Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 1/1/2020 στις 2:28 ΠΜ, 7nisiotis είπε

Καλησπέρα παιδιά, χρόνια πολλά και καλή χρονια να έχουμε, υγεία πάνω απ'όλα!

Λοιπόν, είμαι κάτοχος μιας RX 5700XT PULSE εδώ και καμια βδομάδα. Κάτι περίεργο συμβαίνει ή με τη κάρτα ή με το σύστημα μου, καθώς το παρακάτω που περιγράφω δε μου φαίνεται νορμαλ συμπεριφορά. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορέσω ( συγχωρέστε τυχόν λαθακια αλλά γράφω από κινητό ) καθώς έχω σκαλωσει και ξενερώσει παράλληλα.

Και εξηγώ, ας πάρουμε ως παράδειγμα ενα map από το campaign του Metro Exodus, στην πίστα The Taiga η κάρτα, ή θα παίζει με 90%+ gpu usage < συνήθως μένει 95-96-97-96% εκεί και - ή κάτι θα πάθει και θα αρχίσει να ανεβοκατεβαίνει 30-50-70% ξανά 60- 50- 80-70%, και δε μένει ξανά σταθερό στα 96-97-98% ξανά, εκτός και της έρθει και "ξεκολλήσει", κάτι πολύ περίεργο το οποίο δεν είχα συναντήσει πριν μερικό καιρό με τις RX 570 και 580 που είχα και έπαιζα πάλι τα παιχνίδια που περιγράφω.

Να αναφέρω ότι το ίδιο συμπεριφέρεται κάποιες φορές και στο Apex Legends, βασικά ήταν το πρώτο παιχνίδι που δοκίμασα τη πρώτη μέρα λειτουργίας. Δηλαδή στα 10 ματς, θα το κάνει στα 3 περίπου. Αλλά όχι αν παίζεις συνεχόμενα. Δηλαδή αν κάνουμε επανεκκίνηση 10 φορές και απλά τρέξουμε 10 διαφορετικές φορές το παιχνίδι.

Με restart κάποιες φορές φτιάχνει. Γενικά είναι λίγο random. Έχω δοκιμάσει και φορμάτ μπας και έφτιαχνε αλλά αμ δε.

Δοκίμασα όλα τα παιχνίδια- φυσικά uncaped fps - vsync off, maxed out γραφικά.

Αρχίζω και υποπτεύομαι κάνα τροφοδοτικό ή πρόβλημα στη κάρτα ...

Και όχι δεν ευθύνεται κάποιο msi afterburner, το σούταρα μηπως έκανε αυτό κάποιο conflict αλλά το ίδιο και το αυτό αποτέλεσμα. Δοκίμασα με ανοιχτό και το AMD METRICS overlay αλλά το ίδιο γίνεται.

___________________ video proof

Προς το τέλος στρώνει και επανέρχεται στα 90+ % gpu usage αλλά είναι αυτό που σας είπα, είναι random και το κάνει ΟΠΟΤΕ θέλει, μετά μπορεί να ξανακάνει βουτιά στα 50-60%>.

Τι γίνεται στο βιντεακι: Πριν κάνω την εγγραφή  πριν τους καθαρίσω (είχε κάτι εχθρούς bandits εκεί ) σε αυτό το compound ήταν βράχος σταθερή στα 97-98%, έκανα γύρω γύρω στο ιδιο σημείο και μια χαρά, ώσπου άρχισε τα τρελά πάλι και δε πήγε ποτέ 90% απλά έμενε εκει γυρω στο 60-70%. 

Δοκίμασα restart, default χωρίς UV, πέρασμα με DDU τους 19.12.3, 12.1 ξανά αλλά τίποτα.

Profile: Core 2000, Voltage 1100, PL +50
Και σε στοκ τα ίδια συμπτώματα.

Specs:
- i7 8700K @4.9GHz με 1.25v // δοκιμή και στοκ
- Asrock z390 phantom-itx // bios 4.00
- Crucial Ballistix 3200/16 16GB //stock
- Samsung 840 pro 128 ( win10 1909 ), 850 evo 500 (εδώ είναι το παιχνίδι, 100% υγεία)
- Sapphire RX 5700XT Pulse
- Corsair SF600 gold
Fractal Design Core 500
Ανάλυση οθόνης 1080p

Φίλε μου αντιμετωπίζεις το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετώπιζα και εγώ το ΄2013 με την r9 290. Τότε πρώτοκυκλοφόρησε. Top κάρτα της εποχής εκείνης όπως είναι σήμερα η 5700XT.

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια θέματα.

τι έφταιγέ?

Πρώτον και κυριότερο ότι η ανάλυση της οθόνης μου δεν ήταν για αυτήν την κάρτα. Η τότε 1280χ1024 ήταν σάπια ανάλυση όπως είναι σήμερα το 1080p.

Δηλαδή όπως η ρ9 290 κρέμαγε με την 1024, και ήθελε 1080π για να μην κάνει κρεμάσματα έτσι και η 5700χτ θέλει 1440π τουλάχιστον. ΔΕΝ είναι κάρτα για 1080π.

Οταν βλέπεις και πέφτει είναι γιατί επι της ουσίας λειτουργει η εξοικονόμιση ενέργειας την στιγμή που δεν χρειάζεται να βάζει την μέγιστη δύναμή της και να δουλεύει στο φουλ,

πράγμα που δεν θα έβλεπες με μεγαλύτερη ανάλυση. Δηλαδή η κάρτα μισοκοιμάται. 

Κατά δεύτερον μια κάρτα κρατιέται μονίμως στα 99 % όταν ο επεξεργαστής προλαβαίνει να της στείλει όσες πληροφορίες χρειάζεται ώστε και αυτή να μην αράζει στο 83%

και να τον περιμένει. Γίνεται να μην αράζει μια κάρτα των 1440π και πάνω, όταν της ζητάς να σου παράγει εικόνα για1080π?

Ναί γίνεται. Με έναν ισχυρότατο επεξεργαστή. Στην εποχή της ρ9 290, ο μόνος επεξεργαστής που μπορούσε να την κρατάει μόνιμα στα 99% σε 1024π

ήταν ο INTEL 5960x. Αρα από την μια στο βίντεό σου φένεται ότι ο 8700κ πλέον αρχίζει να δίχνει την κούρασή του. 

Και τρίτο θέμα που κάνει την κάρτα να κρεμάει είναι το πόσο καλά αερίζεται με φρέσκο κρύο αέρα ηκάρτα σου τη στιγμή που ζητάς απόδοση.

Αν δεν έχεις καλό κουτί με καλό airflow. Ελπίζω να βοήθησα. 

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueAverage είπε

Φίλε μου αντιμετωπίζεις το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετώπιζα και εγώ το ΄2013 με την r9 290. Τότε πρώτοκυκλοφόρησε. Top κάρτα της εποχής εκείνης όπως είναι σήμερα η 5700XT.

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια θέματα.

τι έφταιγέ?

Πρώτον και κυριότερο ότι η ανάλυση της οθόνης μου δεν ήταν για αυτήν την κάρτα. Η τότε 1280χ1024 ήταν σάπια ανάλυση όπως είναι σήμερα το 1080p.

Δηλαδή όπως η ρ9 290 κρέμαγε με την 1024, και ήθελε 1080π για να μην κάνει κρεμάσματα έτσι και η 5700χτ θέλει 1440π τουλάχιστον. ΔΕΝ είναι κάρτα για 1080π.

Οταν βλέπεις και πέφτει είναι γιατί επι της ουσίας λειτουργει η εξοικονόμιση ενέργειας την στιγμή που δεν χρειάζεται να βάζει την μέγιστη δύναμή της και να δουλεύει στο φουλ,

Κατά δεύτερον μια κάρτα κρατιέται μονίμως στα 99 % όταν ο επεξεργαστής προλαβαίνει να της στείλει όσες πληροφορίες χρειάζεται ώστε και αυτή να μην αράζει στο 83%

και να τον περιμένει. Γίνεται να μην αράζει μια κάρτα των 1440π και πάνω, όταν της ζητάς να σου παράγει εικόνα για1080π?

Ναί γίνεται. Με έναν ισχυρότατο επεξεργαστή. Στην εποχή της ρ9 290, ο μόνος επεξεργαστής που μπορούσε να την κρατάει μόνιμα στα 99% σε 1024π

ήταν ο INTEL 5960x. Αρα από την μια στο βίντεό σου φένεται ότι ο 8700κ πλέον αρχίζει να δίχνει την κούρασή του. 

Και τρίτο θέμα που κάνει την κάρτα να κρεμάει είναι το πόσο καλά αερίζεται με φρέσκο κρύο αέρα ηκάρτα σου τη στιγμή που ζητάς απόδοση.

Ωραία. Problem solved. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueAverage είπε

...έτσι και η 5700χτ θέλει 1440π τουλάχιστον. ΔΕΝ είναι κάρτα για 1080π.

Απίστευτο, δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου εκεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlueAverage είπε

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια θέματα.

τι έφταιγέ?

Απ' ότι καταλαβαίνω, μπαίνει ο κάθε ένας εδώ μέσα και έχει το ελεύθερο να παραπληροφορεί και να γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Σε τεχνολογικό φόρουμ όλα αυτά. 

Αφού βρήκες τι συμβαίνει με την xt, προτείνω να κάνεις ένα από τα 3:

1) Στείλε μήνυμα σε όλους τους techtubers με τα συμπεράσματά σου (να γίνεις και γνωστός), εξηγώντας, συγχρόνως, πόσο άσχετοι είναι που ανέβαζαν γραφήματα με την απόδοση της xt@1080p.

2) Φτιάξε δικό σου video και γίνε παγκοσμίως γνωστός άμεσα. Ο πρώτος που βρήκε τι φταίει για τα θέματα των xt. Παγκόσμια αποκλειστικότητα.

3) Ξανασκέψου τι έγραψες. Αυτό μόνο, τίποτ' άλλο.

• Like 4
Δημοσ.

Και την 2080Ti να βάλεις σε 1080p με έναν σοβαρό επεξεργαστή δεν θα αράζει αν δεν βάλεις frame cap..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...