Προς το περιεχόμενο

Beelink GT1 Ultimate gigabit ethernet γιοκ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, απευθύνομαι κυρίως σε κατόχους του συγκεκριμένου TV Box, εκτός αν πρόκειται για γενικότερο θέμα.

Έχω το συγκεκριμένο κουτάκι εδώ και αρκετό καιρό, ένας από τους κύριους λόγους που επέλεξα το συγκεκριμένο και όχι κάποιο άλλο της ίδιας κατηγορίας τότε που το έψαχνα είναι λόγω του gigabit ethernet που έγραφε στα specs. Για να αποφύγω απώλειες μέσω WiFi κλπ έχω τραβήξει καλώδιο ethernet απευθείας από το router (ούτε καν powerline δηλαδή, που είχα στην αρχή, αλλά διαπίστωσα στην πράξη ότι μου δημιουργούσε θέμα στον συναγερμό του σπιτιού). Όλα καλά τόσο καιρό, έκανα μια χαρά streaming από το Synology NAS ταινίες 1080p μέσω Kodi χωρίς κανένα θέμα κλπ.

Ήρθε η ώρα που άλλαξα τηλεόραση και όταν πήγα να κάνω stream από το NAS ταινίες 4K, παρατήρησα πως σε κάποιες περιπτώσεις (όχι σε όλες, αλλά στις περισσότερες είναι η αλήθεια που είχαν ένα σεβαστό bitrate) κάθε τρεις και λίγο κάνει διακοπές για buffering. Αφού ασχολήθηκα με το Kodi και κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις χωρίς να δω κάποια αλλαγή, δοκίμασα απλή αντιγραφή αρχείων από το NAS στο TV Box. Μέσω ftp λοιπόν είδα ότι πιάνει με το ζόρι 14-15 MB/sec, μερικές φορές ακόμα λιγότερα. Για να αποκλείσω την περίπτωση να φταίει το καλώδιο, έβγαλα το καλώδιο από το TV Box και το κούμπωσα στο PC, εκεί με την ίδια ακριβώς διαδικασία, αντιγραφή αρχείου μέσω ftp πιάνει γύρω στα 70-80MB/sec.

Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να φταίει πέραν του να μην έχει στα αλήθεια gigabit ethernet adapter το κουτάκι; Εννοώ παίζει να είναι κάποιο firmware θέμα ή κάτι τέτοιο;

Ανεβάζω και τα στοιχεία για το TV Box από το CPU-z

IMG_20191230_182322.jpg

IMG_20191230_184636.jpg

Δημοσ.

Για να κανουμε τα μαθηματικα. (θεωρω οτι η μοναδα MB/sec ειναι Μegabyte per second γιατι σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση εχεις θεμα με το δικτυο η το Nas/Synology).

το tvbox εχει ftp throughput 15Μbyte / sec που σημαινει σε ταινια  120 λεπτων μπορει να μεταφερει κοντα στα 108Gbyte. ( η ταινια που θες να δεις τι μεγεθος εχει ???)

Το PC  εχει ftp throughput 70-80Mbyte/sec που σημαινει εχει throughput κοντα στα 640Mbit/sec που σημαινει παλι για 120 λεπτα ταινια μπορει να μεταφερει 576Gigabyte αρχειο.

(ποιο Synology εχεις γιατι τα νουμερα αν επαναλαμβανω ειναι σε Megabyte/sec και οχι Megabit/Sec ειναι αρκετα αισιοδοξα).

Υποψην οτι οταν μεταφερουμε μεγαλα αρχεια μεταξυ NAS  και End hosts (TVBOX-PC-Laptop etc) προσπαθουμε να προσαρμοσουμε και το MTU σε κατι μεγαλυτερο απο τα "Default" 1492bytes ή 1500bytes.

