Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, χρόνια πολλά και καλή χρονια να έχουμε, υγεία πάνω απ'όλα!

Λοιπόν, είμαι κάτοχος μιας RX 5700XT PULSE εδώ και καμια βδομάδα. Κάτι περίεργο συμβαίνει ή με τη κάρτα ή με το σύστημα μου, καθώς το παρακάτω που περιγράφω δε μου φαίνεται νορμαλ συμπεριφορά. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορέσω ( συγχωρέστε τυχόν λαθακια αλλά γράφω από κινητό ) καθώς έχω σκαλωσει και ξενερώσει παράλληλα.

Και εξηγώ, ας πάρουμε ως παράδειγμα ενα map από το campaign του Metro Exodus, στην πίστα The Taiga η κάρτα, ή θα παίζει με 90%+ gpu usage < συνήθως μένει 95-96-97-96% εκεί και - ή κάτι θα πάθει και θα αρχίσει να ανεβοκατεβαίνει 30-50-70% ξανά 60- 50- 80-70%, και δε μένει ξανά σταθερό στα 96-97-98% ξανά, εκτός και της έρθει και "ξεκολλήσει", κάτι πολύ περίεργο το οποίο δεν είχα συναντήσει πριν μερικό καιρό με τις RX 570 και 580 που είχα και έπαιζα πάλι τα παιχνίδια που περιγράφω.

Να αναφέρω ότι το ίδιο συμπεριφέρεται κάποιες φορές και στο Apex Legends, βασικά ήταν το πρώτο παιχνίδι που δοκίμασα τη πρώτη μέρα λειτουργίας. Δηλαδή στα 10 ματς, θα το κάνει στα 3 περίπου. Αλλά όχι αν παίζεις συνεχόμενα. Δηλαδή αν κάνουμε επανεκκίνηση 10 φορές και απλά τρέξουμε 10 διαφορετικές φορές το παιχνίδι.

Με restart κάποιες φορές φτιάχνει. Γενικά είναι λίγο random. Έχω δοκιμάσει και φορμάτ μπας και έφτιαχνε αλλά αμ δε.

Δοκίμασα όλα τα παιχνίδια- φυσικά uncaped fps - vsync off, maxed out γραφικά.

Αρχίζω και υποπτεύομαι κάνα τροφοδοτικό ή πρόβλημα στη κάρτα ...

Και όχι δεν ευθύνεται κάποιο msi afterburner, το σούταρα μηπως έκανε αυτό κάποιο conflict αλλά το ίδιο και το αυτό αποτέλεσμα. Δοκίμασα με ανοιχτό και το AMD METRICS overlay αλλά το ίδιο γίνεται.

___________________ video proof

Προς το τέλος στρώνει και επανέρχεται στα 90+ % gpu usage αλλά είναι αυτό που σας είπα, είναι random και το κάνει ΟΠΟΤΕ θέλει, μετά μπορεί να ξανακάνει βουτιά στα 50-60%>.

Τι γίνεται στο βιντεακι: Πριν κάνω την εγγραφή  πριν τους καθαρίσω (είχε κάτι εχθρούς bandits εκεί ) σε αυτό το compound ήταν βράχος σταθερή στα 97-98%, έκανα γύρω γύρω στο ιδιο σημείο και μια χαρά, ώσπου άρχισε τα τρελά πάλι και δε πήγε ποτέ 90% απλά έμενε εκει γυρω στο 60-70%. 

Δοκίμασα restart, default χωρίς UV, πέρασμα με DDU τους 19.12.3, 12.1 ξανά αλλά τίποτα.

Profile: Core 2000, Voltage 1100, PL +50
Και σε στοκ τα ίδια συμπτώματα.

Specs:
- i7 8700K @4.9GHz με 1.25v // δοκιμή και στοκ
- Asrock z390 phantom-itx // bios 4.00
- Crucial Ballistix 3200/16 16GB //stock
- Samsung 840 pro 128 ( win10 1909 ), 850 evo 500 (εδώ είναι το παιχνίδι, 100% υγεία)
- Sapphire RX 5700XT Pulse
- Corsair SF600 gold
Fractal Design Core 500
Ανάλυση οθόνης 1080p

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πάντως γενικό θέμα όσοι έχουν σειρά 5700 όλο με κάτι παιδεύονται, 

και η πλάκα είναι οτι συνεχίζουν να τις προτείνουν για καλή αγορά εδώ μέσα...

τι να το κάνω να πάρω μια κάρτα "best fps for money" κ για να παίξω θα πρέπει να κάνω κουβαρίστρα ολο το pc

με 3 format κάθε μέρα και πεντακοσιες εκατον τριανταπεντε χιλιαδες περασματα driver μπας κ την καταφέρω να παίξει σωστά....

νομίζετε όλοι έχουν το χρόνο κ την όρεξη ν ασχολούνται μ αυτά?

παίρνω μια κάρτα,-βάζω drivers-παίζω....

αμα αρχιζει κ κανει κολπα σουταρισμα με τη μια, δε θα φαω τα νιατα μου στα φορα να βρω τι φταιει.....

• Like 8
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει με όλα στοκ; Μνήμες, cpu, gpu, default στα bios; Διαφορετικά, Θεοφάνια έρχονται ίσως φτιάξει με αγιασμό :P Πέρα από την πλάκα πάντως εντάξει έλεος 5 μήνες μετά..

Δημοσ.

Αγορά πριν κανα 20 μέρες powercolor  rx 5700xt red devil από τις καλύτερες υλοποιήσεις. Ο λόγος που την πήρα πράγματατικα η κάρτα είναι bvf για αυτά που προσφέρει και με τα βίντεο που είδα στο YouTube . Ο λόγος που την έδωσα έχασα 20+ μέρες να κάθομαι και να ασχολούμε με τα settings και τα tweaks στους andrenalin και να δοκιμάζω games και να τρώω crash , black screen, stuttering ,loss signal και ένα σωρό αλλά πράγματα αντί να παίζω. Μετα άρχισα να διαβάζω reddit και εκεί χάθηκε η μπάλα εδώ και 6 μήνες οι περισσότεροι έχουν αυτά τα πρόβληματα και περιμένουν να διορθωθούν με νέους drivers .Για να ησυχάσει το κεφαλή μου την έδωσα κούμπωσα πάλι την παλιά 1050ti φυσικά κανένα πρόβλημα πουθενά και ψάχνω πλέον γι rtx 2070 super η 2080super να ηρεμισω.!!

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Και εξηγώ, ας πάρουμε ως παράδειγμα ενα map από το campaign του Metro Exodus, στην πίστα The Taiga η κάρτα, ή θα παίζει με 90%+ gpu usage < συνήθως μένει 95-96-97-96% εκεί και - ή κάτι θα πάθει και θα αρχίσει να ανεβοκατεβαίνει 30-50-70% ξανά 60- 50- 80-70%, και δε μένει ξανά σταθερό στα 96-97-98% ξανά, εκτός και της έρθει και "ξεκολλήσει", κάτι πολύ περίεργο το οποίο δεν είχα συναντήσει πριν μερικό καιρό με τις RX 570 και 580 που είχα και έπαιζα πάλι τα παιχνίδια που περιγράφω.

Είδα έχεις την κάρτα στα 1.1V. Την έχεις overclocked και overvoltaged δηλαδή. Έχεις πειράξει και τη μνήμη της κάρτας;

Κάνει τα ίδια και σε στοκ φάση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Είδα έχεις την κάρτα στα 1.1V. Την έχεις overclocked και overvoltaged δηλαδή. Έχεις πειράξει και τη μνήμη της κάρτας;

Κάνει τα ίδια και σε στοκ φάση;

Ναι ακριβώς ίδια συμπτώματα και όταν την έβαλα στο σύστημα καραστοκ

Όχι μνήμες δεν έχω αγγίξει

5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

DX11 mode, έχουν τα παιγνίδια που στο κανει?

Αν ναι, κάνε κι εκεί δοκιμές και δες συμπεριφορά.

Apex Legends: DX11

ναι.

Το κάνει ραντομ δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω αναπαράσταση για να εμφανίζει την ίδια συμπεριφορά.

Απλά θέλω να δω αν ευθύνεται hardware issue σε κάτι από τα υποσυστήματα κι αν ναι να δράσω καταλλήλως. Έχω εγγύηση σε όλα εκτός των SSD. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Αν εχεις τη δυνατοτητα τρεξε το benchmark του shadow of the tomb raider και δες εκει πως συμπεριφερεται η gpu

Υπάρχει κάπου ως demo? 

Edit:

Α υπάρχει στο στεαμ 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά παίζετε καθόλου ?  το χαίρεστε καθόλου ? ή απλά κοιτάτε ρολόγια, frames, θερμοκρασίες ?  

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είδα το βίντεο γιατί από το κινητό δεν φαίνονται τα statistics 

Υπάρχει περίπτωση να έχεις βάλει όριο στα fps (cap); 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Κανένα όριο. Δε παίζω ποτέ με limiters.

Ούτε vsync

12 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τελικά παίζετε καθόλου ?  το χαίρεστε καθόλου ? ή απλά κοιτάτε ρολόγια, frames, θερμοκρασίες ?  

Μόνο στο CoD multilayer παίζει μέχρι στιγμής οκ.

Apex αν ξεκινήσει και κάνει τα παραπάνω σκαμπανεβάσματα έχει stuttering. Αν παίξει οκ παίζεις μια χαρά. 

Τώρα το Metro προσπαθώ να τελειώσω, 2-2.30 ώρες έμειναν

14 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Δεν είδα το βίντεο γιατί από το κινητό δεν φαίνονται τα statistics 

Υπάρχει περίπτωση να έχει βάλει κανένα όριο στα fps; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πρώτη φάση κάνε αν γίνεται format (ή σε έναν άλλο δίσκο καθαρή εγκατάσταση). 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

εχει κανει φορματ ειπε.

Δε μπορω παρα να παρατηρησω πλεον, οτι μονο εσε αυτο το φορουμ ειναι ηδη παρα πολλοι με θεματα με τη σειρα 5700,πραγματικα η σειρα αυτη θυμιζει χαλαρα fx5800....

Δημοσ.

ναι να το ξανακανει  δυο τρεις φορες το φορματ να "πιασει"καλα,

κνα δοκίμασει ολους τους drivers απο τοτε που βγηκε η καρτα μεχρι τωρα 2-3 φορες κ αυτους....

κ αμα εισαι μαγκας κ αντεχεις,αρχισε να πειραζεις bios,clocks,volt κλπ,

δε μπορει καπου θα το πετυχεις....

καρτα της υπομονης επρεπε να λεγεται.....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...