Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Οι θέσεις εργασίας δεν μειώνονται λόγω τεχνολογίας αλλά κακής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Αν μειώνονταν οι θέσεις έτσι απλά τότε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας λόγω τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη λογική είναι ίδια με την λογική τα μηχανήματα θα μας φάνε τις δουλειές...

Δεύτερον από αυτά που έγραψα δεν κατάλαβες ούτε τα μισά και απαντάς σε μένα για σχόλια άλλων ανθρώπων. Διάβασε την τελευταία πρόταση μου για να καταλάβεις γιατί δεν θεωρώ ότι ο παππούς κάνεις λάθος που πηγαίνει στην τράπεζα και όπου αλλού πάει.

Μην αρπάζεσαι ωρέ. Για σένα ήταν η πρώτη παράγραφος (περισσότερο σκωπτική) για αυτό την έχω και με έντονο μαύρο χρώμα 😊 τα υπόλοιπα απηχούν δικές μου σκέψεις και απόψεις,  βεβαίως σέβομαι τις δικές σου όπως σέβομαι τις απόψεις κάθε συνομιλητή μου άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ.

Και όπως έχω μάθει στη ζωή μου η διαφωνία φέρνει διάλογο και ο διάλογος λύσεις.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε

Kαλα ολα αυτα, αλλα την Μαρια την γραπωσες?

Εαν το ειχε κανει αυτο δε θα γκρινιαζε στο ιντερνετ. Μπορει να του την εφαγε κανενας παππους απο την ουρά.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ θα πρόσθετα ότι μειώνονται και οι θέσεις εργασίας  άρα και η αύξηση της ανεργίας.

Επίσης θα έλεγα μην τα βάζετε με τον κάθε παππού επειδή γουστάρει να πάει στο γκισέ να πάρει τη σύνταξη , να πληρώσει το ρεύμα , τον ΕΝΦΙΑ , τα τέλη κυκλοφορίας,να ανανεώσει το χρόνο ομιλίας. Έτσι έμαθε από πιτσιρικάς να το κάνει δεν μπορεί τώρα στα γεράματα να αλλάξει χούγια.Σα να ζητάμε από το γέρικο μουλάρι να αλλάξει περπατησιά.Γίνεται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γούστο του και καπέλο του.Εξάλλου έχει χρόνο.Και άλλοι έχουν χρόνο αλλά τον χαραμίζουν στο καφέ , στο γυμναστήριο , στο στοιχηματζίδικο,στο ίντερνετ παίζοντας παιχνίδι ή σαχλαμαρίζοντας μέσω facebook , twiter κ.λ.π. αυτός γουστάρει να τον χαραμίζει στο γκισέ γιατί έτσι του αρέσει ή γιατί του έχει γυαλίσει η ταμίας και θέλει να τη βλέπει 2-3-5 φορές το μήνα.

Και εγώ ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας πήγα και τα πλήρωσα στο μηχάνημα της Τράπεζας και όχι από το σπίτι.Έχω αυτόν το διάολο το e-banking αλλά δεν το γουστάρω μου γυρίζει τα άντερα άλλους λογαριασμούς όπως ΔΕΗ , τηλέφωνο , ανανέωση κοσμοκάρτας την κάνω από υπολογιστή αλλά αυτό δεν το χρησιμοποιώ και πηδάτε μέχρι τον ουρανό ή βγάλτε άφτρες.

Έλεγα να μη μιλήσω αλλά με σκάσατε 8 σελίδες με την τεχνολογία σας και εμάς τους αναλφάβητους.:P

Δικαίωμα του του παππού να πάει αλλά εγώ θα του έβαζα περιορισμό ώρας. Επειδή εγώ που έχω μια συναλλαγή που δε γίνεται από το ίντερνετ και πρέπει να πάω πριν τη δουλειά μου στην τράπεζα ΕΛΤΑ ΙΚΑ κλπ δεν μπορώ να περιμένω τον άνεργο, παππού που έχει στηθεί στην ουρά από τις 5 για να μπει πρώτος να πάρει κίνηση λογαριασμού ή να σηκώσει λεφτά όταν το ΑΤΜ είναι κενό απέξω . 

Παππουδες άνεργοι κλπ μετά τις 10 είσοδος. Επίσης να καταλαβαίνουν την τελευταία μέρα της προθεσμίας να μη μαζεύονται στα γκισέ και να βρίζονται 

• Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, adi32 είπε

Δικαίωμα του του παππού να πάει αλλά εγώ θα του έβαζα περιορισμό ώρας. Επειδή εγώ που έχω μια συναλλαγή που δε γίνεται από το ίντερνετ και πρέπει να πάω πριν τη δουλειά μου στην τράπεζα ΕΛΤΑ ΙΚΑ κλπ δεν μπορώ να περιμένω τον άνεργο, παππού που έχει στηθεί στην ουρά από τις 5 για να μπει πρώτος να πάρει κίνηση λογαριασμού ή να σηκώσει λεφτά όταν το ΑΤΜ είναι κενό απέξω . 

Παππουδες άνεργοι κλπ μετά τις 10 είσοδος. Επίσης να καταλαβαίνουν την τελευταία μέρα της προθεσμίας να μη μαζεύονται στα γκισέ και να βρίζονται 

Και γιατί δεν ξυπνάς ποιο νωρίς να πας πριν από τον παππού, άνεργο?????? Είναι σαν την κίνηση στους δρόμους... 8 παρά 15 είναι άδειοι και στις 8 πήζουνε ....... να σηκώνεστε νωρίτερα το πρωί .......τι δεν καταλαβαίνετε !!!!!

• Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Και γιατί δεν ξυπνάς ποιο νωρίς να πας πριν από τον παππού, άνεργο?????? Είναι σαν την κίνηση στους δρόμους... 8 παρά 15 είναι άδειοι και στις 8 πήζουνε ....... να σηκώνεστε νωρίτερα το πρωί .......τι δεν καταλαβαίνετε !!!!!

Στις 4? 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, adi32 είπε

Στις 4? 

Και στις 3 ακόμη.Μπορεί ο άλλος να πάει κατευθείαν από το ξενυχτάδικο στην Τράπεζα και να την φέρει στο παππού που νομίζει ότι θα είναι πρώτος στη σειρά πηγαίνοντας στις 4.

Δημοσ.

Να προσθέσω στο θέμα ότι πολλές φορές γραμματείες πανεπιστημιών και οργανισμοί που χορηγούν υποτροφίες δεν δέχονται ηλεκτρονικές υπογραφές. Ζητάνε εκθέσεις προόδου και ηλεκτρονικά ανεβασμένες (τις οποίες τις εκτυπώνεις, τις υπογράφεις, τις σκανάρεις και τις ανεβάζεις στην βαση δεδομενων τους) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πρέπει να τη στείλεις και με το ταχυδρομείο. Δηλαδή η τεχνολογία που βοήθησε; Αντι να τα στέλνουμε μόνο ταχυδρομικά να το κάνουμε και με τους δύο τρόπους; Το δε ανέκδοτο με τις ηλεκτρονικές υπογραφές είναι ακόμα χειρότερο. Ξέρετε πως είναι οι καθηγητές, μπορεί να λείπουν στο εξωτερικό, να μην έχουν χρόνο, να μην είναι καν στην ίδια πόλη.. και εσύ να τους κυνηγάς για να υπογράψουν ένα χαρτί ενώ θα μπορούσε να λυθεί με ένα mail το ζήτημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2019 στις 7:24 ΜΜ, Φέτα είπε

Είναι δυνατόν για κάτι που μπορεί να γίνει κυριολεκτικά σε 1 λεπτό από το σπίτι σου να πηγαίνεις και να στήνεσαι σε ουρές; Δε το χωράει ο νους μου. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν σε ουρές 10 ατόμων για να πληρώσουν λογαριασμούς ή να βάλουν κάρτα στο κινητό (και γκρινιάζουν για την αναμονή); Κι όμως υπάρχουν. βασικά έπαθα πολιτισμικό σοκ. Και το χειρότερο είναι πως ήταν και νεαρής ηλικίας. 1-2 παπούδια τα δικαιολογώ εν μέρη.

Σκεφτείτε ότι παλιά γινόταν χαμός στις τράπεζες για απλές καταθέσεις, και πλέον αν πας σε τράπεζα για κατάθεση και δεν είσαι συνταξιούχος σου λένε δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε εδώ και σε στέλνουν σε easypay ή σου λένε για e banking και σε ανταμοίβουν εάν το χρησιμοποιήσεις (σαν παράδειγμα έχω μόνο την Πειραιώς). Θα κάτσουν όμως και θα σου δείξουν, όπως έκαναν πριν χρόνια σε εμένα, το οποίο είναι κι αυτό μια μορφή επένδυσης από την επιχείρηση, και το οποίο βοηθάει παράλληλα την εξάλυψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού (πολύ γενικός όρος, ο καθένας θέτει διαφορετικά standards). 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πλειοψηφία π.χ. δεν ασχολείται για το πιο vfm κινητό για τις απαιτήσεις του, όπου θα δει reviews θα ρωτήσει εδώ και τα σχετικά. Άκουσε ότι τα samsung είναι καλά και πάει να αγοράσει samsung, όσο αντέχει η τσέπη του.

Εάν στην πληρωμή ενός λογαριασμού ή στο να βάλεις κάρτα του πούνε καταργήθηκε η πληρωμή έτσι και του δείξουν πως να το κάνει από το σπίτι του, τότε ο καθένας θα μάθει και θα το κάνει. Πολλοί όμως φοβούνται να μπουν να ψαχτούν μόνοι τους, να ανανεώσει βάζοντας τη χρεωστική ή να πληρώσουν λογαριασμό από e banking. Δεν έχουν κανέναν να τους δείξει, μπορεί και να ντρέπονται να ρωτήσουν. Οπότε επιλέγουν να ταλαιπωρηθούν μια στο τόσο, από το να κάνουν κάτι που τους φαίνεται εκτός πραγματικότητας.

Μην τα ρίχνουμε όλα στον κόσμο, ο κόσμος έχει την υποχρέωση να ενημερώνεται μόνος του σε τεχνολογικά θέματα έως το σημείο που αυτός επιλέγει για την καθημερινότητα του. Τα υπόλοιπα (π.χ. πληρωμή λογαριασμού τηλεφώνου) περνάνε ως υποχρέωση στην ανάλογη εταιρία να ενημερώσει τους πελάτης της για το πως θα το κάνει. Και όχι μέσα κάποιο σάιτ, τι να κάνουμε πάρ' τον απ' το χέρι και δείξε του έτσι κι έτσι.

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.

Εγώ πάντως γουστάρω να τους βλέπω να ταλαιπωρούνται. Αν δεν είχα δουλειά, θα έπαιρνα κανένα σακουλάκι φιστίκια και θα καθόμουν σε μια γωνιά.

Έτσι να τους βλέπω να μουρμουράνε, να φωνάζουν.......

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2019 στις 8:08 ΜΜ, Mhlogiatros είπε

Εδω λεμε να εχεις τη δυνατοτητα - και να προτιμας τις ουρες  .Οπως οι αργοσχολοι κ@λογεροι στην εθνικη μου χει τυχει να ρωτανε 20 φορες το ιδιο πραγμα  μαζευοντας και 20 χαρτακια ουρας για ολο το σο'ι :P Και στα 4 γκισέ ....

Μήπως είναι οδηγία από τους Men of Style για να ρίχνεις γκομενάκια στην ουρα; 😂

2 ώρες πριν, Natha είπε

Σκεφτείτε ότι παλιά γινόταν χαμός στις τράπεζες για απλές καταθέσεις, και πλέον αν πας σε τράπεζα για κατάθεση και δεν είσαι συνταξιούχος σου λένε δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε εδώ και σε στέλνουν σε easypay ή σου λένε για e banking και σε ανταμοίβουν εάν το χρησιμοποιήσεις (σαν παράδειγμα έχω μόνο την Πειραιώς). Θα κάτσουν όμως και θα σου δείξουν, όπως έκαναν πριν χρόνια σε εμένα, το οποίο είναι κι αυτό μια μορφή επένδυσης από την επιχείρηση, και το οποίο βοηθάει παράλληλα την εξάλυψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού (πολύ γενικός όρος, ο καθένας θέτει διαφορετικά standards). 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πλειοψηφία π.χ. δεν ασχολείται για το πιο vfm κινητό για τις απαιτήσεις του, όπου θα δει reviews θα ρωτήσει εδώ και τα σχετικά. Άκουσε ότι τα samsung είναι καλά και πάει να αγοράσει samsung, όσο αντέχει η τσέπη του.

Εάν στην πληρωμή ενός λογαριασμού ή στο να βάλεις κάρτα του πούνε καταργήθηκε η πληρωμή έτσι και του δείξουν πως να το κάνει από το σπίτι του, τότε ο καθένας θα μάθει και θα το κάνει. Πολλοί όμως φοβούνται να μπουν να ψαχτούν μόνοι τους, να ανανεώσει βάζοντας τη χρεωστική ή να πληρώσουν λογαριασμό από e banking. Δεν έχουν κανέναν να τους δείξει, μπορεί και να ντρέπονται να ρωτήσουν. Οπότε επιλέγουν να ταλαιπωρηθούν μια στο τόσο, από το να κάνουν κάτι που τους φαίνεται εκτός πραγματικότητας.

Μην τα ρίχνουμε όλα στον κόσμο, ο κόσμος έχει την υποχρέωση να ενημερώνεται μόνος του σε τεχνολογικά θέματα έως το σημείο που αυτός επιλέγει για την καθημερινότητα του. Τα υπόλοιπα (π.χ. πληρωμή λογαριασμού τηλεφώνου) περνάνε ως υποχρέωση στην ανάλογη εταιρία να ενημερώσει τους πελάτης της για το πως θα το κάνει. Και όχι μέσα κάποιο σάιτ, τι να κάνουμε πάρ' τον απ' το χέρι και δείξε του έτσι κι έτσι.

Εντωμεταξύ 99 στους 100 ακόμα και στο insomnia που γελάνε με τα γερόντια, εντάξει στην χρήση τεχνολογίας είναι καλοί.
Στην παραγωγή τεχνολογίας όμως είναι σίγουρα τεχνολογικά αναλφάβητοι!!!

Όπως καταλαβαίνεις topic starter όλα είναι σχετικά!

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω να αναφερω τα εξης τραγικα απο συνομιληκους μου.Ειμαι 23 και 1. εχει τυχει ατομα απο την παρεα να πληρωνουν με καρτα καθε καφε επειδη πρεπει να πιασουν το αφορολογητο ενω δε δουλευουν,δεν εχουν εισοδημα.2.σε ομαδικες διακοπες ζητησαμε τον αριθμο λογ. Απο παιδι ωστε να του βαλουμε 80 ευρω να κλεισει τα δωματια σαν προκαταβολη και δε μας το δινε γιατι πιστευε οτι μπορουσαμε ετσι να του τραβηξουμε λεφτα και αν του μεταφεραμε τοσο "μεγαλο"ποσο θα τον κυνηγουσε η εφορια. 3.δεν πληρωνουν με καρτα σε μεγαλες αλυσιδες επειδη πιστευουν οτι μπορει να τους φανε λεφτα. 4.δεν κανουν ηλεκτρονικες αγορες ουτε απο εμπιστα σαιτ. Ειναι 2 στους 10-15 γνωστους που συναναστρεφομαι.Απλα τραγικο!

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημασία δεν έχει εάν μπορούν/γνωρίζουν να κάνουν κάτι, αλλά εάν έχουν όρεξη.

Βλέπω πόσους ηλικιωμένους καθημερινά που δεν μπορούν/δεν ξέρουν/δεν εμπιστεύονται τους εαυτούς τους να κάνουν ηλεκτρονικά τις όποιες πληρωμές, αλλά έχουν κάνει λογαριασμό στο Internet banking και ζητάνε από τα παιδιά/εγγόνια τους να τους βοηθήσουν. 

Το ότι μπορεί κάποια περίοδο να μην έχουν κανέναν κοντά τους να τους βοηθήσει με αυτό (με αποτέλεσμα να περιμένουν στους γκισέδες) δεν πάει να πει πως είναι και τεχνοφοβικοί.

Όσον αφορά τους νέους και τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό, ναι, είναι πλήγμα αυτό. Φυσικά δεν έχει να κάνει με όλους, μιας και γνωστός μου κιόλας πέρασε όλα του τα χρόνια μέχρι την Γ' Λυκείου στα χωράφια με τον πατέρα του χωρίς να έχει την ευκαιρία και τον χρόνο να ακολουθήσει τα όποια τεχνολογικά δρώμενα. Κατά γενική ομολογία, όμως, ο καθένας ασχολείται τόσο, μέχρι να μάθει αυτά που του αρκούν για τις καθημερινές του ενέργειες. Εάν ζει με μαμά-μπαμπά που τα πληρώνουν όλα και η μόνη του ασχολία είναι το facebook για να γκομενίσει, ναι, θα μάθει μόνο πώς να κάνει log in στην πλατφόρμα εκεί και να πατάει likes. Εάν, είτε λόγω ιδιότητας, είτε λόγω ενδιαφέροντος, είτε λόγω επιβαλλόμενων υποχρεώσεων ασχοληθεί με κάτι περισσότερο από αυτό, τότε θα κάτσει και θα μάθει κάτι παραπάνω.

Εν μέρει δεν μπορώ να τους κατακρίνω για την επιλογή τους να μην ασχοληθούν με τέτοια θέματα, διότι κι εγώ π.χ. που ασχολήθηκα με την τεχνολογία, δεν έχω αγγίξει καν κάποιους άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα την μουσική παιδεία (ούτε να κρατάω κιθάρα δεν ξέρω) και τα συναφή. Απλώς, καλώς ή κακώς, λόγω του γεγονότος πως ζούμε πλέον στο 2020 θα έπρεπε οι "βασικές - ελάχιστες απαιτούμενες" τεχνολογικές γνώσεις να μην βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο log in στο facebook, αλλά να έχουν πάει 2-3 βήματα παραπέρα. Σε αυτό φταίνε πολλά. Και μόνο που υπεύθυνες δηλώσεις/αξιολογήσεις/αναφορές κτλ. γίνονται ακόμη εγγράφως, είναι αρκετό για να μην θεωρούν απαραίτητη την περαιτέρω ασχολία.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, magnam είπε

Και μόνο που υπεύθυνες δηλώσεις/αξιολογήσεις/αναφορές κτλ. γίνονται ακόμη εγγράφως, είναι αρκετό για να μην θεωρούν απαραίτητη την περαιτέρω ασχολία.

Πέρσι αναγκάστηκα να στηθώ 1 ώρα στην ουρά και να κάνω και πόση ώρα στην τράπεζα για να ανοίξω έναν απλό λογαριασμό (αφού άλλαξα δύο διαφορετικά καταστήματα), αντί να μπορώ να τα κάνω όλα από σπίτι στέλνοντας τους σκαναρισμένα ό,τι έγγραφα χρειάζονται. Τι να λέμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...