p_under Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Αγαπητοί φίλοι, πριν μερικές μέρες μου ήρθε ο ryzen 3600, η asus prime x470 pro και το Adata XPG Gammix S11 Pro 512GB Το υπόλοιπο build μου που έχω από το προηγούμενο μου setup αποτελείται από τα: corsair rm750x rx 570 nitro+ 4 x 4GB teamgroup 2400MHz με κωδικό TPKD44G2400HC16BK aftermarket cooler gamer storm lucifer Αφού έλυσα όλο το pc για καθαρισμό, έστισα τα πάντα και πριν ξεκινήσω να τακτοποιώ τα καλώδια λέω ας το ανάψω για πρώτη φορά να δω πως είναι το bios Η πρώτη κρυάδα ήρθε όταν το pc δεν πόσταρε με την πρώτη αλλά με την 2η ή 3η φορά. Λέω οκ μπορεί να έτυχε. Μπαίνω στο bios χαζεύω 2-3 λεπτά παίζω με τις ρυθμίσεις για τα ανεμιστηράκια και το PC freezαρε. Να σημειώσω πως η asus ήρθε με αυτοκόλλητο ryzen 3000 ready και με το bios 5204. Στην δεύτερη και τρίτη είσοδο μου στο bios άρχισε να πιξελιάζει η οθόνη έπειτα από λίγο και στην συνέχεια freeze. Τι έχω κάνει: Έβαλα το setup πάνω σε benchtable Έβγαλα τα πάντα από πάνω και άφησα μόνο ποντίκι, πληκτρολόγιο, ένα ram dimm, και την gpu - κανένα αποτέλεσμα Άλλαξα μνήμη, θέση στην μνήμη - κανένα αποτέλεμσμα Άλλαξα κάρτα γραφικών με μια nvidia 9500gt - πλέον δεν πιξελιάζει στο bios αλλά καθώς κουνάω το ποντίκι αφήνει κάτι σαν κουτάκια άλλου χρώματος και freeze Άλλαξα hdmi καλώδιο - κανένα αποτέλεσμα Έκανα bios update από το 5204 στο 5406 - κανένα αποτέλεσμα Ξεκίνησα να κάνω φορματ σε win 10, αφού τελείωσε η εγγραφή αρχείων και έκανε restart ώστε να σετάρει τις συσκευές είχα BSOD με κωδικό 0xc000021a και στην δεύτερη απόπειρα είχα BSOD με μήνυμα για memory management Πέρασα και ένα memtest για καλό και κακό, 2 pass - κανένα αποτέλεσμα Έδωσα 1.25v στις μνήμες - κανένα αποτέλεσμα Φταίει η μητρική ή δεν γουστάρει αυτές τις ραμ? Θεωρώ πως το να μην της αρέσουν οι ραμ είναι τραβηγμένο καθώς έχουμε φτάσει στην 3η γενιά.. ΥΓ: όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα που έχω δούλευαν άριστα μέχρι πριν 2 μήνες σε intel x99 και 5960x Είμαι ένα βήμα πριν το πετάξω από τον δεύτερο γιατί ήμουν πολύ καιρό χωρίς PC, Τι κάνουμε?
Ntinaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Βαλε μονο μια μνημη πανω και περνα το τελευταιο bios https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_BIOS/
tyf Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 και μην ενεργοποιεις το xmp στις μνημες. βαλτες να δουλευουν στα 2133. λογικα μνημη ειναι. εκτος αν εχει θεμα η μητρικη.
p_under Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Βλέπει όλες τις RAM το PC? Δεν θυμαμαι αλλα μπορω να το δοκιμασω 5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Βαλε μονο μια μνημη πανω και περνα το τελευταιο bios https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_BIOS/ Τα εχω κανει αυτα 😀 3 λεπτά πριν, tyf είπε και μην ενεργοποιεις το xmp στις μνημες. βαλτες να δουλευουν στα 2133. λογικα μνημη ειναι. εκτος αν εχει θεμα η μητρικη. Δεν εχουν xmp αυτες, ολα στο auto και πηγαν μονες στους στα 2400. Θα δοκιμασω και 2133.
dem Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δοκίμασε και από το bios να βάλεις από auto το pcie gen 2 ή 3 χειροκίνητα.
malakudi Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δώσε 75 ευρώ να πάρεις τις Crucial Ballistix LT/AT 3200 16GB (2*8GB) και πούλα τις παλιές σου. Από κει και πέρα, μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις στα 2133 αλλά θα έχεις μεγάλη απώλεια σε επιδόσεις έτσι (και στα 2400 φυσικά θα έχεις). Όταν δοκίμασες μόνο 1 μνήμη, σε ποιο slot την έβαλες; H Χ470 Prime Pro θέλει στο slot B2 αν είναι μόνο 1 DIMM, στα slot B2-A2 αν είναι δύο DIMM. 1
kkatzos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Αφού άλλαξες τα πάντα, δοκίμασες τα πάντα και δε γίνεται τίποτα μάλλον πας για άλλη μητρική.
FasTaker Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 η βλεπεις μηπως στραβωσε καποιο pin απο την cpu. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μα τι του λέτε να κάνει? Κάνε εκείνο κάνε το άλλο. Αφού τα έχει κάνει όλα. Ένα κατεβατό έχει γράψει ο άνθρωπος. Λογικά ή cpu ή μητρική έχει θέμα. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Ας μπει ο νέος χρόνος μήπως και αλλάξει η τύχη
p_under Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, malakudi είπε Δώσε 75 ευρώ να πάρεις τις Crucial Ballistix LT/AT 3200 16GB (2*8GB) και πούλα τις παλιές σου. Από κει και πέρα, μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις στα 2133 αλλά θα έχεις μεγάλη απώλεια σε επιδόσεις έτσι (και στα 2400 φυσικά θα έχεις). Όταν δοκίμασες μόνο 1 μνήμη, σε ποιο slot την έβαλες; H Χ470 Prime Pro θέλει στο slot B2 αν είναι μόνο 1 DIMM, στα slot B2-A2 αν είναι δύο DIMM. 8 ώρες πριν, kkatzos είπε Αφού άλλαξες τα πάντα, δοκίμασες τα πάντα και δε γίνεται τίποτα μάλλον πας για άλλη μητρική. 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Μα τι του λέτε να κάνει? Κάνε εκείνο κάνε το άλλο. Αφού τα έχει κάνει όλα. Ένα κατεβατό έχει γράψει ο άνθρωπος. Λογικά ή cpu ή μητρική έχει θέμα. Το θέμα το άνοιξα πιο πολύ ώστε να βγάλω άκρη αν έχω κάποιο ελαττωματικό part ή απλά είμαι τόσο άτυχος που δεν αρέσουν στην asus οι μνήμες. Επειδή την μητρική την έχω αγοράσει από το ισπανικό άμαζον θέλω να αποφύγω λίγο την αποστολή αλλά αν φταίει αυτή τουλάχιστον ξέρω ότι δεν θα έχω να κάνω με τους δικούς μας καταστηματάρχες. Θα μου φέρει ένας φίλος μου ένα άλλο dimmάκι να δοκιμάσω και βλέπουμε για τις μνήμες. Αγοράζω καινούργιες δεν έχω θέμα αλλά επειδή αυτόν τον μήνα και τον επόμενο είμαι αρκετά πιεσμένος ήθελα να το τρενάρω και να μου τις κάνω δώρο σε 3-4 μήνες. Απλά να αγοράσω τώρα χωρίς να είμαι σίγουρος ότι φταίνε αυτές και να έχω το ίδιο θέμα το θεωρώ χαζό. Όπως και να έχει, δοκιμάζοντας τις και τις ραμ πιστεύω θα βρω τον υπαίτιο.
malakudi Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Οι μνήμες σου είναι 2400 16-16-16-39 1.2V Δοκίμασε δύο μόνο στα slot B2-A2 και τσέκαρε στο auto τι timings βάζει η μητρική.
tyf Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 και εγω νομιζω οτι απο μνημες ειναι το θεμα. δοκιμασες να τις τρεξεις χαμηλοτερα? 2133?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα