Ducatista Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Titos301 είπε οκ να καταργθουν τα τζακια κτλ ο κοσμος που δεν εχει χρηματα πως θα ζεσταθει; Κατανοητό αλλά είναι καλύτερο να ρίχνουν μέσα πράγματα τα οποία θα αναπνέουν τα παιδιά τους και τα δικα μας; 3
Nabuko Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Titos301 είπε οκ να καταργθουν τα τζακια κτλ ο κοσμος που δεν εχει χρηματα πως θα ζεσταθει; Και που σαι ακόμα Τέλος στις πολυκατοικίες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο λέει η ΕΕ -Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα Οδηγία
Titos301 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Κατανοητό αλλά είναι καλύτερο να ρίχνουν μέσα πράγματα τα οποία θα αναπνέουν τα παιδιά τους και τα δικα μας; σωστα, το κρατος πρεπει να βρει λυσεις 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Και που σαι ακόμα Τέλος στις πολυκατοικίες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο λέει η ΕΕ -Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα Οδηγία οι ανθρωποι δεν ειναι με τα καλα τους, σημερινο «Εκτός από τα εγγενή προβλήματα της Ευρώπης, η ΕΕ έχει και το μεγάλο πρόβλημα της ακριβής ενέργειας. Δεν μπορεί να συναγωνιστεί ούτε τις ΗΠΑ, που έχουν πάμφθηνη ενέργεια, ούτε την Κίνα που έχει άφθονο κάρβουνο» ανέφερε και επέκρινε τις Βρυξέλλες λέγοντας: «Στην Ευρώπη εκπέμπουμε το 8% των ρύπων παγκοσμίως, και το θεωρούμε λες και είναι δικό μας πρόβλημα. Πάμε να κάνουμε το 8%, 4% στραγγαλίζοντας τη βιομηχανία». ο απλος κοσμος στραγγαλιζεται απο το κοστος θερμανσης/κινησης/ηλεκτρισμου κτλ, οι βιομηχανοι χανουν την ανταγωνιστικοτητα τους οπως λενε, και αυτοι εκει στις βρυξελλες το χαβα τους, λες και εμεις θα σωσουμε το πλανητη 8 1
andreaspA Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, dbrillis είπε Και ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα τα site; Πολυ! Στο μαρουσι ηταν κατακοκκινος ο αισθητηρας. Κηφισιας δαχτυλιδι, Αττικη οδο προς Ελευσινα στην κινηση. Προς ασπροπυργο που ανοιγε η κινηση... πορτοκαλι... πρασσινο. Βγηκα Λ Νατο και ηταν Πρασσινο (υπαρχει και μπλε). Με το που εκατσα σε φαναρι με φορτηγο, κοκκινο ακαριαια. Το καυσαεριο βρισκεται στο υψος μας. Εκει που βρισκονται τα αυτοκινητα. Για αυτο και τα start-stop, για αυτο και τα ηλεκτρικά.
The_Judas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Μεγαλη συζητηση. Ολη η "υπηρεσια" μπορει να γινει remote. Δεν ειναι αναγκη να μποτιλιαρεσε 1 ωρα το πρωι και 1 το απογευμα στην Κηφισιας για να πας να κατσεις σε ενα pc, ερχόμενος απο ενα σπιτι που νοικιαζεις, ενω εχεις δικο σου σπιτι στα 50-100-150χλμ απο την Αθηνα. λίγες δουλειές γίνονται remote στην Ελλάδα. μην βλέπετε ολοι το θέμα σε προσωπικό επίπεδο. Επειδή η δική σου δουλειά γίνεται έτσι δεν γίνεται παντού. υπάρχουν δικηγόροι, τεχνικοί, υδραυλικοί γιατροι κλπ αλλά ακόμα και στις δουλειές που γίνεται remote θεωρώ ότι είναι μη αποδοτικό το 90% των εργαζομένων εξ αποστάσεως.
andreaspA Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε αλλά ακόμα και στις δουλειές που γίνεται remote θεωρώ ότι είναι μη αποδοτικό το 90% των εργαζομένων εξ αποστάσεως. εγω παλι οποιον εργαζομενο γνωρισα που δουλεψε remote, εβγαζε 50% περισσοτερη παραγωγη. Μου απαντουσαν σε email στις 10 το βραδυ. Και τελος παντων... δεν υπαρχει αλλη λυση για την κοινωνια. Πρεπει να απομακρυνθουμε λιγο ο ενας απο τον αλλον. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2023 από andreaspA 2
MikhailBakurin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, Getta Robo said: Αν περασεις απο κεντρο Αθηνα, δυστηχως θα το καταλαβεις πολυ γρηγορα. Για πες, τι θα καταλάβει πολύ γρήγορα; Ρωτάω από περιέργεια, γιατί κι εγώ κέντρο Αθήνας είμαι, μισή ώρα περπάτημα από πλατεία εξαρχείων, αλλά δε βλέπω κάτι περίεργο. Όλη η αιθαλομίχλη έρχεται από τα προάστια της ξεπεσμένης μεσαίας τάξης που κάποτε έχτιζε τζάκια και αγόραζε σπίτια 100+120+180τμ και τώρα βάζει νάυλον σακούλες στις βορεινές μπαλκονόπορτες για να κόψει κατιτις (το έχω δει σε σπίτι στην... Κηφισιά). Την αιθαλομίχλη ΔΕΝ την προκαλούν οι φτωχοί των πόλεων, εκείνοι ή έχουν αποδεχτεί τη φτώχια και την κακομοιριά και μένουν στους 13-15 βαθμούς τυλιγμένοι σε 5 κουβέρτες, ή ανάβουν αερόθερμα, σόμπες χαλαζία και υγραερίου για να την κουτσοβγάλουν με 18. Στο Δ. Αθηναίων είναι ελάχιστο το ποσοστό καύσης βιομάζας. Όσοι δεν θέλουν/δε μπορούν να κάψουν ορυκτά, καίνε ρεύμα. Γι' αυτό κι αναφέρθηκα πριν στη φτώχεια του μέσου κόσμου. Το πρόβλημα εδώ και 2 χειμώνες, είναι ότι έχει αυξηθεί η ανισότητα και η ψαλίδα. Στο Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ηράκλειο και τη Λυκόβρυση μετανάστευσε πριν 20 χρόνια μια (νόμιζε) εύρωστη μεσαία τάξη των δανεικών, η οποία αποτελούνταν κυρίως από μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που έχουν φάει το μεγαλύτερο αγγούρι από τον πληθωρισμό. Ταυτόχρονα, μια μικρή δράκα καλόμισθων/ επιχειρηματιών/ ελευθ. επαγγ. που πλουτίζουν οδηγώντας το ΑΕΠ της χώρας (λ.χ. τουρισμός, οικοδομή), βάζει ενδοδαπέδια θέρμανση σε σπίτια - οχυρά μόνωσης, ψωνίζει τέσλα και παραγγέλνει μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο του. Αυτή η δυναμική που περιγράφω, φαίνεται κι από το ινσόμνια. 9/10 τόπικ είναι "πώς μπαλώνω το αμάξι 30 ετών μου/ γιατί πληρώνω 6,70 και όχι 5,60 στα κοινόχρηστα/ πώς θα κόψω 3ε το μήνα από το ρεύμα / ποια σόμπα που καίει 2κβ την ώρα να πάρω" , αλλά υπάρχει και 1/10 τόπικ που είναι "αξίζει αυτή η περιοχή για να χτίσω/ ποιο τέσλα να προτιμήσω". 1
Getta Robo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 2 minutes ago, MikhailBakurin said: Για πες, τι θα καταλάβει πολύ γρήγορα; Ρωτάω από περιέργεια, γιατί κι εγώ κέντρο Αθήνας είμαι, μισή ώρα περπάτημα από πλατεία εξαρχείων, αλλά δε βλέπω κάτι περίεργο. Όλη η αιθαλομίχλη έρχεται από τα προάστια της ξεπεσμένης μεσαίας τάξης που κάποτε έχτιζε τζάκια και αγόραζε σπίτια 100+120+180τμ και τώρα βάζει νάυλον σακούλες στις βορεινές μπαλκονόπορτες για να κόψει κατιτις (το έχω δει σε σπίτι στην... Κηφισιά). Την αιθαλομίχλη ΔΕΝ την προκαλούν οι φτωχοί των πόλεων, εκείνοι ή έχουν αποδεχτεί τη φτώχια και την κακομοιριά και μένουν στους 13-15 βαθμούς τυλιγμένοι σε 5 κουβέρτες, ή ανάβουν αερόθερμα, σόμπες χαλαζία και υγραερίου για να την κουτσοβγάλουν με 18. Στο Δ. Αθηναίων είναι ελάχιστο το ποσοστό καύσης βιομάζας. Όσοι δεν θέλουν/δε μπορούν να κάψουν ορυκτά, καίνε ρεύμα. Γι' αυτό κι αναφέρθηκα πριν στη φτώχεια του μέσου κόσμου. Το πρόβλημα εδώ και 2 χειμώνες, είναι ότι έχει αυξηθεί η ανισότητα και η ψαλίδα. Στο Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ηράκλειο και τη Λυκόβρυση μετανάστευσε πριν 20 χρόνια μια (νόμιζε) εύρωστη μεσαία τάξη των δανεικών, η οποία αποτελούνταν κυρίως από μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που έχουν φάει το μεγαλύτερο αγγούρι από τον πληθωρισμό. Ταυτόχρονα, μια μικρή δράκα καλόμισθων/ επιχειρηματιών/ ελευθ. επαγγ. που πλουτίζουν οδηγώντας το ΑΕΠ της χώρας (λ.χ. τουρισμός, οικοδομή), βάζει ενδοδαπέδια θέρμανση σε σπίτια - οχυρά μόνωσης, ψωνίζει τέσλα και παραγγέλνει μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο του. Αυτή η δυναμική που περιγράφω, φαίνεται κι από το ινσόμνια. 9/10 τόπικ είναι "πώς μπαλώνω το αμάξι 30 ετών μου/ γιατί πληρώνω 6,70 και όχι 5,60 στα κοινόχρηστα/ πώς θα κόψω 3ε το μήνα από το ρεύμα / ποια σόμπα που καίει 2κβ την ώρα να πάρω" , αλλά υπάρχει και 1/10 τόπικ που είναι "αξίζει αυτή η περιοχή για να χτίσω/ ποιο τέσλα να προτιμήσω". Αν δεν σου ηρθε ακομα η αιθαλομιχλη απο αυτα που καινε, εισαι τυχερος στην ατυχια μας. Γιατι απο κατω Πατησια που περασα ετσι ηταν και ετσι γινεται στη περιοχη μου επισης. Δεν εχω πολιτικα υποβαθρα στο διαλογο μου, και σιγουρα οχι απο πολιτευματα που ηταν πολυ χειροτερα στη διαχειριση αντιστοιχων καταστασεων. 1
Titos301 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Για πες, τι θα καταλάβει πολύ γρήγορα; Ρωτάω από περιέργεια, γιατί κι εγώ κέντρο Αθήνας είμαι, μισή ώρα περπάτημα από πλατεία εξαρχείων, αλλά δε βλέπω κάτι περίεργο. Όλη η αιθαλομίχλη έρχεται από τα προάστια της ξεπεσμένης μεσαίας τάξης που κάποτε έχτιζε τζάκια και αγόραζε σπίτια 100+120+180τμ και τώρα βάζει νάυλον σακούλες στις βορεινές μπαλκονόπορτες για να κόψει κατιτις (το έχω δει σε σπίτι στην... Κηφισιά). Την αιθαλομίχλη ΔΕΝ την προκαλούν οι φτωχοί των πόλεων, εκείνοι ή έχουν αποδεχτεί τη φτώχια και την κακομοιριά και μένουν στους 13-15 βαθμούς τυλιγμένοι σε 5 κουβέρτες, ή ανάβουν αερόθερμα, σόμπες χαλαζία και υγραερίου για να την κουτσοβγάλουν με 18. Στο Δ. Αθηναίων είναι ελάχιστο το ποσοστό καύσης βιομάζας. Όσοι δεν θέλουν/δε μπορούν να κάψουν ορυκτά, καίνε ρεύμα. Γι' αυτό κι αναφέρθηκα πριν στη φτώχεια του μέσου κόσμου. Το πρόβλημα εδώ και 2 χειμώνες, είναι ότι έχει αυξηθεί η ανισότητα και η ψαλίδα. Στο Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ηράκλειο και τη Λυκόβρυση μετανάστευσε πριν 20 χρόνια μια (νόμιζε) εύρωστη μεσαία τάξη των δανεικών, η οποία αποτελούνταν κυρίως από μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που έχουν φάει το μεγαλύτερο αγγούρι από τον πληθωρισμό. Ταυτόχρονα, μια μικρή δράκα καλόμισθων/ επιχειρηματιών/ ελευθ. επαγγ. που πλουτίζουν οδηγώντας το ΑΕΠ της χώρας (λ.χ. τουρισμός, οικοδομή), βάζει ενδοδαπέδια θέρμανση σε σπίτια - οχυρά μόνωσης, ψωνίζει τέσλα και παραγγέλνει μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο του. Αυτή η δυναμική που περιγράφω, φαίνεται κι από το ινσόμνια. 9/10 τόπικ είναι "πώς μπαλώνω το αμάξι 30 ετών μου/ γιατί πληρώνω 6,70 και όχι 5,60 στα κοινόχρηστα/ πώς θα κόψω 3ε το μήνα από το ρεύμα / ποια σόμπα που καίει 2κβ την ώρα να πάρω" , αλλά υπάρχει και 1/10 τόπικ που είναι "αξίζει αυτή η περιοχή για να χτίσω/ ποιο τέσλα να προτιμήσω". κανεις δεν διαφωνει με ολα αυτα, η λυση ποια ειναι;
korakios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Και που σαι ακόμα Τέλος στις πολυκατοικίες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο λέει η ΕΕ -Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα Οδηγία οδηγία είναι , ξέρουμε το αν εφαρμόζονται ή όχι
NT1G Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, dbrillis είπε Για που; Και ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα τα site; Ρωταω γιατι για παραδειγμα στην Ολλανδια, στο κοκκινο βελακι εχει διυλιστηρια, οι μετρησεις ειναι πρασινες αλλα ο κοσμος στο κοκκινο κουτακι κατω απο το κοκκινο βελακι πεθαινει 10 χρονια νεοτερος. Στο δευτερο κατω δεξια κοκκινο κουτακι για 30 χρονια η DuPont μολυνε με pfas ολο τον υδροφορο οριζοντα. Το συγκεκριμένο site δείχνει συγκέντρωση σωματιδίων στον αέρα. Οπότε ότι και να κάνουν στις 2 αυτές περιοχές που δείχνεις, αν ο αέρας δεν έχει σωματίδια, πράσινο θα βγαίνει.
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, Getta Robo said: Αν δεν σου ηρθε ακομα η αιθαλομιχλη απο αυτα που καινε, εισαι τυχερος στην ατυχια μας. Γιατι απο κατω Πατησια που περασα ετσι ηταν και ετσι γινεται στη περιοχη μου επισης. Δεν εχω πολιτικα υποβαθρα στο διαλογο μου, και σιγουρα οχι απο πολιτευματα που ηταν πολυ χειροτερα στη διαχειριση αντιστοιχων καταστασεων. Τώρα πράγματι μυρίζει έξω, αλλά δεν καταλαβαίνω τι διαφοροποιεί το κέντρο ως προς αυτά που καίνε "κάποιοι" (και ποιοι είναι αυτοί, πέρα από φτωχοί; ). Όντως δεν καταλαβαίνω, γι' αυτό και σε ρώτησα. Ενεργειακή φτώχεια αυτού του επιπέδου που έχει η Ελλάδα πάντως, μόνο στο λεγόμενο "δυτικό" κόσμο συναντάς. Αστέγους να καίνε χαρτόνια σε βαρέλια στις ΗΠΑ, μετανάστες στα φτωχά προάστια των μεγαλουπόλεων της Γαλλίας και της Ιταλίας, το 30-40% των Αθηναίων που είναι, επισήμως, φτωχοί. 1 hour ago, Titos301 said: κανεις δεν διαφωνει με ολα αυτα, η λυση ποια ειναι; Δεν υπάρχει τρόπος να καταστείλεις αστυνομικά τη φτώχεια. Θα μπει ο εισαγγελέας με αστυνομία σε ενδεχόμενη απαγόρευση, να κάνει τι; Να κόψει εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο σε δικαιούχους ΚΕΑ, που βγάζουν 400-500 ευρώ το μήνα οικογενειακό εισόδημα; Να τους πάει φυλακή; Να τους κατάσχει απλώς τα καιόμενα υλικά ή να τους σφραγίσει το τζάκι/κατάσχει σόμπα/μαγκάλι; Ή θα πεθάνουν από το κρύο, ή θα βρουν ξανά τρόπο, κάπως να καίνε κάτι. Ο μόνος τρόπος να μαζευτεί η κατάσταση, είναι να πέσουν οι τιμές ενέργειας 30-40-50%. Κι αν δε μπορούν, να επιδοτείται η αγορά της σε συντριπτικό ποσοστό. Όχι τα 100άρια-150άρια που κυκλοφορούν τώρα ως "επίδομα". Μερικοί είστε η προσωποποίηση της απανθρωπιάς που βλέπουμε κάθε μέρα έξω στους δρόμους να οδηγεί, να χώνεται στο μετρό, να μπινελικώνει σερβιτόρους και υπαλλήλους. Ουσιαστικά λέτε στο 40% των Αθηναίων "η αιθαλομίχλη που παράγετε για να μην ψοφήσετε σαν τα σκυλιά από το κρύο, μπορεί να μας επιβαρύνει την υγεία σε 20-30-40 χρόνια, μπορεί και όχι. Σταματήστε τώρα! " 1 2
salss Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Η κατάσταση είναι απελπισία και πέρα από τα τζάκια το ολέθριο σφάλμα είναι η πετρελαιοκινηση που επετραπει στο λεκανοπεδιο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα ο καθένας να ψάχνει να εισάγει μεταχειρισμενο σαπακι πετρελαίου και άλλοι πονηρουληδες να βγάζουν το DPF από τα καινούργια για να "πηγαίνει" λες και 210-250Nm ροπής είναι λίγα για πόλη με τα ΚΤΕΟ και την αστυνομία να είναι ανεπαρκείς στους ελέγχους ρύπων. Είχαμε μέχρι τώρα την αφαίρεση καταλύτη στα αυτοκίνητα βενζίνης μπλέξαμε και με την κάπνα των πετρελαίων 🤬 13/12 1πμ: http://84.205.254.113/airqualmap/leafletmap.html 1 1
korakios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 το https://aqicn.org/map/greece/ είναι αξιόπιστο ? Βλέπω πολλές διαφοροποιήσεις συχνά
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, korakios είπε το https://aqicn.org/map/greece/ είναι αξιόπιστο ? Βλέπω πολλές διαφοροποιήσεις συχνά Σε γενικές γραμμές φαίνεται να υπάρχει μια τάση οι βαλκανικές χώρες και μάλλον οι πιο φτωχές να έχουν χειρότερα επίπεδα αέρα. Από την άλλη κάποιες ενδείξεις δεν βγάζουν πολύ νόημα. Πχ στην βόρεια Ολλανδία αλλά και σε ολόκληρη την Γερμανία η ρύπανση είναι στα ανώτερα μετρήσιμα επίπεδα (!) Όλη η Γερμανία πιάνει 500άρια, υπερπολλαπλάσια επίπεδα από αυτά που λέμε για την Αθήνα ότι "δεν πάει άλλο" Θα ήταν χρήσιμη κάποια ανάλυση από έναν ειδικό που να ξέρει για αυτές τις μετρήσεις αλλά και τους τοπικούς παράγοντες που τις επηρεάζουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα