Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρατηρω το εξης περιεργο , στον ryzen master η θερμοκρασια σε idle ειναι περι τα 48c και σε stress test σκαρφαλωνει στα 67 οπου και μενει για οση ωρα το χρησιμοποιω , να σημειωσω οτι οι ανεμιστηρες του σε Idle ειναι σχεδον αθορυβοι ενω οταν περασει τους 60 δουλευουν αλλα οχι σε ενταση. το χω ξυλωσει και ξαναστησει δυο φορες και παρουσιαζει το ιδιο φαινομενο.

Δημοσ.

Άλλαξε το fan curve στο bios αν θες μικρότερα temps, αλλά εγώ δε θα το παράκανα για να παραμείνει αθόρυβο σε idle.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/1/2020 στις 12:30 ΜΜ, ilos είπε

Άλλαξε το fan curve στο bios αν θες μικρότερα temps, αλλά εγώ δε θα το παράκανα για να παραμείνει αθόρυβο σε idle.

θα παρω υδροψυξη ,εαν επιμεινει ισως πειστω οτι ειναι θεμα των sensor της μητρικης.

Δημοσ.

ερχομαι και διορθωνω το θεμα με το τι ανακαλυψα με την υπερθερμανση , τελικως στο ολο συστημα οι ram μου δεν καθονταν καλα στον threadripper και μιλαμε για υπερβολικες θερμοκρασιες σε σχεση με τις στοκ , εχω βαλει αλλες ραμ οι οποιες ξαφνικα εριξαν την θερμοκρασια του σε 39c σε idle και 60 top. τραγικοι παντως ως προς την διαχειριση μια και το ρευμα που εδιναν στον επεξεργαστη για το xmp εβγαζε αυτα ολα τα spikes....

Δημοσ.

Όταν κουμπώνεις το xmp, οι μητρικές δίνουν παραπάνω vsoc για να "αντέξει" o imc σε αυτά τα ρολόγια και να μη φας blue screens. Πολλές φορές δίνουν και υπερβολικό κιόλας (αυτό συνέβαινε στην x370 που είχα) από φοβία μάλλον μη σου έχει τύχει πατάτα imc και θέλει μπόλικο ρεύμα. Παράδειγμα σε μένα έδινε 1.175v vsoc στο auto, ενώ ήταν stable και με 1.100v σε αυτά τα mhz/timings. Αυτά λογικό είναι να ανεβάζουν αρκετά τα temps λόγω IF κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...