εχεις καποιο προγραμμα να μετρησεις το CPU Utilization (χρηση του επεξερφαστη στο tvbox) μηπως αυτος κρεμαει ? Επισης ελεγξε και τη θερμοκρασια του κουτιου με καποιο αντιστοιχο προγραμμα , γενικα υποφερουν αυτα τα κουτακια σε 4Κ υλικο. 

Υ.Γ. εχε υποψην σου οτι η ναυαρχιδα σε αυτα τα κουτια ειναι το NVIDIA SHIELD και μετα πας σε HTPC. (αυτη ηταν και η δικη μου πορεια μιας και δεν θελησα να σπαω τα νευρα μου για να δω μια ταινια) 

Δημοσ.

Ναι, αναφέρομαι σε MB/sec και ότι mbps, αντιγραφή αρχείου. Το Synology NAS είναι το DS115j, το πιο φθηνό Synology NAS που είχα βρει τότε, αρκετά low-end είναι η αλήθεια, αφού από ό,τι είδα δεν μπορούσα να περάσω το docker για να περάσω iperf για να κάνω πιο εκτενώς testing.

Ως προς το CPU usage στο TV Box, αυτό πατώντας το 'Ο' στο Kodi που βγάζει κάποιες πληροφορίες δεν τερματίζει σε καμία περίπτωση κανένας από τους πυρήνες. Αν δεν κάνω λάθος και με θερμοκρασίες δεν είδα κάποιο πρόβλημα..

Ταινίες γύρω στα 45-60GB (ανάλογα με την διάρκεια της ταινίας) μου παρουσιάζουν το πρόβλημα. 

Δεν ξέρω κατά πόσο παίζουν ρόλο και τα HDR, 10-bit κλπ, ήχο βάζω πάντα το χαμηλότερης ποιότητας audio stream, μιας και λόγω απουσίας κάποιου home cinema ήχο ακούω απευθείας από την τηλεόραση.

Δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο, αλλά για το Kodi έχω στήσει NFS share στο Synology, με βάση κάποιες οδηγίες που είχα βρει. Τα στοιχεία για τις ταχύτητες σε ftp τις ανέφερα για λόγους συνέπειας, μιας και έκανα μεταφορά αρχείου με τον ίδιο τρόπο από το NAS > PC και από το NAS > TV Box. Αντίθετα δεν βρήκα τρόπο να κάνω μεταφορά αρχείου μέσω NFS στο android έξω από το Kodi.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά από τα 15 MB/sec (που νομίζω σε περιπτώσεις ήταν ακόμα μικρότερη) από τα 70-80 που βγάζει στην μεταφορά στο PC; Εξηγείται με κάποιο σκεπτικό αυτό πέρα από το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά gigabit η κάρτα δικτύου του TV Box;

Μόνο αυτό με το MTU δεν έχω πειράξει καθόλου, γιατί να πω την αλήθεια δεν ξέρω και ακριβώς τι κάνει...

Δημοσ.

Κανε μια δοκιμη (αν και με προβληματιζει οτι το pc με το nas μπορουν να μεταφερουν αρχεια σε ταχυτητα ροης 640mbps) να βαλεις το μεγαλο αυτο αρχειο 60gb σε ενα εξωτερικο δισκο usb και να το συνδεσεις κατευθειας στο tvbox. Για δες αυτο λειτουργει;

απο τις δοκιμες σου δειχνει οτι το δικτυακο κομματι μεταφερει πολυ μεγαλυτερο ογκο απο το αρχειο που θες να δεις με ευθμο κοντα στα 120mbps. 

τσεκαρε παλι οτι σωστα λες mbyte/sec και οχι mbit/sec

υποψην οτι οταν βλεπεις ταινια λειτουργουν ολα τα δικτυακα κομματια αλλα και τα software remdering decoders κλπ που σημαινει περισσοτερη χρηση του cpu.

τελος χρονομετρησε το χρονο που χρειαζεται για να μεταφερεις το αρχειο απο το nas στο usb disk το οποιο ειναι συνδεδεμενο στο tvbox.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...