agnostos13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, Doubt είπε Ότι θέλει γράφει ο καθένας. Απορώ πως δεν κλείδωσε ακόμα. Ε και; Θα ανοίξει (ή θα ξεθαυτεί) άλλο...
korakios Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλο κλειδώνουν τα θέματα και στο τέλος δε μαθαίνουμε τι ισχύε.... Από τη στιγμή που δεν γράφονται άσχετα με το θέμα και είναι ήρεμο το κλίμα γιατί να κλειδώσει? @Dinos1973 έχουμε κάποιο νέο? Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από korakios
magnam Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Διάβαζα το θέμα και μου προέκυψε μια απορία: Όταν είσαι στην Αττική, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, και βγεις στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας, στα δεύτερα φανάρια είναι που μπορείς να στρίψεις δεξιά και να διασχίσεις την γέφυρα για να περάσεις ουσιαστικά την Αττική και να βρεθείς στην άλλη πλευρά της πόλης. Προς το τέλος, λοιπόν, της γέφυρας (αφού έχεις περάσει από πανω σχεδόν όλη την Αττική), ο δρομος κάνει μια διχάλα δεξιά (αρκετά απότομη στροφούλα μπορώ να πω δίχως καλή ορατότητα λόγω των τοιχωμάτων της γέφυρας/δρόμου) που σε πηγαίνει στη στάση του μετρό. Έχει και αντίστοιχη πινακίδα. Με το που πάρεις την στροφή αυτή (2 λωριδες) ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μία λωρίδα μιας και στην δεξιά είναι παντού παρκαρισμένα. Η απορία μου είναι η εξής: Εάν παίρνεις την στροφή από την δεξιά λωρίδα και λόγω της αντικειμενικά κακής ορατότητας δεν δεις πως αμέσως μετά την στροφή υπάρχουν (παράνομα) παρκαρισμένα σε όλη τη δεξιά λωρίδα και χτυπήσεις το πρώτο, ποιος φταίει; Κι εάν αυτο ολισθήσει και χτυπήσει και το πιο μπροστά; Δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, και τον ξέρω τον δρόμο οπότε πάντα στρίβω από την αριστερή λωρίδα, αλλά πάντα το είχα απορία. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από magnam
vasilllis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, magnam είπε Καλησπέρα. Διάβαζα το θέμα και μου προέκυψε μια απορία: Όταν είσαι στην Αττική, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, και βγεις στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας, στα δεύτερα φανάρια είναι που μπορείς να στρίψεις δεξιά και να διασχίσεις την γέφυρα για να περάσεις ουσιαστικά την Αττική και να βρεθείς στην άλλη πλευρά της πόλης. Προς το τέλος, λοιπόν, της γέφυρας (αφού έχεις περάσει από πανω σχεδόν όλη την Αττική), ο δρομος κάνει μια διχάλα δεξιά (αρκετά απότομη στροφούλα μπορώ να πω δίχως καλή ορατότητα λόγω των τοιχωμάτων της γέφυρας/δρόμου) που σε πηγαίνει στη στάση του μετρό. Έχει και αντίστοιχη πινακίδα. Με το που πάρεις την στροφή αυτή (2 λωριδες) ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μία λωρίδα μιας και στην δεξιά είναι παντού παρκαρισμένα. Η απορία μου είναι η εξής: Εάν παίρνεις την στροφή από την δεξιά λωρίδα και λόγω το αντικειμενικά κακής ορατότητας δεν δεις πως αμέσως μετά την στροφή υπάρχουν (παράνομα) παρκαρισμένα σε όλη τη δεξιά λωρίδα και χτυπήσεις το πρώτο, ποιος φταίει; Κι εάν αυτο ολισθήσει και χτυπήσει και το πιο μπροστά; Δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, και τον ξέρω τον δρόμο οπότε πάντα στρίβω από την αριστερή λωρίδα, αλλά πάντα το είχα απορία. Για να σε βοηθησω να λυσεις μονος σου την απορια σου,βαλε πανω στην στροφη αντι για παρκαρισμενα να ειναι μια πεζος με το καροτσακι και εσυ τους παρεις σβαρνα.Ποιος θα φταιει?Τα λοιπα οποιος προκαλει το ατυχημα . Στις 11/1/2020 στις 10:21 ΜΜ, gthe είπε Αυτό με το παρκάρισμα και το ποιος φταίει έχει να κάνει με την όπισθεν. Όταν κάνουμε όπισθεν με το αυτοκίνητο μας, όλοι οι άλλοι έχουν προτεραιότητα. Τώρα αν γίνει ατύχημα ενώ κάνεις όπισθεν, αν δεν το παραδεχτείς θα πεις "όχι εγώ δεν έκανα ", θα πει ο άλλος "μα έκανες" κτλ ε και τελικά θα κρίνει η πραγματογμωμοσυνη τι έγινε, αφού κανένας δεν θα κάνει δήλωση. Ο τροχονόμος είναι πόστο, είναι ο αστυνομικός της τροχαίας που ρυθμίζει την κίνηση 😊. Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί της τροχαίας τροχονόμοι. Ο πραγματογνωμονας είναι αυτός που συντάσσει την έκθεση των ζημιών, τραβάει φώτο, γράφει το πόρισμα κτλ Δεν εχει καμία σχέση με τον ασφαλιστή. Απλά η ασφαλιστικη ορίζει έναν πραγματογνώμονα για κάθε τρακάρισμα. Σε προηγουμενο ποστ αναφερεις οτι : Βρίσκω μια θέση parking σε πεζοδρόμιο (νόμιμη), ανάβω τα alarm μου (κακώς, flash δεξί ή αριστερό ανάβουμε για να κάνουμε παράλληλο παρκάρισμα) και αρχίζω μανούβρα όπισθεν να μπω. Περνάς εσύ στο δρόμο, αφηρημένος λίγο δεν με βλέπεις, με χτυπάς. 100% υπαιτιότητα εγώ που κάνω όπισθεν και μανούβρα για παρκάρισμα, σε πληρώνω." Εγω παλι σου απανταω,κοιμαμε ορθιος και δεν βλεπω τα αλαρμ που εχεις αναψει και ΔΕΝ βλεπω που κανεις οπισθεν και συνεχιζοντας την πορεια μου (και την οπισθεν εσυ τρακαρουμε) .Κανωντας ΕΓΩ θετικη δηλωση πληρωνεις εσυ ή εγω? 9 ώρες πριν, Doubt είπε Ότι θέλει γράφει ο καθένας. Απορώ πως δεν κλείδωσε ακόμα. Νταξ,περναει ευχαριστα η ωρα.Επισης μας λυνονται αποριες για ποιο λογο ορισμενοι εχουν τετοια συμπεριφορα στον δρομο και ας εχουν ευθυνη.
SPYRER_007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Oταν πηρα το διπωμα πριν 30 χρονια αυτα εμαθα 1 Επιτρεπεται να κανει οπισθεν οσο το μήκος ενός αυτοκινητου.Πρακτικα δεν σταματαω 100μετρα μπροστα απο την θεση και κανω οπισθεν για να παρκαρω. 2 Φλας αλαρμ και τα λοιπα 3 Αν κατα την διαρκεια του παρκαρισματος με βρει απο πισω με πληρωνει κανονικα. 4Αν τρακαρουμε στα πλαγια φταίει το αυτοκινητο που κανει όπισθεν γιατι σημαίνει οτι πριν ξεκινησει το παρκάρισμα δεν ελενξε σωστα για διερχόμενο οχημα. 5 Δεν τρακαρουμε οποιον ειναι παρανομα παρκαρισμένος γιατι τον πληρωνουμε κανονικα.Αν κρινουμε οτι δεν χωραμε σταματαμε φωναζουμε την τροχαια και αυτη κανονιζει τα υπολοιπα.Εχω πληρωθει απο διπλοπαρκαρισμα που με χτηπησανε και πληρωσανε και τον απο μεσα που τον χτύπησε το δικο μου 1
ritchie77 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δεν ξερω τι γραφετε για τις πορτες γιατι ειναι πολλα τα ποστ αλλα ο ΚΟΚ ειναι σαφης (δεν ξερω αν εχει αναφερθει ηδη) ΑΡΘΡΟ 30 : Ανοιγμα των θυρών οχημάτων 1. Απαγορεύεται σε όλους να ανοίγουν ή να αφήνουν τις πόρτες του οχήματος ανοικτές ή να εισέρχονται/εξέρχονται αυτού, αν προηγουμένως δεν βεβαιωθούν ότι, εκ των ενεργειών τους, δεν προκαλείται κίνδυνος στους χρήστες της οδού. 2. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ. (source ©: www.glavopoulos.gr) https://www.glavopoulos.com/el/kok-030/ 3
gthe Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Εγω παλι σου απανταω,κοιμαμε ορθιος και δεν βλεπω τα αλαρμ που εχεις αναψει και ΔΕΝ βλεπω που κανεις οπισθεν και συνεχιζοντας την πορεια μου (και την οπισθεν εσυ τρακαρουμε) .Κανωντας ΕΓΩ θετικη δηλωση πληρωνεις εσυ ή εγω? Η απάντηση του spyder καλύπτει πλήρως νομίζω το θέμα, τουλάχιστον για εμένα και συμφωνεί με όσα έχω πει νομίζω. Αμα παρκάρεις έχεις την ευθύνη να κάνεις τον ελιγμο σου όταν το διερχόμενο αυτοκίνητο είναι τόσο μακρυά που θα ολοκληρωθεί με ασφάλεια πριν φτάσει ο άλλος εκεί. Ο κοκ βέβαια ισχύει για κανονικούς δρόμους με κανονική κίνηση, και θέσεις στάθμευσης όχι στον κανιβαλισμο των ελληνικών πόλεων (Παγκράτι μετά τις 9 το βραδυ.... Αν δεις θέση ελεύθερη τρέχεις σαν παλαβός να την πιάσεις μην την πάρει κανείς και κάνεις μαγικά να μπεις στο χιλιοστό) 56 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε 3 Αν κατα την διαρκεια του παρκαρισματος με βρει απο πισω με πληρωνει κανονικα. 4Αν τρακαρουμε στα πλαγια φταίει το αυτοκινητο που κανει όπισθεν γιατι σημαίνει οτι πριν ξεκινησει το παρκάρισμα δεν ελενξε σωστα για διερχόμενο οχημα. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από gthe 1
agnostos13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, gthe είπε Αμα παρκάρεις έχεις την ευθύνη να κάνεις τον ελιγμο σου όταν το διερχόμενο αυτοκίνητο είναι τόσο μακρυά που θα ολοκληρωθεί με ασφάλεια πριν φτάσει ο άλλος εκεί. Ναί αλλά αν δεν προλαβαίνεις;
gthe Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Ναί αλλά αν δεν προλαβαίνεις; Άμα δεν προλαβαίνεις κανονικά περιμένεις, περνάει το αυτοκίνητο και παρκάρεις μετά όταν αδειάσει αρκετά ο δρόμος. Τώρα τι θα μου πεις ... αν περνάνε συνέχεια αυτοκίνητα τι θα κάνεις; Ε τα γνωστά ελληνικά καουμποιλίκια που κάνουμε όλοι μας ... ο πιο τολμηρός περνάει πάντα (ή παρκάρει πιο γρήγορα αφού κόβει τι ροή). Για αυτό έγραψα ότι ο ΚΟΚ φτιάχτηκε για κανονικούς δρόμους και όχι για το δικό μας χάος. Πρακτικά το γλιτώνουμε πολλές φορές το μικροτρακαρισματάκι από τύχη. Και ίσως το ελληνικό χάος είναι και ο λόγος που οι ασφαλσιτικές δεν "τιμώρούν" στα 2 ατυχήματα ανά έτος τους οδηγούς (π.χ. αγγλία άμα κάνεις δήλωση, του χρονου τρελή άνοδος στο ασφάλιστρο σου ....) Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από gthe
N3M3SiS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Στις 9/1/2020 στις 5:16 ΜΜ, Malthador είπε Περιστατικό που μου έχει τύχει, παρκαρισμένο όχημα επάνω στη στροφή και να το κάνει καλοκαιρινό άλλο όχημα που δεν μπορούσε να στρίψει. Ποιός αποζημιώνει ποιόν; Ο σταματημενος παρανομα πανω στην στροφη, θα παρει μια ωραιοτατη αποζημιωση απο αυτον που εσκασε πανω του. Guarantee.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 19 minutes ago, N3M3SiS said: Ο σταματημενος παρανομα πανω στην στροφη, θα παρει μια ωραιοτατη αποζημιωση απο αυτον που εσκασε πανω του. Guarantee. Το ξέρω, έχω ιδία εμπειρία. Απλά το point είναι ότι δεν πληρώνει πάντα ο παράνομα σταθμευμένος, όπως αναφέρθηκε πιο πριν.
vasilllis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 23 ώρες πριν, ritchie77 είπε Δεν ξερω τι γραφετε για τις πορτες γιατι ειναι πολλα τα ποστ αλλα ο ΚΟΚ ειναι σαφης (δεν ξερω αν εχει αναφερθει ηδη) ΑΡΘΡΟ 30 : Ανοιγμα των θυρών οχημάτων 1. Απαγορεύεται σε όλους να ανοίγουν ή να αφήνουν τις πόρτες του οχήματος ανοικτές ή να εισέρχονται/εξέρχονται αυτού, αν προηγουμένως δεν βεβαιωθούν ότι, εκ των ενεργειών τους, δεν προκαλείται κίνδυνος στους χρήστες της οδού. 2. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ. (source ©: www.glavopoulos.gr) https://www.glavopoulos.com/el/kok-030/ Σαφης ειναι .Τι ακριβως δεν εχεις καταλαβει?Ανοιγμα των θυρων .Αν πεσεις σε ανοιγμενη θυρα προφανως και δεν ευθυνεται. 23 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε Oταν πηρα το διπωμα πριν 30 χρονια αυτα εμαθα 1 Επιτρεπεται να κανει οπισθεν οσο το μήκος ενός αυτοκινητου.Πρακτικα δεν σταματαω 100μετρα μπροστα απο την θεση και κανω οπισθεν για να παρκαρω. 2 Φλας αλαρμ και τα λοιπα 3 Αν κατα την διαρκεια του παρκαρισματος με βρει απο πισω με πληρωνει κανονικα. 4Αν τρακαρουμε στα πλαγια φταίει το αυτοκινητο που κανει όπισθεν γιατι σημαίνει οτι πριν ξεκινησει το παρκάρισμα δεν ελενξε σωστα για διερχόμενο οχημα. 5 Δεν τρακαρουμε οποιον ειναι παρανομα παρκαρισμένος γιατι τον πληρωνουμε κανονικα.Αν κρινουμε οτι δεν χωραμε σταματαμε φωναζουμε την τροχαια και αυτη κανονιζει τα υπολοιπα.Εχω πληρωθει απο διπλοπαρκαρισμα που με χτηπησανε και πληρωσανε και τον απο μεσα που τον χτύπησε το δικο μου Πριν 30 χρονια κανανε οπισθοπορεια και πανω σε στροφη οποτε: 1.δεν ισχυει πουθενα το μηκος αυτοκινητου. 2.σωστα 3.σωστα. 4.Αν ερθει ο αλλος απο stop η απο κοκκινο φαναρι? 5.Σωστα. 22 ώρες πριν, gthe είπε Η απάντηση του spyder καλύπτει πλήρως νομίζω το θέμα, τουλάχιστον για εμένα και συμφωνεί με όσα έχω πει νομίζω. Αμα παρκάρεις έχεις την ευθύνη να κάνεις τον ελιγμο σου όταν το διερχόμενο αυτοκίνητο είναι τόσο μακρυά που θα ολοκληρωθεί με ασφάλεια πριν φτάσει ο άλλος εκεί. Ο κοκ βέβαια ισχύει για κανονικούς δρόμους με κανονική κίνηση, και θέσεις στάθμευσης όχι στον κανιβαλισμο των ελληνικών πόλεων (Παγκράτι μετά τις 9 το βραδυ.... Αν δεις θέση ελεύθερη τρέχεις σαν παλαβός να την πιάσεις μην την πάρει κανείς και κάνεις μαγικά να μπεις στο χιλιοστό) Προφανως και δεν θυμασαι τι γραφεις.Ανατρεξε λιγο να δεις. 1 ώρα πριν, Malthador είπε Το ξέρω, έχω ιδία εμπειρία. Απλά το point είναι ότι δεν πληρώνει πάντα ο παράνομα σταθμευμένος, όπως αναφέρθηκε πιο πριν. αυτα λεει ο φιλος.Οτι δεν πληρωνει ο παρανομα σταθμευμενος. 1
SPYRER_007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 1 ισχυε οταν εδωσα 4 Παντα αναφερομαι στην περιπτωση που δεν υπαρχει αλλη παραβιαση του ΚΟΚ.Υπαρχει περιπτωση να παραβιάσεις στοπ η κοκκινο σηματοδότη και να έχεις ποτε δικιο.
N3M3SiS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, Malthador είπε Το ξέρω, έχω ιδία εμπειρία. Απλά το point είναι ότι δεν πληρώνει πάντα ο παράνομα σταθμευμένος, όπως αναφέρθηκε πιο πριν. To αντιθετο εγραψα. Αυτος που επεσε πανω στον παρανομα σταθμευμενο θα πληρωσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα