Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχικα τα 80-100 fps που πιανεις στα ultra το κανουν 100% playable και μπορεις να μη μετρας ρολογια κλπ και απλα να χαρεις το παιχνιδι..

Τωρα περα απο αυτο επειδη την εχω και εγω(sapphire pulse), θα παει 100% εκει που πρεπει, αν παιξω λολ καθεται στο ~20% και δινει ~200fps, αν παιξω battlefront 2 τερματιζει συνεχεια στο 98-99%.

Οποτε δοκιμασε και σε αλλα παιχνιδια να δεις τι γινεται, παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι η καρτα παντα θα τερματισει οταν χρειαστει και δεν εχει το παραμικρο θεμα/κολλημα

Επεξ/σία από Nero55
  • Like 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω πάντα 80-100, είναι απλά το συγκεκριμένο σημείο, έπεφτα και στα 50~ σε άλλα σημεία στη Valley ( στο σημείο με τους λύκους πριν σε πιάσουν οι Pioneers )

Όπως ανέφερα παραπάνω "μετράω" πάντα το ίδιο σημείο και άλλες φορές πιάνει 90%+ και άλλες κάνει τα σκαμπανεβάσματα. Το παθαίνει και στο Apex ενώ φίλος που παίζει μαζί μου δε το έχει, με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Όταν εγώ κλαίγομουν τι ζωρι τραβούσα με την 5400xt με έκραζαν όλοι..... Εγώ είχα θέμα και με. Θερμοκρασίες πέρα από τέτοια κουλά... Για αυτό πάλι κατέληξα στην Nvidia ναι πληρώνεις λίγο παραπάνω ναι έχεις λιγότερα fps στα ίδια λεφτά ΑΛΛΆ την βάζεις περνάς drivers και την ξεχνάς, το μόνο που έχεις να κάνεις να δώσεις λίγο παραπάνω χρήματα για μια καλή υλοποίηση πχ gaming x.

Μακάρι να ήταν AMD το ίδιο καλή όπως στα cpu θα είχε σβήσει τον ανταγονισμο από τον χάρτη.

BTW το θέμα είναι non optimized drivers και εγω ακριβός στο ίδιο παιχνίδι τα βρικα σκούρα (ήμουν σε χειρότερη φάση από σένα), βρήκα λύση με κάτι patched καρά patched drivers σε ένα ρωσικό forum και έπαιζα αυτό το παιχνίδι σαν άνθρωπος, βέβαια κάποια φάση έβαλα τo call of duty infinite warfare άρχισαν τα κουλά εκεί, έφαγε σουτο η κάρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Όταν εγώ κλαίγομουν τι ζωρι τραβούσα με την 5400xt με έκραζαν όλοι..... Εγώ είχα θέμα και με. Θερμοκρασίες πέρα από τέτοια κουλά... Για αυτό πάλι κατέληξα στην Nvidia ναι πληρώνεις λίγο παραπάνω ναι έχεις λιγότερα fps στα ίδια λεφτά ΑΛΛΆ την βάζεις περνάς drivers και την ξεχνάς, το μόνο που έχεις να κάνεις να δώσεις λίγο παραπάνω χρήματα για μια καλή υλοποίηση πχ gaming x.

Μακάρι να ήταν AMD το ίδιο καλή όπως στα cpu θα είχε σβήσει τον ανταγονισμο από τον χάρτη.

BTW το θέμα είναι non optimized drivers και εγω ακριβός στο ίδιο παιχνίδι τα βρικα σκούρα (ήμουν σε χειρότερη φάση από σένα), βρήκα λύση με κάτι patched καρά patched drivers σε ένα ρωσικό forum και έπαιζα αυτό το παιχνίδι σαν άνθρωπος, βέβαια κάποια φάση έβαλα τo call of duty infinite warfare άρχισαν τα κουλά εκεί, έφαγε σουτο η κάρτα.

5400xt δεν υπαρχει, εκτος αν εννοεις την Radeon hd 5400, που βγηκε το 14, περασαν 6 χρονια απο τοτε..

Εγω παντως με την 5700χτ δεν εχω βρει το παραμικρο κολλημα/προβλημα

Επεξ/σία από Nero55
Δημοσ.

εμενα 2 φιλοι με  5700 χτ μια χαρα δουλευουν και ο αδελφος μου με την απλη saphire pulse .

Η αληθεια ειναι πως το tweak τους το θελουν για επιδοσεις οπως και η νιτρο βεγκα 64 που εχω

το afterburner einai must για ευκολο -6 undervolt και  overclock για να μενει ψηλα ο πυρηνας αλλιως παει πανω κατω σε μερικα παιχνιδια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Nero55 είπε

5400xt δεν υπαρχει, εκτος να εννοεις την Radeon hd 5400, που βγηκε το 14, περασαν 6 χρονια απο τοτε..

Εγω παντως με την 5700χτ δεν εχω βρει το παραμικρο κολλημα/προβλημα

5700XT υποθέτω εννοει.. Το 4 είναι ακριβώς κάτω από το 7 στο αριθμητικό, οπότε ευκολο λάθος. 

Γενικά αν δεν είχες τα frame drops, το ότι δεν είναι πάντα πάνω από 90% το usage δεν θα ήταν παράξενο. Με 1660ti και 3600 είμαι, και το usage σε πολλά games ανεβοκατεβαίνει. Αλλά αν έχεις και frame drops όπως λες, μάλλον θα έχεις ένα απο τα κλασσικά θεματάκια της κάρτας. Απορώ πάντως μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία της (αρχές Ιουλιού βγήκε) πως είναι δυνατόν ακόμα να μην έχουν διορθώσει τα προβλήματα των drivers.

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τουλάχιστον δεν έχω θέματα ακόμη με μαύρες οθόνες-no signal (19.12.3). Κάτι είναι κ αυτό. :P

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Αν δεν έχεις βάλει cap στα frames η κάρτα θα πρέπει να δουλεύει στο 98-100% πάντα. Οι μόνοι λόγοι να μην δουλεύει στο τέρμα είναι cpu bottleneck ή να έχει πιάσει τα μέγιστα fps της μηχανής του παιχνιδιού, συνήθως 200+..

Δημοσ.

Oπως την πηρα, ετσι την κουμπωσα, και δεν πειραξα χρονισμους. Τρεχει μια χαρα. Ειχα το OverdriveNtool  αλλα εφυγε  με συνοπτικες.

Δημοσ.

Και εγώ έχω την sapphire pulse 5700xt . Σε όσα παιχνίδια έχω παίξει δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τότε που άλλαξα εκείνη την ρύθμιση στο bios της τομαχωκ. Μέχρι στιγμής σε shadow of tomb raider , evil within 2 , assasins creed black flag , plague tale , και τώρα divinity original sin 2 το usage της κάρτας μπορεί να παίζει πάνω κάτω αναλόγως το παιχνίδι , αλλά τα fps δεν πέφτουν . Πχ στο assasins το usage δεν ξεπερνάνε το 75-80% πότε. Συνήθως ήταν στο 50%. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skrez1982 είπε

Και εγώ έχω την sapphire pulse 5700xt . Σε όσα παιχνίδια έχω παίξει δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τότε που άλλαξα εκείνη την ρύθμιση στο bios της τομαχωκ. Μέχρι στιγμής σε shadow of tomb raider , evil within 2 , assasins creed black flag , plague tale , και τώρα divinity original sin 2 το usage της κάρτας μπορεί να παίζει πάνω κάτω αναλόγως το παιχνίδι , αλλά τα fps δεν πέφτουν . Πχ στο assasins το usage δεν ξεπερνάνε το 75-80% πότε. Συνήθως ήταν στο 50%. 

Ποια ρυθμισει αλλαξες ακριβως να ξερω να την κανω και εγω,την tomahawk max εχω και εγω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Drake27 είπε

Ποια ρυθμισει αλλαξες ακριβως να ξερω να την κανω και εγω,την tomahawk max εχω και εγω.

Στην αρχική οθόνη του bios ,αριστερά από το xmp έχει μια ρύθμιση που λέγεται cpu boost νομίζω . Αρχικά το είχα ενεργοποιημένο και μου προκαλούσε τα προβλήματα με τις μαύρες οθόνες και το no signal. Το απενεργοποίησα και δύο μήνες είμαι μια χαρά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε

Στην αρχική οθόνη του bios ,αριστερά από το xmp έχει μια ρύθμιση που λέγεται cpu boost νομίζω . Αρχικά το είχα ενεργοποιημένο και μου προκαλούσε τα προβλήματα με τις μαύρες οθόνες και το no signal. Το απενεργοποίησα και δύο μήνες είμαι μια χαρά.

ειναι το auto oc της μητρικης το οποιο δινει γελοία τάση στο cpu <1.45

και απο default ειναι απενεργοποιημενο κ ετσι πρεπει να μεινει....

αν θετε oc σε ryzen μονο με manual settings

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...