Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.ειμαι φοιτητής στο πανεπιστήμιο πληροφορίκης και τηλεπικοινωνιών στη Λαμία(1ο εξάμηνο).Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί τελευταία βρίσκομαι σε μια αδιέξοδο.

Εδώ και 2-3 χρόνια σκέφτομουν να περάσω σε ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής με σκοπό να κάνω αργότερα μεταπτυχιακό στη ρομποτική

Το θέμα μου είναι μήπως έκανα λάθος και πήγα σε αυτήν την συγκεκριμένη σχολή?

Υπάρχουν σχολές όπως το πρώην ΤΕΙ αυτοματισμού στην Θεσσαλονίκη όπου τα μαθήματα του αρμόζουν σε αυτά που θα ήθελα να ασχοληθώ.

Οι σχολές πληροφορικής ασχολούνται περισσότερο με το software και όχι με το hardware.

Εγώ γουστάρω πολύ να γίνω μηχανικός,να ασχοληθώ με την σχεδίαση και παραγωγή αυτόματων συστημάτων ή με την ρομπότικη

Δηλαδή να ασχολειθω με την γραμμή παραγωγής.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Thanasis_x είπε

Καλησπέρα.ειμαι φοιτητής στο πανεπιστήμιο πληροφορίκης και τηλεπικοινωνιών στη Λαμία(1ο εξάμηνο).Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί τελευταία βρίσκομαι σε μια αδιέξοδο.

Εδώ και 2-3 χρόνια σκέφτομουν να περάσω σε ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής με σκοπό να κάνω αργότερα μεταπτυχιακό στη ρομποτική

Το θέμα μου είναι μήπως έκανα λάθος και πήγα σε αυτήν την συγκεκριμένη σχολή?

Υπάρχουν σχολές όπως το πρώην ΤΕΙ αυτοματισμού στην Θεσσαλονίκη όπου τα μαθήματα του αρμόζουν σε αυτά που θα ήθελα να ασχοληθώ.

Οι σχολές πληροφορικής ασχολούνται περισσότερο με το software και όχι με το hardware.

Εγώ γουστάρω πολύ να γίνω μηχανικός,να ασχοληθώ με την σχεδίαση και παραγωγή αυτόματων συστημάτων ή με την ρομπότικη

Δηλαδή να ασχολειθω με την γραμμή παραγωγής.

απο τα προγραμματα σπουδων που εχω δει σε πολλα τμηματα πληροφορικης οντως με ρομποτικη ασχολουνται ελαχιστα η καθολου. 

Αλλαγη καριερας παντως μια χαρα μπορεις να κανεις και οσο εισαι νεος τοσο το καλυτερο. Η πληροφορικη παντως λαθος επιλογη δεν ειναι γιατι μπορει στο μελλον να βρεθεις σε θεση που συνδιαζεις ρομποτικη και πληροφορικη 😉

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MitsarasAth είπε

απο τα προγραμματα σπουδων που εχω δει σε πολλα τμηματα πληροφορικης οντως με ρομποτικη ασχολουνται ελαχιστα η καθολου. 

Αλλαγη καριερας παντως μια χαρα μπορεις να κανεις και οσο εισαι νεος τοσο το καλυτερο. Η πληροφορικη παντως λαθος επιλογη δεν ειναι γιατι μπορει στο μελλον να βρεθεις σε θεση που συνδιαζεις ρομποτικη και πληροφορικη 😉

Έγινε, ευχαριστω.Απλος με προβληματίζε λίγο τι γεγονός ότι στην πληροφορική έχει πολλά μάθηματα που βασίζονται πάνω στο software και σχεδόν καθόλου μάθηματα που βασίζονται σε hardware.

Αλλά ναι λογικά έτσι θα το κάνω.θα βγάλω την σχολή και μετά μεταπτυχιακό ρομποτικη

Δημοσ.

Αν ηθελες να πιασεις το καλυτερο των δυο κοσμων πληροφορικη ηλεκτρολογοι μηχανικοι το καλυτερο θα ηταν να ειχες παει στην Πατρα στο ομωνυμο τμημα. Και παλι ομως δεν σε εμποδιζει να ζητησεις να κανεις καποια πτυχιακη πανω σε ρομποτικη και να διεικδικησεις αργοτερα καποιο σχετικο μεταπτυχιακο πανω σε αυτη. Αν βρεις ανθρωπους που να ενδιαφερονται για σενα και να σε βοηθησουν να εμβαθυνεις σε αυτα που θες μπορει να μεν να μην εισαι σε μια ονομαστη σχολη αλλα και παλι θα πετυχεις ενα καλο αποτελεσμα. Τωρα για την σχεδίαση και παραγωγή αυτόματων συστημάτων ή με την ρομπότικη  που λες η βιομηχανια στην Ελλαδα ειναι κλινικα νεκρη. Φροντισαν γι αυτο οι πολιτικοι μας...

Οι εξελιξεις εχουν προχωρησει που δεν υπαρχει πλεον καθαρο πεδιο ενασχολησης. Πχ ειμαι πληροφορικος. Τον τελευταιο καιρο προσπαθω να εμβαθυνω στο internet of Things που ειναι αρκετα πληροφορικο αλλα εχει και αρκετα το στοιχειο του αυτοματισμου(οι περισσοτερες εφαρμογες ειναι απλες και αφορουν στην συλλογη δεδομενων μεσω αισθητηρων και στην δημιουργια GUI διαχειρισης οτυ στυστηματος αλλα οποια τρελη ιδεα εχεις μπορεις να την υλοποιησεις). Απο την αλλη η ρομποτικη και ολα τα προτυπα φτιαχνονται με arduino που αν εχεις δουλεψει λιγο με αυτο, εχει περιβαλλον προγραμματιστικο που θυμιζει πολυ την γλωσσα C.

Δεν γνωριζω και πολυ την σχολη στην οποια εισαι και δεν ξερω τι δυνατοτητες εξελιξης σου προσφερει αλλα δυνατα τμηματα πληροφορικης ειναι της Κρητης και το ΕΚΠΑ. Απλα εκει για να βγαλεις την σχολη θα ιδρωσεις πολυ.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...