιμα και ηθικά! ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ - ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ. Δεν γίνεσαι μπαταξής - υπερασπίζεσαι τα νόμιμα συμφέροντά σου! μελλοντικά ας εφαρμόζεις την πάγια εντολή, μέσω τράπεζας, κάθε 1η του μήνα, ανεξάρτητα ημέρας. αργίας κλπ. έτσι θα ψαρώσεις κάθε ιδιοκτήτη. ότι είσαι ευρωπαίος - κι ότι δεν παίζεις! κι αν υπήρχαν αξιόλογοι τόκοι, θα είχες κι ετήσια τοκοφορία Αν τον έχει δύο χρόνια χωρίς συμβόλαιο νομίζεις θα τον πάει στο δικαστήριο ....δεν το νομίζω. αλλα μπορεί να του έχει κάνει κανονικά ανανέωση και να πρέπει να μπει στο taxis απλως να την αποδεχτεί,δεν χρειάζεται ξανά χαρτούρες στην ανανέωση οπως παλιά. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από makis269
BreakingMad Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Τελικά το θέμα λύθηκε με το δικηγόρου του. Του είπα να συντάξει ένα συμφωνητικό που να περιέχει τα παρακάτω: 3. Κατά την ημερομηνία αποχώρησής του δεν οφείλει μισθώματα καθώς το τελευταίο μίσθωμα συμψηφίστηκε με κοινή συμφωνία των μερών με την εγγύηση που είχε δοθεί κατά τη σύναψη της σύμβασης μίσθωσης. Επίσης, σύμφωνα με δήλωσή του και αποδοχή της από τον πρώτο συμβαλλόμενο δεν οφείλει κοινόχρηστα και λογαριασμούς ΕΥΑΘ. 4. Το μίσθιο ελέγχθηκε την 15-1-2020 από πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώτου συμβαλλόμενου και βρέθηκε σε άριστη κατάσταση. 4. Τέλος, σήμερα ο δεύτερος συμβαλλόμενος παρέδωσε τα κλειδιά του μισθίου διαμερίσματος στον πληρεξούσιο Δικηγόρο του πρώτου συμβαλλομένου, ο οποίος τα αποδέχτηκε.
devilaki Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω δικό μου σπίτι και πληρώνω ενοίκιο κάθε μήνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν υποστηρίζω τους ιδιοκτήτες ούτε τους ενικοιαστές και θα εκφέρω την άποψή μου όσο πιο αντικειμενικά μπορώ αγαπητοί συμφορουμίτες .... όταν νοικιάζεται ένα σπίτι το νοικιάζεται με τον μήνα έτσι δεν είναι ; τουλάχιστον εγώ , αυτό κάνω τόσα χρόνια και φροντίζω να είμαι τακτικός και συνεπής στις πληρωμές του ενοικίου εφόσον το ενοίκιο είναι για κάθε μήνα οφείλω στις 3 πρώτες μέρες του κάθε μήνα να καταθέσω το ενοίκιο του μήνα που μπαίνει θεωρώ παράλογο εφόσον η μίσθωση είναι με τον μήνα να συζητάμε για το ποσοστό του ενοικίου που θα πρέπει κι αν θα πρέπει να καταβάλει κάποιος που φεύγει από ένα σπίτι δηλαδή αν μείνεις μέσα 10 μέρες του Ιανουαρίου πρέπει να πληρώσεις το 1/3 του ενοικίου ; αν μείνεις 15 μέρες το μισό ενοίκιο κι αν μείνεις 5 μέρες τα 5/31 του ενοικίου; το θεωρείτε λογικό αυτό ; εγώ θεωρώ λογικό εφόσον το ενοίκιο είναι μηνιαίο ακόμα κι αν καθήσω 2 μέρες του μήνα που μπαίνει να καταβάλω ολόκληρο το ενοίκιο (κάτι το οποίο θα φροντίσω να μην το κάνω βέβαια αν υπάρχει δυνατότητα να φύγω στις μέχρι το τέλος του μήνα που έχω πληρώσει) από εκεί και πέρα έχει ειπωθεί από αρκετούς ότι η εγγύηση δεν καλύπτεται με το ενοίκιο 2
paylidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, devilaki είπε δηλαδή αν μείνεις μέσα 10 μέρες του Ιανουαρίου πρέπει να πληρώσεις το 1/3 του ενοικίου ; αν μείνεις 15 μέρες το μισό ενοίκιο κι αν μείνεις 5 μέρες τα 5/31 του ενοικίου; το θεωρείτε λογικό αυτό ; στα κλασσικα μισθωτηρια συμβολαια πάντως αναφερει ότι για καθε ημέρα καθυστέρησης αποδοσης ο ενοικιαστης χρεωνεται με το 1/15 του ενοικίου (κοινως μετράει διπλή), οποτε εφόσον ο φιλος μας δεν πληρωσε 1/1 το νοικι στις 15/1 ειχε ερθει στα ισα του... Αναφερει βεβαια επισης ότι η εγγυηση δεν συμψηφίζεται με ενοικιο, ωστόσο συχνά γίνεται σχετική ατυπη συμφωνία...
Joshua21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, devilaki είπε να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω δικό μου σπίτι και πληρώνω ενοίκιο κάθε μήνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν υποστηρίζω τους ιδιοκτήτες ούτε τους ενικοιαστές και θα εκφέρω την άποψή μου όσο πιο αντικειμενικά μπορώ αγαπητοί συμφορουμίτες .... όταν νοικιάζεται ένα σπίτι το νοικιάζεται με τον μήνα έτσι δεν είναι ; τουλάχιστον εγώ , αυτό κάνω τόσα χρόνια και φροντίζω να είμαι τακτικός και συνεπής στις πληρωμές του ενοικίου εφόσον το ενοίκιο είναι για κάθε μήνα οφείλω στις 3 πρώτες μέρες του κάθε μήνα να καταθέσω το ενοίκιο του μήνα που μπαίνει θεωρώ παράλογο εφόσον η μίσθωση είναι με τον μήνα να συζητάμε για το ποσοστό του ενοικίου που θα πρέπει κι αν θα πρέπει να καταβάλει κάποιος που φεύγει από ένα σπίτι δηλαδή αν μείνεις μέσα 10 μέρες του Ιανουαρίου πρέπει να πληρώσεις το 1/3 του ενοικίου ; αν μείνεις 15 μέρες το μισό ενοίκιο κι αν μείνεις 5 μέρες τα 5/31 του ενοικίου; το θεωρείτε λογικό αυτό ; εγώ θεωρώ λογικό εφόσον το ενοίκιο είναι μηνιαίο ακόμα κι αν καθήσω 2 μέρες του μήνα που μπαίνει να καταβάλω ολόκληρο το ενοίκιο (κάτι το οποίο θα φροντίσω να μην το κάνω βέβαια αν υπάρχει δυνατότητα να φύγω στις μέχρι το τέλος του μήνα που έχω πληρώσει) από εκεί και πέρα έχει ειπωθεί από αρκετούς ότι η εγγύηση δεν καλύπτεται με το ενοίκιο Λογικά όπως το λες είναι, μια και η συμφωνία μίσθωσης είναι μηνιαία ο ενοικιαστής οφείλει να το πληρώσει ολόκληρο ακόμα και αν κάτσει μέσα μόνο δύο ημέρες. Εκτός βέβαια αν στο συμφωνητικό που έχουν υπογράψει προβλέπεται κάτι διαφορετικό. Όσο για την εγγύηση είναι καθαρά θέμα διατύπωσης του συμφωνητικού, αν και συνήθως τα συμφωνητικά είναι διατυπωμένα έτσι ώστε ο ενοικιαστής να μην έχει δικαίωμα να την συμψηφίσει με μισθώματα.
Magic_Nature Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/1/2020 στις 11:13 ΠΜ, BreakingMad είπε Το ενοίκιο όπως αναφέρω και παραπάνω είναι στα 210eu. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κάτι για να κρατάω τον ιδιοκτήτη, όλοι οι λογαριασμοί είναι στο όνομα μου και πληρωμένοι όπως και τα κοινόχρηστα είναι εξοφλημένα. Εάν του πληρώσω το ενοίκιο και μου φάει την εγγύηση, εγώ δε μπορώ να τρέξω δικαστικά και ούτε με συμφέρει για 210eu. Το ενοίκιο του Ιανουαρίου το ζήτησε (μάλλον το απαίτησε) και πριν παρει απάντηση εάν θα καταβληθεί ή όχι, έγινε αναφορά σε δικηγόρο κτλ. Υ.Γ Δε διαφωνώ ότι και οι ιδιοκτήτες έχουν δει τα πάντα και την έχουν πατήσει πολλές φορές αλλά θα πρέπει να σέβονται και τον σωστό ενοικιαστή και να μην απειλουν απευθειας με δικηγορους. Ε μλκας ειναι κλασσικα δε μπορει να σου κανει τιποτα. Μη πληρώσεις τιποτα συμψηφισε το και φυγε. Η δικια σου νομική θέση ειναι αυτη οτι δηλαδη το ενοικιο συμψηφιζεται με την εγγυηση και ο τύπος ηδη έχει πληρωθει. Η δικιά του και του δικηγορου του μπορει να ειναι άλλη. Δεν σε ενδιαφέρει. Αρκει να μην εχεις κάνει φθορές. Σε ξένη περιουσια. Πες του ελα να δεις το σπιτι πριν φυγω... και εξοφλησε ολους τους λογαριασμους και ξεκοψε του τα σχετικά με την εγγυηση πες εχω να πάω αλλου και τη χρειαζομαι φιλαράκο. Και τέλος. Δεν κανεις καμια αλλη κουβεντα ασε να λεει ανοησιες με δικηγορους και κουταμάρες. Απαιδευτος εισοδηματιας και αυτος δεν ξέρει τι του γινεται και την έχει δει ιδιοκτητης της Γκουκλ με ενα απλο ακινητο. Εγω εχω παραδώσει κλειδια με εξωδικο. Αλλα εκανα μαλακια γιατι με εναν απλο μάρτυρα και μια αναφορά στην αστυνομια οτι ο τρελάρας δεν τα παιρνει επειδη ζητάει δικά του πραγματα πχ στα κοινοχρηστα μου ζητουσε συντηρηση κηπου που δεν ειχα πληρώσει ποτέ θα ημουν επισης καλυμενος. Ρευμα το εβαζε δια του συνολου ισοποσα ενω καθενας ειχε 2αρι-3αρι οποτε πηγαινε αναλογα τα χιλιοστα....τεσπα αυτα ειναι τα κακα με τις μισθώσεις ή θα πέσεις σε κοπανο ιδιοκτητη ή σε κοπανους στη πολυκατοικια και θα παιδευεσαι με το πετρελαιο το χειμωνα. Ο Ελληνας δεν αλλάζει ευκολα. Και αυτα με τις ευγενειες στην αρχη μονο λιγοι μπορουν πραγματικα να παραμεινουν λογικοι και σωστοι στη διαρκεια ενος συμβολαιου. Ο αλλος μου ειχε πει τις προαλλες οτι κανω φασαρια επειδη 1 το βραδυ μιλουσα στο τηλεφωνο..... δε παει καλα ο κοσμος. Ξεχασε που τις προαλλες ουρλιαζε στη γυναικα του και το μεσημεράκι που γυρισα απο τη δουλεια ειχανε μουσικη. Δικο σου σπιτι και ξενοιάζεις τα ξαναπαμε. Και ας εισαι και χρεωμενος μέχρι τα 80. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature
turbat0s Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε Ε μλκας ειναι κλασσικα δε μπορει να σου κανει τιποτα. Μη πληρώσεις τιποτα συμψηφισε το και φυγε. Ίσως γι' αυτό έχουν αρχίσει και ζητούν περισσότερες εγγύησεις τελευταία.
Magic_Nature Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, turbat0s είπε Ίσως γι' αυτό έχουν αρχίσει και ζητούν περισσότερες εγγύησεις τελευταία. Ενταξει εσυ δινε οτι παραλογο σου ζητάνε .... και μετά κυνηγα τον ιδιοκτητη να σου δωσει πισω την εγγυηση. Το πιο λογικο απο ολα το οποιο βολευει ΚΑΙ τις 2 πλευρες ειναι τελευταιο 15μερο ελα να δεις το σπιτι σου, τοσο καιρο με ξέρεις ποιος ειμαι αλλα εν παση περιπτωση ελα να το δεις.... εξοφληση ΔΕΗ-νερο -κοινοχρηστα (τα λογικα που εχουμε συμφωνησει απο πριν) γιατι μερικοι ζητάνε άλλα μετά. Και χαιρεται. Δεν καταλαβαινω τι θέλει ο άλλος την εγγυηση και τον τελευταιο μηνα. Ας ζηταει ο καθενας οτι θέλει. Εδω η άλλη ζητουσε 2 φορές την εβδομάδα να μπαινει σπιτι της. Τι να λεμε τωρα... για αυτο καθενας να δειχνει εξαρχης τον πραγματικο του εαυτο για να γινονται οσο πιο ειλικρινη και σταθερα συμβολαια γινονται. Η κοπελα μου οταν σπουδαζε Ρεθυμνο της έλεγε ο άλλος τον Ιουνιο πρέπει να φυγεις για να το νοικιάσω σε τουριστες. Τα ηθελε ολα η κουφαλιτσα και ενοικιο το χειμωνα και τους τουριστες το καλοκαιρι και αν ο άλλος γινεται κουρδος να μετακομιζει κάθε λιγο ουτε που τους ενδιαφέρει Ασε ρε.... τελος τελευταιος μηνα συμψηφιζεται και σε οποιον αρέσει. Την πάρτη τους κοιτάνε θα κανουμε και εμεις το ιδιο. Οι αβροτητες μας μάραναν. Κάθε λιγο σε πετανε εξω λογω AirBnb με εξοδα μετακομισης θέλουνε και διπλες εγγυησεις. Αλλα βρισκουν και τα κάνουν. Ο άλλος της έκοβε αποδειξη για 200 ευρω και επαιρνε ενοικιο 300... εγω θα του λεγα οτι γράφει στο χαρτάκι θα πάρεις. Παντου πονηρουλης ο ελληναράς μετά "τη χωρα την καατστρεψαν οι πολιτικοι" Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature
Justme92 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε φόρουμ δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο κατάλληλο αλλά πραγματικά θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε ένα φλέγον ζήτημα. Πριν από 3 χρόνια νοίκιασαμε ένα διαμέρισμα με τον σύντροφο μου από τους πρώτους μήνες άρχισε να βγάζει μούχλα και είχε πολύ υγρασία. Κάθε τρεις και λίγο καθάριζα τα τζάμια και τους τοίχους τα οποία ήταν μονίμως μούσκεμα από την υγρασία, η εν λόγο ας τη πούμε κυρία μας έθεσε σαν όρο στο συμβόλαιο μας ότι το σπίτι πρέπει να παραδοθεί βαμμένο. Της θιξαμε το θέμα της μούχλας από τη πρώτη στιγμή και δεν ενδιαφέρθηκε. Μας είπε ότι οφείλεται στο ότι δεν αεριζουμε το χώρο, μόλις της είπαμε ότι ο χώρος αεριζεται συνέχεια πήγε να το χρεώσει στο ότι δεν ανοίγουμε τα καλοριφέρ. Τότε ο σύντροφος μου της αποκρίθηκε ότι τα καλοριφέρ τα ανοίγουμε συνέχεια, εκείνο το διάστημα μάλιστα είχα κάνει εγχείρηση και ήμουν για αρκετό καιρό σε ακινησία και πράγματι τα καλοριφέρ τα ανοίγαμε συνέχεια, τέλος πάντων η απάντηση της; πάρε αφυγραντήρα!!! Πήραμε κι απ αυτό. Με τούτα και με κείνα αντέξαμε 3 χρόνια μέσα στη μούχλα και την υγρασία. Στοκαραμε, σκουπιζαμε αεριζαμε το σπίτι κι ότι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε εφόσον η "κυρία" δεν ήταν διατεθημενη να τα κάνει. Τρία χρόνια αργότερα και μερικούς μήνες πριν της είπαμε ότι θα φύγουμε από το σπίτι κάτι το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο εφόσον δεν βρίσκαμε τίποτα... Παρόλα αυτά την ενημερώσαμε για να είμαστε εντάξει απέναντι της. Στη συνέχεια πέρασαν λίγοι μήνες και σπίτι ακόμη δε βρίσκαμε οπότε αναγκαστικά έπρεπε να γίνει μια παράταση συμβολαίου... Ο σύντροφος μου της είπε να κάνει τη συντομότερη και εκείνη έκανε για ένα χρόνο. Πέντε μήνες μετά κι αφού έχουμε πετάξει από το σπίτι ένα ολόκληρο σαλόνι, δύο βιβλιοθήκες, ντουλάπα και ρούχα βρίσκουμε επιτέλους σπίτι. Να σημειώσω ότι κατά το διάστημα αναζήτησης και πριν πάρα τα προβλήματα και τη κακή συνεννόηση με τη "κυρία" το ενοίκιο έμπαινε κανονικά κάθε μήνα στο λογαριασμό της με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση να είναι το πολύ δύο βδομάδες. Μας έπαιρνε τηλέφωνο, απειλούσε και έλεγε στο σύντροφο μου να πάει να δανειστεί και ότι θα πάει να τον βρει από το μαγαζί. Τον έφτασε σε σημείο να της μιλήσει άσχημα. Μετά από όλα αυτά και αφού βρήκαμε επιτέλους σπίτι αποφασίσαμε να φύγουμε έχοντας αφήσει την εγγύηση και χρωστούμενα ένα ενοίκιο. Το θέμα είναι ότι τώρα η... Κυρία δεν δέχεται τα κλειδιά. Μας υποχρέωσε να υπογράψουμε χαρτί στη δικηγόρο της ότι θα της πληρώσουμε το νοίκι και ότι θα παραδώσουμε το σπίτι βαμμένο. Ο σύντροφος μου της αποκρίθηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κάτι τέτοιο πριν συμβουλευτεί το δικηγόρο του. Μας ρώτησε το ενδεχόμενο συμβιβασμού, ειδάλλως θα διεκδικήσει και τους υπόλοιπους μήνες μέχρι τη λήξη του συμβολαίου παρόλο που δε μένουμε εκεί, ουσιαστικά μας απείλησε ευγενικά η δικηγόρος της και της είπαμε ότι άμα είναι να πληρώσουμε θα ζητήσουμε αποζημίωση για τα υπάρχοντα μας (τα οποία έχω και σε φωτογραφίες) και πως θα κινηθούμε κι εμείς νομικά. Τώρα όπως καταλαβαίνετε έχουμε μείνει με τα κλειδιά στο... χέρι, εφόσον δε τα δέχεται. Προφανώς και η τύπισσα προσπαθεί να βγάλει παπά λόγω του νεαρού της ηλικίας μας και εκμεταλλευεται. Το σπίτι είναι σάπιο να σημειώσω δεν μπορεί να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα... Επίσης οι απειλές και τα τηλεφωνήματα επιδεινώθηκαν εν καιρώ καραντίνας, καθόλου τσίπα.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Παραδίδεις κλειδιά με εξώδικο. Δικηγόρος άμεσα.
VonLoutsos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 56 minutes ago, Ukforthemoment said: Παραδίδεις κλειδιά με εξώδικο. Δικηγόρος άμεσα. Έχει βάση αυτό που λες. Δεν είναι απαραίτητο όμως οτι θα τα παραλάβει με το εξώδικο, δεν την υποχρεώνει κάποιος να τα παραλάβει. Βέβαια μπορεί επειδή δεν ξέρει να τα παραλάβει και όλα καλά στο τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα