p_under Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Στις 31/12/2019 στις 11:52 ΠΜ, dem είπε Δοκίμασε και από το bios να βάλεις από auto το pcie gen 2 ή 3 χειροκίνητα. Αν και εψαξα δεν βρηκα αυτη την επιλογη Στις 31/12/2019 στις 12:04 ΜΜ, FasTaker είπε η βλεπεις μηπως στραβωσε καποιο pin απο την cpu. Εβαλα και εβγαλα τον επεξεργαστη και δεν εχει σταβωσει κατι, αν ειχε σιγουρα θα το παρατηρουσα οταν τον εβγαλα. Αρα δεν ειναι αυτο. Στις 31/12/2019 στις 9:29 ΜΜ, malakudi είπε Οι μνήμες σου είναι 2400 16-16-16-39 1.2V Δοκίμασε δύο μόνο στα slot B2-A2 και τσέκαρε στο auto τι timings βάζει η μητρική. Εβαλα στα Β2 Α2 δυο μνημες και στο auto τις βαζει 2400 16-16-16-39 1.2 - παλι εχω freeze Στις 1/1/2020 στις 11:13 ΠΜ, tyf είπε και εγω νομιζω οτι απο μνημες ειναι το θεμα. δοκιμασες να τις τρεξεις χαμηλοτερα? 2133? Δοκιμασα και 2133 με δυο μνημες παλι, τους δινει 15αρια timings στο auto παλι εχω κολλημα. Περιμενω την μνημη απο τον φιλο μου για μα δω τι φταιει και στο μεσοδιαστημα θα δοκιμασω την gpu στο κατω pci e, θα βαλω την στοκ ψυκτρα γιατι το κουμπωμα της gamer storm (deepcool) assasin ειναι με εξτρα am4 bracket το οποιο δεν μαρεσει ετσι οπως βιδωνει στην μητρικη. Αφηνει κενο μεταξυ μητρικης και backplate ψυκτρας και οταν δεν εχει βιδωσει η ψυκτρα το backplate βρισκεται στον αερα. Και τελος αν δεν βρω λυση με αυτα θα στειλω μηνα στο αμαζον.
malakudi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, p_under είπε Αν και εψαξα δεν βρηκα αυτη την επιλογη Εβαλα και εβγαλα τον επεξεργαστη και δεν εχει σταβωσει κατι, αν ειχε σιγουρα θα το παρατηρουσα οταν τον εβγαλα. Αρα δεν ειναι αυτο. Εβαλα στα Β2 Α2 δυο μνημες και στο auto τις βαζει 2400 16-16-16-39 1.2 - παλι εχω freeze Δοκιμασα και 2133 με δυο μνημες παλι, τους δινει 15αρια timings στο auto παλι εχω κολλημα. Περιμενω την μνημη απο τον φιλο μου για μα δω τι φταιει και στο μεσοδιαστημα θα δοκιμασω την gpu στο κατω pci e, θα βαλω την στοκ ψυκτρα γιατι το κουμπωμα της gamer storm (deepcool) assasin ειναι με εξτρα am4 bracket το οποιο δεν μαρεσει ετσι οπως βιδωνει στην μητρικη. Αφηνει κενο μεταξυ μητρικης και backplate ψυκτρας και οταν δεν εχει βιδωσει η ψυκτρα το backplate βρισκεται στον αερα. Και τελος αν δεν βρω λυση με αυτα θα στειλω μηνα στο αμαζον. Ανέβασε την τάση των μνημών στο 1.25 και XMP auto 2400
p_under Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, malakudi είπε Ανέβασε την τάση των μνημών στο 1.25 και XMP auto 2400 Το εχω κανει, το γραφω καπου παραπανω, δυστυχως δεν εχει αποτελεσμα.
malakudi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, p_under είπε Το εχω κανει, το γραφω καπου παραπανω, δυστυχως δεν εχει αποτελεσμα. Το είδα τώρα, όντως. Τι να πω, ίσως έπεσες σε προβληματική μητρική ή σε πολύ περίεργη ασυμβατότητα με τις συγκεκριμένες μνήμες. Αν και με άλλο DIMM έχεις θέμα (ιδανικό θα ήταν να δοκίμαζες με κάποιο που είναι στο QVL της μητρικής) τότε λογικά είναι η μητρική, αν και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι και η CPU. Έχεις δοκιμάσει χωρίς τον nvme; Μπας και γίνεται κάτι από κει;
p_under Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, malakudi είπε Το είδα τώρα, όντως. Τι να πω, ίσως έπεσες σε προβληματική μητρική ή σε πολύ περίεργη ασυμβατότητα με τις συγκεκριμένες μνήμες. Αν και με άλλο DIMM έχεις θέμα (ιδανικό θα ήταν να δοκίμαζες με κάποιο που είναι στο QVL της μητρικής) τότε λογικά είναι η μητρική, αν και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι και η CPU. Έχεις δοκιμάσει χωρίς τον nvme; Μπας και γίνεται κάτι από κει; Ναι και χωρις το drive εχει ιδια συμπεριφορα. Και εγω πιο πολυ για μητρικη λεω αλλα δινω μια μικρη πιθανοτητα στην ασυμβατοτητα γι αυτο δεν την εχω στειλει πισω ακομα. Το ξερω οτι μπορει και να φταιει και το cpu αλλα δυστυχως δεν εχω αλλο να δοκιμασω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από p_under
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, p_under είπε Ναι και χωρις το drive εχει ιδια συμπεριφορα. Και εγω πιο πολυ για μητρικη λεω αλλα δινω μια μικρη πιθανοτητα στην ασυμβατοτητα γι αυτο δεν την εχω στειλει πισω ακομα. Το ξερω οτι μπορει και να φταιει και το cpu αλλα δυστυχως δεν εχω αλλο να δοκιμασω. Επικοινώνησε με την amd μήπως σε εξυπηρετήσει. Να σου στείλει έναν επεξεργαστή δοκιμαστικά εξηγώντας τους φυσικά την όλη ιστορία. Μετά τον επιστρέφεις. Συνήθως γίνεται με δικά τους έξοδα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από BlueBlood7 1
p_under Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Επικοινώνησε με την amd μήπως σε εξυπηρετήσει. Να σου στείλει έναν επεξεργαστή δοκιμαστικά εξηγώντας τους φυσικά την όλη ιστορία. Μετά τον επιστρέφεις. Συνήθως γίνεται με δικά τους έξοδα. Οκ θα το σκεφτω και αυτο. Για την ιστορια δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο χωρις αποτελεσμα.
p_under Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, nicksoti είπε Vsoc τι δίνει η μητρική σε default; Οπως καθεμαι και χαζευω το bios βλεπω απο 1.43,1.45 μεχρι 1.47 νομιζω και το ελαχιστο που θυμαμαι ειναι 1.41
nicksoti Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 https://forums.tomshardware.com/threads/bsod-memory-management-with-ryzen-5-3600.3502969/
p_under Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, nicksoti είπε https://forums.tomshardware.com/threads/bsod-memory-management-with-ryzen-5-3600.3502969/ Ασυμβατοτητα με την μνημη καταλαβαινω απο το τοπικ που παραθετεις. Μακαρι να ειναι αυτο στην περιπτωση μου, να παρω τις γνωστες crucial και να ξεμπερδευω. Οταν φτασει το dimm απο τον φιλο μου θα μαθω.
nicksoti Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι μοιάζει ίδιο θέμα με το δικό σου. Κοίτα ο λιγότερο μπελαλίδικος τρόπος να προσδιορίζεις το πρόβλημα και να μην αλλάζεις τσάμπα parts, είναι 1ον δοκιμή με άλλο dimm και 2ον τη cpu σου σε άλλο σύστημα. Η εμπειρία λέει ότι οι συνήθεις ύποπτοι είναι τροφοδοτικό ή μητρική, με αυτή τη σειρά. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από nicksoti
p_under Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 8 ώρες πριν, nicksoti είπε Ναι μοιάζει ίδιο θέμα με το δικό σου. Κοίτα ο λιγότερο μπελαλίδικος τρόπος να προσδιορίζεις το πρόβλημα και να μην αλλάζεις τσάμπα parts, είναι 1ον δοκιμή με άλλο dimm και 2ον τη cpu σου σε άλλο σύστημα. Η εμπειρία λέει ότι οι συνήθεις ύποπτοι είναι τροφοδοτικό ή μητρική, με αυτή τη σειρά. Στις 3/1/2020 στις 10:16 ΜΜ, p_under είπε Οκ θα το σκεφτω και αυτο. Για την ιστορια δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο χωρις αποτελεσμα. Περιμενω να μου ερθει ενα dimm απο φιλο μου. Τροφοδοτικο δοκιμασα.
dem Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Επειδή ανέφερες "πιξελιασμα" πάει το δικό μου μυαλό σε ρυθμίσεις pcie και κάρτα . Προβλήματα με ram κάνουν πιξελιαμα;
ilos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Αφού δε φταίει το psu, είναι η μνήμες ή mobo και σε λιγότερο βαθμό ίσως και η κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα