zenwalk23 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δε ξερω της εξηγηξησα οτι δεν εχω την παραμικρη ιδεα για το τι παιζει απο μισθους και κοστος ζωης. Επισης οταν λες αν εχω να επιδειξω κατι; Αυτη τη στιγμη ειμαι εναμιση χρονο σε πολυεθνικη εταιρεια που σαν ονομα είναι γνωστο αλλα η recruiter δεν το ηξερε καν. Φανταζομαι αυτα που για τα ελληνικα δεδομενα "μετρανε" πολυ, εξω ειναι καπως ασημαντα.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, Papakaliati είπε 4,5κ, δηλαδή ούτε περίπου 70κ με 13ο μισθό είναι λίγα. 80κ είναι θεωρώ πιο οκ για κάποιον χωρίς προϋπηρεσία. 100.000 φράγκα, άμα δεν έχεις να επιδείξεις κάτι δεν θα σου δώσουνε, δεν τα αξίζεις. 120-130κ είναι οκ για senior στην Ζυριχη, σε αλλες περιοχες πεφτεις 10-15κ κατω, αλλα Ζυριχη εχει μεγαλυτερο κοστος ζωης. Τα νούμερα που σου λεω είναι από προσωπική εμπειρία μιας και είχα μερικές προτάσεις και είχα μιλήσει με ρεκρουιτερς, όντως σενιορ όμως, όποτε έχω άλλη αντιμετώπιση και στις συνομιλίες αποτι ένας τζουνιορ. (Για την ιστορία αποφάσισα να μην παω Ελβετία αλλά να παραμείνω Γερμανία.) Τα καθαρα μπορεις να τα δεις στο σιτε: https://www.lohncomputer.ch/de/ergebnis/ Ποτέ καμια συζήτηση δεν γίνεται σε καθαρά λεφτά. Άλλωστε αλλά τα καθαρά άμα είσαι παντρεμένος, άμα έχεις παιδί, άμα πληρώνεις φόρο εκκλησίας και διάφορες άλλες περιπτώσεις. Παίζει 13ος μισθός στην Ελβετία;
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Με ανησυχει περισσοτερο που ειναι recruiter, οποτε κανει αυτη τις διαπραγματευσεις με οτι αυτο συνεπαγεται. Παντα να στελνετε απευθειας στις εταιρειες βιογραφικα και να αποφευγετε τους μεσαζοντες. Οι μισθοι και οι συνθηκες εργασιας μεσω recruiter , δεν συγκρινονται με αυτους που πετυχαίνεις, με απευθειας διαπραγματευσεις, με τις εταιρειες. Και φυσικα να γνωριζετε την "αξια" σας στην αγορα εργασιας, αναλογα με τα προσοντα και τα χρονια υπηρεσιας σας. Καποια καλα site για ερευνα https://de.glassdoor.ch/sitedirectory/city-jobs.htm , https://www.payscale.com/research/CH/Country=Switzerland/Salary Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
zenwalk23 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δεν εστειλα εγω στη συγκεκριμενη, αυτη με βρηκε. Βεβαια ψιλο διαφωνω με αυτο που λες. Γενικα εχω καλη εμπειρια απο recruiters στην ελλαδα έχοντας μιλησει με δυο διαφορετικες εταιρειες, μου προτειναν καλες θεσεις που τελικα απερριψα για δικους μου λογους.Συν οτι γλυτωνεις αμηχανα στεπς οπως το να μιλησεις με το hr της εταιρειας.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Εχεις καλη εμπειρια γιατι συμβιβάζεσαι με αυτα που σου προσφερουν. Την ανεπαρκεια στο να παρουσιαζεσαι, να πουλας ακριβα τις ικανοτητες και την προσφορα σου , ερχονται να εκμεταλλευτούν οι ενδιαμεσοι.
archer100 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zenwalk23 είπε Δεν εστειλα εγω στη συγκεκριμενη, αυτη με βρηκε. Βεβαια ψιλο διαφωνω με αυτο που λες. Γενικα εχω καλη εμπειρια απο recruiters στην ελλαδα έχοντας μιλησει με δυο διαφορετικες εταιρειες, μου προτειναν καλες θεσεις που τελικα απερριψα για δικους μου λογους.Συν οτι γλυτωνεις αμηχανα στεπς οπως το να μιλησεις με το hr της εταιρειας. Επειδη βλεπω να γινεται συχνα καταχρηση της φρασης "προταση για δουλεια", θα κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου και θα πω οτι η προσεγγιση απο εναν ρικρουιτερ δεν εχει καμια σχεση με την ουσια της εννοιας "προταση για δουλεια" που γινεται απο την εταιρια και στο εξωτερικο εχει βαρυτατη σημασια με νομικες συνεπειες. Το να σε παρει καποιος ρικρουιτερ τηλεφωνο και να σου πει "εχω την ταδε δουλεια, ενδιαφερεσαι;" διαφερει οσο η νυχτα με τη μερα με την πραγματικη "προταση για δουλεια" που σημαινει οτι περασες ολα τα σταδια των συνεντευξεων και η εταιρια αποφασισε να σε προσλαβει και σου απεστειλε την επισημη "προταση για δουλεια" (job offer) που την δεσμευει νομικα πλεον (πχ μπορεις να ζητησεις αποζημιωση αν παρατησεις την τωρινη δουλεια σου για να πας σε αυτην την εταιρια, κλπ) . Το τηλεφωνημα απο τον ρικρουιτερ ειναι μια απλη προσεγγιση και τιποτα αλλο, απο καποιον που κανει σε ολο του το οκταωρο αυτην την δουλεια. Μπορει μεν να οδηγησει σε προσληψη στο μελλον, αλλα οι πιθανοτητες ειναι παντα δραματικα μικρες, οποτε σε καμια περιπτωση δε μπορει να χαρακτηριστει "προταση για δουλεια" Μπορει να ειναι κολακευτικο και ego boosting οταν καποιος ενδιαφερεται για το βιογραφικο μας και μας καλει για συζητηση περι δουλειας, αλλα καλο ειναι να κραταμε μια πισινη, γιατι η πραγματικη προταση για δουλεια, απεχει ετη φωτος. Χωρις να θελω να σε προσγειωσω, απλα μια αποσαφηνιση 3 ώρες πριν, Papakaliati είπε Τα νούμερα που σου λεω είναι από προσωπική εμπειρία μιας και είχα μερικές προτάσεις και είχα μιλήσει με ρεκρουιτερς, Ειχες προταση για δουλεια, δηλαδη job offer απ την εταιρια, η απλες επαφες με ρικρουιτερς; Αν ειναι το πρωτο, με πιο σκεπτικο αν επιτρεπεται απερριψες την Ελβετια και την πιο ελκυστικη αγορα της; Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από archer100 4
epp Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Παίζει 13ος μισθός στην Ελβετία; οχι με την ελληνικη εννοια του δωρου. Οπως ειπα διαπραγματευεσαι ετησιο μικτο ποσο. Το αν θα το παρεις σε 12 ή 13 δοσεις (μισθους) δεν εχει μεγαλη διαφορα. Απο προσωπικη εμπειρια (6 χρονια Ζυριχη) αλλες εταιριες απλα διαιρουν το ετησιο δια 12 και αλλες σου δινουν το 13ο του ετησιου π.χ. τον Νοεμβριο. Οπως ειπα και πιο πανω θα ζητουσα πανω απο 80Κ , αυτο εξαρταται βεβαια απτο background σου. Επισης εχει και σημασια να δεις στο συμβολαιο τι ωρες λεει γιατι αλλο το 40ωρο και αλλο το 45 ωρο. Επισης επειδη καποιος εγραψε για την νομικη ισχυ του τσομπ οφερ -> στην ελβετια ο εργοδοτης μπορει να σε απολυσει χωρις να χρειαζεται να δωσει καποια εξηγηση αρκει να τηρησει το notice period το οποιο στην δοκιμαστικη περιοδο (το πρωτο τριμηνο) ειναι 1 βδομαδα (και μετεπειτα απο 1 μηνα μεχρι οσο παει, αναλογα το συμβολαιο, στανταρτ ειναι το 3μηνο συνηθως). Οποτε στο παραδειγμα που αναφερθηκε πιο πανω, σε μια τετοια περιπτωση αντε να σου εδινε μισθο μιας βδομαδας για "την ταλαιπωρια σου" και αυτο μονο αν σε απελυε ακριβως με το που ξεκινησες. Φυσικα το ιδιο συμβαινει και αντιστροφα , δηλαδη εργαζομενοι υπογραφουν και κανα 1-2 μηνες πριν ξεκινησουν εχουν βρει κατι αλλο και ακυρωνουν το συμβολαιο που υπεγραψαν (το εχω δει 2 φορες τα τελευταια χρονια). Αυτα τα αναφερω απλα για να ειναι σαφες οτι οι εργασιακοι νομοι αναμεσα σε π.χ. Σουηδια Γερμανια και Ελβετια διαφερουν αρκετα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από epp
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, epp είπε οχι με την ελληνικη εννοια του δωρου. Οπως ειπα διαπραγματευεσαι ετησιο μικτο ποσο. Το αν θα το παρεις σε 12 ή 13 δοσεις (μισθους) δεν μεγαλη διαφορα. αυτο ήξερα και εγώ και για αυτό και μου φάνηκε περίεργο.
zenwalk23 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 @archer100 Καλα ναι, ειναι ξεκαθαρη σε ολους μας η διαφορα των δυο. Απλα και το οτι σου προτεινει καποιες θεσεις ενας recruiter που θεωρει οτι ειναι κοντα στα skills σου + οτι δεν μπλεκεις με hr στις επομενες συνεντευξεις για μενα ειναι θετικο. Επισης μου εχει τυχει να μου προτεινει θεση recruiter, να περασω δυο συνεντευξεις, να μου κανουν job offer και αφου την απέρριψα ανέβασε η εταιρεια την θεση στο linkedin. @unameit Δεν μπορεις να πουλησεις ακριβα τις ικανότητες σου και σε ενδιαμεσο; Εσυ τους λες που θες να κινηθεις μισθολογικα εξ αρχης και αν ειναι μεσα στο budget που θελει να δωσει η εταιρεια προχωραει η διαδικασια. Δεν βλεπω καμια διαφορα με την συζητηση που θα ειχες με το hr πχ. Δε λεω οτι ειναι ο μονος τροπος να βρεις δουλεια αυτος αλλα δεν ειναι και deal breaker.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα