Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Η χύμα πώληση και παράδοση ή σε μικρές ποσότητες που δεν δικαιολογούν πρέπει να απαγορευτεί και γενικά τα εύφλεκτα υλικά. Το πετρελαιο θα στο βάλει ο πετρελαιας μέσα στον καυστήρα η στην δεξαμενή του πετρελαιοκινητου οχήματος αν έχεις δεν θα στο δοσει χύμα ούτε σε μπιτονια, το ίδιο με την βενζίνη. Για τα ξύλα αν έχεις λέβητα θα το αιτιολογησει η ποσότητα παραγγελίας, υποχρεωτική αναφορά της μάρκας λέβητα του πελάτη και της ισχύος του στην εταιρεία προμήθειας. Δεν λέμε να μην έχει θέρμανση ο άλλος και να μην μπορεί να μετακινήσει το όχημα του. Αλλά οι μικροποσοτητες ξύλων καρβουνων και άλλων υλικών που υποδηλώνουν τζάκια μαγκαλια ψησταριές από μη επαγγελματιες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο πρέπει να βρεθεί τρόπος περιορισμού τους ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού διαπιστώνεται παρόμοιο πρόβλημα. 

Δηλαδή κάποιος που έχει ξυλόσομπα και δεν έχει αρκετά λεφτα για να παραγγέλνει φορτηγά να παγώσει.Ή να απαγορευτεί και η ξυλόσομπα;Αν έχει πετρελαιόσομπα να μην μπορεί να αγοράσει το ντίζελ κίνησης ,γιατι ντιζελ θερμανσης δεν πωλείται σε πρατήρια.

Μαρία Αντουανέτα και παντεσπάνι θυμίζει η κατάσταση.

• Like 3
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Φανταστείτε να ειχαμε κανα χειμώνα Σουηδίας ξερω γω.

Άν είχαμε χειμώνα Σουηδίας ίσως το παίρναμε απόφαση και κάναμε αυτό που κάνουν και οι Σουηδοί. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ μόνωση στα κτίρια, τηλεθερμάνσεις με waste to energy κλπ

Αλλά εμείς είμαστε μάγκες και πετάμε τα σκουπίδια σε χωματερές γιατί αλλιώς μαζευουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί, προσέχουμε μη παθουν τίποτα οι κορμοράνοι στο Αιγάλεω, πετάμε μολότφ και κάνουμε ντου με καλάσνικοφ γιατί "να πάτε αλλού κύριε", στίνουμε καμιά μπίζνα να φάμε λεφτά από τους κουτόγραφκους με κανα "εξοικονομώ κατ' οίκoν" (μη μας πούνε ότι δεν απορροφούμε τα κονδύλια πχ) κλπ

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή κάποιος που έχει ξυλόσομπα και δεν έχει αρκετά λεφτα για να παραγγέλνει φορτηγά να παγώσει.Ή να απαγορευτεί και η ξυλόσομπα;Αν έχει πετρελαιόσομπα να μην μπορεί να αγοράσει το ντίζελ κίνησης ,γιατι ντιζελ θερμανσης δεν πωλείται σε πρατήρια.

Μαρία Αντουανέτα και παντεσπάνι θυμίζει η κατάσταση.

ΝΑΙ να μην ζεσταθεί αυτός με την σομπα ξύλου και πετρελαίου αν δεν το δικαιολογεί η ποσότητα. Να βάλει αερόθερμο η κλιματιστικο. Τι να κάνουμε αδερφέ, στην Ελλάδα μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Όπως έγραψαν και άλλοι ας έκανε κατι το κράτος για να εξασφαλιστεί θέρμανση σε όσους δεν έχουν. Δεν γίνεται να κινδυνεύει η υγεία μας καθε φορά επειδή απλά ο άλλος δεν έχει.... Θα μου πεις αλλά θα έλεγα αν εγώ ήμουν στην θέση του άλλου που κατακρίνω, το δέχομαι. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει πλέον. Και την κρίση που ήρθε την πληρώσαμε οι περισσότεροι μέσω αύξησης φόρων και μείωσης της αγοραστικής δύναμης επί δικαίων και αδίκων, άλλοι έβγαλαν τα κλεμμένα στην Ελβετία και εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DrLo είπε

Άν είχαμε χειμώνα Σουηδίας ίσως το παίρναμε απόφαση και κάναμε αυτό που κάνουν και οι Σουηδοί. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ μόνωση στα κτίρια, τηλεθερμάνσεις με waste to energy κλπ

Αλλά εμείς είμαστε μάγκες και πετάμε τα σκουπίδια σε χωματερές γιατί αλλιώς μαζευουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί, προσέχουμε μη παθουν τίποτα οι κορμοράνοι στο Αιγάλεω, πετάμε μολότφ και κάνουμε ντου με καλάσνικοφ γιατί "να πάτε αλλού κύριε", στίνουμε καμιά μπίζνα να φάμε λεφτά από τους κουτόγραφκους με κανα "εξοικονομώ κατ' οίκoν" (μη μας πούνε ότι δεν απορροφούμε τα κονδύλια πχ) κλπ

φίλε με αποφάσεις δεν κάνεις μονωση. με λεφτα κάνεις. ο κόσμος με τιμές θερμανσης θα έβαζε μπολικο πετρέλαιο παραπάνω απο τωρα. Οι τιμή ομως δεν ειναι καλή, πρεπει να λύσουν αυτο το πρόβλημα. Η όλη ιστορια ξεκινησε την πωληση θερμανσης για κίνησης. Ας βρούν τρόπο να διασφαλίσουν το δίκτυο εμπορίας του θερμανσης. Αλλα σιγα μην ειναι αυτο, απλα χανανε φορους και λενε οκ, τωρα θα βγαλουμε και περισσότερα. Αν εχανε λεφτα το κρατος με αυτη την κίνηση θα το γυριζε οπως τοτε. Προφανως ακομη και με χαμηλοτερες καταναλώσεις παλι συμφαιρει η εξισωση Θ και Κ. Επίδομα κουτσουρεμένο πλέον οποτε καψε ξυλα "μεσαια τάξη". 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν υπάρχει εδώ και κάμποσα χρόνια ισοτιμία θέρμανσης με κίνησης. Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι ξεκάθαρα για υποτιθέμενα αυξημένα έσοδα κι από εκεί. Γελάμε βέβαια γιατί η κατανάλωση είναι σημαντικά πεσμένη, που παίζει να είχαν περισσότερα έσοδα αν οι τιμές ήταν αρκετά πιο κάτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως στο Γέρακα ανάβω συχνά το τζάκι (και τώρα αναμμένο το έχω) γιατί έχω δικά μου ξύλα από ελιές και για μην ενοχλεί η σκέτη κάπνα από ξύλα τους Νότιους ρίχνω συχνά κανένα μπριζολάκι , κανένα παιδάκι κανένα λουκάνικο ώστε η κάπνα να ανακατεύεται με την τσίκνα και να μυρίζει ωραία.

Αφήστε μας βρε παιδιά εμάς εδώ που μας τρώει η βρώμα από τους βόθρους ολημερίς και ολονυχτίς γιατί δεν έχουμε αποχέτευση ποιος μας σκέφτηκε. όλοι γραμμένους μας έχουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Η κάπνα μας μάρανε 😊

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Γιατι δεν ρίχνουν μια γερή επιδότηση φυσικου αερίου με κρατικα κονδύλια? Γιατι δεν βοηθάνε να απλωθεί το δίκτυο ταχύτερα? Για το επίδομα μην το πιασουμε καν. Γέλασαμε αρκετα φετος με τις "ειδήσεις".

Διότι το Φ.Α αντί να απλώνει σωλήνες για να μεταφέρει το Φ.Α που έχει,

προτιμάει να πουλάει ηλ. ρεύμα που δεν έχει. 

Δυστυχώς στην Ελλάδα, νομίζω, όλοι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, 

απ΄αυτό που ξέρουν και πρέπει να κάνουν.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ πάντως στο Γέρακα ανάβω συχνά το τζάκι (και τώρα αναμμένο το έχω) γιατί έχω δικά μου ξύλα από ελιές και για μην ενοχλεί η σκέτη κάπνα από ξύλα τους Νότιους ρίχνω συχνά κανένα μπριζολάκι , κανένα παιδάκι κανένα λουκάνικο ώστε η κάπνα να ανακατεύεται με την τσίκνα και να μυρίζει ωραία.

Αφήστε μας βρε παιδιά εμάς εδώ που μας τρώει η βρώμα από τους βόθρους ολημερίς και ολονυχτίς γιατί δεν έχουμε αποχέτευση ποιος μας σκέφτηκε. όλοι γραμμένους μας έχουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Η κάπνα μας μάρανε 😊

6LlqCea.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν υπάρχει εδώ και κάμποσα χρόνια ισοτιμία θέρμανσης με κίνησης. Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι ξεκάθαρα για υποτιθέμενα αυξημένα έσοδα κι από εκεί. Γελάμε βέβαια γιατί η κατανάλωση είναι σημαντικά πεσμένη, που παίζει να είχαν περισσότερα έσοδα αν οι τιμές ήταν αρκετά πιο κάτω.

μετα την αποσύνδεση η τιμή έμεινε πολύ ψηλα. δεν ξερω ακριβως τα νουμερα αλλα απο 20-30ευρω/1000Λίτρα τωρα ειναι 250/1000Λ ενω το κίνησης πρεπει να ειναι 350/1000Λ. 

EDIT

ΜΕΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  02/01//2020

Αμόλυβδη 95 οκτ. 1,605           Αμόλυβδη 100 οκτ.1,821 

Diesel Κίνησης  1,394      Πετρέλαιο Θερμ.  1,076      Υγραέριο κίνησης (Autogas) 0,801

Σημειώνεται ότι ο Φ.Π.Α. από 01-06-2016 ανέρχεται στο 24% 

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης από 15/10/2016 έως 30-04-2018 ανέρχεται σε 280 € το χιλιόλιτρο.

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΚ σε βενζίνες και Πετρέλαια διαμορφώνεται σε 700 & 410 €/1000 λτ. αντίστοιχα, από 01/01/2017 (Ν. 4389/2016, ΦΕΚ Α' 94)

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΚ στο Υγραέριο διαμορφώνεται σε 430 €/1000 κγρ, από 01/01/2017 (Ν. 4389/2016, ΦΕΚ Α' 94

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, basilis_k6 said:

μετα την αποσύνδεση η τιμή έμεινε πολύ ψηλα.

Ναι αυτή η αποσύνδεση έχει γίνει τουλάχιστον εδώ και 5-6 χρόνια και μέσα σε αυτά τα 5-6 έχει γίνει σίγουρα 1 φορά αύξηση του ΕΦΚ, αν όχι 2 και στην κίνηση και στην θέρμανση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Ναι αυτή η αποσύνδεση έχει γίνει τουλάχιστον εδώ και 5-6 χρόνια και μέσα σε αυτά τα 5-6 έχει γίνει σίγουρα 1 φορά αύξηση του ΕΦΚ, αν όχι 2 και στην κίνηση και στην θέρμανση.

ειναι το γνωστο πρόβλημα μας. οταν πειράξουμε κάτι προς τα πανω... τελος. Δεν θα πέσει ποτε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Αλλο ενα μεγαλο επιτευγμα των μνημονιων αυτη η αυξηση του εφκ στο πετρελαιο,μιλαμε σκετη παρανοια.Αντι να κοροιδευεις τον κοσμο με μειωση 5% της προκαταβολης φορου και αλλα τετοια αστεια μετρα,μειωσε τουλαχιστον 50% τον εφκ και στη τελικη κοψε τελειως το επιδομα θερμανσης που γραφει ωραια στις ειδησεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greengr21 είπε

Αλλο ενα μεγαλο επιτευγμα των μνημονιων αυτη η αυξηση του εφκ στο πετρελαιο,μιλαμε σκετη παρανοια.Αντι να κοροιδευεις τον κοσμο με μειωση 5% της προκαταβολης φορου και αλλα τετοια αστεια μετρα,μειωσε τουλαχιστον 50% τον εφκ και στη τελικη κοψε τελειως το επιδομα θερμανσης που γραφει ωραια στις ειδησεις.

Πιστευεις ότι τα μνημόνια φταίνε,ή  η αιτία που έφερε τα μνημόνια;Σκέψου το λίγο,και μην πάρει το νήμα πολιτική διάσταση εκτός θέματος.

Γιατί θα πούμε και για άλλες ομάδες,που καίνε ανεξέλεγκτα καλώδια και ότι βρούνε.Αλλα εκεί δεν μιλάει κανένας.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πιστευεις ότι τα μνημόνια φταίνε,ή  η αιτία που έφερε τα μνημόνια;Σκέψου το λίγο,και μην πάρει το νήμα πολιτική διάσταση εκτός θέματος.

Γιατί θα πούμε και για άλλες ομάδες,που καίνε ανεξέλεγκτα καλώδια και ότι βρούνε.Αλλα εκεί δεν μιλάει κανένας.

Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει σημασια αν τα μνημονια ειναι αιτιο η αποτελεσμα,αλλα οτι αυτο το μετρο(η αυξηση του εφκ) ειναι τελειως παραλογο και αναποτελεσματικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...