logistoulis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, conkal είπε Το οτι μοιαζουν και καλα για τους απέξω σαν δουλειες δεν σημαινει οτι πραγματικά μοιαζουν. Οι καθηγητες κυριως κανουν ερευνα και οχι τοσο μάθημα. μπορει να εχουν 10 ωρες μαθημα (ή λιγοτερο) και 80-100 ερευνα την εβδομαδα. Το μαθημα για τους περισσοτερους συνορευει με παρεργο. Και επισης οι καθηγητες δεν επιτηρουν μαθηματα περαν του δικου τους. οι διδακτορικοι το κανουν αυτο. Η διδασκαλια σε ΙΕΚ δεν ειναι ακαδημαικη καριερα με την ιδια λογικη που δεν ειναι τετοια η διδασκαλια σε λυκειο ή σε καποιο φροντιστηριο. πραγματικά δεν με νοιάζει τι κάνουν στον υπόλοιπό τους χρόνο, εμένα αυτό που με ένοιαζε είτε προπτυχιακά που ήταν "τζάμπα" είτε μεταπτυχιακά που πλήρωνα είναι τις ώρες που μπαίνουν εκεί μέσα να μου κάνουν μάθημα, να κάνουν ό,τι πρέπει σωστά επίσης πιο πάνω μίλησα για το τι κάνουν οι διδακτορικοί , οι καθηγητές που κάνουν χρόνια τη δουλειά είναι άλλη ιστορία καλώς ή κακώς λίγοι είναι σωστοί δάσκαλοι, άσχετα με το αν είναι καλοί επιστήμονες, αυτό εμένα δεν με ενδιέφερε ποτέ ιδιαίτερα τα "βασικά" που ήθελα να μάθω λίγο πολύ τα ήξερε και ο μέτριος επιστήμονας, το πόσο καλά θα μου τα μετέδιδε είναι το θέμα απλά έβλεπα και μερικούς διδακτορικούς που αν και νέοι άνθρωποι ήταν γίδια (γιατί για τον μεγάλο σε ηλικία καθηγητή δικαιλογώ πολλά) , πιθανώς πήγαιναν απλά να πάρουν το χαρτί απλά στους πιο νέους (μέχρι λέκτορας) λέω ότι έχω δει περιπτώσεις του ύψους και του βάθους, δηλαδή κάποια από τα καλύτερα και εποικοδομητικά μαθήματα, ή κάποια από τα χειρότερα δυνατά στους "φτασμένους" η κατάσταση ήταν ενδιάμεση Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από logistoulis
conkal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, logistoulis είπε πραγματικά δεν με νοιάζει τι κάνουν στον υπόλοιπό τους χρόνο, εμένα αυτό που με ένοιαζε είτε προπτυχιακά που ήταν "τζάμπα" είτε μεταπτυχιακά που πλήρωνα είναι τις ώρες που μπαίνουν εκεί μέσα να κάνουν ό,τι κάνουν σωστά επίσης πιο πάνω μίλησα για το τι κάνουν οι διδακτορικοί , οι καθηγητές που κάνουν χρόνια τη δουλειά είναι άλλη ιστορία καλώς ή κακώς λίγοι είναι σωστοί δάσκαλοι, άσχετα με το αν είναι καλοί επιστήμονες, αυτό εμένα δεν με ενδιέφερε ποτέ ιδιαίτερα τα "βασικά" που ήθελα να μάθω λίγο πολύ τα ήξερε και ο μέτριος επιστήμονας, το πόσο καλά θα μου τα μετέδιδε είναι το θέμα Σε αυτο συμφωνουμε. Απλα οι διδακτορικοι δεν ειναι καθηγητες ακομη και δεν σημαινει οτι τελειωνοντας το διδακτορικο θα γινεις κατ αναγκη καθηγητης. Απλα να ξερεις οτι η δουλεια του καθηγητη/υποψ.διδακτορα ειναι κυριως η ερευνα και δευτερευοντως το διδακτικο εργο. Οταν εκανα το διδακτορικο μου , παλευα παρα πολυ και για τα δυο και νομιζω οτι ημουν ανω του μεσου ορου στα εργαστηρια που διδασκα ΑΛΛΑ ειναι τετοιος ο υπολοιπος φορτος που πρεπει να κανεις υπερπροσπαθεια. πχ να προετοιμασεις σημειωσεις μετα απο 15 ωρες σερι ερευνα μεσα στην νυχτα. Καποιοι υποηφιοι διδακτορες δεν την παλευαν να κανουν αυτα τα κολπα και απλα πηγαιναν στο μαθημα χύμα. Οι αλλοι υπ.διδακτορες με δουλευαν αλλα τα εργαστηρια μου ηταν γεματα μεχρι τελους. Όλα ειναι θέμα οργανωσης και απαιτησεων του πανεπιστημιου απο τους ΔΕΠ και του υπ.PHD. Οταν οι απαιτησεις ειναι τετοιες που σκεφτεσαι ποτε θα κανεις βασικα πραγματα στην ζωη σου και το πως θα βγουν τα ερευνητικα στο μισο χρονο απο οσο εχεις στο μυαλο σου, τοτε για μερικες δευτερυουσες ως προς την ερευνα δουλειες πηγαιναν περιπατο. Αυτος ειναι και ο λογος που οι επιτηρητες στις εξετασεις ειναι χαλαροι. Ειναι ενα διαλειμμα απο τον πανικο που ζουν 24/7 και αγγαρεια επισης. Καμια σχεση η ολη φαση ομως με το "δουλευω σε ΙΕΚ" Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από conkal 1
NT1G Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Βασικά είχα και παρουσίασα μια δική μου ιδέα στο master και σκεύτομαι να την υλοποιήσω στο διδακτορικό προκειμένου να το προχωρίσω και αργότερα σαν Libre Software Project. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον θέλω να το αξιοποιήσω σαν Financial Pool (να λαμβάνω μισθό) έστω σαν ωρομίσθιος για την υλοποίηση της ιδέα μου. Παράλληλα έχοντας ένα project θα μπορώ να κόβω εργασίες που θα αποσκοπούν την ανάπτυξη αυτού. Ακόμη για Ακαδημαϊκός δεν στοχεύω Ελλάδα αλλά περισσότερο Κύπρο. Βασικά για να είμαι ειλικρινείς θέλω να είμαι λεκτορας η ωρομίσθος είτε στο Τει Λαμίας (aka Παν/μιο Θεσσαλίας) είτε στο ΤΕΠΑΚ, και αυτό απλά για να έχω ένα income για να αναπτύσσω το δικό μου project. Και εάν λες ότι η ακαδημαϊκή οδός δεν θα είναι σαν το master δλδ λες ότι δεν θα έχω ομαδικές εργασίες που θα πρέπει να κυνηγάω με shotgun καθηγητές και συμφοιτητές, πολύ θετικά μου τα λες. Βέβαια, είχα και το άλλο, δηλαδή είχα εργασίες που τις έκανα μόνος μου παρόλο που ήταν ομαδικές, χωρίς ομάδα (ζητούσα exclusively απο τον καθηγητή να την κάνω μόνος μου) και έπαιρνα 8 (βέβαια μια ομάδα είχε 20 λεπτά και εγώ 15 στην παρουσίαση σαν penalty). Γενικά θέλω ένα εργασιακό περιβάλλον που να έχει το εξής: Ξύπνησα με μια ιδέα, δουλεύω 48 ώρες το 8ωρο για να δω ότι παίζει, φωνάζω "Μάγκες τα κατάφερα!", ξανά από την αρχή. Που είδες ότι αν είσαι «...λεκτορας η ωρομίσθος...» θα μπορείς να κάνεις αυτά τα πράματα; 59 λεπτά πριν, conkal είπε ...Οι καθηγητές κυρίως κάνουν έρευνα και όχι τόσο μάθημα. μπορεί να έχουν 10 ώρες μάθημα (ή λιγότερο) και 80-100 έρευνα την εβδομάδα. ... Σαν; Κάποιο παράδειγμα.
archer100 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Την ελευθερία που αναζητάς θα τη βρεις μόνο σε δικό σου επάγγελμα. Πουθενά αλλού. Και εκεί δε θα είσαι απολύτως ελεύθερος γιατί θα σε κουμαντάρει η δουλειά και οι πελάτες αν έχεις Αλλά σίγουρα θα είσαι ο διευθυντής σε ότι κάνεις, με ότι αυτό σημαίνει. Το να αναζητάς την ελευθερία σε δομές του ελληνικού δημοσίου, όπως είναι τα ΑΕΙ κλπ είναι τελείως άτοπο
conkal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NT1G είπε Σαν; Κάποιο παράδειγμα. Εκανα διδακτορικο στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικ.Παν.Αθηνων . Ολοι οι καθηγητες που γνωρισα εκαναν ανελέητες ώρες έρευνα. Ο καθηγητης στον οποίο έκανα το διδακτορικό ο οποίος είναι διακεκριμμένος παγκοσμίως στον τομέα του και δεν θα αναφέρω όνομα , δούλευε απο τις 8 το πρωι ως τις 10-11 το βραδυ τις χαλαρες μερες και τα ΣΚ πολλές ώρες δουλειάς απο το σπιτι. και οταν λέω δουλειά δεν εννοω "απλη παρουσία στο γραφείο του" .Με τους πόρους που του εδινε ή μάλλον που δεν του εδινε το πανεπιστημιο ήταν ο μονος τροπος για να ειναι απο τους top παγκοσμιως στον τομέα του για χρόνια σερι και ακομη ειναι. Προσωπικά δούλευα σε ερευνα-διδασκαλια και αγγαρείες για 80-100 ωρες την εβδομαδα μινιμουμ και ο καθηγητης μου χαλαρα δουλευε αλλες 10-15 ή και 20. Οταν τον ρωταγαμε ελεγε οτι δεν χρειαζεται ξεκουραση γιατι η ερευνα δεν ειναι δουλεια ειναι διασκέδαση....(Παράνοια...) Οι υπολοιποι καθηγητες που γνώρισα ειχαν παρόμοια προγράμματα. Η ακαδημαικη κοινοτητα στην ελλαδα έχει σοβαρη παραγωγή έρευνας για το μεγεθος της χώρας και δουλευει ειλικρινα κοντρα στα παντα. Μην μπερδευεστε επειδη η εικονα που εχετε ειναι του καθηγητη που βαριεται να κανει το μαθημα . Αυτοι ισως απλα βαριουντια/ειναι πτωματα απο τα άλλα που κανουν ή δεν το εχουν με την εκπαιδευση και ειναι στο κολπο για την έρευνα ή απλα δεν ειναι οι καλύτεροι καθηγητες στην ερευνα και τους εβαλαν να διδάξουν. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από conkal 1
-Dimitris- Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, conkal είπε deadlines του σκοτωμου , υποστελεχωμένα projects και ατελειωτα σερι 15+ωρα επι χρόνια Επιπλεον, εκθεση προοδου ανα 6 μηνες, συνεδρια στο εξωτερικο, εκπροσωπηση του καθηγητη σε συναντησεις, τοποθετηση ΑΣΧΕΤΩΝ στο paper, backtracking στα αποτελεσματα σου κατι χρονια εαν δε βγει δημοσιευση κτλ. Και σε οτιδηποτε παει στραβα, φταις παντα εσυ και κανενας αλλος. Βεβαια μιλαω για τομεα υγειας, αλλα πανω κατω η κατασταση ειναι η ιδια. 2
filipN Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, conkal είπε Εκανα διδακτορικο στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικ.Παν.Αθηνων . Ολοι οι καθηγητες που γνωρισα εκαναν ανελέητες ώρες έρευνα. Ο καθηγητης στον οποίο έκανα το διδακτορικό ο οποίος είναι διακεκριμμένος παγκοσμίως στον τομέα του και δεν θα αναφέρω όνομα , δούλευε απο τις 8 το πρωι ως τις 10-11 το βραδυ τις χαλαρες μερες και τα ΣΚ πολλές ώρες δουλειάς απο το σπιτι. και οταν λέω δουλειά δεν εννοω "απλη παρουσία στο γραφείο του" .Με τους πόρους που του εδινε ή μάλλον που δεν του εδινε το πανεπιστημιο ήταν ο μονος τροπος για να ειναι απο τους top παγκοσμιως στον τομέα του για χρόνια σερι και ακομη ειναι. Προσωπικά δούλευα σε ερευνα-διδασκαλια και αγγαρείες για 80-100 ωρες την εβδομαδα μινιμουμ και ο καθηγητης μου χαλαρα δουλευε αλλες 10-15 ή και 20. Οταν τον ρωταγαμε ελεγε οτι δεν χρειαζεται ξεκουραση γιατι η ερευνα δεν ειναι δουλεια ειναι διασκέδαση....(Παράνοια...) Οι υπολοιποι καθηγητες που γνώρισα ειχαν παρόμοια προγράμματα. [...] Ένας που δουλεύει 120 ώρες την εβδομάδα, δεν είναι άνθρωπος, είναι φυτό! Και φυσικά δεν μπορεί να είναι καλός καθηγητής, ενώ σαν επιστήμονας θα είναι επιρρεπής στα λάθη, ανά πάσα στιγμή. Αν και αυτού του είδους οι τύποι δεν χαρακτηρίζονται ως επιστήμονες, αλλά με ένα άλλο προσωνύμιο... - Αν είχαν και οι υπόλοιποι καθηγητέςτην ίδια "εργατικότητα", μάλλον θα είναι "κολλητική" ομαδική ασθένεια στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Ασθένεια που δεν θα συναντήσεις, τουλάχιστον στο βαθμό που περιγράφεις, ούτε στο Delft ούτε στο Leiden ούτε και στο Tübingen (και δεν επιλέγω τυχαία αυτές τις πόλεις). 2
conkal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, filipN είπε Ένας που δουλεύει 120 ώρες την εβδομάδα, δεν είναι άνθρωπος, είναι φυτό! Και φυσικά δεν μπορεί να είναι καλός καθηγητής, ενώ σαν επιστήμονας θα είναι επιρρεπής στα λάθη, ανά πάσα στιγμή. Αν και αυτού του είδους οι τύποι δεν χαρακτηρίζονται ως επιστήμονες, αλλά με ένα άλλο προσωνύμιο... Κανεις λάθος. Δεν ειναι όλοι οι ανθρωποι το ίδιο. Καποιοι λειτουργουν με αλλους ρυθμους και δεν κανουν λάθη και μπορουν να ειναι κορυφαιοι ανεξαρτητως. Δεν εκφραστηκα σωστα πριν, το +10-15-20 που εγραψα εννουσα στις 80 οχι τις 100. Για μενα ηταν απανθρωπο οπως και να εχει και για αυτο το σταματησα. Δεν θα συνεχισω με το συγκεκριμενο παραδειγμα αλλα το εζησα οποτε δεν ειναι ψεμα. Η δουλεια/σπουδες/PHD μου ήταν τις στανταρ βδομαδες 80 ωρες (μεσα και τα ΣΚ, τυπου 12ωρο στην σχολη, λιγη δουλιτσα στο σπιτι πριν τον υπνο και δουλεια το ΣΚ απο το σπίτι ) και καθε φορα ο καθηγητης ηταν εκει πριν απο μας και εφευγε μετα απο μας. Τις μερες πριν τις παραδοσεις paper οριακα φευγαμε για να παμε για υπνο και ξαναπισω. Γενικα στα πανεπιστημια ειναι αναγκη να δωθει εξτρα ερευνα και ατομα αν θελουμε να λειτουργουν με φυσιολογικα ωραρια οσοι δουλευουν εκει. Σχετικα με τα πανεπιστημια αυτα δεν γνωριζω πληροφοριες, αλλα με γερμανους και αυστριακους που δουλευαμε αυστηρα 5 δικια τους ωρα εφευγαν (4 δικια μας)και εμεις τοτε τρωγαμε μεσημεριανο. Αυτα απο μένα... 1
-Dimitris- Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, conkal είπε Δεν θα συνεχισω με το συγκεκριμενο παραδειγμα αλλα το εζησα οποτε δεν ειναι ψεμα. Η δουλεια/σπουδες/PHD μου ήταν τις στανταρ βδομαδες 80 ωρες (μεσα και τα ΣΚ, τυπου 12ωρο στην σχολη, λιγη δουλιτσα στο σπιτι πριν τον υπνο και δουλεια το ΣΚ απο το σπίτι ) και καθε φορα ο καθηγητης ηταν εκει πριν απο μας και εφευγε μετα απο μας. Τις μερες πριν τις παραδοσεις paper οριακα φευγαμε για να παμε για υπνο και ξαναπισω. Δε θα μπορουσα να το ειχα περιγραψει καλυτερα. Καποιοι 4-5 ημερες πριν την παραδοση του paper κοιμοντουσαν στο αμαξι ακριβως εξω απο την εισοδο της σχολης. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από -Dimitris- 1
conkal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Προσωπικα δεν αντεξα περισσοτερο απο 2+ χρονια και το γυρισα στον ιδιωτικο τομεα με τα 8ωρακια του και τα προσωπικα προτζεκτ στο σπιτι για οποιον εχει ορεξη. Θαυμαζω απεριοριστα οσους ολοκληρωνουν PHD σε αυτες τις συνθηκες, εννοειται.
filipN Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, conkal είπε 1. Κανεις λάθος. Δεν ειναι όλοι οι ανθρωποι το ίδιο. Καποιοι λειτουργουν με αλλους ρυθμους και δεν κανουν λάθη και μπορουν να ειναι κορυφαιοι ανεξαρτητως. 2. Δεν εκφραστηκα σωστα πριν, το +10-15-20 που εγραψα εννουσα στις 80 οχι τις 100. Για μενα ηταν απανθρωπο οπως και να εχει και για αυτο το σταματησα. 3. Δεν θα συνεχισω με το συγκεκριμενο παραδειγμα αλλα το εζησα οποτε δεν ειναι ψεμα. [...] 4. Σχετικα με τα πανεπιστημια αυτα δεν γνωριζω πληροφοριες, αλλα με γερμανους και αυστριακους που δουλευαμε αυστηρα 5 δικια τους ωρα εφευγαν (4 δικια μας)και εμεις τοτε τρωγαμε μεσημεριανο. Αυτα απο μένα... 1. Αυτό, άστο καλύτερα να το κρίνουν οι ειδικοί (σε αυτόν τον τομέα), οι μετέχοντες του αρμόδιου παραδείγματος... 2.Δεκτή η αναπροσαρμογή του ωραρίου!!! Άλλο 80 ή 80+ ώρες και άλλο 115-120 που άφηνε να εννοηθεί το κείμενό σου... 3. Δεν είπα πως γράφεις κάποιο ψέμα. 4. Δεν έχει και πολύ σημασία αν γνωρίζεις αυτές τις πόλεις και τα Πανεπιστήμια τους, μπορείς όμως να μάθεις την κατάταξή τους σε σχέση με το Πανεπιστήμιο που αναφέρεις ότι φοίτησες, και αυτό με τη σειρά του να αλλάξει, πιθανόν, και κάποιες εκτιμήσεις σου! Δεν νομίζω επίσης πως μπορούν οι εμπειρίες σου με Γερμανούς και Αυστριακούς (αν και ελάχιστοι από αυτούς ζουν στο Delft ή στο Leiden) να αποτελούν ασφαλή ένδειξη για τα συμβαίνοντα και εντός των συγκεκριμένων πανεπιστημίων. Πρόσθετα, αν και το Tübingen ανήκει γεωγραφικά στην Γερμανία, οι κάτοικοί του δεν αισθάνονται ούτε Αυστριακοί ούτε Γερμανοί... Δεν θα επανέλθω 1
FilipposMD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Το θέμα με τη δουλειά σε πανεπιστήμιο είναι ότι δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα υπάρχει ένα ακόμα άρθρο που θέλεις να γράψεις. Οπότε αν είσαι φιλόδοξος καταλήγεις να δουλεύεις πάντα και παντού. Πολλές φορές μου έχει τύχει να είμαι διακοπές στην παραλία π.χ. και να σκέφτομαι τι ανάλυση θα κάνω στα τάδε δεδομένα. Δουλειά είναι κι αυτό. Από την άλλη, αν δεν είσαι τόσο φιλόδοξος, μπορείς να είσαι πολύ πιο χαλαρός από άλλες δουλειές. Αν θες να γίνεις καθηγητής στην Οξφόρδη πρέπει να ξεπατώνεσαι, αν θες να μείνεις lecturer στο Bolton μπορείς να αράξεις. Αντίστοιχα, αν θες να είσαι διεθνούς ακτινοβολίας δουλεύοντας στην Ελλάδα θα χτυπάς 12ωρα, αλλά αν δε σε νοιάζει και έχεις διοριστεί στο ΤΕΙ Καρδίτσας, δε σε κουνάει κανείς ακόμα κι αν δε γράψεις paper μέχρι να πάρεις σύνταξη. Η συμβατική σου υποχρέωση είναι να είσαι στο γραφείο 20 ώρες την εβδομάδα, οπότε αράζεις... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα