Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα PC (Asus H97-PRO Gamer + Intel Core i7 4771 + 16GB ddr3 Dual) και στο συστημα πανω windows 10.

Θελω να παω σε AMD -> MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI - AMD X570 , AMD RYZEN 7 3700X , Corsair 32GB KIT DDR4 3000MHz CL15 Vengeance LPX (εχει και μνημες PC4-25600, CL16-18-18-36 με 10€ διαφορα αλλα πιστευω οτι δεν εχει τεραστιες διαφορες καθως τα mhz ειναι 3200 αλλα και το CL ειναι 16 αντι για 15)

Καταρχας να ρωτησω αν τα κομματια που εχω παρει ειναι συμβατα και οκ , και αν απλα βαζοντας τον δισκο που εχει τα WINDOWS θα παιξει το συστημα (φυσικα αφου κανει Install νεους drivers κτλ).

Ευχαριστω πολυ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Επεξ/σία από newtech
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, newtech είπε

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα PC (Asus H97-PRO Gamer + Intel Core i7 4771 + 16GB ddr3 Dual) και στο συστημα πανω windows 10.

Θελω να παω σε AMD -> MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI - AMD X570 , AMD RYZEN 7 3700X , Corsair 32GB KIT DDR4 3000MHz CL15 Vengeance LPX (εχει και μνημες PC4-25600, CL16-18-18-36 με 10€ διαφορα αλλα πιστευω οτι δεν εχει τεραστιες διαφορες καθως τα mhz ειναι 3200 αλλα και το CL ειναι 16 αντι για 15)

Καταρχας να ρωτησω αν τα κομματια που εχω παρει ειναι συμβατα και οκ , και αν απλα βαζοντας τον δισκο που εχει τα WINDOWS θα παιξει το συστημα (φυσικα αφου κανει Install νεους drivers κτλ).

Ευχαριστω πολυ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Πάρε καλύτερα άλλες μνήμες, 1/2 post στο forum με πρόβλημα με μνήμες που δεν τρέχουν στην σωστή ταχύτητα είναι με Vengeance. Αν πάρεις αυτές τις Crucial που έχει πάρει το μισό forum (και εγώ) εγγυημένα θα πάνε 3800/16 με λίγο ρεύμα και δεν θα έχεις προβλήματα. Άλλη κορυφαία επιλογή είναι οι G skill Trident Z 3600/16 (made for AMD).

Επίσης οι Vengeance που κοιτάς γράφουν Combatibility: Intel 100 Series,Intel 200 Series,Intel 300 Series,Intel X299 όχι AMD. Από την άλλη ο IMC του 3700Χ τρέχει όλες τις μνήμες (είναι πραγματικά κορυφαίος) αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις τις σωστές.

Τα windows 10 δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να διαχειριστούν την αλλαγή όλου του hardware ούτε αν είναι καλή ιδέα να το δοκιμάσεις, εγώ θα έκανα new install αλλά υποθέτω ότι κάποιο λόγο θα έχεις που θέλεις να τα κρατήσεις, ελπίζω να απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει να μάθουμε.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elpenor είπε

Πάρε καλύτερα άλλες μνήμες, 1/2 post στο forum με πρόβλημα με μνήμες που δεν τρέχουν στην σωστή ταχύτητα είναι με Vengeance. Αν πάρεις αυτές τις Crucial που έχει πάρει το μισό forum (και εγώ) εγγυημένα θα πάνε 3800/16 με λίγο ρεύμα και δεν θα έχεις προβλήματα.

Τα windows 10 δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να διαχειριστούν την αλλαγή όλου του hardware ούτε αν είναι καλή ιδέα να το δοκιμάσεις, εγώ θα έκανα new install αλλά υποθέτω ότι κάποιο λόγο θα έχεις που θέλεις να τα κρατήσεις, ελπίζω να απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει να μάθουμε.

Ευχαριστω για τις μνημες.. θα παρω αυτες. Δεν θελω να κανω OC απλα να παιζουν οσο πρεπει :)

Ναι.. εχω αρκετες εφαρμογες installed που δεν εχω πλεων serials κτλ... Μακαρι να υπαρχει καποιος που το εχει κανει να μου πει.. αλλιως θα παω σε Intel :(

• Like 1
Δημοσ.

Χρονια πολλα και καλα,

το πιθανοτερο ειναι να μην ενεργοποιηθουν τα Windows.

Δοκιμασε μιας και δεν εχεις κατι να χασεις.

Αν θες να αποφυγεις την επαναγκατασταση και με δεδομενο

οτι θα κατεβασεις τους οδηγους και το μηχανημα θα παιξει

κανονικα, αγορασε ενα νεο κλειδι σε χαμηλη τιμη ψαχνοντας στο Ebay.

Καλη χρονια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aris73 είπε

Χρονια πολλα και καλα,

το πιθανοτερο ειναι να μην ενεργοποιηθουν τα Windows.

Δοκιμασε μιας και δεν εχεις κατι να χασεις.

Αν θες να αποφυγεις την επαναγκατασταση και με δεδομενο

οτι θα κατεβασεις τους οδηγους και το μηχανημα θα παιξει

κανονικα, αγορασε ενα νεο κλειδι σε χαμηλη τιμη ψαχνοντας στο Ebay.

Καλη χρονια.

Αρα απλα τα windows μου θα ειναι de-activated... αγοράζω ενα key και ολα good?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατα 99,99% ΝΑΙ αλλα θα δοκιμασεις.

Αν δεις οτι δεν ενεργοποιουνται τοτε παρε ενα κλειδι.

Αυτο εκανα εγω πριν μια εβδομαδα και ολα πηγαν

καλα γλυτωνοντας την επανεγκατασταση.

Επεξ/σία από aris73
  • Like 1
Δημοσ.

Απεγκαθιστάς οτιδήποτε υπάρχει από drivers (chipset, sata, lan, sound κτλ.) από τη λίστα προγραμμάτων και από το device manager. Για τους drivers των γραφικών χρησιμοποιείς το DDU στο safe mode. Μετά αφού συνδέσεις το δίσκο ως 1ο σε προτεραιότητα στο boot device priority στο bios της νέας μητρικής, λογικά θα είσαι οκ. Το μόνο που θα μένει είναι ένα νέο κλειδί ενεργοποίησης των windows και φυσικά να εγκαταστήσεις τους drivers, κυρίως των γραφικών και chipset εσύ (όλοι οι άλλοι θα εγκατασταθούν αυτόματα μέσω των windows)

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tanasen01 είπε

Απεγκαθιστάς οτιδήποτε υπάρχει από drivers (chipset, sata, lan, sound κτλ.) από τη λίστα προγραμμάτων και από το device manager. Για τους drivers των γραφικών χρησιμοποιείς το DDU στο safe mode. Μετά αφού συνδέσεις το δίσκο ως 1ο σε προτεραιότητα στο boot device priority στο bios της νέας μητρικής, λογικά θα είσαι οκ. Το μόνο που θα μένει είναι ένα νέο κλειδί ενεργοποίησης των windows και φυσικά να εγκαταστήσεις τους drivers, κυρίως των γραφικών και chipset εσύ (όλοι οι άλλοι θα εγκατασταθούν αυτόματα μέσω των windows)

3 λεπτά πριν, aris73 είπε

Κατα 99,99% ΝΑΙ αλλα θα δοκιμασεις.

Αν δεις οτι δεν ενεργοποιουνται τοτε παρε ενα κλειδι.

Αυτο εκανα εγω πριν μια εβδομαδα και ολα πηγαν

καλα γλυτωνοντας την επανεγκατασταση.

Να ειστε καλα παιδια.. μαζευα μαζευα.. καιρος να κανω την αναβαθμηση.. Σαν συστημα το βλεπετε καλο? :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, newtech είπε

Να ειστε καλα παιδια.. μαζευα μαζευα.. καιρος να κανω την αναβαθμηση.. Σαν συστημα το βλεπετε καλο? :)

Αν δεν δουλεύεις προγράμματα που χρησιμοποιούν τόσα threads τότε καλύτερα 3600. Αν χρησιμοποιείς συνέχεια προγράμματα που θέλουν επεξεργαστική ισχύ τότε καλύτερα 3900Χ. Εγώ διάλεξα τον 3700Χ για λίγο πιο γρήγορο compile / lightroom / structural analysis αλλά η αλήθεια είναι ότι και με ένα 3600 θα ήμουν μια χαρά όμως όποτε κάνω CPU render λέω μακάρι να είχα πάρει 3900Χ. Η σωστή επιλογή επεξεργαστή έχει σχέση μόνο με τις ανάγκες σου τις οποίες δεν μας έχεις αναφέρει.

Σαν μητρική η MSI δεν έχει καλή ψύξη στα VRM το οποίο θα έπρεπε να σε απασχολεί αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε 3900Χ και να έχεις heavy workloads που διαρκούν μέρες σε κουτί που δεν έχει καλό aiflow μέσα σε δωμάτιο που δεν έχει aircon το καλοκαίρι, σε κάθε άλλη περίπτωση μία χαρά μου φαίνεται εμένα. Ακόμα και αν συμβεί αυτό που περιγράφω το πρόβλημα θα είναι μόνο το faster degrade δεν είναι ότι δεν θα δουλεύει.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν δεν δουλεύεις προγράμματα που χρησιμοποιούν τόσα threads τότε καλύτερα 3600. Αν χρησιμοποιείς συνέχεια προγράμματα που θέλουν επεξεργαστική ισχύ τότε καλύτερα 3900Χ. Εγώ διάλεξα τον 3700Χ για λίγο πιο γρήγορο compile / lightroom / structural analysis αλλά η αλήθεια είναι ότι και με ένα 3600 θα ήμουν μια χαρά όμως όποτε κάνω CPU render λέω μακάρι να είχα πάρει 3900Χ. Η σωστή επιλογή επεξεργαστή έχει σχέση μόνο με τις ανάγκες σου τις οποίες δεν μας έχεις αναφέρει.

Σαν μητρική η MSI δεν έχει καλή ψύξη στα VRM το οποίο θα έπρεπε να σε απασχολεί αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε 3900Χ και να έχεις heavy workloads που διαρκούν μέρες σε κουτί που δεν έχει καλό aiflow μέσα σε δωμάτιο που δεν έχει aircon το καλοκαίρι, σε κάθε άλλη περίπτωση μία χαρά μου φαίνεται εμένα. Ακόμα και αν συμβεί αυτό που περιγράφω το πρόβλημα θα είναι μόνο το faster degrade δεν είναι ότι δεν θα δουλεύει.

Κυριος με VIDEO.. cut/edit κτλ.. Και παιζω και κανα game που και που.

Γενικα μου αρεσε η τιμη.. σε 3900χ δεν λεω να παω .. τον παλιο τον ειχα φαντασου 5 χρονια.. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, newtech είπε

Κυριος με VIDEO.. cut/edit κτλ.. Και παιζω και κανα game που και που.

Γενικα μου αρεσε η τιμη.. σε 3900χ δεν λεω να παω .. τον παλιο τον ειχα φαντασου 5 χρονια.. 

Κατά τη γνώμη μου είναι όντως καλή επιλογή ο 3700Χ για video, o 3900Χ έχει 15% παραπάνω επιδόσεις και κοστίζει 55% περισσότερο.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Κατά τη γνώμη μου είναι όντως καλή επιλογή ο 3700Χ για video, o 3900Χ έχει 15% παραπάνω επιδόσεις και κοστίζει 55% περισσότερο.

Ευχαριστω πολύ φιλε μου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα χρειάζεται νέο key απο ebay to παιδί? Σύμφωνα με αυτό το άρθρο: https://www.techspot.com/guides/1760-find-your-windows-product-key/, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κάνει log in στο νέο pc με το Microsoft account του (αρκεί να έχει κάνει link το Microsoft account με το προηγούμενο w10 μηχάνημα) και τα windows 10 θα ενεργοποιηθούν.

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο εκανα κι εγω αλλα δεν ενεργοποιηθηκαν.

Μαλλον χρειαζεται να γινει νεα εγκατασταση, να συνδεθεις

στον λογαριασμο των Windows τον οποιο και ειχες απο πριν

και μετα να γινει η ενεργοποιηση.

Γι' αυτο ειπαμε οτι ειναι προτιμοτερο ν' αγορασει ενα νεο

κλειδι με μικρο κοστος.

Στο μεταξυ ας δοκιμασει πρωτα.

Επεξ/σία από aris73
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...