Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Για την διπλωματική μου κάνω μια έρευνα για το brain drain όποιος θέλει (πρέπει να διαμένει εξωτερικό) και έχει λίγα λεπτά να διαθέσει να με βοηθήσει στην απάντηση του ερωτηματολογίου της έρευνας μου είτε να στείλει το link σε κάποιον γνωστό του που έφυγε εξωτερικό για εργασια θα σας ήμουν υπόχρεος... Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους! Εύχομαι καλή χρονιά!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSikFF_sY6iaHSv1Lp8AfNjS_mUNOMzl0fs-QBDpuoLtoUZw/viewform?vc=0&c=0&w=1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στειλε το και σε ομαδες ελληνων του εξωτερικου στο facebook

Πχ για Αγγλια, Λονδινο κλπ εχει ομαδες με 15.000 κοσμο

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βαλε σε σελίδες του fb με Έλληνες του εξωτερικου. Απο εδω μέσα θα μαζεψεις πολυ συγκεκριμένο δειγμα. 

Επίσης θεωρω τον όρο brain drain πολυ μεγάλη υπερβολή. 

Για καθε εναν IT/ακαδημαϊκό/πτυχιούχο που ξερω στο εξωτερικό ξερω και τρεις που απλα κανουν δουλειά του ποδαριού ή απασχολουνται σε δουλειές χαμηλών ή ακομα και μηδενικων προσοντων.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, archer100 είπε

Στειλε το και σε ομαδες ελληνων του εξωτερικου στο facebook

Πχ για Αγγλια, Λονδινο κλπ εχει ομαδες με 15.000 κοσμο

Ευχαριστώ για την απάντηση ! Μόλις έστειλα μέιλ σε 2 ομάδες απλά για να έχω πρόσβαση θα πρέπει πρώτα να με δεχτούν.. 

1 λεπτό πριν, Talepwros είπε

Βαλε σε σελίδες του fb με Έλληνες του εξωτερικου. Απο εδω μέσα θα μαζεψεις πολυ συγκεκριμένο δειγμα. 

Επίσης θεωρω τον όρο brain drain πολυ μεγάλη υπερβολή. 

Για καθε εναν IT/ακαδημαϊκό/πτυχιούχο που ξερω στο εξωτερικό ξερω και τρεις που απλα κανουν δουλειά του ποδαριού ή απασχολουνται σε δουλειές χαμηλών ή ακομα και μηδενικων προσοντων.

Έχεις δίκιο απλά αν ρίξεις μια ματιά στο ερωτηματολόγιο θα δεις ότι προσπάθησα να ασχοληθει συγκεκριμένο δείγμα γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρω ομάδα μόνο πτυχιούχους με μεταπτυχιακα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σου Tom,

το έκανα το ερωτηματολόγιο. Σε περίπτωση που το ερωτηματολόγιο δεν είναι fix (σας το έδωσε ένας καθηγητής, αλλά το έκανες μόνος σου) έχω κάποια σχόλια προς βελτίωση να κάνω:

1) Στις σπουδές απουσιάζουν παντελώς όλα τα συναφή με Business. Εχω σπουδάσει Business Administration και δεν υπάρχει τιποτα σχετικό να επιλέξεις (ή Πωλήσεις, Μanagement κλπ). Θα πρέπει να τα προσθέσεις 

2) Κάποιες ερωτήσεις είναι "άκυρες" δηλ. Τι σημαίνει "Αίσθημα ασφάλειας διατήρησης εργασικής θέσης" Εάν "πετάς χαρταετό" τι ασφάλεια να έχεις? Αυτό εξαρτάται από εσένα το πόσο καλός είσαι για να σε κρατάει μια εταιρεία.

Αν ψάχνεις ασφάλεια πας στο Δημόσιο

Τέλος, θεωρώ λίγο αστείο να ερωτώμαι εάν με χαλάει ο καιρός ή η απόσταση από τους γνωστούς μου, όταν όλα αυτά τα έχεις υπολογίσει πριν κάνεις την κίνησή σου...... 

Επεξ/σία από sellsoap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...