petrance Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα,πριν λιγες μερες αγορασα ενα σετ απο διαφορα led Με την ενδειξη canbus για Peugeot 2008 pre facelift,μεχρι εδω ολα καλα,εχω αλλαξει φλασ πισω,φωτα φρενων,φως οπισθεν και φλασ καθρεπτων,τα μπροστινα φλας αν και το μαγαζι που τα πηρα λενε οτι ειναι canbus ,ηρθανε με 2 resistors των 50w 6Ω καθως παρουσιαζουν hyperflashing απο οτι διαπιστωσα.Η ερωτηση ειναι η εξης:εαν προβω σε τοποθετηση των resistors για να εξαφανιστει το Hyperflashing θα εχω καποια επιπτωση γενικα καπου αλλου στο αυτοκινητο;γιατι απο μια ματια που εχω ριξει τις τελευταιες μερες στο Ιντερνετ,διαβαζω οτι μπορει να προκαλεσει φωτια εαν υπερθερμανθει και προβλημα ακομα και στον ECU.Γενικα παιζει κατι τετοιο; οι μπροστινες λαμπες ειναι PWY24W .
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, petrance είπε μπορει να προκαλεσει φωτια εαν υπερθερμανθει και προβλημα ακομα και στον ECU 1 ώρα πριν, petrance είπε resistors των 50w 6Ω 50w η αντισταση(ειναι δηλαδη σαν ανα αφηνεις επανω και τις παλιες λαμπες) συν ~20-25w η led αρα πας σε νεο κατανάλωση ~75w ανα προβολέα, τη τίναξες στον αερα τη ecu
petrance Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε 50w η αντισταση(ειναι δηλαδη σαν ανα αφηνεις επανω και τις παλιες λαμπες) συν ~20-25w η led αρα πας σε νεο κατανάλωση ~75w ανα προβολέα, τη τίναξες στον αερα τη ecu Εαν ητανε 25 w h led δεν θα ειχε προβλημα,η μανισια ειναι 24 watt .μεχρι 50 αντεχει ο resistor..η led ειναι το πολυ 7-8w.επισης δεν ειναι προβολεας αλλα φλας πορτοκαλι!
greekfragma Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) παίρνεις με 10-15ευρώ ένα led flasher relay (ρελέ) και αντικαθιστάς αυτό που έχεις. καταργεις και τις αντιστάσεις και θα δεις οτι τα led θα δουλέψουν σωστά. μοναδικό σενάριο αν δεν είναι canbus να σου ανάβει λαμπάκι στο καντράν οτι έχεις καμμένη λάμπα (βλέπει λιγότερα watt και νομίζει οτι κάτι κάηκε). αν θες να το αποφύγεις και αυτό παίρνεις led της προκοπής σε συνδυασμό με το led flasher relay. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από greekfragma
petrance Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε παίρνεις με 10-15ευρώ ένα led flasher relay (ρελέ) και αντικαθιστάς αυτό που έχεις. καταργεις και τις αντιστάσεις και θα δεις οτι τα led θα δουλέψουν σωστά. μοναδικό σενάριο αν δεν είναι canbus να σου ανάβει λαμπάκι στο καντράν οτι έχεις καμμένη λάμπα (βλέπει λιγότερα watt και νομίζει οτι κάτι κάηκε). αν θες να το αποφύγεις και αυτό παίρνεις led της προκοπής σε συνδυασμό με το led flasher relay. Τα led που πηρα ,τα πηρα ακριβα και οντως ειναι ποιοτικα και στο χερι και στο φως,το relay ειναι universal;και που μπαινει;μονο με τα μπροστινα φλας εχω το προβλημα,ολα τα αλλα δουλευουν μια χαρα...
greekfragma Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Θα βρεις που είναι το ρελέ για τα φλας σου στο αμάξι (άλλα το έχουν κοντά στη μπαταρία και την ασφαλειοθήκη στο καπώ άλλα κάτω απο το τιμόνι) και θα πάρεις το αντίστοιχο για LED. μοιάζει κάπως έτσι. https://www.vehiclewiringproducts.co.uk/c-219-relays-flasher-units
petrance Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε Θα βρεις που είναι το ρελέ για τα φλας σου στο αμάξι (άλλα το έχουν κοντά στη μπαταρία και την ασφαλειοθήκη στο καπώ άλλα κάτω απο το τιμόνι) και θα πάρεις το αντίστοιχο για LED. μοιάζει κάπως έτσι. https://www.vehiclewiringproducts.co.uk/c-219-relays-flasher-units Οποτε αν καταλαβα καλα,βγαζω το παλιο και βαζω το καινουριο;θα εχει καποια επιπτωση αλλου αυτη η αλλαγη;εχεις να προτεινεις καποια ποιοτικη μαρκα;δεν με νοιαζει ποσο θα κανει (σε λογικα πλαισια) απλα να ειναι ποιοτικο και να μη δημιουργει προβληματα!Αλλα μαλλον ολα αυτα ειναι made in china quality...
greekfragma Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Επειδή δε σε βλέπω να το ψάχνεις....γκούγκλαρε λίγο να βρεις το σημείο που βρίσκεται. πάρτο στα χέρια σου και πήγαινέ το σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχει ρελέ. τα περισσότερα είναι generic και κουμπώνουν σε παραπάνω από ένα όχημα. Εσύ θες τα νούμερα και τα πινς να έχουν τις ίδιες τιμές. Ο υπάλληλος θα σου δώσει το αντίστοιχο σε led. Ζημιά δε κάνεις. Σου είπα μόνο τη διαφορά με τα σωστά ή όχι led. Τα ψευτολεντ μπορεί να σου ανάβουν στο καντράν ένδειξη. Αν βρεις τα σωστά δε θα έχεις ούτε αυτό. Αυτά που πήρες μπορεί να κάνουν, μπορεί όχι.
petrance Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, greekfragma είπε Επειδή δε σε βλέπω να το ψάχνεις....γκούγκλαρε λίγο να βρεις το σημείο που βρίσκεται. πάρτο στα χέρια σου και πήγαινέ το σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχει ρελέ. τα περισσότερα είναι generic και κουμπώνουν σε παραπάνω από ένα όχημα. Εσύ θες τα νούμερα και τα πινς να έχουν τις ίδιες τιμές. Ο υπάλληλος θα σου δώσει το αντίστοιχο σε led. Ζημιά δε κάνεις. Σου είπα μόνο τη διαφορά με τα σωστά ή όχι led. Τα ψευτολεντ μπορεί να σου ανάβουν στο καντράν ένδειξη. Αν βρεις τα σωστά δε θα έχεις ούτε αυτό. Αυτά που πήρες μπορεί να κάνουν, μπορεί όχι. Το εχω googlarei αρκετα,αλλα απο ηλεκτρολογικα αυτοκινητων δεν εχω ιδεα , λογικα εαν το παω στον ηλεκτρολογο θα ξερει τι να κανει,απλα δεν θελω να μπλεξω γιαυτο προσπαθω να βγαλω ακρη..Επισης εδω στην Ελλαδα ειναι λιγο δυσκολο να βρεις πραγματα εκτος σκρουτζ,εκτος εαν ξερεις μαγαζια..γιατι εγω δεν ξερω κανενα μαγαζι που να πουλαει διαφορα μονο για αυτοκινητα και να σου πει το εχω και οχι να περιμενεις 10 μερες..τελος παντων θα δοκιμασω με το relay και δεν θα πειραξω τις καλωδιωσεις του αυτοκινητου...Ευχαριστω για τις συμβουλες!
petrance Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσπαθησα να εντοπισω το flasher και ακουγεται απο τη κολωνα του τιμονιου,ο ηλεκτρολογος μου είπε οτι δεν υπαρχει τεροιο πραγμα στο αμαξι και ειναι ολα ηλεκτρονικα ρυθμισμενα.Με παροτρεινε να περιμενω να βγουν canbus για μπροστα διοτι και τηλεφωνο που πηρε με μαγαζια που συνεργαζεται του ειπαν οτι δεν υπαρχει τετοια λαμπα σε canbus,μου ειπε να μη βαλω resistors οποτε θα στειλω πισω στη Γαλλια τα led... Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από petrance
Ntinaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, greekfragma είπε παίρνεις με 10-15ευρώ ένα led flasher relay (ρελέ) και αντικαθιστάς αυτό που έχεις. καταργεις και τις αντιστάσεις και θα δεις οτι τα led θα δουλέψουν σωστά. μοναδικό σενάριο αν δεν είναι canbus να σου ανάβει λαμπάκι στο καντράν οτι έχεις καμμένη λάμπα (βλέπει λιγότερα watt και νομίζει οτι κάτι κάηκε). αν θες να το αποφύγεις και αυτό παίρνεις led της προκοπής σε συνδυασμό με το led flasher relay. Εγω ανοιξα το δικο μου και αλλαξα τον πυκνωτη, ο οποιος ευθυνοταν για τον χρονισμο.
Haldol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε 50w η αντισταση(ειναι δηλαδη σαν ανα αφηνεις επανω και τις παλιες λαμπες) συν ~20-25w η led αρα πας σε νεο κατανάλωση ~75w ανα προβολέα, τη τίναξες στον αερα τη ecu Nope. Τα watt των αντιστάσεων δεν είναι κατανάλωση, αλλά θερμική αντοχή. Και 500W αντίσταση να βάλει, αν είναι τα σωστά Ωμ, κανένα θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα