gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, tsipakis είπε κανονικα βαση νομου εφταιγε ο πατερας σου που σταματησε με αλαρμ να κανετε τα ψωνια σας . δε σταματαμε οποτε θελουμε οπου θελουμε με αλαρμ ελληνικη μαλακια ειναι αυτη Εγώ το ανέφερα παραπάνω ακριβώς όπως το λες και εσύ. Και η τροχαία φυσικά το ίδιο μας είπε. Απλά ο κόσμος δεν το πιστεύει όπως βλέπεις τι ισχύει τυπικά βάση ΚΟΚ. Αν τύχεις σε ασφαλιστική (του άλλου οχήματος που θα σε χτυπήσει σταμάτημένο) που δεν πληρώνει εύκολα, και πάει όλα τα ατυχήματα δικαστήριο, σίγουρα το χάνεις. 9 ώρες πριν, primeragt είπε Δηλαδη αν δεν κανανε ψωνια διπλοπαρκαρισμενοι με αλαρμ αλλα ειχαν παθει λαστοιχο θα ηταν σωστοι? Αν για τον οποιονδηποτε λογο υπαρχει εμποδιο στο δρομο δεν πας πανω του και μετα ζητας τα ρεστα. Τι αλλο θα διαβασουμε... Αν έχεις βλάβη βάζεις alarm και τρίγωνο βάση ΚΟΚ όταν σταματάς, μην γράφετε ότι θέλετε .... απλά για να δικαιολογήσουμε ότι σταματάμε σαν καουμπόιδες παντού στην Ελλάδα. Εκεί σαφώς σε προσέχει ο άλλος. Alarm για παρκάρισμα, alarm για διπλοπαρκάρισμα για ψώνια κτλ είναι ελληνικές πατέντες καφρίλες (που παραδέχομαι ότι και εγώ τις κάνω κάποιες φορές). Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστές. Τα alarm σημαίνουν κίνδυνο, δεν σημαίνουν μπήκα στο everest για freddo 2
primeragt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, gthe είπε Εγώ το ανέφερα παραπάνω ακριβώς όπως το λες και εσύ. Και η τροχαία φυσικά το ίδιο μας είπε. Απλά ο κόσμος δεν το πιστεύει όπως βλέπεις τι ισχύει τυπικά βάση ΚΟΚ. Αν τύχεις σε ασφαλιστική (του άλλου οχήματος που θα σε χτυπήσει σταμάτημένο) που δεν πληρώνει εύκολα, και πάει όλα τα ατυχήματα δικαστήριο, σίγουρα το χάνεις. Αν έχεις βλάβη βάζεις alarm και τρίγωνο βάση ΚΟΚ όταν σταματάς, μην γράφετε ότι θέλετε .... απλά για να δικαιολογήσουμε ότι σταματάμε σαν καουμπόιδες παντού στην Ελλάδα. Εκεί σαφώς σε προσέχει ο άλλος. Alarm για παρκάρισμα, alarm για διπλοπαρκάρισμα για ψώνια κτλ είναι ελληνικές πατέντες καφρίλες (που παραδέχομαι ότι και εγώ τις κάνω κάποιες φορές). Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστές. Τα alarm σημαίνουν κίνδυνο, δεν σημαίνουν μπήκα στο everest για freddo Αλλα γραφουμε αλλα γραφεις, δεν δικαιολογει κανενας τις καφριλες που λες και σιγουρα δεν τις επικροτουμε (ασχετως αν ΟΛΟΙ τις εχουμε κανει κατα καιρους). Αυτο που λεμε (και στην περιπτωση μου το ξερω και απο τρακαρισμα που ειχα στο παρελθον) ειναι οτι ο παρανομος ευθυνεται για την παρανομια του και μονο, απο την στιγμη που για τον οποιονδηποτε λογο ειναι κατοιλημενο ενα σημειο του δρομου δεν δικαιολογει καποιον που πεφτει πανω στο εμποδιο για τις πραξεις του. Η παρανομια του ενος δεν δινει αλωθι στην παρανομια του αλλου, ο καθενας ειναι υπευθηνος για την δικια του πραξη. Ακομα και αν εμενα μου την βαρεσει και ξαφνικα κοκκαλοσω στη μεση του πουθενα στην εθνικη πχ. και πεσεις πανω μου δεν σου δινει αλωθι για το τρακαρισμα και τις ευθηνες σου ασχετως αν εγω δεν ημουν σωστος. 1
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, primeragt είπε ο παρανομος ευθυνεται για την παρανομια του και μονο, απο την στιγμη που για τον οποιονδηποτε λογο ειναι κατοιλημενο ενα σημειο του δρομου δεν δικαιολογει καποιον που πεφτει πανω στο εμποδιο για τις πραξεις του. Η παρανομια του ενος δεν δινει αλωθι στην παρανομια του αλλου, ο καθενας ειναι υπευθηνος για την δικια του πραξη. Μπερδεύεις τι σου λέω ... φυσικά απρόσεκτός είναι όποιος δεν δει ολόκληρο αυτοκίνητο σταματημένο με alarm και πέσει πάνω του, νομίζεις ότι θα σε πληρώσει η ασφαλιστική του 100%? "ο καθενας ειναι υπευθηνος για την δικια του πραξη" στις ασφάλειες σημαίνει θα κάνουνδιαπραγμάτευση μεταξύ τους να βγάλουν την ευθύνη ή δικαστήριο. Και σου ξαναλέω, να το κερδίσεις 100% υπαιτιότητα δεν υπάρχει περίπτωση. 19 λεπτά πριν, primeragt είπε Ακομα και αν εμενα μου την βαρεσει και ξαφνικα κοκκαλοσω στη μεση του πουθενα στην εθνικη πχ. και πεσεις πανω μου δεν σου δινει αλωθι για το τρακαρισμα και τις ευθηνες σου ασχετως αν εγω δεν ημουν σωστος. Αυτό τι σχέση έχεις? Εδώ λες το αντίθετο. Προφανώς εγώ που οδηγώ πίσω από εσένα είμαι ξεκάθαρα 100% υπεύθυνος αφού δεν κρατάγα αποστάσεις. Που βαση ΚΟΚ είναι 2sec αντίδρασης, για δες για τι αποστάσεις μιλάμε... 56+ μέτρα στην εθνική, 10 αμάξια διαφορά κανονικά (και την μισή να κρατούσαμε όλοι, δεν θα γινόταν τόσα ατυχήματα!). Με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα προκύπτει απόσταση ακινητοποίησης 14 μέτρα. Με ταχύτητα 75 χλμ/ώρα προκύπτει απόσταση ακινητοποίησης 31,5 μέτρα. Με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα προκύπτει απόσταση ακινητοποίησης 56 μέτρα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από gthe
Speculoos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, tsipakis είπε δε σταματαμε οποτε θελουμε οπου θελουμε με αλαρμ ελληνικη μαλακια ειναι αυτη Προφανώς δεν έχει οδηγήσει ποτέ στις Βρυξέλλες 😂 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Speculoos είπε Προφανώς δεν έχει οδηγήσει ποτέ στις Βρυξέλλες 😂 Φαντάζομαι ότι παίζουν συγκρουόμενα όλη την ώρα εκεί!
tsipakis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, Speculoos είπε Προφανώς δεν έχει οδηγήσει ποτέ στις Βρυξέλλες 😂 oxi μονο Αμερικη για 8 χρονια και Καναδα αλλα τοσα σου κανει ;
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 On 07/01/2020 at 15:36, gthe said: Όπως πάντα ο σταθμευμένος ή σταματημένος πληρώνει. Αν πέσω πάνω σε παράνομα σταθμευμένο όχημα με πληρώνει; Είσαι σίγουρος;
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Αν πέσω πάνω σε παράνομα σταθμευμένο όχημα με πληρώνει; Είσαι σίγουρος; Όπως το γράφεις είναι πολύ γενικό. Παράνομα σταθμευμένο μπορεί να είναι και σε θέση που δεν ενοχλεί την ροή μαζί με άλλα 10 παράνομα και εσύ να τον χτυπήσεις επειδή έφυγες από το δρόμο. Ο ts ξεκίνησε με την απορία "Ανασφάλιστο φορτηγάκι πέφτει πάνω σε πόρτα αυτοκινήτου που έχει σταματήσει παράνομα για λίγο." Αν λοιπόν οδηγείς κανονικά και ο άλλος έχει διπλο παρκάρει (το κλασσικό με alarm) και πέσεις πάνω του, σίγουρα δεν θα βγάλει η ασφαλιστική εσένα 100% υπαίτιο και θα φτιάξει το αυτοκίνητο του άλλου. Ανάλογα με το πόσο ένοχλεί και τις συνθήκες που έπεσες εσύ επάνω του θα βγει υπαιτιότητα και των 2 σας (50-50, 70-30 κτλ). Επίσης είπαμε παραπάνω ... παρκάρεις, ανοίγεις πόρτα, σου την πήρε ο άλλος παραμάζωμα την ώρα που την ανοίγεις ... ο παρκαρισμένος φταίει. Η αν κάνεις μανούβρα να παρκάρεις και σε τρακάρει ο άλλος πάλί εσύ που παρκάρεις φταις. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από gthe
panostom Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ε Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από panostom
noFEARgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Βαση των ασφαλιστικων παντα ο πισω φταιει και θα πληρωσει τον μπροστα σε καθε περιπτωση ακομα και παρανομα σταθμευμενος να ειναι καποιος. Ο παρανομος απλα θα φαει μια κληση απο την τροχαια και τιποτα αλλο. 3
agnostos13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Εν ολίγοις αν κάποιος είναι σταματημένος στο δρόμο (με alarm) ή κάνει μανούβρες να μπει σε θέση πάρκινγκ και πάω και καρφωθώ πάνω του θα μου φτιάξει το αμάξι ή όχι;
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 4 hours ago, gthe said: Όπως το γράφεις είναι πολύ γενικό. Βασικά εσύ ήσουν που το έγραψες πολύ γενικά, όχι εγώ: «Αν πέσω πάνω σε παράνομα σταθμευμένο όχημα με πληρώνει; Είσαι σίγουρος;» 4 hours ago, gthe said: Όπως το γράφεις είναι πολύ γενικό. Παράνομα σταθμευμένο μπορεί να είναι και σε θέση που δεν ενοχλεί την ροή μαζί με άλλα 10 παράνομα και εσύ να τον χτυπήσεις επειδή έφυγες από το δρόμο. Ο ts ξεκίνησε με την απορία "Ανασφάλιστο φορτηγάκι πέφτει πάνω σε πόρτα αυτοκινήτου που έχει σταματήσει παράνομα για λίγο." Αν λοιπόν οδηγείς κανονικά και ο άλλος έχει διπλο παρκάρει (το κλασσικό με alarm) και πέσεις πάνω του, σίγουρα δεν θα βγάλει η ασφαλιστική εσένα 100% υπαίτιο και θα φτιάξει το αυτοκίνητο του άλλου. Ανάλογα με το πόσο ένοχλεί και τις συνθήκες που έπεσες εσύ επάνω του θα βγει υπαιτιότητα και των 2 σας (50-50, 70-30 κτλ). Κατ' αρχάς, το μέλος δεν διευκρίνησε αν διπλοπάρκαρε και δεν κατάλαβα γιατί καταλήξαμε σε κάτι τέτοιο. Πέραν αυτού, εάν είσαι παράνομα σταθμευμένος εξ' ορισμού εμποδίζεις την ροή. Αν είσαι παρκαρισμένος επάνω σε φανάρι εμποδίζεις την ροή, αν είσαι παρκαρισμένος στην Ιπποκράτους επίσης εμποδίζεις τη ροή. Πότε η παράνομη στάθμευση εμποδίζει τη ροή και πότε όχι με αυτή τη λογική; Περιστατικό που μου έχει τύχει, παρκαρισμένο όχημα επάνω στη στροφή και να το κάνει καλοκαιρινό άλλο όχημα που δεν μπορούσε να στρίψει. Ποιός αποζημιώνει ποιόν;
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Malthador είπε Βασικά εσύ ήσουν που το έγραψες πολύ γενικά, όχι εγώ: «Αν πέσω πάνω σε παράνομα σταθμευμένο όχημα με πληρώνει; Είσαι σίγουρος;» Κατ' αρχάς, το μέλος δεν διευκρίνησε αν διπλοπάρκαρε και δεν κατάλαβα γιατί καταλήξαμε σε κάτι τέτοιο. Πέραν αυτού, εάν είσαι παράνομα σταθμευμένος εξ' ορισμού εμποδίζεις την ροή. Αν είσαι παρκαρισμένος επάνω σε φανάρι εμποδίζεις την ροή, αν είσαι παρκαρισμένος στην Ιπποκράτους επίσης εμποδίζεις τη ροή. Πότε η παράνομη στάθμευση εμποδίζει τη ροή και πότε όχι με αυτή τη λογική; Περιστατικό που μου έχει τύχει, παρκαρισμένο όχημα επάνω στη στροφή και να το κάνει καλοκαιρινό άλλο όχημα που δεν μπορούσε να στρίψει. Ποιός αποζημιώνει ποιόν; " Παράνομα σταθμευμένο μπορεί να είναι και σε θέση που δεν ενοχλεί την ροή μαζί με άλλα 10 παράνομα και εσύ να τον χτυπήσεις επειδή έφυγες από το δρόμο. " Αυτό απάντηση στο αρχικό σοθ ερώτημα και ακόμα το θεωρώ πολύ γενικό. Πάμε σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις παράνομα παρκαρισμένου/σταματημένου: 1. Μια σειρά αυτοκινήτων έχουν όλα παρκάρει το ένα πίσω από το άλλο στην άκρη του δρόμου, ολοι οι οδηγοί έχουν φύγει και τα έχουν αφήσει εκεί. Στο δρόμο αυτο απαγορεύεται η στάθμευση. Εσύ χάσεις τον έλεγχο, λόγω βλάβης ας πούμε, σου έσπασε το ακρόμπαρο σου, και πέφτεις πάνω σε ένα. Προφανώς δεν θα σε πληρώσει, εσύ θα τον πληρώσεις. Υπαιτιότητα 100% δική σου. Άντε ν φαει την κλήση ο άλλος 2. Πάνω στην Ιπποκράτους όπως λες και εσύ, το αφήνει ένας με alarm και πάει να πάρει την τυρόπιτα του στο everest ... οδηγάς εσύ, γίνεται χαμός από κίνηση, το φέρνει η κακή στιγμή, εκεί με το στρίμωγμα και τους ελιγμούς τον χτυπάς. Υπαιτιότητα και οι 2, πιθανότερο να βγει κάνα 50-50. 3. Βρίσκω μια θέση parking σε πεζοδρόμιο (νόμιμη), ανάβω τα alarm μου (κακώς, flash δεξί ή αριστερό ανάβουμε για να κάνουμε παράλληλο παρκάρισμα) και αρχίζω μανούβρα όπισθεν να μπω. Περνάς εσύ στο δρόμο, αφηρημένος λίγο δεν με βλέπεις, με χτυπάς. 100% υπαιτιότητα εγώ που κάνω όπισθεν και μανούβρα για παρκάρισμα, σε πληρώνω. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από gthe
agnostos13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, gthe είπε 3. Βρίσκω μια θέση parking σε πεζοδρόμιο (νόμιμη), ανάβω τα alarm μου (κακώς, flash δεξί ή αριστερό ανάβουμε για να κάνουμε παράλληλο παρκάρισμα) και αρχίζω μανούβρα όπισθεν να μπω. Περνάς εσύ στο δρόμο, αφηρημένος λίγο δεν με βλέπεις, με χτυπάς. 100% υπαιτιότητα εγώ που κάνω όπισθεν και μανούβρα για παρκάρισμα, σε πληρώνω. Άρα αν προσπαθείς να παρκάρεις (κάνεις μανούβρες) και εγώ πάω και πέσω πάνω σου θα με πληρώσεις; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από agnostos13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα