p_under Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, dem είπε Επειδή ανέφερες "πιξελιασμα" πάει το δικό μου μυαλό σε ρυθμίσεις pcie και κάρτα . Προβλήματα με ram κάνουν πιξελιαμα; στην rx 570 που είναι pci e 3 μου έκανε pixel σε άσχετα σημεία στην οθόνη, λογικά το pci e θα πρέπει να είχε οριστεί στο version 3 από μόνο του, δοκίμασα και μια gt 210 που είναι pci e 2 και μου άφηνε κάτι σαν μεγάλα κουτάκια άλλου χρώματος από ότι είχε το bios. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το pci e θα έπρεπε να έχει οριστεί στο version 2 για να συμφωνεί με την κάρτα. Και στις δύο κάρτες είχα το ίδιο αποτέλεσμα, άρα θεωρώ πως το πιξέλιασμα απλά ίσως είναι ιδιοτροπία της RX.
ilos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μα η x470 είναι μόνο pci3.0 (οι x570 έχουν και pcie4.0 που και πάλι δεν έχουν θέμα πχ η 1080 μου κανονικά δουλεύει αλλά σε pcie3 mode χωρίς να το κάνω force στο bios) . Αν δε κάνεις λοιπόν force gen2 στο bios, στο auto θα δουλέψει κανονικά σε gen3 με την 570. Αλλά και gen2 να κάνεις force πάλι κανονικά θα πρέπει να δουλέψει γιατί είναι backwards compatible απλά στο μισό bandwidth και η 570 θα χάνει λίγο επιδόσεις. Αν βγάζει artifacts με 2 διαφορετικές κάρτες και δε φταίει το psu, τότε ή mobo είναι ή μνήμες μη το κουράζουμε. P.S. Κρατά και μια πισινή μη φταίει και το καλώδιο. Με display port είσαι? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από ilos
p_under Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 UPDATE Δοκίμασα ένα dimm από έναν φίλο μου corsair lpx 2400 ή 2666 4gb και το σύστημα έπαιξε μια χαρά. Η δοκιμή έγινε για 2-3 μέρες μόνο και ελάχιστες ώρες λόγω υποχρεώσεων. Πήρα τις γνωστές crucial edie 3200 2x8 και πλέον είμαι οκ, φόρτωσα το docp στα 3200 και σιγά σιγά θα ξεκινήσω το oc στις ram, το fine tune στον επεξεργαστή και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να αποδώσει τα μέγιστα το setup μου. Σκέφτομαι να βάλω κάποια στιγμή πάλι τις παλιές μου ραμ και να παίξω λίγο με τα timings, για να δω τι του έφταιγε. Αρνούμαι να πιστέψω ότι ήταν ασυμβατότητα. Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν. Η συνέχεια στο θέμα με τους ryzen. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα