Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά από ήδη έχοντες εμπειρία η χειραποσκευή στην παραπάνω εταιρεία ελέγχεται εξονυχιστικά. Μέχρι τώρα δεν μου έχουν ελέγξει ποτέ χειραποσκευή σε low cost. Πετάμε αύριο με την συγκεκριμένη και ρωτάω επειδή ξεπερνάμε για 5-6 πόντους τη διάσταση του ύψους και γενικότερα διάβασα ότι άλλοι περνάνε αέρα και άλλοι χρεώνονται για την εν λόγω διάσταση. Σας ευχαριστώ και καλή πρωτοχρονιά!

Δημοσ.

Έχω πετάξει πολλές φορές με Wizz. Στη συγκεκριμένη οι προτεινόμενες διαστάσεις είναι λίγο μικρότερες από τους υπόλοιπους low cost νομίζω. 

Εφόσον είναι μόνο 2-3 εκατοστά και δεν φαίνεται ότι κουβαλάς ντουλάπα δεν θα έχεις θέμα. Εάν φαίνεται ότι η βαλίτσα είναι τέρας θα σου την ελέγξουν. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, j0hnn1e είπε

Έχω πετάξει πολλές φορές με Wizz. Στη συγκεκριμένη οι προτεινόμενες διαστάσεις είναι λίγο μικρότερες από τους υπόλοιπους low cost νομίζω. 

Εφόσον είναι μόνο 2-3 εκατοστά και δεν φαίνεται ότι κουβαλάς ντουλάπα δεν θα έχεις θέμα. Εάν φαίνεται ότι η βαλίτσα είναι τέρας θα σου την ελέγξουν. 

Βασικά να σου πω την αλήθεια είναι σακίδιο ορειβασίας σε διαστάσεις που σου προανέφερα, αλλά τα σακίδια ρωτάω επειδή συνήθως φαίνονται μπούγιο!

Δημοσ.

Κανεις δεν μπορεί να σου πει. Είσαι στην τύχη του υπαλλήλου και προφανώς εάν αποφασίσει να μετρήσει έχει δίκιο και θα φας πρόστιμο. 

Στις βαλίτσες σπάνια μετράνε, στα σακίδια δεν γνωρίζω. Εάν φαίνεται μεγάλο πιθανώς να έχεις θέμα. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, j0hnn1e είπε

Κανεις δεν μπορεί να σου πει. Είσαι στην τύχη του υπαλλήλου και προφανώς εάν αποφασίσει να μετρήσει έχει δίκιο και θα φας πρόστιμο. 

Στις βαλίτσες σπάνια μετράνε, στα σακίδια δεν γνωρίζω. Εάν φαίνεται μεγάλο πιθανώς να έχεις θέμα. 

Καλά σίγουρα έχουν τους κανόνες τους και πρέπει να τους ακολουθείς, απλά μιλάμε για off record. Ίσως αν μπεις από τους τελευταίους και τρέχουν να κλείσουν την πύλη :lol::lol:

Δημοσ.

Η εάν μπεις από τους τελευταίους και δεν έχουν πάρει το 30-50αρι από άλλους θα κοιτάξουν να το πάρουν από εσένα. Δεν υπάρχει λογική, είναι απλή τύχη.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή μπορείς να κάνεις κάτι που είχε κάτι ένας μπροστινός μου μια φορά και ήμουν σε φάση να "ανοίξω ποπ-κορν".

Του λένε να μετρήσουν την χειραποσκευή του και τους λέει "Αν μετρήσετε τη δικιά μου, θέλω να πάτε να μετρήσετε και της κυρίας εκεί (μιας που είχε επίσης μεγάλη χειραποσκευή), αλλιώς θα σας καταγγείλω για selective discrimination και τα σχετικά" Και πήγε η υπάλληλος και στην κυρία και άρχισε και εκείνη "γιατί εμένα και όχι και την άλλη εκεί (άλλου επιβάτη)". Και πήγε λέγοντας η φάση. Δε ξέρω τι απέγινε γιατί επιβιβάστηκα από τους πρώτους αλλά υπάρχουν άτομα που κάνουν τέτοιες μανούρες.

Επεξ/σία από ribo7
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ribo7 είπε

Ή μπορείς να κάνεις κάτι που είχε κάτι ένας μπροστινός μου μια φορά και ήμουν σε φάση να "ανοίξω ποπ-κορν".

Του λένε να μετρήσουν την χειραποσκευή του και τους λέει "Αν μετρήσετε τη δικιά μου, θέλω να πάτε να μετρήσετε και της κυρίας εκεί (μιας που είχε επίσης μεγάλη χειραποσκευή), αλλιώς θα σας καταγγείλω για selective discrimination και τα σχετικά" Και πήγε η υπάλληλος και στην κυρία και άρχισε και εκείνη "γιατί εμένα και όχι και την άλλη εκεί (άλλου επιβάτη)". Και πήγε λέγοντας η φάση. Δε ξέρω τι απέγινε γιατί μπήκα επιβιβάστηκα από τους πρώτους αλλά υπάρχουν άτομα που κάνουν τέτοιες μανούρες.

Διάβασα ότι γίνονται και τέτοια και παίζουν γενικότερα νταβατζιλίκια από την εταιρεία του στυλ πλήρωσε ή δεν μπαίνεις στο αεροπλάνο!

Δημοσ.

Πριν 2 μήνες που ήρθα Αγγλία στο ΕλΒεν πέρασαν 2 επιβάτες χωρίς έλεγχο και ήρθε μια υπευθυνη με το καροτσάκι.Και άρχισαν να μετράνε όλους με βαλίτσα,εμενα που ημουν ο 5ος έβαλα το backpack στην πλάτη και περασα στα μουλωχτά.Πρέπει να έπεσαν πολλά 25€ εκείνη την μέρα.Αν έχεις μπουφαν ζακέτα κλπ ρουχα βγαλτα και κρατα το στο χέρι ή φόρα το.Και αν σου πει να το μετρήσει ζούπα το να χωρέσει.Εμενα είναι 35 λίτρων αλλά σπάνια το έχω γεμάτο,εκτός απο εκείνη τη φορά.

Τωρα πετάω πάλι με wizz  αλλά το backpack είναι στα 6 κιλά όλα και όλα.

Δημοσ.

Τελικά είδα ότι με έξτρα χρέωση στα 35€ αγοράζεις κανονική βαλίτσα καμπίνας, οπότε από το να πάω να τσακώνομαι και να σκάω 25αρια πήραμε με την κοπέλα μία βαλίτσα πάνε έλα και θα έχουμε και τα backpack με πράγματα που χρειάζονται, αλλά όχι τόσο γεμάτα. Σας ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.

Μπράβο πάντως, έκανες την πιο ώριμη επιλογή. Γιατί οι περισσότεροι πάνε ταλιμπάν και μετά ζητάνε και τα ρέστα απο τους υπαλλήλους που απλά κάνουν τη δουλειά τους. Πριν λίγο καιρό, ήταν μπροστά μου κοπέλα που είχε στην Aegean χειραποσκευή 15 κιλών με όριο 8. Ε δε σου φταίει ο υπάλληλος αμα σου ρίξει πρόστιμο. 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μπράβο πάντως, έκανες την πιο ώριμη επιλογή. Γιατί οι περισσότεροι πάνε ταλιμπάν και μετά ζητάνε και τα ρέστα απο τους υπαλλήλους που απλά κάνουν τη δουλειά τους. Πριν λίγο καιρό, ήταν μπροστά μου κοπέλα που είχε στην Aegean χειραποσκευή 15 κιλών με όριο 8. Ε δε σου φταίει ο υπάλληλος αμα σου ρίξει πρόστιμο. 

Τελικά την πήρα στα 35€ ο,τι να ναι χρεώσεις βάζουν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Nauths είπε

Παιδιά από ήδη έχοντες εμπειρία η χειραποσκευή στην παραπάνω εταιρεία ελέγχεται εξονυχιστικά. Μέχρι τώρα δεν μου έχουν ελέγξει ποτέ χειραποσκευή σε low cost. Πετάμε αύριο με την συγκεκριμένη και ρωτάω επειδή ξεπερνάμε για 5-6 πόντους τη διάσταση του ύψους και γενικότερα διάβασα ότι άλλοι περνάνε αέρα και άλλοι χρεώνονται για την εν λόγω διάσταση. Σας ευχαριστώ και καλή πρωτοχρονιά!

"Αλλοι περνάνε αέρα και άλλοι χρεώνονται για την εν λόγω διάσταση." Απάντησες μόνος :) 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Ήταν καθαρά θέμα "σχολαστικότητας" των υπαλλήλων του handling. Στην ίδια εταιρία μπορεί να πετάξεις μια εβδομάδα μετά και να μετράνε και τον πόντο. 

Δε ξέρω αν είναι κανόνας ή αν το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι αλλά νομίζω πως οι εταιρίες είναι πιο σχολαστικές και αυστηρές με τους κανονισμούς στις πτήσεις που ξεκινάνε απο τα hubs τους και είναι άμεση η συνεργασία. Όταν η πτήση είναι απο το "ξένο" αεροδρόμιο, δε δίνουν τόση σημασία. Π.χ. στις βάσεις τις Easyjet (Gatwick, Schoenefeld etc) ελέγχουν έναν προς έναν αν τηρείται ο κανονισμός ενώ όταν πέταξα με Easyjet απο Θεσσαλονίκη, πέρναγες κι οικοσκευή μέσα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...