Προς το περιεχόμενο

Samsung UE55RU7092 ή Philips 58PUS6504


patsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σαας βρίσκομαι στην διαδικασία επιλογής ανάμεσα στις 2 αυτές tv και ήθελα να μου πείτε αν έχετε εμπειρία από κάποια απ τις δύο και ποία γενικά θα επιλέγατε εσείς. Χρήση ταινίες, Nteflix και φυσικά ποια απ τις δύο έχει καλύτερο λειτουργικό από πλευράς εφαρμογών κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ στο ίδιο δίλημμα βρίσκομαι. Με ενδιαφέρει και το μικρότερο δυνατό input lag λόγω επικείμενης σύνδεσης με PS4. (Δεν έχω πολλές απαιτήσεις εδώ, αλλά να μην έχει και καθυστέρηση ολόκληρου δευτερολέπτου.)

Σκέφτομαι αντίστοιχα και την UM7100 της LG.

 

Έχω την εντύπωση ότι η Philips έχει καλό panel, η LG έχει RGBW panel στα εισαγωγικά της μοντέλα, και η Samsung τα τελευταία χρόνια κάτι πρέπει να έχει κάνει γιατί δεν ακούω και τα καλύτερα σχόλια.

Επεξ/σία από magnam
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την είδα και γω την lg αλλά την απέκλεισα σχετικά γρήγορα. Τώρα ανάμεσα σε αυτές τις δυο δεν ξέρω κατά ποσο είναι true 4Κ της Philips σαν τηλεόραση και πιο οικονομική είναι και πάνω κάτω με την Samsung στα ίδια είναι. Αλλά κάτι με κρατάει. Και σε Κωτσόβολο που πήγα δεν την είχαν έξω να την δω για να συγκρίνω. Πρέπει να έχει πάντως δοαφορα στα χρώματα σε σχέση με άλλες απ ότι είδα να λένε κάποια παιδιά εδώ. Θα δούμε ίσως κάποιος που την έχει πάρει η που έχει καλύτερη γνώση για τα χαρακτηριστικά των 2 να μας γράψει εδώ.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω ειμαι αναμεσα σρα αυτα τα δυο μοντελα αλλα στο θεμα πανελ ειναι τα ιδια και τα δυο.

VA εχουν και τα ιδια χαρακτηριστικα https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7ad8f3056

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως με όσο ψάξιμο μπόρεσα να κάνω για την philips ίσως είναι ελαφρώς πολύ λίγο πιο κάτω απ την Samsung σε ποιότητα εικόνας. Τώρα αν οι διάφορες αξίζουν τα 70-90 € διαφορά στην τιμή δεν ξέρω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω ειμαι με την ΚU6000 εδω και 3 χρονια,δεν εχω παραπαπονο κανενα αλλα σκεφτομουν για μια αλλαγη οταν ειδα της τιμες απο αυτες της δυο τηλεορασεις αλλα με φρεναραν σε καποια χαρακτηριστικα που δεν εχει καμια απο της δυο τους,uhd upscaling,uhd dimming και ultra clean view.

Αυτα τα τρια βοηθανε παρα πολυ οταν βαζεις υλικο που παιζει 1080p και το κανει upscale χωρις να χασει ποιοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ποιοτικά σίγουρα το upscaled προϊόν θα έχει απώλειες. Επίσης, UHD upscaling που λες κάνουν υποχρεωτικά όλες οι UHD τηλεοράσεις απ' όσο γνωρίζω. Τώρα το πόσο καλά το κάνει η κάθε τηλεόραση, ναι, είναι ένα θέμα και ποικίλει, αλλά οτιδήποτε μη-UHD εάν βάλει να παίξει, ένα τυπικό upscale θα γίνει θέλοντας και μη. Είναι σαν να βάζεις 720p βίντεο να παίξει full-screen στην 1080p οθόνη του υπολογιστή σου. Ουσιαστικά upscale είναι κι αυτό.

Όσον αφορά το Ultra Clean View, έτσι το ονομάζει η Samsung. Σε τηλεοράσεις άλλων εταιριών μπορεί να το διαβάσεις με διαφορετική ονομασία.

Αντίστοιχα και το dimming που εάν δεν κάνω λάθος η Philips το ονομάζει micro dimming.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τέλει πήρα την Philips 58PUS6504. Πρώτες εντυπώσεις:

1. Απλά εντυπωσιακές οι 58 ίντσες. Έρχομαι από 43άρα LG επίσης 4Κ και μπορώ να πω πως σε πιάνει δέος και μόνο που βλέπεις την Philips.

2. Από την μάνα της είχε αρκετά καλές ρυθμίσεις, αν και είχε ενεργοποιημένα αρκετά φρου-φρου κι αρώματα, όπως όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις πλέον (π.χ. smooth vision, noise reduction κτλ.).

3. Σε γενόμενη σύνδεση με το PS4 το αναγνώρισε απευθείας και ενεργοποίησε το HDR. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ακόμη κι όταν πρωτοέβαλα την εικόνα σε λειτουργία παιχνιδιού είχε ενεργοποιημένα κάποια από τα προαναφερθέντα καλούδια. Τα απενεργοποίησα και σχεδόν εξαφανίστηκε το όποιο input lag.

4. Δοκιμάστηκε και το NETFLIX, όλα δουλεύουν τέλεια!

5. Δοκιμάστηκε και το Miracasting, επίσης αψεγάδιαστη λειτουργία.

6. Εντυπωσιακά μαύρα! Πραγματικά! Ίσως ευθύνεται γι' αυτό και το γεγονός πως μιλάμε για VA panel, αλλά καιρό είχα να δω τέτοιο μαύρο σε οθόνη.

7. Διάβασα σε ένα σχόλιο στο amazon πως στην πρώτη HDMI θύρα αν και είναι ARC λείπει ένα χαρακτηριστικό (είτε έχει 30HZ αντί για 60, είτε δεν έχει HDR) κάτι το οποίο δεν ισχύει για τις άλλες δύο οι οποίες είναι κανονικά 4K/60HZ με HDR. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό για την πρώτη θύρα μιας και συνέδεσα το PS4 απευθείας στην δεύτερη.

8. Ωραίο κοντρόλ, δεν έχει αυτά τα μαλακά rubber κουμπάκια που έχουν άλλες εταιρίες.

9. Θετική εντύπωση μου προκάλεσε το μικρό joystick που διαθέτει πίσω από το panel αντί για hardware πλήκτρα πλοήγησης στο menu.

10. Το λειτουργικό (Saphi) άπαξ και το εξερευνήσεις λίγο για να το μάθεις είναι αρκετά βολικό μιας και τα έχει όλα κατηγοριοποιημένα. Κατά την πληκτρολόγηση γίνεται αισθητή η απουσία "smart" κοντρόλ. Είχα καλομάθει με το magic remote της LG.

11. Πολυ ωραία χρώματα, και γίνονται αρκετά έντονα με την αντίστοιχη ρύθμιση.

12. Πολύ καλή σύνδεση με το διαδίκτυο.

13. Ήρθε έχοντας περασμένη την τελευταία έκδοση του firmware.

14. Δεν διαθέτει bluetooth. Το ήξερα πριν την αγοράσω, οπότε δεν το μετράω ως κάτι το αρνητικό, απλώς νόμιζα πως θα μου ήταν αδιάφορη η απουσία του ενώ τώρα σκέφτομαι να πάρω μια προέκταση Jack θύρας.

15. Ο ήχος για τηλεόραση τέτοιου price range είναι εκπληκτικός! Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει για τις τηλεοράσεις το Dolby Atmos που λέει πως έχει (μόνο στους κινηματογράφους ήξερα πως εφαρμόζεται αντίστοιχη διάταξη) αλλά με το κατάλληλο προφίλ ήχου μπορείς να πάρεις πολύ καλά αποτελέσματα, για δεδομένα τηλεόρασης πάντα!

16. Άμα είναι να την παραλάβετε εσείς από το κατάστημα, πηγαίνετε με μεγάλο αυτοκίνητο. Θα με θυμηθείτε.

17. Περιλαμβάνει τα πάντα η συσκευασία (μπαταρίες, βίδες κτλ.) αλλά όχι HDMI καλώδιο οπότε μεριμνήστε (λογικό, νομίζω πως καμία δεν περιλαμβάνει).

18. Γενικότερα, η εικόνα είναι πολύ καλή. Καλά, σε 4K υλικό δεν το συζητώ, ειδικά εάν υποστηρίζει HDR, αλλά εξεπλάγην θετικά και με την απεικόνιση των καναλιών της Digea. Νόμιζα πως έβλεπα κάποια νέα ελληνική σειρά μέχρι που είδα την Τζένη Καρέζη και άκουσα την χαρακτηριστική της φωνή. Πολύ ωραίο upscale.

Εν κατακλείδι, είμαι υπέρμετρα ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος από την αγορά μου αυτή! Σίγουρα θα την πρότεινα σε άλλους, τόσο στην τιμή που την πήρα (399€) όσο και για ακόμη μεγαλύτερη τιμή (σίγουρα μέχρι 500€, πιο πανω δεν έχω δει αρκετά τι κυκλοφορεί για να σας πω, αλλά όσον αφορά απλές LCD LED νομίζω πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο).

Ό,τι θέλετε παρακαλώ ρωτήστε με.

Καλή συνέχεια!

Επεξ/σία από magnam
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, dirtybits είπε

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες φίλε μου. Οι γωνιες θέασης πως ειναι;

Να 'σαι καλά!

Σχετικά με τις γωνίες θέασης: Όπως και σε όλα τα VA panels, όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο και μεγαλώνει γωνία αρχίζουν σταδιακά τα χρώματα να ξεθωριάζουν. Αυτή τη στιγμή κάθομαι σε γωνία 45-50 μοιρών περίπου και παρακολουθώ κανονικά δίχως να μου χτυπάει τίποτα άσχημα στο μάτι. Σε σύγκριση με την μηδενική γωνία είναι σαν να έχω μπει στις ρυθμίσεις και να έχω κατεβάσει την ένταση χρώματος κατά 7-10%. Υπάρχει μια κάποια διαφορά μεν, τίποτα το ιδιαίτερο δε. Θα μπορούσα κανονικά να παρακολουθήσω και ταινία από εδώ, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια είναι σχεδόν αμελητέα η διαφορά. Θα δω μήπως ανεβάσω και καμιά φωτογραφία αργότερα.

 

EDIT 1: Αν θυμάμαι καλά υποστηρίζει HDMI 2.0b οπότε εάν είναι να πάρετε κάποιο τέτοιο καλώδιο, πάρτε καλύτερα αυτής της έκδοσης ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως (όσο γίνεται) τις δυνατότητές της. Και εάν γίνεται να είναι Premium Certified το καλώδιο αυτό, αποτελούν εγγύηση.

EDIT 2: Στην έκθεση προϊόντων στον Κωτσόβολο που πήγα δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν κάνει στις ρυθμίσεις, αλλά αυτό που έπαιζε ήταν επιεικώς χάλια. Είχε τρελό πιξέλιασμα και οι κινήσεις φαίνονταν σαν να έχει 15HZ ως ρυθμό ανανέωσης εικόνας. Μην την δείτε έτσι και απογοητευτείτε. Ζητήστε τους να δείτε λίγο τις ρυθμίσεις, κάντε μια επαναφορά στις εργοστασιακές και βγάλτε/βάλτε ό,τι θέλετε από τις έξτρα λειτουργίες ενίσχυσης εικόνας. Προσωπικά δεν ασχολήθηκα καν με το να δοκιμάσω ρυθμίσεις στην έκθεση γιατί ήμουν σίγουρος πως κάτι είχε γίνει λάθος.

EDIT 3: Ακόμη δεν έχω συνηθίσει το μέγεθός της. Μετρήστε τον χώρο που έχετε στο σπίτι σας για τηλεόραση ώστε να δείτε εάν σας παίρνει. Προσωπικά την έχω βάλει σε ένα υπνοδωμάτιο (αρκετά μεγάλο μεν, αλλά δεν παύει να είναι υπνοδωμάτιο) και αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε κινηματογράφο. 😛 😛

Επεξ/σία από magnam
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κάποια στιγμή μπορέσεις γράψε μας την απόσταση απ τα ποδαράκια. Και το συνολικό μήκος για να επιβεβαιώσουμε αν ισχύουν οι διαστάσεις που βλέπουμε :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ποδαράκια πιάνουν 78 εκατοστά, το ύψος της είναι πάλι 78 περίπου εκατοστά, ενώ το μήκος της είναι 130 εκατοστά.

 

EDIT: Όλα τα αυτοκόλλητα (προστατευτικά και μη) βγαίνουν από την κάτω δεξιά τους γωνία. Μην προσπαθήσετε να τα βγάλετε από αλλού, γιατί τσάμπα θα την γδάρετε (π.χ. το αυτοκόλλητο ενεργειακής απόδοσης που είναι στο πάνελ). Αυτό ισχύει γενικότερα ως κανόνας στις τηλεοράσεις.

 

Επίσης δοκιμάστηκε και το android app για remote control της τηλεόρασης. Όλα δουλεύουν καλώς.

Επεξ/σία από magnam
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...