zenwalk23 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, έδωσα μολις μια τηλεφωνικη συνεντευξη με recruiter για μια θεση στην Ελβετια. Αφου ειπαμε καποια πραματα, μου εστειλε και ενα ερωτηματολογιο να απαντησω μεσα στο οποιο μια ερωτηση ειναι τι μισθολογικες απαιτησεις εχω. Η θεση αφορα Software Engineer με 0-2 χρονια προυπηρεσια (εχω δυομιση), καλη γνωση σε Java EE, SQL, Javascript και επιθυμητα γνώση React και γερμανικων που δεν εχω τιποτα απο τα δυο. Τι ειναι ρεαλιστικο να ζητησω μισθολογικα; 1
tonypapadovic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δεν έχω εικόνα προσωπικά, βρήκα ένα παλιό άρθρο με πληροφορίες να ξεκινήσεις https://medium.com/@iwaninzurich/eight-reasons-why-i-moved-to-switzerland-to-work-in-it-c7ac18af4f90 1 1
zenwalk23 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Ευχαριστω. Απαντησα 4.5k τελικα, τα οποια ειναι νορμαλ νομιζω να ζησεις.
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, zenwalk23 είπε Ευχαριστω. Απαντησα 4.5k τελικα, τα οποια ειναι νορμαλ νομιζω να ζησεις. Είσαι σίγουρος ότι είναι νορμαλ ? (Όντως ρωτάω για να μην την πατήσεις) π.χ. στο άρθρο του @tonypapadovic αναφέρει 15-%25% για φόρους. Αυτό στον μήνα αντιστοιχεί σε 1125ε στα 4500ε ποτυ ζήτησες. Οπότε μένουν 3375. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή θα είσαι και αν έχεις κοιτάξει ενοίκια , αλλά γνωρίζω ότι είναι ακριβά. Όπως και το σουπερμαρκετ και γενικά τα πάντα. Μπορεί δλδ απο τα παραπάνω να έχεις πάγια έξοδα 2.500 - 3.000ε. Πήγε συνάδελφος πριν κάτι μήνες με 8k / 9k τον μήνα και του μένουν με το ζόρι 1.5 με 2k για αποταμίευση . ( Αν δεν κάνω λάθος) Οπότε για ψάξτο λίγο καλύτερα , μην βρεθείς εκεί για να τα βγάζεις με το ζόρι. ΤΟ θέμα είναι να κάνεις και κάποια καβάτζα 2
zenwalk23 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Καθαρα 4.5. Πιθανοτατα και παλι ειναι λιγα. Η αληθεια ειναι πως δεν ηθελα να ζητησω κατι υπερβολικο και να χαλασει γι αυτο, θελω να το φτασω μεχρι το τελος, να εχω το offer και μετα να το αξιολογησω.
tsofras Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 48 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Καθαρα 4.5. Πιθανοτατα και παλι ειναι λιγα. Η αληθεια ειναι πως δεν ηθελα να ζητησω κατι υπερβολικο και να χαλασει γι αυτο, θελω να το φτασω μεχρι το τελος, να εχω το offer και μετα να το αξιολογησω. Καλή επιτυχία φίλε μου και καλή χρονιά 2
zenwalk23 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Να 'σαι καλα. Καλη χρονια και σε σενα.
epp Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο εξωτερικο (και Ελβετια) τον μισθο τον δινουμε σε μικτα και συνηθως ετησια ποσα (εξαιρεση αν μιλαμε για συμβολαιο κατω του ετους). Ο λογος ειναι μεταξυ αλλων οτι καθε καντονι στην Ελβετια εχει δικη του φορολογια αρα δεν μπορει να γνωριζει ο καθε εργοδοτης εκ των προτερων το που ακριβως θα επιλεξεις να μεινεις ωστε να υπολογισει ποσο θα πληρωνες θεωρητικα. Δευτερος λογος ειναι οτι η ασφαλεια υγειας ειναι ιδωτικη οποτε παλι ο εργοδοτης δεν μπορει να ξερει (και ουτε θα ξερει ποτε) ποσο δινεις για την ασφαλεια υγειας σου. Τριτο θεμα ειναι οτι αλλο το κοστος διαμονης στην Ζυριχη και την Γενευη και αλλο στο Τιτσινο , αντιστοιχα πανε και οι μισθοι φυσικα. Επισης το να δωσεις ενα νουμερο για να περιμενεις προσφορα και μετα να αποφασισεις να το αλλαξεις δεν το θεωρω ιδιαιτερα παραγωγικο για εσενα γιατι οδηγει σε πολυ περα-δωθε. Οσο αφορα τον μισθο εξαρταται απο την εταιρεια και την θεση , αλλο πραγμα η γκουγκλ και αλλο μια μικρη σταρτ-απ. Γενικα αποτι καταλαβα η τακτικη σου ειναι να δωσεις ενα ποσο οχι τρελα υψηλο ωστε να παρεις την θεση και βλεπεις μετα απο καποιο διαστημα εργασιας αν θες να αλλαξεις. Θα σου προτεινα να ζητησεις γενικα πανω απο 80Κ ελβετικα φραγκα μικτα. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από epp
zenwalk23 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Ναι, δε διαφωνω, το θεμα ειναι οτι μιλαω με recruiter και δεν εχω καμια αλλη πληροφορια για την εταιρεια περα απο το οτι εδρευει στη Ζυριχη. Δεν ηθελε καν να μου πει το ονομα της εταιρειας.
archer100 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δες και αυτο το σαιτ, ειναι εκπληκτικο για την Ελβετια https://www.englishforum.ch/employment/44027-software-engineer-salary-expectancy-z-rich.html Το θρεντ ειναι παλιο αλλα ευκολα θα βρεις πιο φρεσκα Αν θες να ξεκινησεις απο χαμηλα, ισα για να μπορεσεις να εισχωρησεις στην Ελβετικη αγορα, θα σου προτεινα κατι περιπου στα 90-100.000 CHF το χρονο. Καθαρα θα σου βγει περιπου 5-5.5 το μηνα. Δηλαδη λιγο παραπανω απο οσα ζητησες Επειδη ειναι απλα ενας recruiter, μπορεις να του στειλεις email οτι εκανες πιο αναλυστικη ερευνα και αναθεωρεις το ποσο Σε πλησιασε μονος του ο recruiter η εκανες εσυ καπου αιτηση;
zenwalk23 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστω. Με πλησιασε μονη της μια recruiter της Manpower (οποτε μαλλον ειναι legit).
QuantumWanderer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Νομίζω ότι ο μισθός που συζητάει κάποιος για μια συμφωνία, είναι σχεδόν σε όλες τις χώρες πάντα ο μεικτός. Ως εκ τούτου τα 4.5Κ είναι σχεδόν ο βασικός μισθός στην Ελβετία, που παίρνουν και όλες οι χειρωνακτικές εργασίες.
archer100 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Νομίζω ότι ο μισθός που συζητάει κάποιος για μια συμφωνία, είναι σχεδόν σε όλες τις χώρες πάντα ο μεικτός. Ως εκ τούτου τα 4.5Κ είναι σχεδόν ο βασικός μισθός στην Ελβετία, που παίρνουν και όλες οι χειρωνακτικές εργασίες. Διευκρινιζει οτι προκειται για καθαρα 2
zenwalk23 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Της εστειλα ενα δευτερο μηνυμα και της εγραψα οτι θελω 75k τον χρονο μικτά. Μου απαντησε οτι ειναι ok και θα παμε στο επομενο βημα (εχει αλλες δυο συνεντευξεις και μετα προταση).
Papakaliati Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 4,5κ, δηλαδή ούτε περίπου 70κ με 13ο μισθό είναι λίγα. 80κ είναι θεωρώ πιο οκ για κάποιον χωρίς προϋπηρεσία. 100.000 φράγκα, άμα δεν έχεις να επιδείξεις κάτι δεν θα σου δώσουνε, δεν τα αξίζεις. 120-130κ είναι οκ για senior στην Ζυριχη, σε αλλες περιοχες πεφτεις 10-15κ κατω, αλλα Ζυριχη εχει μεγαλυτερο κοστος ζωης. Τα νούμερα που σου λεω είναι από προσωπική εμπειρία μιας και είχα μερικές προτάσεις και είχα μιλήσει με ρεκρουιτερς, όντως σενιορ όμως, όποτε έχω άλλη αντιμετώπιση και στις συνομιλίες αποτι ένας τζουνιορ. (Για την ιστορία αποφάσισα να μην παω Ελβετία αλλά να παραμείνω Γερμανία.) Τα καθαρα μπορεις να τα δεις στο σιτε: https://www.lohncomputer.ch/de/ergebnis/ Ποτέ καμια συζήτηση δεν γίνεται σε καθαρά λεφτά. Άλλωστε αλλά τα καθαρά άμα είσαι παντρεμένος, άμα έχεις παιδί, άμα πληρώνεις φόρο εκκλησίας και διάφορες άλλες περιπτώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα