sensai Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Το ενα εχει σχεση με τυχαιο γεγονος, οτι ενας γερος ετυχε να εχει πολυ γερο οργανισμο και δεν πεθανε και το αλλο με επιλογες ζωης και ωχαδερφισμο του 95% των ανθρωπων που "ετσι μαθανε, και δεν αλλαζουνε" το νόημα είναι ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. το ότι κάποιος κατάφερε κάτι, έστω και τυχαία, δε σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν όλοι.
santac Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kr0m είπε αυτο που δυστυχως θεωρω οτι ισχυει ειναι το εξης : ο κοσμος δεν ενδιαφερεται να διευκολυνει, ουτε τον εαυτο του, ουτε και τους υπολοιπους. δεν καθονται να ασχοληθουν, ειναι τελειως χυμα και στον κοσμο τους οι περισσοτεροι. 4 λεπτά πριν, kr0m είπε σε θεματα καθημερινοτητας (εισιτηρια, πληρωμες λογαριασμων κ.α.) δεν δεχομαι απο κανεναν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, υπαρχει μονο το ΔΕΝ ΘΕΛΩ aka βαριεμαι να κατσω μια φορα να μαθω να κανω κατι ωστε απο δω και περα να διευκολυνω/ομαι. ακριβώς αυτό. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό όσο με το είμαι γιούχου. δε θέλω να ασχοληθώ. Έχει τύχει να θέλω να δείξω κάτι σε κάποιον και να μου λέει... δε ξέρω εγώ από αυτά, μη με ανακατεύεις. Γι αυτό σου δείχνω για να μάθεις ρε βλάκα. Πολλοί λειτουργούν έτσι, εγώ δε μπορώ να το καταλάβω αυτό. πχ όταν πήρα μηχανάκι ήθελα από μόνος μου να μάθω να κάνω κάποια πράγματα, όπως να αλλάζω λάδια. Κάθισα είδα πως το κάνανε, είδα video στο youtube και τώρα το κάνω μόνος. Τη φορολογική δήλωση, ρώτησα σε γνωστούς, έκανα ερωτήσεις στο Internet και γενικά ασχολήθηκα. Ε τώρα την κάνω μόνος. Παρόμοια λειτουργώ και σε άλλα πράγματα. Και γενικά όταν πρέπει να γίνει κάτι θα ψάξω να βρω τον τρόπο να γίνει πιο εύκολο για μένα. Ήθελα να ταξιδέψω εξωτερικό, κάθισα το έψαξα πχ και έβγαλα revolut η οποία με βόλεψε, ήθελα να επικοινωνήσω με εξωτερικό, πάλι το έψαξα με voip. Οι περισσότεροι δε θέλουν, δεν είναι ότι δε μπορούν 6
l337 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, santac είπε Οι περισσότεροι δε θέλουν, δεν είναι ότι δε μπορούν Σε πολλές περιπτώσεις, ναι. Και είναι γιατί δεν ενδιαφέρονται να κάτσουν να μάθουν, γιατί ..έτσι. Και δεν νομίζω ότι χρειάζονται να δώσουν λογαριασμό ούτε σε μένα, ούτε σε σένα, ούτε στον οποιοδήποτε γι' αυτό. 6 λεπτά πριν, santac είπε Και γενικά όταν πρέπει να γίνει κάτι θα ψάξω να βρω τον τρόπο να γίνει πιο εύκολο για μένα. Το έχουμε καταλάβει. 1
santac Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, l337 είπε Το έχουμε καταλάβει. χαχα. όντως φίλε. Αυτό δείχνει ότι δε κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια και αντιμετωπίζω κάθε πρόκληση, ώστε να είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά Πλάκα πλάκα, να ήξερες πόσο με έχει σώσει αυτό που παρέθεσες, ασχέτως αν μερικοί κοροϊδεύουν. τέλος το offtopic
greengr21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, l337 είπε Το έχουμε καταλάβει. Η κοπελα(?) του santac μολις διαβασει το τοπικ που ανοιξε
theoritikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μου θυμίσατε συζήτηση που είχα με (δήθεν) τεχνολογικά άσχετο, να προσπαθεί να με πείσει πως το 5G είναι βλαβερό για την υγεία. Έλαβε απάντηση πως όταν κάνεις like στα κομενάκια, και στέλνεις σχόλια του τύπου "κούκλα κάνε με αδ, είμαι πλοκ' δεν σε απασχολεί το 5G
fastnq2 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τεράστιο θέμα, εγώ θα το γενικευσω ακόμα περισσότερο, είναι κρίμα σε εποχή με πρόσβαση σε άπειρες πληροφορίες με δύο κλικ κόσμος να αγνοεί βασικά πράγματα. Να μην ξέρει ότι δικαιούται ένα επίδομα που πραγματικά το έχει ανάγκη και να το χάνει, να μην έχει τους κωδικούς στο ταξις και δύο γνώσεις να εκτυπωσει τον ενφια του, να αγοράζει κινητό από πανάκριβες αλυσίδες πληρώνοντας καπέλο 20-30% επειδή αγνοεί το σκρουτζ.Να κλείνει τα αεροπορικά του από γραφεία με καπέλο και προμήθειες ενώ είναι θέμα 5 λεπτών ονλαιν, να πληρώνει τον ενφια στο γκισέ με 2 ευρώ νταβατζ...προμηθεια ενώ ονλαιν είναι τζάμπα. Μιλάμε για χιλιάδες πεταμενα ευρώ καθε χρόνο στην κυριολεξία, συν την αποσυμφόρηση δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, καταστημάτων που θα βοηθήσει κάποιον που πραγματικά πρέπει να είναι εκεί να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά του και όλοι μαζί να γλιτώσουν χρόνο. Μέχρι και οικολογικό καλό κάνουμε απλά παίρνοντας ebill αντί για φάκελο για τους λογαριασμούς μας δεη ΟΤΕ κτλ. Μάλιστα αυτά εχουν και όφελος 1 ευρώ ανά λογαριασμό αν ζητήσεις ebill. Τι να πω, ίσως το '' η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα'' να ισχύει εδώ. Όλα στον καιρό τους, ήδη στο θέμα πλαστικού χρήματος και πληρωμή λογαριασμων ονλαιν έχουν γίνει τεράστια βήματα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από fastnq2 8
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Αναφορά σε κείμενο Μιλάμε για χιλιάδες πεταμενα ευρώ καθε χρόνο στην κυριολεξία, συν την αποσυμφόρηση δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, καταστημάτων που θα βοηθήσει κάποιον που πραγματικά πρέπει να είναι εκεί να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά του και όλοι μαζί να γλιτώσουν χρόνο. Αυτο ακριβως. Πιστευω οτι επειδη μαθαμε οτι μια αιτηση για να ειναι εγκυρη φρεπει να πρωτοκολληθει να περαεει απο δεκα γκισεδες και να εχει υπογραφη του διευθυντη, οδηγηθηκαμε και κυριως οι παλαιοτερες πλεον γενιες σε αυτη την γραφειοκρατια, ουρολαγνεια (αυτο δεν ακουστηκε και πολυ καλα... Ουρολατρεια τελος παντων...) Ας μην ξεχναμε ποσες φολες φαγαν και οι γονεις μας με χρηματιστηρια, κατι εναλλακτικους παροχους κατι πυραμιδες κατι ροζ τηλεφωνα κατι πανακριβους 80286 που εβγαινε η εκτυπωση ντρντρρρντρρρ και ηταν πιο ακριβη στην τελικη απο το να νοικιασεις ενα φωτοτυπαδικο, χιλια δυο τεχνολογικα προχωρημενα που τελικα ηταν μουφες η εστω ακριβοπληρωμενα. Οποτε μοιρολατρικα μαθαμε, παω στην ουρα και εχω "προσωπικη επαφη" (λεμε τωρα...) 😕
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έτσι είμαστε στην Ελλάδα, κοιτάμε να κάνουμε ότι μπορούμε από μόνοι μας και αφήνουμε τους άλλους στον βάλτο τους. Δεν γίνεται να χαλάμε την ζαχαρένια μας κάθε τρεις και λίγο για κάποιον που δεν ξέρει κάτι και δεν ενδιαφέρεται να το μάθει για να διευκολύνει τον εαυτό του. Και εγώ σκοτώνομαι με την μητέρα μου σχεδόν καθημερινώς για διάφορα θέματα, είναι 56 ετών και από τα 40 45 μεταξύ αυτών σχεδόν πλήρης αδυναμία εκμάθησης νέων πραγμάτων και προσαρμογή σε νέες καταστάσεις, με τα ΜΜΜ δεν ξέρει να κυκλοφορήσει γιατί έχει μάθει το παλιό σύστημα με τα εισιτήρια και με το νέο συνεχώς τα ξεχνάει όλα. Το ίδιο πρόβλημα με συναλλαγές με κάρτες και 1002 αλλά πράγματα, ξεχασιαρα πολύ πέρα από φυσιολογικό, βέβαια μάλλον υποβοσκει κάτι νευρολογικο η ψυχιατρικό αλλά δεν θέλει να πάει σε γιατρό να το ψάξει. Οπότε την αφήνω να στήνεται με τις ώρες στις ουρές παντού και δεν με ενδιαφέρει. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από Βασίλης_29
dkstopo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όπως λίγα χρόνια πριν όλοι μας, δηλαδή πάνε και στήνονται στις ουρές πληρώνουν με μετρητά όταν μπορούν κάνουν κανονικό καμάκι σε γυναίκες και όχι like σε αναρτήσεις. Πληροφορίες λενε ότι πηδάνε πολύ περισσότερο από τους άλλους. καλη χρονιά σε όλους μας. 2 2 1
Guerriero4 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dkstopo είπε Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όπως λίγα χρόνια πριν όλοι μας, δηλαδή πάνε και στήνονται στις ουρές πληρώνουν με μετρητά όταν μπορούν κάνουν κανονικό καμάκι σε γυναίκες και όχι like σε αναρτήσεις. Πληροφορίες λενε ότι πηδάνε πολύ περισσότερο από τους άλλους. καλη χρονιά σε όλους μας. Εμείς που πληρώνουμε με κάρτα/online και δεν στηνόμαστε σε ουρές σαν creeps για να βγάλουμε γκόμενα, έχουμε περισσότερο χρόνο να ξοδέψουμε στο πήδημα Πληροφορίες λένε ότι τον έχουμε μεγαλύτερο.. τον IQ 🤣 Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από Guerriero4 1 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Αχ ωραια μπηκε ο χρονος με ομονοια και ειρηνη υμιν!
john_petrucci7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, dkstopo είπε Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όπως λίγα χρόνια πριν όλοι μας, δηλαδή πάνε και στήνονται στις ουρές πληρώνουν με μετρητά όταν μπορούν κάνουν κανονικό καμάκι σε γυναίκες και όχι like σε αναρτήσεις. Πληροφορίες λενε ότι πηδάνε πολύ περισσότερο από τους άλλους. καλη χρονιά σε όλους μας. Ναι γιατι δεν μπορεις να βγεις να δεις γκομενες θες να πας στο ικα σα τις γριες απο το πρωι. Μεγαλος γυπαετος λεμε
telis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Έχω καταλάβει ότι δεν είναι όλοι για όλα. Έτσι απλά. Βλέπεις ανθρώπους που δεν κάνουν για οδηγοί. Οσο και να το παλεύουν, παραμένουν στο επίπεδο του αρχάριου για χρόνια. Βλέπεις άλλους που αδυνατούν να καρφωσουν έστω και ένα καρφί ή να βάψουν ένα δωμάτιο. Άλλοι δεν κάνουν για μαγείρεμα, πόσο δύσκολο είναι να βράσεις μακαρόνια; Πόσους έχετε δει να πατάνε το λάθος κουμπί για το ασανσέρ; "κυρία μου που θέλετε να πάτε; επάνω. Και γιατί πατάτε το κουμπί προς τα κάτω;" ακόμα και το θέμα του να γίνεις γονέας μπαίνει σε αυτη τη λογική. Πόσους έχετε δει να "το έχουν" με τα παιδιά και το μεγάλωμα τους; Δεν είμαστε όλοι για όλα 10
Mansora Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μην είμαστε απόλυτοι για τον τεχνολογικό αγραμματισμο. Οι ηλικιωμένοι κάθονται στις ουρές επειδή έχουν άπειρο χρόνο και είναι μια μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας για αυτούς.Ο πεθερός μου που είναι 70 χρόνων και έχει γνώση της τεχνολογιας πλέον πετάει τι σκούφια του όταν τον στέλνουμε για διάφορες δουλείες γιατί δούλευε μια ζωή και να κάθεται σπίτι τον τσακίζει.Ξέρει επίσης ότι μπορεί να πληρώνει μια προμήθεια 2 3 ανα συναλλαγή ταμείου αλλά προτιμά να τα κάνει για να έχει ένας υπάλληλος τη δουλειά του. Επίσης κόσμος στήνεται σε ουρές γιατί υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα είτε από ελ επαγγελματίες ή από μισθωτούς που παίρνουν ένα μέρος μαύρα το οποίο απαιτεί φυσική παρουσία για να κινηθεί. 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις