Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά απο μιά δεκαπενταετία και βάλε χρήσης διαφόρων mac γενικότερα,  αλλα κυρίως επειδή παρουσιάστηκε η ευκαιρία* να  ασχοληθω πάλι με desktop, θα ήθελα να φτιάξω ενα build οικονομικό αρχικα, αλλα με προδιαγραφές να μπορεί να εξελιχθεί σιγα σιγα χωρις να χρειάζεται όλο αντικατάσταση. Εννοείται οτι δεν εχω ιδέα ουτε απο συναρμολόγηση ούτε απο καρτες, επεξεργαστες και hardware γενικότερα γιατι ερχομαι απο apple περιβάλον που είναι ολα fix, αλλα αυτό ειναι που έχει το ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα το μηχανημα το θέλω για τα βασικά που θα αναφερω στην φορμα παρακατω αλλα και για μελλοντικο πειραματισμο με hardware software κτλ, ικανο για gaming και βλεπουμε. Αν κατι απο αυτα που εγραψα ειναι αρκετα αόριστο είναι λόγω άγνοιας επι του θεματος προς το παρον.

*Μου πήρε το macbook  η γυναίκα μου!

Ποσό που διαθέτουμε : ~600€ 

Χρήση υπολογιστή :

Πειραματισμός γενικότερα με pc, Browsing, Ανάγνωση pdf και λοιπων αρχειων, λίγο photo/video editing, gaming οχι ιδιαίτερα αλλά αν χρειαστει να μπορεί να ανταπεξέλθει. Γενικότερα ενα μηχάνημα με προοπτικη αναβάθμισης. 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Ναι, νομίζω μεχρι 24 θα είναι καλα. Λόγω ανάγνωσης δεν θελω να τρεχει αιμα απο τα ματια μου και να βλεπω πιξελ. Επίσης θελω να μπορει να μπει σε mount-βραχίονα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Πληκτρολογιο-ποντικι(

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 

Καλύτερα απο ένα γιατί δεν διαθέτω την   υπομονή για να περιμένω διαθεσιμότητες καθυστερήσεις κτλ.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Κουτί δεν με ενδιαφέρουν παράθυρα και rgb σε καμία περίπτωση, θα ηθελα κατι μαζεμενο και διακριτικο με σωστο air flow και όσο μικροτερο τοσο καλύτερα.

Θα το στήσω εγω στο πλαισιο του πειραματισμού.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι

Επεξ/σία από G.bar
Δημοσ.

Καλή χρονιά και ευχαριστώ για το χρόνο σου. Είναι μια αρχή για να εχω μια ιδεα αλλα δυστυχώς πολλά απο τα πράγματα δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα και επειδή την εχω πατησει ξανα και οι 5 μερες ευκολα γίνονται 45, προτιμώ να υπάρχει απόθεμα για αμεση αγορα..

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, G.bar είπε

Καλή χρονιά και ευχαριστώ για το χρόνο σου. Είναι μια αρχή για να εχω μια ιδεα αλλα δυστυχώς πολλά απο τα πράγματα δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα και επειδή την εχω πατησει ξανα και οι 5 μερες ευκολα γίνονται 45, προτιμώ να υπάρχει απόθεμα για αμεση αγορα..

Θες να χάσεις performance για κάτι που θα κρατήσεις ίσως χρόνια επειδή θα καθυστερήσει δέκα μέρες; Το ετοιμοπαραδοτο σημαίνει πιο ακριβο. Θα δω μήπως βγει από e-god  που έχει συνήθως σε καλή τιμή άμεσα διαθέσιμα. W8.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Από eshop επεξεργαστή ryzen 3600 δίσκο bx400 480gb ή adata sx6000 m2 500gb και μητρική b450m pro4 θα ζητήσεις να κάνουν update το bios της.

Από you.gr

aerocool qs-240 

Thermaltake 500w rgb

16gb 3200 g.skill ripjaws v

Gigabyte gt 1030 

Ετοιμοπαραδοτα γύρω στα 580€

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...